واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: موسیقی کشور بر لبه تیغ/ خوانندهای که در مقابل سرزنشهای پدرش ایستاد
موسیقی یعنی پیامرسان عشق، حوزهای که در آن خوانندگان بر لبه تیغ راه میروند.
حوزه موسیقی گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ حمید عسگری خواننده مطرح این روزهای موسیقی کشورمان است که با آلبوم «دلبریده» در سال 86 به صورت حرفهای وارد عرصه موسیقی شده و تا کنون در این حوزه فعالیت میکند؛ به بهانه «سینجیم» و آلبوم اخیرش به نام «عشق» با گفتگو با او پرداختیم.
سین: از خودتون برامون بگید متولد چه ماهی و چه سالی هستید؟
جیم: من متولد 20 مهر 1357 و فرزند دوم خانواده و اصالتا جنوبی هستم، بزرگشده اصفهان و ساکن تهران و 4 سال از متاهلبودن من میگذرد.
سین: با توجه به زیاد شدن ترانهسرایان، برخی از خوانندگان در حرفه خود با ترانهسرایان خاصی همکاری میکنند؛ شکلگیری ترانههای شما به چه صورت است؟
جیم: 90 درصد ترانههایم را خودم میگویم و به نظر من ترانهها باید از دیدگاه خود خواننده باشد ولی متاسفانه مدتی است که چیزی نمینویسم و البته ناگفته نماند با تعداد زیادی از ترانهسرایان همکاری کردهام. به طور مثال: علی ایلیا، زهره زمانی، علی بحرینی، امیر بامشاد و برخی از دوستان دیگرم.
سین: با کدام یک از قطعههایتان ارتباط بیشتری برقرار کردهاید؟
جیم: من تمام قطعههایم را دوست دارم و با تمام آنها ارتباط برقرار کردهام البته با برخی از آثارم بیشتر و با برخی کمتر.
سین: برخی از خوانندگان برای اجرای ترانههای خود، فضای دکور یا اجرای خود را تغییر میدهند، شما در اینباره فعالیت داشتهاید؟
جیم: افرادی این کار را میکنند که در آثارشان از ترانههای فانتزی استفاده میکنند، ولی موسیقی من کاملا احساسی است و اگر یک شیئی خارجی را وارد صحنه کنید تاثیر منفی بر مخاطب میگذارد، این نوع ترانهها در راستای احساس مردم است و ما بر لبه تیغ راه میرویم.
سین: برای کنسرت پیش رو قطعه جدیدی را آماده کردهاید؟
جیم: فرصت کافی برای قطعه جدید نداریم و فکر میکنم مخاطبانم علاقه بیشتری به شنیدن ترانههای آلبوم جدیدم نشان دهند.
سین: اکثر ترانهها با مضمون عشق وارد بازار موسیقی میشوند، شما تا به حال نخواستید که مضمون ترانههایتان را تغییر دهید؟
جیم: در همه جای دنیا 99 درصد ترانههای ساخته شده با مضمون عشق است، به نظر من پیام موسیقی عشق است و هر خوانندهای نسبت به نوع صدای خودش سبک خود را انتخاب میکند. برخی از صداها نمیتواند با ترانههای اجتماعی هماهنگ شود و تاثیر منفی میگذارد.
سین: آیا تفاوتی در بین ترانههایتان با دیگر ترانهسرایان ایجاد کردهاید؟
جیم: موضوعیت کل آثار من عشق است ولی با این تفاوت که ما از دیدگاه دیگری به این موضوع یعنی «عشق» نگاه میکنیم، در واقع میتوان گفت، با دید مثبت درباره عشق میخوانیم.
سین: برخی از همکاران شما درباره مافیای موسیقی صحبت میکنند؛ شما از مدتی که در این عرصه فعالیت میکنید با چه مشکلاتی روبرو شدهاید؟
جیم: 10 سال است که در این حرفه فعالیت میکنم و چیزی به عنوان مافیای موسیقی ندیدم، در این حرفه فقط با کمبود سالن روبرو هستیم، در کل تهران فقط 3 سالن وجود دارد که سالن برج میلاد به صورت اختصاصی در اختیار کنسرتهای سنتی است، در نهایت دو سالن برای خوانندگان پاپ قرار میگیرد؛ سالن میلاد نمایشگاه و سالن وزارت کشور که متاسفانه سالن وزارت کشور هیچ استانداردی ندارد و حتی پارکینگی برای هنردوستان تعبیه نشده است، با این وجود تنها یک سالن برای اجرا باقی میماند که آن هم برای این تعداد خواننده فعال بسیار کم است.
سین: رشته تحصیلی شما با حرفه فعلی هماهنگ است؟
جیم: خیر، من کارشناسی مدیریت صنعتی خواندم و از روی علاقه به خوانندگی روی آوردم.
سین: از چه زمانی به این نتیجه رسیدید که خواننده شوید؟
جیم: زمانی که 10 ساله بودم، به این نتیجه رسیدیم که میتوانم خواننده شوم، کودکان هم سن و سال من با دیدن توپ به ذوق میآمدند ولی من با شنیدن موسیقی یا دیدن ساز به وجد میآمدم و صداها، سازها و انواع موسیقیها را با جزئیات و دقت زیادی بررسی میکردم، در دوره دبیرستان یک گیتار خریدم و از همان موقع شروع به آموختن موسیقی کردم و ناگفته نماند به همراه جمعی از دوستانم گروهی را تشکیل دادیم و برای 200 الی 300 نفر موسیقی اجرا میکردیم.
