واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۹ شهريور ۱۳۹۴ (۶:۳۲ق.ظ)
کاهش 29 درصد برداشت از چاههاي کشاورزي همدان موج - اعضاي شوراي حفاظت از منابع آب استان همدان بر کاهش 29 درصد برداشت از چاههاي کشاورزي اين استان تأکيد کردند.
به گزارش خبرگزاري موج به نقل از پايگاه اطلاعرساني وزارت نيرو (پاون)، مرتضي عزالدين، مديرعامل شرکت آب منطقهاي همدان گفت: از ابتداي بهمن سال 93 تاکنون تعداد 5 جلسه شوراي حفاظت از منابع آب استاني و تعداد 29 جلسه شهرستاني با موضوعات مختلف از جمله انسداد چاههاي غيرمجاز، جلوگيري از اضافه برداشت چاههاي مجاز، نصب و راهاندازي کنتورهاي هوشمند آب و برق بر روي چاهها، تشکيل و راهاندازي گروههاي گشت و بازرسي و توقيف دستگاههاي حفاري غيرمجاز و طرح احيا و تعادلبخشي منابع آب زيرزميني برگزار شده است.
وي افزود: در اين راستا بيشترين جلسات تشکيل شده مربوط به شهرستان رزن است که يکي از شهرستانهاي استان است که بيشترين چاه غيرمجاز در آن حفاري شده است.
عزالدين تصريح کرد: در سال 93 تعداد 659 حلقه از چاههاي غيرمجاز و داراي حکم قضائي با حجم آب صرفهجويي شده 80 ميليون مترمکعب و عمق انسداد 30 کيلومتر پر و مسدود شده است و از آغاز سال 94 تاکنون تعداد 242 حلقه چاه غيرمجاز داراي حکم قضائي با حجم آب صرفهجويي شده 18 ميليون و 700 هزار مترمکعب و عمق انسداد هشت هزار و 500 متر پر و مسدود شده است.
وي تأکيد کرد: در مجموع از سال 93 تاکنون تعداد 901 حلقه چاه غيرمجاز با حجم آب صرفهجويي شده 99 ميليون و 300 هزار مترمکعب و عمق انسداد 38 هزار و 500 متر پرومسلوب المنفعه شده است.
عزالدين افزود: بر اساس تکاليف قانوني وزارت نيرو براي حفظ، اجازه و نظارت بر بهرهبرداري، دستورالعملهاي طرح احيا و تعادلبخشي فعلا در قالب 8 عنوان توسط وزير محترم نيرو ابلاغ شده است که البته در استان همدان پروژههاي اين طرح آغاز شده است و به صورت هفتگي و منسجم جلسات اين طرح برگزار ميشود.
وي يادآور شد: با توجه به دستور وزير محترم نيرو به قوه قضائيه انتظار ميرود دستگاه قضائي همچون گذشته همکاري لازم را در خصوص حمايت از گروههاي گشت و بازرسي و عوامل حفاظت و بهرهبرداري از منابع آب را به عمل آورد.
در ادامه، منصور ستوده، معاون حفاظت و بهرهبرداري شرکت آب منطقهاي استان گفت: در راستاي اجراي بند 3 مصوبات پانزدهمين جلسه شوراي عالي آب، ميزان آب قابلبرنامهريزي از طريق چاهها براي مصارف کشاورزي، شرب، صنعت و فضاي سبز در آبخوانهاي آبرفتي محدودههاي مطالعاتي استان ابلاغ شده و بايد با برگزاري نشستهاي مشترک با سازمان جهاد کشاورزي استان نسبت به عملياتي کردن مصوبات اقدام شود.
وي افزود: در اين راستا حجم آب قابل برنامهريزي از چاهها براي مصارف شرب و فضاي سبز با فرض پيشبيني 20 درصد افزايش مصرف شرب حدود 150 ميليون مترمکعب و براي بخش کشاورزي 1052 ميليون مترمکعب تعيين و ابلاغ شده است.
ستوده گفت: با توجه به برداشت فعلي 1483 ميليون مترمکعبي براي بخش کشاورزي بايستي 431 ميليون مترمکعب معادل 29 درصد کاهش از برداشت کنوني چاههاي کشاورزي در آبخوانهاي آبرفتي استان اتفاق بيفتد.
وي تأکيد کرد: ميزان کل آب ورودي به سد اکباتان در سال آبي جاري 26 ميليون مترمکعب بوده است، ميزان مصرف آب در بخش کشاورزي 2.8 ميليون مترمکعب و در بخش شرب 22 ميليون مترمکعب بوده است؛ بنابراين با فرض مصرف شرب به ميزان 6.2 ميليون مترمکعب در شهريور، 2 ميليون مترمکعب در مهر ماه، 1.7 ميليون مترمکعب در آبان ماه و با فرض وجود 8.5 ميليون مترمکعب آب در مخزن سد در انتهاي مرداد، با اين روند برداشت از سد تا دهم آذر ميتوان از سد برداشت کرد.
ستوده تصريح کرد: جلوگيري از اضافه برداشت چاههاي مجاز نيز در دستور کار اين شرکت قرار گرفته و از ابتداي سال جاري تاکنون تعداد 179 چاه مجاز داراي اضافه برداشت شناسايي و پيگيري لازم براي پرداخت خسارت به آبخوان و جريمه اضافه برداشت و همچنين نصب کنتور و اصلاح منصوبات به عمل آمده و در مواردي مثل شهرستان نهاوند با دستور مقام قضايي چاه پلمپ شده است.
وي افزود: در مجموع تعداد 1736 دستگاه کنتور هوشمند آب و برق بر روي چاههاي مجاز نصب شده که تعداد 1180 دستگاه از آنان کارتشان شارژ شده است.
ستوده گفت: براي نصب کنتور بر روي مابقي چاههاي برقي نيز اخطاريههاي مشترک بين مدير امور برق و مدير آب شهرستان تهيه و تعداد 595 اخطار صادر و تحويل کشاورزان شده که اين کار منجر به مراجعه کشاورزان به امور آب شهرستان و درخواست نصب کنتور هوشمند آب و برق شده است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 35]