تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1833141114
بعیدینژاد: مقایسه گفتگوهای دور گذشته با مذاکرات دور جدید منطقی نیست/ در آن دوره به مرحله مذاکره هم نرسیدیم
واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: بعیدینژاد: مقایسه گفتگوهای دور گذشته با مذاکرات دور جدید منطقی نیست/ در آن دوره به مرحله مذاکره هم نرسیدیم
عضو تیم مذاکره کننده هستهای در صفحه اینستاگرام خود درباره مقایسه مذاکرات این دوره با دوره قبل مطالبی بیان کرده است.
به گزارش حوزه سیاست خارجی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، حمید بعیدی نژاد رئیس تیم مذاکره کننده کارشناسی در صفحه اینستاگرام خود نوشت:
طی روزهای اخیر و بعد از اظهارات جناب آقای دکتر جلیلی مبنی بر آنکه طرفهای ١+٥ در پروسه منتهی به آلماتی ٢ در اوایل سال ١٣٩٢، آمادگی کامل لغو تحریمها و پذیرش برنامه غنی سازی ایران را داشتند، اعضای تیم هسته ای بویژه مورد سوالات متعدد رسانه ها قرار گرفتند که البته پاسخهای مناسب داده شد. خلاصه و فشرده توضیحات بنده نیز بدین شرح بوده است:
مقایسه گفتگوهای گذشته با مذاکرات دور جدید از چند منظر منطقی بنظر نمی رسد: اول آنکه یک اصل مهم که باید مد نظر قرار دهیم، این است که هر مذاکره ای چه در سطح دوجانبه یا چندجانبه سه مرحله را می گذراند:
١- دوره گفت وگوها و بحث های کلی، که در آن طرف ها اصولا شرایط را بررسی می کنند تا ببینند آیا می توانند نقاط مشترکی را بیابند که مذاکره را آغاز کنند یا نه.
٢- مرحله پیش مذاکره، که وقتی است که دو طرف سعی می کنند جنبه ها و چارچوب های کلی تفاهماتی را که می خواهند انجام دهند، مشخص کنند.
٣- دوره مذاکره که به تعیین تمام جزئیات و دقایق تفاهم و همچنین تدوین تفاهم اختصاص دارد.
از نقطه نظر کارشناسی، مذاکرات گذشته را باید به مثابه گفت وگوهایی دانست که به اولین مرحله اختصاص دارند؛ یعنی از نقطه نظر دقیق و فنی، حتی دو طرف وارد مرحله پیش مذاکره هم نشده بودند چه برسد به مرحله مذاکره.
در آن زمان، دو طرف در خصوص نحوه حل موضوع هسته ای حتی به رهیافت واحدی هم نرسیده بودند که بر آن اساس بتوانند مرحله پیش مذاکره و بعد مذاکره را شروع کنند. بنابراین دوره گفت وگوهای پیشین با مذاکرات هسته ای این دو سال اصولا نمی توانند در یک گروه طبقه بندی شوند و به لحاظ ماهوی خیلی با هم فرق دارند.
دوم آنکه زمانبندی گفتگوهاو مذاکرات دو مقطع نیز تفاوت زیادی داشتند. اگر دو سال مذاکره شبانه روزی و فشرده را از نظر کیفی و کمی، با مجموع روزهایی که در دوره قبلی به گفت وگو پرداخته می شد با هم مقایسه کنیم، فکر می کنم به تفاوت خیلی زیادی دو مقطع پی میبریم. در دوره قبلی، مدت زمانی که به گفتگوها اختصاص می یافت خیلی کوتاه بود و گفتگوها همچنین با فواصل طولانی برگزار می شد و وقت زیادی از مذاکرات هم به بحث در خصوص زمان و مکان گفتگوها اختصاص می یافت.
برای روشن شدن موضوع می توان با نگاهی به دوره گفتگوهای آقای دکتر جلیلی دریافت که ایشان طی سالهای 87 تا 92 منهای مقطعی که برای معرفی از سوی جناب آقای دکتر لاریجانی به آقای سولانا به رم عزیمت کردند، در زمانی طی حدود 89 ماه ، 9 دور گفتگو با جمع اعضای ١+٥ داشتند که مدت زمان گفتگوها در تمامی دوره ها یا یک روز یا دو روز بوده است که آخرین دور آن در آلماتی ٢ در روزهای16 و 17فروردین ١٣٩٢ برگزار شد.