سین: در خانواده برای انتخاب این حرفه مورد سرزنش یا تشویق قرار گرفتهاید؟
جیم: بله. در خانوادهام پدرم بسیار با این رشته مخالف بودند و من را بابت انتخاب این حرفه سرزنش میکردند، هنوز هم در هیچ کدام از کنسرتهایم حضور ندارد و کاملا در این مورد بیتفاوت است ولی برخورد مادرم در این مورد برعکس بود و هست.
سین: فشارهای زیاد کاری در این حرفه باعث دلخوری خانواده نمیشود؟
جیم: مطمئنا در چنین شرایطی زندگی کردن سخت است ولی همسرم با این شرایط کنار آمده است و در بسیاری از کارها با من همکاری میکند.
سین: جوانان زیادی هستند که علاقهمند به این حرفه هستند. تا به حال شده بخواهید به جوانان با استعداد کمک کنید تا بستری برای موفقیتشان باز شود؟
جیم: روحیه کمک کردن در وجود همه هست. ولی جوانان با استعداد در جامعه کم دیده میشوند، شاید هم جوانانی با استعداد ویژه کم داشته باشیم، ولی مسئله اینجاست که آیا تمامی هنرمندان و خوانندگان با کمک افراد مشهور و موفق راهنمایی شده و به این جایگاه رسیدهاند؟
جواب منفی است مسلما برای رسیدن به این جایگاه تلاشهای بسیاری انجام دادهاند، یک مثال کوچک میزنم.
روزی یک شخصی نامهای به ناصر حجازی نوشت که مضمون نامه در رابطه با پسرجوانی بود که در شهرستان خود به بهترین دروازهبان شهرت داشت، از ناصر حجازی درخواست داشتند تا بهترین دروازهبان شهر خودشان را به تیم استقلال بیاورد، بهترین دروازهبان در منطقهای کوچک شاید در قیاس با جامعه بزرگ کمرنگ دیده شود مگر این که شخص دارای استعدادهای شگرف باشد تا در جامعه بزرگ درخشان شود.
در عرصه موسیقی این روزها، 10 تا 12 نفر خوانندهای با فعالیتهای همیشگی هستند که سالیانه چندین کنسرت برگزار میکنند و این یعنی از بین هر 8 میلیون نفر 1 نفر به این جایگاه میرسد و تمامی این موضوعات نشان دهنده تلاش و کوشش افراد موفق است.
سین: با کدام خواننده ارتباط بیشتری برقرار میکنید؟
جیم: با پینک فلوید از نظر کاری ارتباط بیشتر برقرار میکنم.
سین: اهل مطالعه هستید؟
جیم: مطالعه کردن را بسیار دوست دارم ولی با کمال تاسف چند سالی است که کتاب نمیخوانم، ولی با دیدن فیلمهای خوب کتاب نخواندن را جبران میکنم، البته این حرفها توجیهی شیک برای نخواندن کتاب است؛ در گذشته همیشه کتاب میخواندم ولی متاسفانه این روزها خیلی کمتر کتاب میخوانم.
سین: پس رابطه خوبی با فیلم و سریال دارید، با مسافرت چطور؟ اهل مسافرت هستید؟
جیم: بله من فیلم زیاد میبینم و اهل مسافرت هستم.
سین: شوخ طبع چطور؟
جیم: خیلی اهل شوخی نیستم و البته خیلی هم رفتار خشکی ندارم در حد تعادل هر دو خصلت را دارم.
سین: در کودکی شیطنت داشتید؟ یکی از خاطرات کودکیتان را هم برایمان تعریف کنید؟
جیم: شیطنتهایم آنقدر زیاد نبود که کسی را آزرده خاطر کند، فقط یک بار زنگ همسایه را زدم و فرار کردم، این تنها شیطنت من در کودکیام بود.
سین: تا به حال فکر کردید که اگر خواننده نمیشدید به چه شغلی روی میآوردید و آیا به غیر از خوانندگی به شغل دیگری هم مشغول هستید؟
جیم: من از دوران دبیرستان به این فکر میکردم که وارد حوزه موسیقی شوم و در همان دوران هدف خودم را تعیین کرده بودم و نمیتوانم به جز موسیقی به چیز دیگری فکر کنم و تنها شغل من خوانندگی است و شغل دیگری ندارم.
سین: با توجه به این که همه افراد جامعه از اتفاقات دور و اطرافشان تاثیر میگیرند، در زمانی که حالتان زیاد خوب نیست و ناراحتید چه واکنشی دارید؟
جیم: ترجیح میدهم تنها باشم و معمولا هم این طور میشود. فکر میکنم تا خودم را پیدا کنم.
سین: حرف آخر؟
جیم: آرزوی موفقیت برای همه.
گفتگو از: زهرا آقایی
انتهای پیام/
اشتراک گذاری
مطالب مرتبط
خوانندهای که از دامپزشکی به موسیقی رسید
بارها به خاطر ننوشتن مشقهایم تنبیه شدم
توان مالی برای جمع کردن آلبوم ندارم/از خواجه امیری و عصار حلالیت طلبیدم
حمید حامی و رامتین خداپناهی روی صندلی «سین جیم» مینشینند/سوالات خود را بپرسید
برای معلم هایم آواز می خواندم/گاهی تصور میکنم شاید اجراهایم کسلکننده است
۲۰ شهريور ۱۳۹۴ - ۰۷:۳۴
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 25]