واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۴ شهريور ۱۳۹۴ (۱۵:۵۶ب.ظ)
اصلاح باغها و توسعه گلخانهها در برنامه ششم توسعه موج-معاون امور باغباني وزارت جهاد کشاورزي، سه اولويت اصلاح باغها، توسعه گلخانهها و توسعه باغها را از برنامههاي پيشنهادي برنامه ششم توسعه عنوان کرد.
به گزارش خبرگزاري موج، محمدعلي طهماسبي در نشست هماهنگي و برنامهريزي کشت پاييزه خراسان رضوي، درخصوص اصلاح باغها گفت: باغات موجود کشور داراي عملکرد پايين هستند که در اين خصوص نيازمند استفاده از پايههاي جديد هستيم.
وي بيان کرد: بخش اصلاح باغات نيازمند دانش فني، رفت و آمد و صحبت با مردم براي معرفي پايههاي جديد است.
طهماسبي درخصوص توسعه گلخانهها گفت: سياست بعدي وزارت جهاد کشاورزي، سرمايهگذاري در توسعه گلخانهها براي کاهش مصرف آب و افزايش توليد است.
وي با اشاره به اين که اولويت اصلي کشور توجه به منابع آبي و جلوگيري از هدررفت آن است، گفت: توليد محصول با کيفيت، تنظيم محصول بر اساس نياز داخل و صادرات و صرفهجويي در مصرف آب، از مزاياي احداث گلخانههاست.
معاون وزير در امور باغباني، توسعه باغها را يکي از طرحهاي محوري ديگر وزارت جهاد کشاورزي در استانهاي داراي زمينهاي شيبدار و ميانگين بارش 400 ميليمتر در سال براي احداث گونههاي باغي مثمر و کاشت گياهان دارويي، اعلام کرد. وي با بيان اين که توليد نشا در وزارت جهاد کشاورزي مورد توجه و عنايت مسوولان است از تشکيل انجمن توليد کنندگان نشا در کشور خبر داد.
در اين نشست، مجتبي مزروعي رئيس سازمان جهاد کشاورزي خراسان رضوي اظهار با اشاره به ايجاد يک برنامه براي توليد پايدار براي بخش کشاورزي استان، گفت: برنامه ما ايجاد يک توليد پايدار در استان است بنابراين براي توليد گندم و توسعه آبياري تحت فشار در مزارع گندم بايد توجه ويژهاي را داشته باشيم و کارشناساني که در معرفي و اجراي آبياري تحت فشار فعال باشند، در آيتمهاي عملکردي آنها لحاظ ميشود.
وي افزود: بخشي از اعتبارات اضافه کار به طرح بهرهوري تخصيص مييابد و مديران و کارشناسان ستادي، جهاد کشاورزي شهرستانها را در سه گروه ارزيابي ميکنند و پرداختها براساس ميزان بهرهوري خواهد بود.
مزروعي با بيان اين که بايد از هم اکنون براي تأمين نهادهها به فکر باشيم، ادامه داد: تمام بذور اصلاح شده براي توزيع بايد شناسنامهدار باشد و اين شناسنامه را بايد کارشناس منطقه در اختيار داشته باشد.
وي تصريح کرد: آنچه درخصوص سهميه کلزا براي شهرستانها اعلام شده در حد "کف" است و پايينتر از اين را از آنها انتظار نداريم.
گفتني است؛ در اين نشست، معاون بهبود توليدات گياهي و مدير زراعت سازمان مطالبي را در ارتباط با کشت پاييزه و برنامههاي اجرايي اين کشت تشريح کردند. همچنين در اين نشست، تدارک نهادههاي کشاورزي و انواع کودها و بذور توسط مسوولان ذيربط تشريح شد. همچنين در اين نشست، ارائه يافتهها و توصيههاي تحقيقاتي مرتبط با کشت گندم، جو و کلزا و آموزش بهرهبراران در رابطه با اين محصولات، مبارزه با آفات و بيماريها و علفهاي هرز و مکانيزاسيون مطرح شد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 21]