واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۴ شهريور ۱۳۹۴ (۱۴:۵۷ب.ظ)
نجفي در جلسه شوراي مرکزي حزب کارگزاران با دبيران استاني: امسال شايد يکي از بدترين سالهاي ۳۷ سال گذشته باشد موج-دبير ستاد هماهنگي اقتصادي دولت با بيان اين که مشکل دولت مساله کسري بودجه است، امسال شايد يکي از بدترين سالهاي ۳۷ سال گذشته باشد؛ چراکه با افت قيمت نفت روبه رو هستيم.
به گزارش خبرگزاري موج، محمدعلي نجفي عضو شوراي مرکزي حزب کارگزاران سازندگي در جلسه مشترک اعضاي شوراي مرکزي اين حزب با دبيران استاني اظهار داشت: امسال با دو مشکل روبرو هستيم مشکل اول در دامان دولت و مشکل دوم مربوط به اقتصاد کشور است.
وي افزود: مشکل دولت در مساله کسري بودجه است، امسال شايد يکي از بدترين سالهاي 37 سال گذشته باشد؛ چراکه با افت قيمت نفت رو به رو هستيم و قيمت آن مرتباً پايين ميآيد.
نجفي با تأکيد بر اينکه متوسط قيمت نفت در سال جاري نصف قيمت مورد انتظار است، گفت: ميزان صادرات نفت حتي از زمان تحريمها نيز نصف شده است. امسال رقم کل بودجه عمومي دولت 235 هزار ميليارد تومان پيشبيني شده است اما الآن چيزي حدود 180 ميليارد تومان درآمد خواهد داشت به عبارتي 55 هزار ميليارد تومان کسري بودجه داريم.
به گفته عضو شوراي مرکزي حزب کارگزاران مساله کسري بودجه در سال جاري مهمترين مساله دولت است و حتي ممکن است باعث بروز نارضايتيهايي در جاهاي مختلف کشور هم بشود.
مشاور رئيسجمهور و دبير ستاد هماهنگي اقتصادي رکود بسيار عميق در بخشهاي مختلف اقتصادي را چالش بزرگ اقتصاد کشور دانست و خاطرنشان کرد: رکود از سال 91 ايجاد شده و با تحريمهاي نفتي و با کم شدن درآمدهاي نفتي گسترش يافته است.
وي افزود: اين رکود در حال حاضر گريبان خودروسازان را گرفته است و بحران اکنون به قطعهسازان کشيده شده حتي سخن از اخراج 4 هزار نفر نيز شنيده ميشود.
به اعتقاد نجفي ممکن است اين نقطه (رکود) وارد بخشهاي ديگري مانند فولاد شود گرچه فولاد الان به علت رکود در بخش ساختمان دچار مشکل شده است با اين حال رکود خودروسازان به فولاد نيز خواهد رسيد.
بنابر اين گزارش و آن طور که نشريه صدا نقل کرده است، مشاور رييسجمهور و دبير ستاد هماهنگي اقتصادي، تأکيد کرد: رکود يک مساله جدي است و دولت هنوز نتوانسته است خود را از آن نجات دهد. کارهايي کردهايم و برنامههايي در نظر است.
وي با بيان اين که هم اکنون دو نظر براي عبور از تورم در دولت وجود دارد، گفت: گروهي بر اين باورند که عمق رکود آنچنان زياد است که اگر درصدي از تورم را بپذيريم و انبساطي به وجود بياوريم هيچ مشکلي به وجود نميآيد اما گروه دوم مخالف اين انبساط هستند.
نجفي ادامه داد: گروه دوم سياستهاي انقباضي را همچنان پيشنهاد ميدهند و ميگويند مهمترين دستاورد دولت توقف تورم بوده و نبايد اکنون با سياستهاي انبساطي راه را براي تورم باز کرد، بايد جلوي هرگونه تورم را گرفت، آقاي روحاني نيز خود بر اين عقيده است.
عضو شوراي مرکزي حزب کارگزاران سازندگي در مورد تحريمها نيز گفت: تحريمها خسارت زيادي را وارد کشور کرد. هزينههاي مبادلاتي، تجاري و ... بالا رفت و ما اميدواريم که با طي شدن پروسه برجام و تصويب آن تحريمها برداشته شود.
وي با بيان اين که اگر اين اقدام صورت بگيرد(رفع تحريمها) آثار مثبتي براي اقتصاد ايران به وجود ميآيد، تصريح کرد: اتفاقي که ميافتد اين است که ريسک اقتصادي براي ما کم ميشود.هزينههاي بينالمللي نيز کاهش مييابد و منابع ارزي کشور افزايش و هزينههاي تجاري سير نزولي خواهد داشت.
نجفي با بيان اين که با رفع تحريمها دور زدن تحريمها نيز پايان مييابد، گفت: در اين وضعيت ما هزينههاي مالي زيادي براي فروختن کالاهاي خود ميپرداختيم و بعد از رفع تحريمها اين هزينهها نيز کاهش مييابد و در بخش خارجي گشايشي حاصل ميشود.
وي با تأکيد بر اين که سرمايهگذاري خارجي در ايران ملزومات دارد، گفت: وقتي هنوز اين مساله را نميتوان را روشن کرد و زماني که نميتوان در مورد امنيت سرمايهگذار صحبت کرد، سخن از سرمايهگذاري خارجي فقط يک حرف است با اين حال اگر از من بپرسيد که چقدر خوشبين هستم ميگويم 50 درصد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 47]