لذا با یک شمارش ساده می توان در نظر گرفت که جمع دوره مذاکرات تیم آقای دکتر جلیلی در کل دوره های گفتگوها به 16 روز میرسد که اگر در نظر بگیریم که جلسات در آن مقطع زمانی از طریق مترجم صورت میپذیرفت و لذا با مترجم زمان گفتگوها دو برابر می شود زمان کل گفتگوها در مقیاس مذاکرات دور اخیر به حدود 8 روز میرسد و باز اگر در نظر بگیریم که حداقل نیمی از وقت گفتگوها با توجه به ماهیت بحثها به گفتگوهای خیلی کلان و راهبردی و زمانی هم به انجام ملاقاتهای دو جانبه اختصاص می یافت، میتوان گفت که اگر منصفانه هم بخواهیم گفته باشیم، زمان کل این گفتگوها در قیاس با نوع گفتگوهای دور جدید حداکثر 4 روز خواهد بود.
و این در شرایطی بود که میدانیم بین دو طرف در خصوص بحث غنی سازی و لغو تحریم ها و اینکه تمام تحریم های اقتصادی و بانکی باید یکجا برداشته شوند، اختلاف نظرات عمده ای وجود داشت.
برای بنده به عنوان یک کارشناس، خیلی تصورش سخت است که در دور قبلی گفت وگوها که اصلا به مرحله مذاکره هم نرسیدیم و با توجه به آنکه مدت اختصاص یافته به مذاکرات در آن زمان در مقایسه با این دوره بسیار کوتاه بود، این امکان وجود داشته است که ج.ا.ایران و کشورهای ١+٥ توانسته باشند، به چنین تفاهمی در خصوص لغو جامع تحریمها و پذیرش غنی سازی دست پیدا کنند.
تاریخ مذاکرات نیز گویای آنست که طرفین بعد از این دور گفتگوها نهایتا به تفاهمی دست نیافتند و بیانیه نهایی صادره از سوی خانم اشتون بعد از جلسه آلماتی ٢ به نمایندگی از کشورهای ١+٥ نیز کاملا گویای پایان بی نتیجه این دور از گفتگوها بوده است. عین جملات خانم اشتون در 17 فروردین92 در آلماتی بدین شرح است:
« در طی این دو روز گفتگوها، ما با ایران بحثهای طولانی و فشرده ای در خصوص موضوعاتی که در پیشنهاد خود پیرامون اعتماد سازی که طی دوره قبلی گفتگوها با ایران در روزهای 26 و27 فوریه در آلماتی ارائه کرده بودیم داشتیم.
در خلال این بحثها روشن شد که مواضع کشورهای ٣+٣ و ایران در خصوص محتوا خیلی با هم فاصله دارند. بنا بر این موافقت کرده ایم که همه طرفها برای بررسی اینکه در این فرآیند در کجا قرار داریم به پایتختها برگردیم. من بزودی برای آنکه ببینیم چگونه به جلو حرکت کنیم با دکتر جلیلی در تماس خواهم بود.»
بدین ترتیب حدود دو ماه قبل از انتخابات ریاست جمهوری دو طرف بدون هیچ توافق و چشم اندازی برای توافق به گفتگوهای خود پایان دادند.
مضافا به اینکه همانطور که توضیح داده شد، آمریکائیها تنها در فرآیند مسقط بود که اعلام نمودند که حاضرند برای اولین بار در صورت حصول تفاهم، غنی سازی ایران را بپذیرند. پس اصولا میتوانیم نتیجه بگیریم که گفت وگوهای آن دوره اصولا به سطح جزئیات و اصلا سطح مذاکره به معنای دقیق کلمه نرسید.
ولی این ناقض تلاش وسیع جناب آقای دکتر جلیلی و همکاران ایشان برای پیشبرد مذاکرات نیست.
نباید فراموش کنیم که باید مذاکرات هسته ای را به صورت یک مجموعه دید. در یک دوره ای کشور تصمیم گرفته بود به آن نحو برخورد کند و امروز به این نحو. و بر همین مبناست که طرح مباحث مربوط به مقایسه شرایط حال و گذشته نباید به نحوی صورت گیرد که خدای ناکرده باعث ایجاد اختلاف و دودستگی بین نیروهای کشور و نهادهای کشور شود.
الان در آمریکا، اوباما آن قدر رأی دارد که راحت بتواند رأی مخالف کنگره را وتو کند، ولی دولت اوباما الان به دنبال «فیلی باستر» است تا موضوع تصویب تفاهم بیش از این، حداقل در سطح قانونگذاری، به عنوان اختلاف داخلی در کشور معرفی نشود.
ما که همواره بحث هسته ای را یک موضوع ملی دانسته ایم، طبیعی است که بعنوان اولویت باید وحدت و همبستگی همه نیروهای سیاسی کشور را به عنوان هدف مد نظر قرار دهیم و نباید کشور را دچار التهاب کنیم. ما مناسب نمی دانیم در این شرایط سؤالات و موضوعات اختلاف برانگیزی مطرح شوند و بین جریان های کشور اختلاف ایجاد شود. هر دوره مختصات خود را داشته است و بررسی هر دوران باید با درنظرگرفتن واقعیت های در صحنه، در همان دوره صورت گیرد.
از همگان انتظار می رود در مسیر بحث هایی که بویژه در کمیسیون محترم مجلس پیگیری می گردد، مباحثی مطرح نشود که بوی جدایی و اختلاف میان نیروهای متعهد کشور استشمام شود.
بدیهی است که با حسن نیت و دلسوزی که در تمامی شخصیتهای سیاسی و نهادهای تصمیم گیری در کشور وجود دارد، امید می رود که کشور در این مرحله حساس بهترین تصمیم لازم برای کشور را اتخاذ نماید.
انتهای پیام/
اشتراک گذاری
مطالب مرتبط
بعیدینژاد: در برابر اظهارات آمریکاییها سکوت نمیکنیم/ پرونده مذاکرات بسته نمیشود
ناگفتههای بعیدینژاد درباره حضور در جنگ/ سياست دكتر روحانی را به روسای پیشین ترجيح میدهم
جمع بندی مذاکرات برد-برد است/صحبت پیرامون مخالفت با برجام در کنگره آمریکا هنوز زود است
نشست خبری "بعیدی نژاد" در باشگاه خبرنگاران جوان
دمکراتها برای جلوگيری از ردّ توافق هستهای از "فيلي باستر" استفاده خواهند کرد
بعیدینژاد: سیل آگهیهای تبلیغاتی آمریکا برای تشویق مردم به مخالفت با توافق هستهای
۱۹ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۱:۴۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 14]
صفحات پیشنهادی
آیت الله هاشمی: دولت گذشته اینگونه القاء می کرد که کار تمام شده و دوران ظهور شروع شده / دو دوره مذاکرات با آم
آیت الله هاشمی دولت گذشته اینگونه القاء می کرد که کار تمام شده و دوران ظهور شروع شده دو دوره مذاکرات با آمریکا در دولت سابق نتیجه ای نداشت رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام افزود باید در این زمینه فکر اساسی شود چرا که 10 میلیون بیکار داریم که برای جامعه اسلامی فاجعه است و زمینه س۱۰ وظیفه و مأموریت شورای عالی فضای مجازی در دوره جدید
رهبر معظم انقلاب اعضای جدید شورای عالی فضای مجازی را منصوب کردند ۱۰ وظیفه و مأموریت شورای عالی فضای مجازی در دوره جدید حضرت آیت الله خامنهای رهبر معظم انقلاب اسلامی در حکمی اعضای جدید شورای عالی فضای مجازی را برای یک دوره چهار ساله منصوب کردند حضرت آیت الله خامنه ای درعارف: شورای عالی فضای مجازی در دوره جدید فعالیت، جدی تر گام بردارد
عارف شورای عالی فضای مجازی در دوره جدید فعالیت جدی تر گام بردارد رشت - ایرنا - عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت امیدواریم شورای عالی فضای مجازی در دوره جدید فعالیت خود بتواند جدی تر گام بردارد محمدرضا عارف روز چهارشنبه در حاشیه دیدار با نماینده ولی فقیه در استان گیلان و امام ج۱۰ وظیفه و مأموریت شورای عالی فضای مجازی در دوره جدید رهبر معظم انقلاب در حکمی اعضای جدید شورای عالی فضای مجاز
۱۰ وظیفه و مأموریت شورای عالی فضای مجازی در دوره جدیدرهبر معظم انقلاب در حکمی اعضای جدید شورای عالی فضای مجازی را منصوب کردندحضرت آیت الله خامنهای رهبر معظم انقلاب اسلامی در حکمی اعضای جدید شورای عالی فضای مجازی را برای یک دوره چهار ساله منصوب کردند به گزارش خبرگزاری فارس به نقرهبر معظم انقلاب اعضای جدید شورای عالی فضای مجازی را منصوب کردند/ ۱۰ وظیفه و مأموریت شورای عالی فضای مجازی در
رهبر معظم انقلاب اعضای جدید شورای عالی فضای مجازی را منصوب کردند ۱۰ وظیفه و مأموریت شورای عالی فضای مجازی در دوره جدید حضرت آیت الله خامنهای رهبر معظم انقلاب اسلامی در حکمی اعضای جدید شورای عالی فضای مجازی را برای یک دوره چهار ساله منصوب کردند به گزارش نامه نیوزبه نقل از پایگا۱۰ وظیفه و مأموریت شورای عالی فضای مجازی در دوره جدید/ ارتقای ايران به قدرت سايبری در طراز قدرتهای تأثيرگذار
۱۰ وظیفه و مأموریت شورای عالی فضای مجازی در دوره جدید ارتقای ايران به قدرت سايبری در طراز قدرتهای تأثيرگذار جهانی سالمسازی و حفظ امنيت همهجانبه فضای مجازي كشور رهبر معظم انقلاب اسلامی در حکمی اعضای جدید شورای عالی فضای مجازی را برای یک دوره چهار ساله منصوب کردند به گزارش گرپاسخ بعیدینژاد به ١٠٠ ایراد جلیلی/ بین مذاکرات دوره جلیلی و طریف، تفاوت نجومی است
پاسخ بعیدینژاد به ١٠٠ ایراد جلیلی بین مذاکرات دوره جلیلی و طریف تفاوت نجومی است همچنین از نقطهنظر جزئیات روند گفتوگوها و مذاكره اگر دو سال مذاکره شبانهروزی فشرده و بدون مترجم و بدون واسطه را از نظر کیفی و كمی با مجموع روزهایی که در دوره قبلی به گفتوگو پرداخته میشد بادر دوره جلیلی، دو طرف وارد مرحله پیش مذاکره هم نشده بودند، چه برسد به مذاکره / کل مذاکرات تیم قبلی در مقایسه ب
به گزارش پویش متن نوشته ی بعیدی نژاد در اینستاگرام در زیر می آید طی روزهای اخیر و بعد از اظهارات جناب آقای دکتر جلیلی مبنی بر آنکه طرفهای ١ ٥ در پروسه منتهی به آلماتی ٢ در اوایل سال ١٣٩٢ آمادگی کامل لغو تحریمها و پذیرش برنامه غنی سازی ایران را داشتند اعضای تیم هسته ای بویژه موپاسخ بعیدینژاد به ١٠٠ ایراد جلیلی/ بین مذاکرات دوره جلیلی و ظریف، تفاوت نجومی است
پاسخ بعیدینژاد به ١٠٠ ایراد جلیلی بین مذاکرات دوره جلیلی و ظریف تفاوت نجومی است همچنین از نقطهنظر جزئیات روند گفتوگوها و مذاكره اگر دو سال مذاکره شبانهروزی فشرده و بدون مترجم و بدون واسطه را از نظر کیفی و كمی با مجموع روزهایی که در دوره قبلی به گفتوگو پرداخته میشد بابعیدی نژاد: در دوره جلیلی، دو طرف وارد مرحله پیش مذاکره هم نشده بودند، چه برسد به مرحله مذاکره / کل مذاکرات تی
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب Entekhab ir حمید بعیدی نژاد عضو تیم هسته ای گفت که در دوره تیم جلیلی دو طرف وارد مرحله پیش مذاکره هم نشده بودند چه برسد به مرحله مذاکره به گزارش انتخاب متن کامل نوشته ی بعیدی نژاد در اینستاگرام در زیر می آید طی روزهای اخیر و بعد از اظهارات جناب-
سیاسی
پربازدیدترینها