محبوبترینها
آیا میشود فیستول را عمل نکرد و به خودی خود خوب میشود؟
مزایای آستر مدول الیاف سرامیکی یا زد بلوک
سررسید تبلیغاتی 1404 چگونه میتواند برندینگ کسبوکارتان را تقویت کند؟
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1855667908
پاسخ بعیدینژاد به ١٠٠ ایراد جلیلی/ بین مذاکرات دوره جلیلی و طریف، تفاوت نجومی است
واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: پاسخ بعیدینژاد به ١٠٠ ایراد جلیلی/ بین مذاکرات دوره جلیلی و طریف، تفاوت نجومی است
همچنین از نقطهنظر جزئیات روند گفتوگوها و مذاكره، اگر دو سال مذاکره شبانهروزی، فشرده و بدون مترجم و بدون واسطه را از نظر کیفی و كمی، با مجموع روزهایی که در دوره قبلی به گفتوگو پرداخته میشد با هم مقایسه كنیم، فکر میکنم تفاوت نجومی وجود دارد. در دوره قبلی، مذاكره از طریق ترجمه انجام میشد، همچنین دورهای مذاكراتی با فواصل طولانی برگزار میشد.
آفتاب : هشت جلسه و بیش از ١٠ چالش و اصطكاك؛ این روایت جلسات كمیسیون برجام است. كمیسیونی با ١٥ عضو كه قرار بود برآیند فراجناحی و كارشناسی مجلس به توافق هستهای باشد. اما اکنون علاوه بر پرسش و پاسخهای تكراری، اصطكاك و تنش جزء اعضای لاینفك این جلسات شدهاست. اصطكاك میان نمایندگان دلواپس و تیم مذاكرهكننده هستهای كه گاه به برخورد لفظی هم میكشد.
روز گذشته دبیر شورایعالی امنیت ملی و رئیس سازمان انرژی اتمی ایران میهمان كمیسیون بودند. به گزارش ایرنا، علی شمخانی بر نگاه منصفانه به تلاش مذاکرهکنندگان پیشین و كنونی تأكید كرد و گفت: «نباید تلاش گذشتگان را نیز نفی کرد و نفی تلاش دو تیم قبلی و فعلی، خطای بزرگی است». به روایت اینستاگرامی حمید رسایی، شمخانی حدود یك ربع بیشتر در كمیسیون سخن نگفت. او با اشاره به سخنان مقام معظم رهبری ابراز امیدواری كرد: «مجموعه مباحث مجلس و شورایعالی امنیت ملی، خروجی واحدی پیدا کند تا یک اجماع ملی برای عبور از این مرحله و آمادگی برای مقابله با اقدامات حریف و سدسازی در برابر نفوذ احتمالی صورت گیرد». صالحی، رئیس سازمان انرژی اتمی نیز توضیحات كلی درباره مسائل فنی ارائه كرد.
روز دوشنبه در همین كمیسیون، سعید جلیلی، رئیس سابق تیم مذاكرهكننده مدعی شده كه در توافق هستهای از صد حق مسلم ایران، صرفنظر شده است. او افزوده بود كه تیم مذاكرهكننده فعلی، زمانی كار را دست گرفته كه به مدد كار تیم پیشین، گروه ١+٥ آماده لغو تحریمها و پذیرش غنیسازی بود. علیاكبر ولایتی، مشاور بینالملل مقام معظم رهبری در واكنش به این اظهارنظر گفته: «این نظرات، نتیجه بررسیهای خودشان است.» حمید بعیدینژاد، مدیرکل سیاسی و بینالملل وزارتخارجه و عضو تیم مذاكرهكننده به پرسشهای «شرق» در این مورد پاسخ داد.
