تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 4 آذر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):دانش پيشواى عمل و عمل پيرو آن است. به خوشبختان دانش الهام مى‏شود و بدبختان از آ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1833231263




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

اعتراض خلیفه ارامنه به تخریب باشگاه ارامنه |اخبار ایران و جهان


واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: اعتراض خلیفه ارامنه به تخریب باشگاه ارامنه
اسقف اعظم ارامنه‌ تهران با ابراز تاسف و ناراحتی از تخریب باشگاه اجتماعی ارامنه تهران، معروف به "کلوپ ارامنه" تاکید کرد: این ساختمان متعلق به کشور است و باید بازسازی و استحکام بخشی شود تا ارمنی‌ها برای حضور دوباره در آن اطمینان خاطر داشته باشند.
کد خبر: ۵۲۹۵۱۸
تاریخ انتشار: ۱۵ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۱:۱۸ - 06 September 2015


اسقف اعظم ارامنه‌ تهران با ابراز تاسف و ناراحتی از تخریب باشگاه اجتماعی ارامنه تهران، معروف به "کلوپ ارامنه" تاکید کرد: این ساختمان متعلق به کشور است و باید بازسازی و استحکام بخشی شود تا ارمنی‌ها برای حضور دوباره در آن اطمینان خاطر داشته باشند.
 
مدتی قبل باشگاه اجتماعی ارامنه تهران که با حدود یکصد سال قدمت، واجد ارزش تاریخی دانسته شده، به علت ساختمان سازی و گودبرداری غیراصولی پارکینگ طبقاتی مجتمع جدید علاءالدین فروریخت.


به گزارش ایسنا، این اتفاق از جهاتی می توانست به یک فاجعه تبدیل شود، چرا که قرار بود در همان شب حادثه، مراسم عروسی نیز در این محل برگزار شود و با تخریبی که الان در ساختمان رخ داده، معلوم نیست در آن صورت چند نفر جان خود را از دست می دادند. البته تا به اینجا هم با نشست زمین، تمام آرشیو، اسناد و کتابخانه ی کلوپ ارامنه زیر خاک مدفون شده است.


اسقف «سیبوه سرکیسیان» درگفت و گو با ایسنا درباره این تخریب اظهار کرد: باشگاه اجتماعی ارامنه تهران اگرچه محلی برای اجتماع ارامنه است، اما به کل کشور مربوط می شود و جزو میراث فرهنگی است؛ بنابراین توجه شما در حفظ این گنجینه ها ما را بیشتر دلگرم می کند.


وی درباره ی پیشینه و کاربری باشگاه ارامنه ی تهران توضیح داد: این ساختمان که اکنون نیمه خرابه است، یک مجموعه چند منظوره، شامل رستوران ها و همچنین سالنی بزرگ است و از آن برای برگزاری جلسات رسمی و سخنرانی ها و همچنین میزبانی های رسمی استفاده می شد، مانند زمانی که جاثلیق ارامنه، آرام اول (رهبر ارشد کلیسای ارامنه) از ایران بازدید داشت و از ایشان در این باشگاه پذیرایی به عمل آمد. به علاوه در آنجا مراسم آیینی و مذهبی مانند غسل تعمید و مراسم عروسی انجام می گرفت. در واقع اینجا محلی است که ارامنه دور هم جمع می شوند و جایی صرفا برای غذا خوردن نیست، بلکه یک مکان معنوی است که به اندازه ی کافی هم قدمت تاریخی دارد.


خلیفه ی ارامنه تهران با اشاره به قدمت حدود یکصد ساله ی این بنا اضافه کرد: باشگاه ارامنه زمانی کنسولگری کشور سوئد بوده و ارزش تاریخی دارد. ضمن اینکه افراد زیادی در ساخت و توسعه این محل و نیز در پیشرفت و رشد این مجموعه و جریان اجتماعی و معنوی که در اینجا حاکم است تأثیرگذار بوده اند؛ به همین دلیل این بنا برای ما فقط یک ساختمان نیست و بنیان معنوی دارد.


اسقف اعظم سرکیسیان در پاسخ به اینکه اگر این ساختمان ارزش تاریخی دارد، پس چرا تاکنون در فهرست میراث فرهنگی ثبت نشده است؟ گفت: شاید به خاطر اینکه کسی تا به حال به آن فکر نکرده بود، یعنی هم ما و هم مسئولان میراث فرهنگی.


باشگاه اجتماعی ارامنه تهران


او درباره اقداماتی که از سوی شورای خلیفه گری ارامنه برای وضعیت کنونی این باشگاه در حال انجام است، با اشاره به بازدیدی که شخصا از مجموعه داشته است، اظهار کرد: من به همراه همکارانم در کمیته اجرایی شورا، از این محل بازدید کردیم و از آنجا که نیمی از ساختمان تخریب شده و پِی آن هم دچار لرزش شده، به نظرم باید استحکام بخشی و بازسازی در آن انجام شود.


وی خاطرنشان کرد: در شرایط فعلی حتی مجبوریم کل ساختمان را تخریب کنیم تا آن را از اساس استحکام بخشی کنیم، چون با این وضعیت نمی توان اعتماد و اطمینان خاطر را در ذهن مردم ایجاد کرد تا برای برگزاری مراسم مذهبی و دیدارهای رسمی خود دوباره در این مکان جمع شوند.


اسقف اعظم سرکیسیان افزود: ما باید شرایط را بررسی و درباره ی آن صحبت کنیم و موارد مدنظر خود را به صورت جدی عنوان کنیم که البته این کار به مشورت و زمان نیاز دارد، چون آنچه پیش آمده یک اتفاق بزرگ است و ما به سرعت نمی توانیم روی آن کار کنیم. باید تمرکز داشته باشیم، مشورت کنیم و حتی برای درست و بهتر شدن آن دعا کنیم که خدا قلب و دل ما را روشن کند تا ما بتوانیم بهترین تصمیم را اتخاذ و به درستی عمل کنیم.


رئیس شورای خلیفه گری ارامنه ی تهران در پاسخ به اینکه چه زمانی از ساخت این پارکینگ طبقاتی در مجاورت باشگاه اجتماعی ارامنه مطلع شده و آیا از طرف صاحب پارکینگ آگاه شده بودند یا خیر؟ گفتند: آن ها اصلا به ما خبر ندادند که قصد دارند چنین ساختمان عظیمی را آنجا بسازند و ما زمانی فهمیدیم که بخش اعظم کار پیش رفته بود. در آن زمان برخی مدیران شورای خلیفه گری شروع به مذاکره و صحبت با آن ها کردند تا نسبت به کاری که انجام می شود محتاط باشند تا به ساختار باشگاه آسیبی نرسد، اما آن ها غیرقانونی دست به چنین کاری زدند و به همین دلیل این اتفاق رخ داد، وگرنه موارد دیگری بوده که وقتی به صورت قانونی عمل شده است، شاهد چنین فاجعه ای نبودیم.


«سبیوه سرکیسیان» با بیان اینکه «متأسفانه این آقایان از قوانین عبور کردند که نتیجه اش به وجود آمدن این خرابی بود» ادامه داد: شنیده ام شهردار تهران، آقای قالیباف نیز اقدام صاحب این پارکینگ را محکوم کرده و گفته است که باید ساخت این پارکینگ متوقف و برای رفع مشکل این ساختمان هم اقدام شود.


او درباره اینکه آیا تصمیمی برای ثبت این بنا در فهرست میراث ملی گرفته شده است؟ بیان کرد: فکر می کنم مسئولان کمیته اجرایی شورای خلیفه گری در این باره در حال اقدام هستند و تمام تلاش خود را به کار گرفته اند. البته خوشحالم که الان شهردار تهران هم به این ماجرا ورود پیدا کرده و ما در صورت نیاز، از مقام معظم رهبری هم درخواست کمک خواهیم کرد. ایشان به ارمنی ها علاقه ی زیادی دارند و آن ها را جزئی از تاریخ ایران می دانند که در زندگی سیاسی، اقتصادی و اجتماعی این مملکت شرکت داشته اند؛ بنابراین اطمینان دارم اگر نیاز باشد ایشان نظرات و مشورت خود را به ما ارائه خواهند کرد.


رئیس شورای خلیفه گری ارامنه ی تهران در پاسخ به اینکه آیا شورای خلیفه گری پس از اطلاع از ساخت پارکینگ با مسوولان مربوطه مکاتبه ای برای پیگیری داشته است یا خیر؟ گفت: بله، مدیران ما در کمیته اجرایی شورای خلیفه گری تلاش کردند به طور مداوم در ارتباط باشند و بعد از حادثه نیز این ارتباط وجود داشت. حتی با برخی مسوولان دولتی هم صحبت هایی داشتیم و قول هایی داده شده تا آنچه در اینجا اتفاق افتاده جبران و نسبت به بازسازی اقدام شود.


اسقف اعظم سرکیسیان در ادامه گفت و گو درباره وضعیت دیگر بناهای تاریخی ارامنه در تهران و شهرهای دیگر هم توضیح داد: در تهران تقریباً همه ی بناها وضعیت مناسب و ایمنی دارند، همان طور که این ساختمان داشت و این وضعیت البته می تواند به نوعی غیرایمن هم باشد، همان طور که ممکن است برای هر ساختمان دیگری اتفاقی بفتند، چرا که اصولا نمی دانیم چند دقیقه ی دیگر چه پیش خواهد آمد و هر لحظه با زلزله یا یک حادثه ی دیگر همه چیز می تواند تغییر کند. با این حال خدا را شکر می کنیم که ما در ایران همچنان امن و ایمن و در آرامش، با مسلمانان، یهودی ها و پیروان دیگر ادیان زندگی می کنیم.


او ادامه داد: درباره ی دیگر بناهای تاریخی مربوط به ارامنه هم باید بگویم که تقریبا تمام کلیساهای ما در فهرست میراث فرهنگی ثبت شده اند. ما کلیساهای قدیمی بسیاری در تهران داریم، از قدیمی ترین کلیسا که در سال 1795 میلادی و کلیسای بعدی در سال 1808 میلادی ساخته شده است. کلیسای میناس مقدس در ونک نیز در قرن نوزدهم، کلیسای مریم مقدس در سال 1947 و کلیسای سرکیس مقدس هم در سال 1973 ساخته شده اند. به این ترتیب تلاش می کنیم به وضعیت کلیساهای ثبت شده توجه کنیم.


اسقف اعظم ارامنه تهران اضافه کرد: هزینه های تعمیرات و نگهداری تمام کلیساها به عهده ی شورای خلیفه گری است و تعمیرات توسط هیئت مسئول و طبق قوانین میراث فرهنگی انجام می شود. البته ما ساختمان های دیگری هم داریم، مانند مدارس ارمنی و مجموعه ی فرهنگی ورزشی آرارات (باشگاه آرارات) که نسبتا جدید ساخت هستند و امکان ثبت ملی آن ها وجود ندارد.


وجود 300 کلیسا در کشور






رئیس شورای خلیفه گری ارامنه ی تهران ادامه داد: ما در سراسر ایران بیش از 300 کلیسا داریم که بیشتر آن ها از بین رفته اند، برخی دیگر هم در حالت نیمه تخریب هستند و دولت تلاش می کند آن ها را بازسازی کند. همچنین قبرستان ها و آرامستان هایی با سنگ های ارزشمند در کشور وجود دارند که از جمله بناهای مربوط به ارامنه اند، اما باید منطقی باشیم و این را در نظر داشته باشیم که نمی توان از تمام این آثار نگهداری کرد و رسیدگی به همه ی آن ها کار سختی است. با این حال از دولت می خواهیم یک نظارت و رسیدگی محلی را برای حفظ و نگهداری چنین بناها و یادبودهایی در نظر بگیرد، چون درست است که این نوع آثار به جامعه ی ارمنی تعلق دارند، اما در هر حال میراث ملی ایران هستند؛ مثل کلیسای وانک در اصفهان که نه فقط به ارامنه، بلکه متعلق به کل ایران است.


وی که متولد کشور سوریه است، در بخش دیگری از این گفت و گو در پاسخ به پرسش خبرنگار ایسنا، درباره ی اقدامات داعش و آنچه بر سر میراث تاریخی زادگاهش آمده هم سخن گفت و اظهار کرد: الان بیش از چهار سال است که متاسفانه این سرزمین مورد هجوم واقع شده و آنچه می توانم بگویم این است که داعشی که آنجا را به نام اسلام از بین می برد، مبدع یک آیین شیطانی است، وگرنه همه می دانند که اسلام، دین صلح، محبت و سازندگی است؛ نه نابودی.


رئیس شورای خلیفه گری ارامنه ی تهران گفت: این ناراحت کننده است که قدرت ها، بهانه جویان و برخی فرقه های مذهبی سوریه که همگی توسط آمریکا، اسرائیل، اروپا و متأسفانه عربستان و قطر پشتیبانی می شوند و یکی از پشتیبانان کلیدی آن ها هم ترکیه است، این گونه جنگ به راه بیندازند. این در حالی است که ما در سوریه بزرگ شده و زندگی کرده ایم و هرگز احساس نکردیم که در یک کشور صرفا مسلمان زندگی می کنیم و هرگز احساس تبعیض نکردیم. معتقدم رژیم و دولت بشار اسد و همچنین پدرش یکی از بهترین دولت ها را در خاورمیانه داشتند که با دموکراسی برقرار بود، اما متأسفانه بنا به خواست عده ای خاص، اتفاقی رخ داده که هدف شان نابودی کشور (سوریه) و جامعه ی آن است.


ایران کشوری امن


اسقف اعظم سیبوه سرکیسیان در بخش پایانی این مصاحبه در پاسخ به اینکه چند سال است در ایران حضور دارد و چطور این کشور را انتخاب کرده است؟ اظهار کرد: من روز 26 دسامبر سال 1999 به اینجا آمدم که می شود حدود 16 سال. در کار ما مسئله ی دوست داشتن و انتخاب محل فعالیت خیلی مطرح نیست، چون مسئله اصلی خدمت کردن به جامعه است. وقتی نیاز باشد جایی حضور داشته باشیم، براساس اقتضائات و شرایط حضور خواهیم داشت. پیش از این در کویت، دبی، بحرین، قطر و عمان هم بوده ام و وقتی جاثلیق از من خواستند که منتقل شوم، بدون هیچ درنگی به سمت ایران حرکت کردم. در واقع می توانم بگویم حضور در ایران، هم انتخاب من هست و هم نیست.


او درباره ی اینکه آیا پس از 16 سال حضور در ایران و داشتن تجربه های متعدد در اینجا، دوست دارد به کشور دیگری برود؟ گفت: در کار من هدف اصلی، خدمت به کلیسا و مردم است؛ بنابراین اگر احتیاج باشد همچنان در ایران بمانم، تردیدی نخواهم کرد و اگر روزی بگویند باید به جای دیگری بروم، باز هم تردید نخواهم کرد.


اسقف اعظم ارامنه ی تهران در آخر خاطرنشان کرد: زندگی گاهی خیلی سخت و پیچیده است و بستگی دارد شما آن را چطور ببینید. اگر از عینک سیاه استفاده کنید، همه چیز را سیاه می بینید، اما وقتی از عینک سفید استفاده کنید، همه چیز را سفید می بینید. وقتی با عشق زندگی و کار کنید، حتی اگر به مشکلی برخورد کنید، می توانید بر آن غلبه کنید.


وی اضافه کرد: وقتی شما به زندگی لبخند بزنید زندگی هم به شما لبخند می زند پس باید افق دید خود را گسترش دهید. زمانی که دانشجو بودم یکی از استادانم به ما می گفت، هر زمان که در شرایط سختی قرار می گیرید، فقط کافی است پنجره ی کوچکی در قلب تان باز کنید و به اطراف نگاه کنید، خواهید دید که اطراف شما افراد زیادی با رنج ها و مشکلات بیشتری هستند و می توانید خدا را شکر کنید.


رئیس شورای خلیفه گری ارامنه تهران تصریح کرد: ما الان در کشوری هستیم که بابت زندگی در آن هزاران دلیل برای تشکر از خدا داریم. اول اینکه کشورهایی در اطراف ما هستند که مدام در حال جنگ، قتل و کشتار و حملات تروریستی اند، اما خدا را شکر، ما اینجا در ایران در امنیت هستیم و از این جهت زندگی در اینجا رضایت بخش است. معتقدم این از لطف خداست و فراموش نکنید که ایران کشوری مبارک و مقدس است؛ کشوری که در شهر همدان و برخی شهرهای دیگر آن، مزار پیامبرانی وجود دارند و در انجیل از آن به عنوان سرزمین خدا و پیامبران یاد شده است.




 













این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 125]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن