واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: امام رضا(ع) عامل وحدت شیعه و سنی در ایران هستند
مشاور عالی رهبر معظم انقلاب در امور بین الملل گفت: معرفت حضرت رضا(ع) و حقیقت وجود آسمانی ایشان چنان در دل و جان مردم ایران رخنه کرد که از زمان حضور آن امام همام از قرن سوم هجری قمری تاکنون عامل وحدت شیعه و سنی در این کشور بوده است.
نویسنده : هانیه فیاض
علی اکبر ولایتی در مراسم پایانی هشتمین جشنواره انتخاب کتاب سال رضوی در محل بنیاد پژوهشهای اسلامی آستان قدس رضوی در مشهد افزود: حضور حضرت رضا(ع) در ایران نقطه عطفی در ورود دین اسلام به این سرزمین به شمار می رود که می توان آن را بخش بسیار مهمی از تاریخ اسلامی ایران دانست.
وی بیان کرد: ورود اسلام به ایران از زمان خلیفه دوم اتفاق افتاد اما مقطع زمانی راکه حضرت رضا(ع) از مدینه به مرو سفر کردند و اسلام ناب محمدی را در این دیار گسترش دادند باید به عنوان زمان تحول اسلام در ایران معرفی کرد.
رییس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام
در تشریح اسلام خواهی مردم ایران گفت: طبقات اجتماعی در ایران قدیم چندان جایگاهی نداشت و 90 درصد مردم تقریبا متعلق به هیچ طبقه ای نبودند، فقط دو قشر اشراف و نظامیان را می توان جزو طبقات اجتماعی در آن زمان دانست.
وی افزود: بعد از پیدایش اسلام که حاکمان بنی امیه بر آن مسلط شدند اعراب همواره خود را برتر از ایرانیان می دانستند و آنان را رعیت یا برده خود تلقی می کردند اما از آنجا که سرشت مردم ایران با بی عدالتی همسو نبود لذا در مقابل اعراب و حاکمان بنی امیه نهضت سیاه جامگان را برپا کردند که در نهایت هم فرجام خوشایندی نداشت.
ولایتی ادامه داد: خراسانیها در اعتراض به بی عدالتی پیشتاز بودند و در راس همه معترضین "یحیی بن زید" قرار داشت که با کشته شدن وی توسط امویان قیام مردم خراسان علیه بنی امیه شکل گرفت و باعث سقوط حاکمان اموی شد.
وی گفت: بعد از بنی امیه، بنی عباس حکومت را به دست گرفتند که ظلم بسیار روا کردند و در زمان بنی عباس شهر مرو در خراسان مرکز اصلی حکام آنان بود.
مشاور عالی رهبر معظم انقلاب در امور بین الملل افزود: مامون عباسی که بسیار زیرک بود سعی کرد امام شیعیان را از مدینه به مرو بیاورد تا بتواند امام هشتم(ع) را از نزدیک کنترل کند و با دادن پیشنهاد ولایتعهدی به امام، به خیال خود دنیاپرستی ائمه(ع) را به شیعیان نشان دهد.
وی ادامه داد: امام رضا(ع) کاملا به قضایا اشراف داشتند لذا پس از سفر از مدینه به مرو آنچنان در مقابل مامون عباسی هوشمندانه عمل کردند که یک تهدید همه جانبه و فراگیر را که ممکن بود به نقطه ختم اهل بیت(ع) بیانجامد به یک فرصت همه جانبه تبدیل کردند.
ولایتی گفت: در آن زمان مرو مرکز اسلام بود و مامون همه فلاسفه و عالمان اسلامی را از اقصی نقاط جهان اسلام به این شهر فراخواند تا امام رضا(ع) را به مناظره دعوت کنند و امام آنچنان از این فرصت برای آشکار ساختن حقایق اسلام بهره بردند که ملقب به عالم آل محمد(ص) شدند.
وی افزود: حضور امام رضا(ع) در مرو و شرکت در مناظرات علمی و سیاسی باعث گسترش اسلام به تمام جهان شد در حالی که اگر امام در مدینه می ماندند با محدودیتهای آشکار و پنهانی که برای شیعیان وجود داشت امکان گسترش اسلام فراهم نمی شد.
رییس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام
ادامه داد: با حضور امام رضا (ع) در مرو شاخه های دیگر مذهب تشیع به ویژه شیعه زیدی که از زمان یحیی بن زید در خراسان رایج شده بود به مذهب تشیع اثنی عشری تبدیل گردید و نخستین حوزه علمیه در مسجد جامع مرو ایجاد شد و امام هشتم (ع) بسیاری از شاگردان خود را برای تبلیغ دین به نقاط مختلف ایران بزرگ فرستادند.
وی گفت: تلاش امام رضا(ع) برای گسترش اسلام در آن مقطع تاریخی باعث شد نه تنها تشیع بلکه اهل سنت نیز به آشکارسازی حقیقت اسلام توسط این امام همام معترف شدند و دیگر اعتباری برای بنی امیه و بنی عباس باقی نماند.
ولایتی افزود: پرچمی که حضرت رضا(ع) در مرو برپا کردند باعث شد افرادی که در بین اهل سنت معروف به تقابل و مبارزه طلبی با تشیع بودند مغلوب معرفت آن امام همام شوند، وجود آن حضرت رضا(ع) در ایران چنان حقیقت جاافتاده ای برای شیعه و سنی در این کشور بود که هیچکس جرات نمی کرد منکر وجود ایشان یا علم و فضیلتشان شود.
وی گفت: از زمان حضور امام رضا(ع) در این کشور تاکنون پایه های شیعه اثنی عشری گذاشته و محور اصلی وحدت بین شیعه و سنی در ایران شده است.
تاریخ انتشار: ۱۴ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۰:۲۳
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 16]