كشاكش تا روزهای آخر ادامه داشت
آقای جلیلی گفتهاند مذاكرات در زمانی شروع شد كه طرف مقابل آماده لغو تحریمها و پذیرش غنیسازی بود. آیا این اظهارات به واقعیت نزدیك است؟
یك اصل مهم كه باید مد نظر قرار دهیم، این است كه هر مذاكرهای چه در سطح دوجانبه یا چندجانبه سه مرحله را میگذراند: ١- دوره گفتوگوها و بحثهای كلی، كه در آن طرفها اصولا شرایط را بررسی میكنند تا ببینند آیا میتوانند نقاط مشتركی را بیابند كه مذاكره را آغاز كنند یا نه. ٢- مرحله پیشمذاكره، كه وقتی است كه دو طرف سعی میكنند جنبهها و چارچوبهای كلی تفاهماتی را كه میخواهند انجام دهند، مشخص كنند و ٣- دوره مذاكره كه به تعیین تمام جزئیات و دقایق تفاهم و همچنین تدوین تفاهم اختصاص دارد. از نقطهنظر كارشناسی، مذاكرات گذشته را باید به مثابه گفتوگوهایی دانست كه به اولین مرحله اختصاص دارند؛ یعنی از نقطهنظر دقیق و فنی، حتی دو طرف وارد مرحله پیشمذاكره هم نشده بودند چه برسد به مرحله مذاكره. در آن زمان، دو طرف در خصوص نحوه حل موضوع هستهای حتی به رهیافت واحدی هم نرسیده بودند كه بر آن اساس بتوانند مرحله پیشمذاكره و بعد مذاكره را شروع كنند. بنابراین دوره گفتوگوهای پیشین با مذاكرات هستهای این دو سال اصولا نمیتوانند در یك گروه طبقهبندی شوند و بهلحاظ ماهوی خیلی با هم فرق دارند.
همچنین از نقطهنظر جزئیات روند گفتوگوها و مذاكره، اگر دو سال مذاکره شبانهروزی، فشرده و بدون مترجم و بدون واسطه را از نظر کیفی و كمی، با مجموع روزهایی که در دوره قبلی به گفتوگو پرداخته میشد با هم مقایسه كنیم، فکر میکنم تفاوت نجومی وجود دارد. در دوره قبلی، مذاكره از طریق ترجمه انجام میشد، همچنین دورهای مذاكراتی با فواصل طولانی برگزار میشد. من اینها را بهعنوان انتقاد عرض نمیکنم، بلكه فقط بهعنوان ویژگی هر دور از مذاکرات این دوره و گفتوگوهای آن دوره باید به آن توجه کنیم. پس اصولا گفتوگوهای آن دوره به سطح جزئیات و اصلا سطح مذاكره به معنای دقیق كلمه نرسید. البته نباید فراموش کنیم که باید مذاکرات هستهای را بهصورت یک مجموعه دید. در یک دورهای کشور تصمیم گرفته بود به آن نحو برخورد کند و امروز به این نحو. ما بعد از دو سال مذاکره تا همین روزهای آخر هم در بحث لغو تحریمها و حتی درخصوص حدودوثغور غنیسازی، کشاکش داشتیم. چرا مذاکرات در آن دوره زمانی که پیشبینی شده بود، تمام نشد؟ چون تا روزهای آخر هنوز درباره ابعاد غنیسازی و لغو تحریمها و اینکه تمام تحریمهای اقتصادی و بانکی باید یکجا برداشته شوند، مذاکره داشتیم. برای بنده بهعنوان یک کارشناس، خیلی تصورش سخت است که بتوانم قبول كنم در دور قبلی گفتوگوها كه اصلا به مرحله مذاكره هم نرسیدیم و با توجه به آنكه مدت اختصاصیافته به مذاكرات در آن زمان در مقایسه با این دوره بسیار كوتاه بود، این امكان وجود داشت كه بتوانیم به چنین تفاهمی دست پیدا كنیم.
وقتی مذاكره در دولت یازدهم شروع شد، ما در چه مرحلهای قرار داشتیم. در عمان و بعد ژنو، طرف مقابل، در چه سطحی راضی به مذاكره بود؟
در عمان، مهمترین عنصری که آمریکاییها بهعنوان یك تغییر بنیادین سیاست قبلی (shift of policy) مطرح کردند، این بود که حاضریم برای اولینبار، غنیسازی اورانیوم را در ایران بپذیریم، ولی درباره حدود و ثغورش باید صحبت کنیم. با این اعلام بود كه مذاكره اصلا شكل گرفت.
اما تیم مذاكرهكننده پیشین میگوید كه در آلماتی ٢ درباره لغو تحریمها به نتیجه رسیده بودند؟
همانطور كه همان مقطع در رسانهها هم بازتاب پیدا كرد، براساس بیانیه پایانی خانم اشتون، آلماتی ٢ به عنوان پایانی بر مذاکرات تلقی شده بود؛ چون هیچ وجه مشترکی برای دو طرف پیدا نشد. اما اینجا مایلم توجه شما را به این نکته مهم جلب کنم که طرح مباحث مربوط به مقایسه شرایط حال و گذشته نباید به نحوی صورت گیرد كه خدایناكرده باعث ایجاد اختلاف و دودستگی بین نیروهای كشور و نهادهای كشور شود. الان در آمریکا، اوباما آنقدر رأی دارد که راحت بتواند رأی مخالف کنگره را وتو كند، ولی دولت اوباما الان به دنبال «فیلیباستر» است. در آن كشور نمیخواهند موضوع به اختلاف تبدیل شود، ما كه همواره بحث هستهای را یك موضوع ملی دانستهایم، طبیعی است كه به اولی باید وحدت و همبستگی همه نیروهای سیاسی كشور را بهعنوان هدف مد نظر قرار دهیم. ما نباید کشور را دچار التهاب کنیم که تیم قبلی چگونه بود و تیم کنونی چگونه است. ما مناسب نمیدانیم سؤالات و موضوعات اختلافبرانگیز مطرح شوند و بین جریانهای کشور اختلاف ایجاد شود. هر دوره مختصات خود را داشته است و بررسی هر دوران باید با درنظرگرفتن واقعیتهای در صحنه، در همان دوره صورت گیرد.
رئیس تیم پیشین مذاكرهكننده میگوید ایران در توافق هستهای از حدود صد حق مسلم خود صرفنظر كردهاست. نظرتان دراینباره چیست؟
اگر حقی وجود داشته باشد، هیچ نوشتهای نمیتواند آن را از بین ببرد. در حقوق بینالملل، حقی یا ذاتی است یا در یک معاهده بینالمللی باید شناسایی شود. از این منظر، غنیسازی محل اختلاف است. ما آن را حق ذاتی خود میدانیم، ولی غربیها چنین اعتقادی ندارند. یکی از بحثهای اختلافی در انپیتی، ماده چهار آن است که آیا به موجب آن حق غنیسازی به رسمیت شناخته میشود یا نه؟ ما گفتهایم اگر نباید غنیسازی ایران ادامه پیدا کند مذاکره نمیکنیم. با این فرض به مذاکره آمدهایم که شما این حق را به رسمیت بشناسید، اما در اینکه این حق غنیسازی است یا اجرای غنیسازی، بین ما و آنها اختلاف بود. بااینحال، در برجام و در تفاهمی سیاسی پذیرفتند که ایران غنیسازی را ادامه دهد و تمام حدود آن هم تعریف شده است. از یاد نبریم كه اینها تاریخ کشور ماست. پرونده مذاکرات بسته نمیشود، ولی الان ضرورتی برای بازکردن بحثهای اختلافی نمیبینیم. بحث هستهای یک بحث ملی است. وقتی آمریکا نمیخواهد در کشورش این مسئله را اختلافی کند، ما چرا باید در کشور دچار اختلاف شویم. باید جبهه خود را همبستهتر و واحد کنیم. لازم است نشان دهیم بحث هستهای فراتر از دولتهاست. امروز باید منتقد و موافق دستبهدست هم بدهند تا از این مراحل حساس عبور کنیم. مناسب نمیدانیم با طرح موضوعات اختلافی، گسستگی ایجاد کنیم.
با توجه به اینكه طیفی معتقدند برجام باید حتما در مجلس تصویب شود، اگر توافق تصویب شود، چه اتفاقی رخ میدهد؟
سه گزینه در برخورد مجلس شورای اسلامی با برجام متصور است؛ در گزینه نخست، مجلس هیچ نقشی در برجام ندارد. در گزینه دوم آن را تصویب میکند و تصویب هم کاملترین اقدامی است که مجلس شورای اسلامی میتواند انجام دهد. تیم مذاکرهکننده از روز نخست به گزینهای دیگر معتقد بود که حدوسط و واقعبینانه است و آن درگیرشدن کامل مجلس با برجام، مشارکت مؤثر در تأیید و اجرای آن، فهم کامل از توافق و آمادهکردن شرایط برای اجرای آن است. تنها تفاوت این گزینه با گزینههای قبلی در وجه تصویب آن است. ما در این زمینه ملاحظات حقوقی و کارشناسی داریم.
این ملاحظات حقوقی و سیاسی چیست؟
در حقوق بینالملل، ملاک تشخیص سند بینالمللی، اراده تبیینکننده سند است. از ابتدا برای مذاکرهکنندگان هیچ تردیدی نبود که این سند، سندی سیاسی و واجد تعهدات داوطلبانه است. اراده کشورهای مذاکرهکننده از روز نخست این بود که سند مذکور با ماهیت حقوقی اسناد بینالمللی بسیار تفاوت خواهد داشت. ازاینرو، ضرورتی برای تصویب این سند در مجلس شورای اسلامی نیست. نگرانی ما این است که تعهدی سیاسی و داوطلبانه را برای خودمان الزامآور و تکلیف کنیم. ماهیت سند، سیاسی و داوطلبانه است؛ هیچکس چیزی را برای خودش الزامآور نمیکند؛ البته اگر با الزامآورکردن برجام برای خودمان میتوانستیم ماهیت آن را تغییر دهیم، یعنی کشورهای دیگر هم آن را در مجالس خود تصویب میکردند و به صورت سندی حقوقی درمیآوردند، بحث فرق میکرد؛ ولی با تصویبکردن ما، سند برای دیگران همچنان سیاسی خواهد بود، نه حقوقی.
به اعتقاد شما فرجام این جریان چه خواهد بود؟
اطمینان داریم با بحثهایی که بین تیم مذاکرهکننده، نمایندگان مجلس و شخصیتهای سیاسی و بانفوذ کشور در نهادهای مختلف صورت خواهد گرفت، در نهایت به این نتیجه خواهیم رسید که به تصویب برجام نیازی نیست. درعینحال اگر به این جمعبندی برسیم که باید تصویب شود و نهادهای رسمی کشور از این دیدگاه نیز حمایت کنند، ما هم بهعنوان تیم مذاکرهکننده و دولت با تصویب آن در مجلس موافقت خواهیم کرد. این اقدام را نه به اعتبار اینکه مخالفت با تصمیم مجلس برای تصویب برجام مشکلساز است، بلکه به این دلیل که برای ما مجلس در رأس امور است و هر تصمیمی بگیرد قابل اجراست، انجام میدهیم اما تصویب برجام در مجلس ایران به این معنی نیست که سایر اعضای ١+٥ به آن نگاهی دیگر داشته باشند؛ بلکه آنها به برجام نگاه سیاسی خواهند داشت.
دوباره اهانت كنید، جواب میدهم
جلسات كمیسیون برجام از چالش خالی نیست. در جلسه روز یكشنبه، كه روز گذشته از شبكه خبر پخش شد، حمید رسایی و مهدی كوچكزاده، دو نماینده عضو جبهه پایداری، با عباس عراقچی دچار تنش شدند. پیشازآن هم ابراهیم كارخانهای جزء كسانی بود كه با عراقچی وارد تنش شد. به گزارش «انتخاب»، در این جلسه رسایی خطاب به عراقچی گفت: «ما سیاسی هستیم، ما جناحی هستیم یا هر اسمی که روی ما میگذارید، اما رهبری به عنوان ناظر مطلع و منصف میگویند، قرار شد مذاکره کنید تا تحریمها برداشته شود؛ اما تحریمها برداشته نشده است. شما سوسنگرد را آزاد کردهاید؛ اما خرمشهر و آبادان را دادهاید به آنها. تابهحال ثابت شده است هرچه آمریکاییها گفتهاند، راست بوده است. تا حالا ثابت شده آنها دولت راستگویانند».
عراقچی در پاسخ به رسایی گفت: «عجیب است که استناد شما به دولت آمریکاست، این دولت شش بار قصد داشت به ایران حمله کند؛ اما الان تحریمها را بر خواهد داشت و غنیسازی ما را به رسمت میشناسد... شما که خود را با کنگره مقایسه میکنید، بروید ببینید آیا آنها به بندبند برجام گیر میدهند؟ آنها دائما به اوباما میگویند چرا متحدانمان را در منطقه به ایران فروختهاید؟»
پس از این موضوع، آقامحمدی، نماینده دیگر مجلس، اتهاماتی به ظریف و تیم هستهای مطرح کرد و گفت: «دوستان وزارت خارجهای به خاطر رفتار با آمریکاییها، در کمیسیون به گونهای دیگر سخن میگویند». عراقچی هم در پاسخ گفت: «آقای آقامحمدی، اگر دوباره اهانت کنید، من جواب میدهم».
قرار است عباس عراقچی، دوشنبه هفته آینده هم به کمیسیون ویژه برجام برود. به گزارش ایرنا، سهشنبه هفته آینده اعضای تیم اقتصادی دولت در کمیسیون برجام حضور خواهند داشت. «این افراد شامل دکتر نهاوندیان، رئیسدفتر رئیسجمهوری، ولیالله سیف، رئیس بانک مرکزی، علی طیبنیا، وزیر امور اقتصادی و دارایی و آقای همتی، مدیرعامل بانک ملی، هستند». علیاكبر ولایتی، سردار دهقان، وزیر دفاع و محمود علوی، وزیر اطلاعات، نیز میهمانان آینده این كمیسیون هستند. قرار است محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه، صبح یکشنبه آینده و بعدازظهر همان روز، سعید جلیلی، مذاکرهکننده ارشد اسبق هستهای ،در کمیسیون حضور داشته باشند.
تاریخ انتشار: ۱۸ شهريور ۱۳۹۴ - ۰۸:۳۶
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[مشاهده در: www.aftabnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 28]
صفحات پیشنهادی
مذاکرات در دوره شش ساله جلیلی٬ ۶ میلی متر هم جلو نرفت
سایت خبری تحلیلی هنگام Hengamnews com صادق زیباکلام در گفت وگو با ایلنا در واکنش به اظهارات سعید جلیلی در کمیسیون ویژه بررسی برجام و اجلاس خبرگان مبنی بر اینکه زمان تحویل پروژه هسته ای به دولت یازدهم غرب آماده لغو تحریم ها بود اظهار داشت مهمتر از آنکه نحوه مذاکرات در دو دولتواکنش زیباکلام به سخنان اخیر جلیلی: مذاکرات در دوره شش ساله این آقا٬ ۶ میلی متر هم جلو نرفت / دولت قبل درصدد ب
یک استاد علوم سیاسی دانشگاه تهران گفت ۶سال آقای جلیلی مسئولیت مذاکرات را برعهده داشت٬این در حالی بود که شش میلی متر هم پرونده هسته ای به سمت حل شدن جلو نرفت به گزارش عصر قانون صادق زیباکلام در واکنش به اظهارات سعید جلیلی در کمیسیون ویژه بررسی برجام و اجلاس خبرگان مبنی بر اینکهواکنش زیباکلام به سخنان اخیر جلیلی: مذاکرات در دوره شش ساله این آقا٬ ۶ میلی متر هم جلو نرفت
یک استاد علوم سیاسی دانشگاه تهران گفت ۶سال آقای جلیلی مسئولیت مذاکرات را برعهده داشت٬این در حالی بود که شش میلی متر هم پرونده هسته ای به سمت حل شدن جلو نرفت صادق زیباکلام در واکنش به اظهارات سعید جلیلی در کمیسیون ویژه بررسی برجام و اجلاس خبرگان مبنی بر اینکه زمان تحویل پروژه هسمنصوری آرانی: جلیلی تفاوتی بین قطعنامه 2231 و 1929 نمی بیند
منصوری آرانی جلیلی تفاوتی بین قطعنامه 2231 و 1929 نمی بیند تهران - ایرنا - عضو کمیسیون ویژه بررسی برجام در مجلس شورای اسلامی گفت سعید جلیلی نقاط منفی برجام و قطعنامه را می بیند و معتقد است تفاوتی بین قطعنامه 2231 و 1929 وجود ندارد عضو کمیسیون ویژه بررسی برجام در مجلس شورای اسلاپاسخگویی دیرهنگام/آقای جلیلی هیچ نقشی در روند مذاکرات اخیر و همچنین توافق تاریخی به دست آمده نداشته اند
نمایندگان از دعوت سعید جلیلی مذاکره کننده ارشد هسته ای سابق به کمیسیون ویژه بررسی توافق هسته ای ایران و گروه 1 5 موسوم به برجام ناراضی اند برخی این دعوت را سیاسی می دانند و برخی این حضور برای گزارش دهی را دیرهنگام نشست کمیسیون ویژه برجام امروز هم در مجلس تشکیل شد در جلسه امرواز نظر جليلي تفاوتي بين قطعنامه 2231 و 1929 وجود ندارد
۱۶ شهريور ۱۳۹۴ ۱۵ ۹ب ظ يک عضو کميسيون ويژه برجام اعلام کرد از نظر جليلي تفاوتي بين قطعنامه 2231 و 1929 وجود ندارد موج- عضو کميسيون ويژه بررسي برجام در مجلس شوراي اسلامي گفت سعيد جليلي نقاط منفي برجام و قطعنامه را ميبيند و معتقد است تفاوتي بين قطعنامه 2231 و 1929 وجود ندارد بمذاکرات در دوره ششساله جلیلی٬ ۶ میلیمتر هم جلو نرفت
مذاکرات در دوره ششساله جلیلی٬ ۶ میلیمتر هم جلو نرفت روز نو یک استاد علوم سیاسی دانشگاه تهران گفت ۶سال آقای جلیلی مسئولیت مذاکرات را برعهده داشت٬این در حالی بود که شش میلیمتر هم پرونده هستهای به سمت حلشدن جلو نرفت صادق زیباکلام در گفتوگو با خبرنگار ایلنا در واکنش به اظهابعیدی نژاد در کافه خبر: مذاکرات دوره پیشین با آنچه در این دوره رخ داد تفاوت نجومی دارد
بعیدی نژاد در کافه خبر مذاکرات دوره پیشین با آنچه در این دوره رخ داد تفاوت نجومی دارد بین الملل > دیپلماسی - مدیر کل سیاسی و امنیت بین الملل وزارت خارجه در گفتگو با خبرآنلاین ضمن دفاع از دست آوردهای برجام می گوید دوستانی که فکر می کنند ایران بعد از چهل سال هم نمیتوولایتی در پاسخ به سوالی مبنی بر این که سعید جلیلی گفته متن برجام از 100 حق مسلم ایران چشم پوشی شده است، گفت: ن
اخبار کوتاه ولایتی در پاسخ به سوالی مبنی بر این که سعید جلیلی گفته متن برجام از 100 حق مسلم ایران چشم پوشی شده است گفت نظرات وی نتیجه بررسی خودشان است ۱۷ ۰۶ ۱۳۹۴ - ۱۲ ۴۰پاسخ ولایتی به اظهارات جلیلی درباره توافق
علی اکبر ولایتی در حاشیه دیدار با هیات علمی تحقیقاتی سوئیس در جمع خبرنگاران در پاسخ به سوالی مبنی بر این که دبیر سابق شورای امنیت گفته است که در متن برجام حداقل از 100 حق مسلم ایران چشم پوشی شده است گفت اظهاراتی که از سوی آقای جلیلی روز گذشته در مجلس مطرح شد نتیجه بررسی های خود-
گوناگون
پربازدیدترینها