واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: توزیع واکسن آنفولانزا در داروخانه ها
کد خبر: ۵۲۹۵۶۹
تاریخ انتشار: ۱۵ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۳:۴۰ - 06 September 2015
رییس مرکز تحقیقات بیماری های عفونی و گرمسیری دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی از توزیع واکسن آنفولانزا در داروخانه های سراسر کشور خبر داد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، داوود یادگاری افزود: با توجه به اینکه بهترین زمان برای تزریق واکسن آنفولانزا شهریور است، امسال خوشبختانه واکسن به موقع در سراسر کشور توزیع شده است.
وی افزود: بیماران دچار بیماری های زمینه ای از قبیل بیماران ریوی، قلبی، دیابتی، سرطانی، مبتلایان به بیماری های نقص ایمنی، بیمارانی که کورتن یا داروهای سرکوب کننده ایمنی مصرف می کنند و همچنین افراد بالای 65 سال و زنان باردار جزو گروه های پر خطری هستند که باید علیه ویروس آنفولانزا واکسینه شوند.
رییس مرکز تحقیقات بیماری های عفونی و گرمسیری دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به اینکه دوهفته پس از تزریق واکسن آنفولانزا آنتی بادی در بدن افراد تشکیل می شود، گفت: افراد در معرض خطر باید پیش از شروع فصل سرما، بازگشایی مدارس و در حقیقت قبل از شروع اپیدمی آنفولانزا نسبت به واکسینه کردن خود اقدام کنند.
یادگاری افزود: کودکانی که مدت طولانی آسپرین مصرف کنند، شیرخواران بالای شش ماه، کلیه کارکنان سیستم بهداشت و درمان اعم از دولتی و خصوصی، افرادی که از سالمندان مراقبت می کنند، باید علیه این بیماری واکسینه شوند.
وی گفت: هر چند سازمان بهداشت جهانی همه ساله نسبت به جمع آوری نمونه های ویروس از کشورهای مختلف از جمله کشور ما اقدام و با همکاری شرکت های داروسازی نسبت به ساخت واکسن آنفولانزای جدید مبادرت می کند با این حال با توجه به تغییر ژن های واکسن آنفولانزا، ضروری است، افراد در معرض خطر همه ساله واکسینه شوند. به عبارتی تغییر ژن های این ویروس و به دنبال آن تغییر سوش های واکسن باعث می شود که فرد همه ساله نیازمند تزریق واکسن جدید باشد.
یادگاری یادآور شد: ابتلا به ویروس آنفولانزا در افراد دچار بیماری های زمینه ای نه تنها سبب ابتلای آنان به عوارض این بیماری از قبیل عفونت های ریوی ناشی از ویروس و در مواردی، عفونت های ریوی ثانویه می شود که ابتلا به آنفولانزا موجب تشدید بیماری های زمینه ای در بیماران های قلبی- ریوی نیز خواهد شد.
رییس مرکز تحقیقات بیماری های عفونی و گرمسیری دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به اینکه ویروس آنفولانزا دستگاه تنفسی شامل بینی، گوش، گلو و ریه ها را تحت تاثیر قرار می دهد، گفت: علایم بیماری آنفولانزا هر چند شبیه سرماخوردگی است، اما ابتلا به آنفولانزا کاملا متفاوت از آن است.
وی از تب، دردعضلانی، لرز و عرق، سرفه خشک، خستگی و ضعف و احساس احتقان در بینی به عنوان علایم آنفولانزا نام برد که مبتلایان برخی یا تمام علایم فوق را نشان می دهند.
یادگاری تصریح کرد: فارغ از گروه های در معرض خطر، تمام افراد می توانند، برای جلوگیری از ابتلا به این ویروس، علیه بیماری آنفولانزا واکسینه شوند و هر چه درصد پوشش این واکسن در کشوری گسترده تر باشد، به نفع نظام سلامت جامعه خواهد بود.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 57]