تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 9 تیر 1403    احادیث و روایات:  امام حسین (ع):عاجزترین مردم کسی است که نتواند دعا کند.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

کاشت پای مصنوعی

میز جلو مبلی

سود سوز آور

پراپ رابین سود

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

مبلمان اداری

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1802805492




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

سال آینده چقدر نفت تولید می کنیم؟ / برنامه ششم،نفت و رویای رشد 8 درصدی


واضح آرشیو وب فارسی:خبر آنلاین: سال آینده چقدر نفت تولید می کنیم؟ / برنامه ششم،نفت و رویای رشد 8 درصدی اقتصاد > انرژی - وقتی قیمت نفت رو به کاهش می گذارد، اولین کشورهایی که اظهار نگرانی می کنند،کشورهای نفت خیز و البته اعضای اوپک هستند که تمام درآمدشان از نفت تامین می شود.


نگار احمدی-
نفت از اواخر مرداد ماه امسال با بودجه دولت سرناسازگاری گذاشته؛وقتی بخش بزرگی از درآمدهای دولت از درآمد نفت تامین می شود و تلاش دولت برای مالیات ستانی گاه به بن بست می رسد،این نفت است که همیشه در لحظات حساس به داد دولت می رسد.اما نفتی که روزهای طلایی قیمت 120 دلار و بیشتر را سپری می کرد و دولت گذشته را سرمست از قدرت پول نفت کرده بود،برای دولت یازدهم به قول معروق"آمد" نداشته و آنقدر در این دو سال بالا و پایین رفته که تقریبا امیدی به افزایش دوباره اش نیست. براساس آماری که بانک مرکزی از 4 ماهه اول امسال منتشر کرده،متوسط قیمت نفت در مدت یاد شده 58 دلار بوده است.عددی که در بودجه 94 معادل 53 دلار برای هر بشکه نفت در نظر گرفته شده که حالا فقط به ازای هر بشکه از ابتدای امسال 5 دلار پس انداز شده است. از سویی وزارت نفت با توجه به ظرفیت داخلی برای تولید و صادرات نفت پیش بینی کرده که تا پایان سال جاری 2 میلیون و 944 هزار بشکه نفت صادر کند که البته امیدوار هستند که در سال 95 و پس از برداشته شدن تحریم ها توان صادرات نفت خام ایران به 3 میلیون 694 بشکه در روز برسد.عددی که شاید بتواند بخشی از مشکلات مالی کشور را حل کند. اما آیا می توان با این اعداد سال آینده که اولین سال از برنامه ششم توسعه است و تکلیف دولت تحقق رشد 8 درصدی است،مهیا کند؟ آمارهای جهانی چه می گوید واقعیت این است که همه پيش‌بيني های موسسات معتبر بین المللی حاکی است که رشد تقاضاي جهاني نفت‌خام بين سال‌هاي 2014 تا 2020 به طور متوسط 2/1 درصد در سال خواهد بود و در اين صورت تقاضاي جهاني در اين دوره با  6/6 ميليون بشكه در روز افزايش از 4/92 به 1/99 ميليون بشكه در روز خواهد رسيد.  براساس پیش بینی آژانس بین المللی انرژی تقاضاي مجموع كشورهاي OECD با 500 هزار بشكه در روز كاهش از 6/45 ميليون بشكه در روز به 1/45 ميليون بشكه در روز خواهد رسيد. اما در مناطق مختلف OECD تقاضاي آمريكا افزایش و  تقاضاي اروپا  و آسيا-پاسفيك کاهش خواهد یافت. تقاضای مناطق غیر  OECD با 2/7 ميليون بشكه در روز افزايش از 84/46 ميليون بشكه در روز در 2014 به 54 ميليون بشكه در روز در سال 2020 خواهد رسيد که بيشتر آن  مربوط به  آسيا و خصوصا چين خواهد بود.

 وقتی قیمت نفت رو به کاهش می گذارد، اولین کشورهایی که اظهار نگرانی می کنند،کشورهای نفت خیز و البته اعضای اوپک هستند که تمام درآمدشان از نفت تامین می شود.هرچند در سالهای اخیر سایر کشورها نیز در استخراج نفت به تکاپو افتاده اند و همین عامل سبب شده تا نوسان قیمت نفت آنها را نگران نکند. از سویی آژانس بین المللی انرژی پیش بینی کرده که  توليد نفت شيل آمريكا در سال 2014 به 6/3 میلیون بشکه در روز رسيد و برآورد مي‌شود تا 2020 به 2/5 ميليون بشكه در روز برسد. اگرچه  پايين آمدن قیمت نفت در یک سال اخیر عرضه نفت شيل آمريكا را در معرض ريسك قرار داده اما كاهش هزينه‌هاي توليد و افزايش كارائي تا حدي توانسته اين ريسك را كاهش دهد ولی بنظر می‌رسد که تولید این نوع نفت به امریکا محدود خواهد ماند. اگرچه پيش بيني ها و سناريوهاي نهادهاي معتبر جهان تائيد مي‌كنندکه نفت با همه چالش‌ها و فرصت‌هايش در سرنوشت كشورهاي صاحب ذخائر آن نقش‌آفرين خواهد بود،اما آنچه اهمیت دارد،رهایی اقتصاد از وابستگی به نفت است.چه آنکه وابستگي ایالات‌متحده  به نفت‌خام خاورميانه کاهش و وابستگی رقبای اقتصادی آن به نفت این منطقه افزايش خواهد يافت و اين مي‌تواند چالش‌ها را تشديد کند. در نتیجه دولت باید سریعتر برای جایگزین های منابع بودجه ای به نفت در سالهای آینده به خصوص در برنامه ششم چاره اندیشی کند. وقتی قیمت نفت آنچنان نوسان دارد که اقتصاد دولتی بزرگی مثل ایران نگران سنت به سنت کاهش یا افزایش قیمت نفت می شود،تردیدی نیست که تحقق رشد 8 درصدی هم به نوسان نفت متکی شود.در خوشبینانه ترین حال،دولت منتظر است که تحریم ها برداشته شود تا امکان دستیابی به بازارهای بین المللی تسهیل یابد. تدوین کنندگان برنامه ششم توسعه معتقدند که راحت ترین مسیر برای تحقق رشد 8 درصدی  دستیابی به بازارهای جهانی و جذب سرمایه گذاری خارجی است.اما حتی اگر تحریم ها برداشته شود و بستر برای تحقق این دو هدف دولت مهیا شود،تا زمانی که تفکر دولت استفاده از درآمد نفت و وابستگی به دلارهای نفتی است،رشد 8 درصدی رویایی است که محقق نخواهد شد.

    3535              



یکشنبه 15 شهریور 1394 - 10:30:12





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبر آنلاین]
[مشاهده در: www.khabaronline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 28]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن