تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 12 تیر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):هر كس كم بخورد، سالم مى‏ماند و هر كس زياد بخورد تنش بيمار مى‏شود و قساوت قلب پي...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

کاشت پای مصنوعی

میز جلو مبلی

پراپ رابین سود

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1803808121




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

راه طولانی ساماندهی واردات گوشی تلفن همراه/ بازار در انتظار اجرای تصمیم جدید


واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: راه طولانی ساماندهی واردات گوشی تلفن همراه/ بازار در انتظار اجرای تصمیم جدید
سال‌ها است که قاچاقچیان گوشی تلفن همراه از نبود نظارت سو استفاده کرده و بازار گوشی تلفن همراه را قبضه کرده‌اند.


به گزارش خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، در چند سال گذشته واردات گوشی تلفن همراه همواره یکی از بازارهایی بوده که توجه واردکنندگان را جلب کرده و به دلیل مصرفی بودن این کالا و وجود بازار مناسب آن در داخل کشور قاچاق آن نیز رونق یافت.


قاچاق گوشی این کالا به حدی رونق یافت که به گفته رییس اتحادیه فروشندگان لوازم صوتی و تصویری بیش از 80 درصد گوشی تلفن همراه که قیمت آنها بیش از 700 هزار تومان است از مبادی غیر رسمی به کشور وارد می شوند.


در حال حاضر به طور میانگین ماهانه یک میلیون و 100 هزار گوشی تلفن همراه در کشور مصرف می‌شود که این میزان مصرف در برخی از فصول مانند ایام پایانی سال و تابستان بیشتر می‌شود.


***واردات رسمی موبایل کاهش یافت


بررسی آمار رسمی واردات گوشی تلفن همراه نشان می‌دهد که واردات رسمی تنها جوابگوی 40 تا 50 درصد بازار کشور است و مابقی نیاز بازار از طریق واردات غیر رسمی تامین می شود.


به طوریک بر اساس آمار گمرک در پنج ماهه نخست سال جاری بیش از 200 تن گوشی تلفن همراه به ارزش 103.2 میلیون دلار به کشور وارد شد و واردات این کالا در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته از نظر وزنی 17.11 درصد و از نظر ارزشی 2.21 درصد کاهش را نشان می‌دهد.


همچنین در مرداد ماه در مرداد ماه 12.6 میلیون دلار صرف واردات گوشی تلفن همراه شد و واردات این کالا در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته از نظر وزنی 67.50 درصد و از نظر ارزشی 52.28 درصد کاهش یافت.


***تصمیم جدید دولت برای کوتاهی دست قاچاقچیان


در سال‌های گذشته اقدامات بسیاری برای کاهش قاچاق انجام شده اما تاکنون قاچاق کاهش پیدا نکرده و در جدیدترین اقدام به گفته مسئولان از اول مهرماه طرح رجیستری تلفن همراه توسط دستگاه‌های مسئول اجرا می‌شود.


به گفته معاون برنامه‌ریزی، نظارت و هماهنگی اقتصادی ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز با اجرای این طرح اپراتورهای تلفن همراه به دستگاه‌های تلفن همراهی که به‌صورت غیرقانونی وارد کشور شده باشند خدمات ارائه نخواهند داد و با اجرای کامل این طرح قاچاق موبایل از بین می‌رود.


***وقتی پرونده اجرای طرح رجیستری مجددا باز می‌شود


بر اساس این گزارش سال؛ گذشته ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز برای جلوگیری از افزایش واردات غیرقانونی موبایل، رجیستر شدن تلفن‌های همراه را پیشنهاد داده و مطرح کرده بود که وارد‌کنندگانی که اقدام به ورود قانونی موبایل به داخل کشور می‌کنند، شماره سریال‌ کالاهای وارداتی توسط آنها ثبت و در اختیار گمرک قرار گیرد.


بر این اساس، شماره سریال‌ها علاوه بر گمرک، در سازمان تنظیم مقررات نیز ثبت می‌شوند و با اجرای ثبت سریال در رگولاتوری اگر موبایل غیر قانونی وارد شد، اجازه فعال کردن سیم کارت روی آن داده نمی‌شود.


البته برای اولین بار نیست که این طرح در کشور اجرا می شود و در سال 85 نیز این طرح اجرا شد که متاسفانه با موفقیت مواجه نشد چرا که در اجرای آن طرح یکی از تقلب‌های رایج کپی کردن شماره سریال گوشی (کد IMEI) بود و افرادی به صورت بسیار ساده و به صورت نرم افزاری کد IMEI یک گوشی که به صورت رسمی وارد شده بود را برای تعدادی از گوشی های قاچاق و حتی برای یک محموله از گوشی های قاچاق کپی می کردند و سختی این کار تنها حدود 4 تا 5 هزار تومان هزینه بسته بندی مجدد و لیبل زدن بود که همین امر موجب شد تا کمکی به کاهش قاچاق نشود.


برهمین اساس، ظاهرا ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز با بازنگری طرح قبلی رجیستر، طرح جدید را از مهرماه امسال کلید خواهد زد.


***تصمیمات کارشناسی لازمه اجرای طرح رجستری


ابراهیم درستی رییس اتحادیه فروشندگان لوازم صوتی و تصویری و تلفن همراه در گفتگو با باشگاه خبرنگاران با اشاره به اجرای طرح رجستری از اول مهرماه گفت در اجرای این طرح باید معایب طرح گذشته برطرف شده و محاسن آن تقویت شود.


وی افزود:نکته مهم در اجرای این طرح این است که به صورت کارشناسی شده اجرا شود تا مشکلات گذشته تکرار نشود.


به گفته درستی در کنار اجرای این طرح باید تعرفه واردات گوشی تلفن همراه باید کاهش بیابد چرا که در حال حاضر برای واردات گوشی تلفن همراه به کشور باید 6 درصد تعرفه و 9 درصد مالیات و 4 درصد سود بازرگانی پرداخت شود و همین تعرفه بالا موجب رونق قاچاق شده است.


وی به این نکته نیز اشاره کرد که حجم این کالا کوچک و سود واردات آن بالا است و با توجه به بازار مصرفی خوب آن جهت جلوگیری از قاچاق باید تعرفه واردات اصلاح شود.


درستی در پاسخ به این سوال که آیا اجرای این طرح موجب افزایش قیمت گوشی تلفن همراه می شود یا خیر ،گفت:با توجه به اینکه کالا در بازار به وفور است اگراجرای این طرح به صورت کارشناسی شده باشد و در کنار آن تعرفه واردات نیز اصلاح شود تاثیری بر قیمت ها نخواهد داشت.


رییس اتحادیه فروشندگان لوازم صوتی و تصویری و تلفن همراه به این نکته نیز اشاره کرد که اگر تا ابتدای مهرماه کالایی در بازار مانده باشد که از مبادی رسمی به کشور وارد نشده باشد ممکن است زمان اجرای این طرح تمدید شود.


***لزوم تجدید نظر در تعرفه واردات


اگرچه به گفته فعالان اقتصادی قاچاق، تیشه بر ریشه اقتصاد کشور است و باید ریشه آن خشکانده شود اما در این سال‌ها آنطور که انتظار می‌رفت تصمیم جدی و عملی برای مبارزه با قاچاق دیده نشده و تنها امید فعالان اقتصادی این است که در اجرای طرح‌های ارائه شده برای کاهش قاچاق راه فراری برای سودجویان باقی نماند که بتوانند با استفاده از آن قانون را دور زده و به کار خود ادامه دهند.


با توجه به اینکه ایران بازار مصرفی مناسبی برای گوشی تلفن همراه دارد دولت می‌تواند با ارائه تسهیلات و کاهش تعرفه واردات هم جلوی افزایش قاچاق را بگیرد و هم واردات رسمی را رونق ببخشد.


انتهای پیام/



اشتراک گذاری




مطالب مرتبط

واردات 146 میلیون دلار گوشی تلفن همراه
ساماندهی بازار گوشی "تلفن همراه" با حذف تعرفه
خواستار کاهش 6 درصدی تعرفه واردات "تلفن همراه" هستيم
اعمال تعرفه 20 درصدی بر "لپ تاپ" و "تبلت" خيانت به مصرف كننده است
هیچگونه ارز مبادله ای به واردات موبایل تخصیص نیافته/امارات مبدا اصلی موبایل‌های وارداتی به کشور





۱۵ شهريور ۱۳۹۴ - ۰۷:۰۰





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 33]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن