واضح آرشیو وب فارسی:فارس: متكي در دانشگاه شهيد بهشتي_ 3 هرطور با بسته ايران رفتار كنند با بستهشان تعامل خواهيم كرد
خبرگزاري فارس: وزيرخارجه كشورمان تاكيد كرد: به شكلي كه ارائهكنندگان بسته جديد با بسته پيشنهادي ايران تعامل كنند با بسته آنها رفتار خواهيم كرد.
به گزارش خبرنگار سياسي خبرگزاري فارس، منوچهر متكي وزير امور خارجه كشورمان كه بعد از ظهر امروز به دعوت بسيج دانشجويي دانشگاه شهيد بهشتي در جمع دانشجويان اين دانشگاه سخن ميگفت، اظهار داشت: آمريكاييهاي مانند خانههاي قديمي روستايي دست خود را به كمر گذاشته و خود را قويتر و بزرگتر از ديگران احساس ميكنند.
وي با اشاره به انجام سه دور مذاكره با آمريكاييها در خصوص عراق، اين مذاكرات را براي عراقيها راضي كننده دانست و گفت: با اين وجود آمريكاييها براي فرافكني مشكلات و ضعفهاي خود در عراق نياز به تبليغات عليه ايران دارند.
وزير امور خارجه كشورمان تصريح كرد: بعد از شكست نومحافظه كاران در انتخابات آمريكا، دولتمردان اين كشور در عرصه سياست خارجي با مشكل تصميم سازي روبرو هستند.
متكي در ادامه در پاسخ به سوال دانشجويي مبني بر اينكه آيا ميتوان با رژيم صهيونيستي نيز مذاكره كرد، با تاكيد بر اينكه ما اصلا اين رژيم را مشروع نميدانيم، گفت: ما همه ساله در سازمان ملل متحد در هنگام مطرح شدن بحث اعتبارنامهها نسبت به اعتبارنامه رژيم صهيونيستي حق تحفظ (حق شرط) اعلام ميكنيم.
وي با اشاره به اينكه فلسفه وجودي كه در زمان جان اف كندي رئيس جمهور اسبق آمريكا براي تاسيس اين رژيم مطرح شد، مردم بدون سرزمين و سرزمين بدون مردم بود، خاطرنشان كرد: اين در حالي است كه هر دو سوي اين معادله كاملا غلط است چراكه نه سرزمين فلسطين بدون مردم بود و نه يهوديها بدون سرزمين، بلكه همه آنها شهروندان اروپايي بودند.
وزير امورخارجه كشورمان با اشاره به مطرح شدن سوالاتي از سوي رئيس جمهور در خصوص ماهيت رژيم صهيونيستي تاكيد كرد: سوالات رئيس جمهور كاملا روشن است چراكه اگر اين جنايت توسط يك كشور اروپايي اتفاق افتاده و به فرض، جمعيت مورد ادعاي آنها كشته شدهاند چرا مسلمانان در خاورميانه بايد تاوان آن جنايت را بپردازند.
وي در ادامه در پاسخ به اظهارات دانشجويي كه از متكي گزارشي در خصوص اقدامات كشور ما در خصوص كالاهاي صهونيستي و بخصوص شركت نستله درخواست كرده بود، اظهار داشت: متاسفانه در حال حاضر جوابي براي اين سوال ندارم اما كميتهاي از سوي مجلس، وزارت خارجه و يك نهاد ديگر در اين باره تشكيل شده است و ديروز نيز فهرستي از كميسيون اصل 90 مجلس شوراي اسلامي در زمينه شركتهاي مرتبط با رژيم صهيونيستي دريافت كرديم.
متكي افزود: به زودي سخنگوي وزارت خارجه در اين باره گزارشي ارائه خواهد كرد.
وزير خارجه كشورمان در پاسخ به سوال دانشجوي ديگر مبني بر اينكه بسته پيشنهادي ايران به دنيا چيست و چه معنايي دارد، گفت: بسته به معناي پكيج و مجموعهاي از مسائل است و در مسائل بينالمللي كساني كه موضوعي را از ابعاد مختلف بررسي ميكنند حاصل بررسيهايشان در قالب يك بسته مطرح ميشود.
متكي با بيان اينكه اين كلمه در سابق ديپلماسي كشور ما طي چند سال اخير مطرح شده كه اولين آن در سال 2005 ، مورد دوم در سال 2006 و نهايت آخرين مورد در سال 2008 است، افزود: در موضوع بسته اول كه در سال 84 از سوي غربيها به ايران پيشنهاد شد همان جا رد شد و دليلش هم اين بود كه به هيچ وجه به موضوع هستهاي ايران از زاويه منافع ما نگاه نكرده بود.
وزير خارجه تصريح كرد: بسته دوم كه در سال 2006 به ما داده شد به اينكه ايران چگونه ميتواند سوخت هستهاي داشته باشد، اشاره شده بود اما اولا در حوزه ايجابي حقوق ما روشن نبود و دوما در حوزه سلبي مواردي مطرح شده بود كه قابل پذيرش نبود .
متكي با اشاره به اينكه برخورد ما با بسته دوم متفاوت با برخورد با بسته اول بود، تصريح كرد: در ازاي اين بسته دوم ما نيز متقابلا بستهاي كه هم در آن پاسخگويي وجود داشت و هم راهگشايي، به طرف مقابل ارائه كرديم اما پاسخي به ما داده نشد. تا چندي قبل كه خودمان به تكاپو افتاديم و فكر كرديم كه بحثهاي مربوط به موضوع هستهاي، بحرانهاي منطقهاي و مسائل مرتبط با اقتصاد چارچوبي را به عنوان يك بسته به عنوان ملاحظات و نظرات به كشورهاي غربي ارائه كنيم.
وي با بيان اينكه هدف ما از ارائه اين بسته مطرح كردن نوع نگاهمان نسبت به مسائل مختلف و تاكيد بر اراده ما براي يك همكاري سازنده بود، خاطرنشان كرد: در عين حال ميخواستيم با ارائه اين بسته، كشورهايي كه در بن بست قطعنامهها و غيره گير كرده بودند را به نوعي از اين بنبست خلاص كنيم.
وزيرخارجه كشورمان با اشاره به اينكه در ازاي ارائه بسته از سوي كشور ما آنها نيز متقابلا گفتند كه بسته جديدي را براي ارائه به ايران آماده مي كنيم، افزود: در حال حاضر نميتوان در مورد پاسخي كه به بسته آنها خواهيم داد، نظريه ارائه كنيم اما دو نكته قابل ذكر در اين زمينه آن است كه اولا ما به شكلي كه آنها با بسته پيشنهادي ايران تعامل كنند با بسته آنها تعامل خواهيم كرد. ضمن اينكه ممكن است در دو بسته زمينهها و مرزهاي مشتركي موجود باشد كه اين خود ميتواند خالق يك طرح، ابتكار و يا بسته جديد باشد.
متكي در پاسخ به پرسش ديگري درباره ارتباط تحريمها با تورم در كشور گفت: تحريم ادبيات سال 1960 تا 1970 است اما در مناسبات امروز دنيا، تحريم نقش آفرينيهاي گذشته را ندارد.
وي تاكيد كرد: ما هرگز به دنبال تحريم نبودهايم و تلاش داريم هيچ قطعنامهاي عليه كشورمان به تصويب نرسد اما اگر دشمن گمان ميكند كه به واسطه همين لولو ميتواند ما را به تسليم وا دارد خيالشان را تخت كردهايم كه اين گونه نيست.
وزير خارجه كشورمان با اشاره به اينكه تحريمها در مورد كشوري كه 15 همسايه داشته و هر روز قراردادهاي 10 ميلياردي امضا ميكند زياد تاثير ندارد، خاطرنشان كرد: در بخش تحريمها، طراحيها و برنامهريزيهايي در كشور صورت گرفته است. ضمن اينكه امروز شرايط اقتصاد جهاني به هم ريخته و آن اقتصادي كه با حركت يك ناو آمريكايي از يك سمت به سمت ديگر به طور كامل متحول ميشد، تغيير يافته است.
متكي افزود: وقتي غربيها ديدند كه تحريمها تاثير زيادي در موضع گيري ايران ندارد، اعلام كردند كه ايران پولشويي ميكند چراكه شاهد بودند ما يك اقتصاد 120 ميليارد دلاري را اداره ميكنيم كه هر چند كار آساني نيست اما به لطف خدا توانستهايم به خوبي به پيش برويم.
وي با تاكيد بر اينكه كه تحريم، كمترين اتصال را با مشكلات كه ما با آن مواجهيم دارد، افزود: البته بايد در داخل كشور مدبرانه عمل كرده و تورم را مديريت كنيم.
وي در پاسخ به به سوال ديگري در خصوص وقايع لبنان و همچنين ارتباط كشورمان با حزب الله لبنان گفت: در 19 ماهي كه اختلافات در لبنان ساري و جاري بود تلاشهاي صورت گرفت تا مشكلات لبنان حل شود اما در اين ميان هر كشوري اعم از فرانسه، آمريكا، عربستان صعودي، اتحاديه عرب و ايران از ظن خود اين مسئله را نگاه ميكرد.
وزير خارجه كشورمان با اشاره به اينكه ما از ابتدا 2 شعار را در بحث لبنان مطرح كرديم، تصريح كرد: دو شعار ما اين بود كه اولا راه حل نهايي لبنان آن است كه گروهاي لبناني روي آن اتفاق ميكنند و دوما كساني از بيرون تصور نكنند كه بايد به جاي لبنانيها تصميم بگيرند اما اين افراد ميتوانند براي نزديك شدن گروههاي لبناني به يكديگر تلاش كنند كه سياست ما هم همان بود.
متكي با اشاره به اينكه بحث ما در خصوص اتفاق نظر گروههاي لبناني بر روي يك راه حل نهايي در دوحه محقق شد، افزود: مواضع ما اصوليترين، عادلانهترين و غيرمداخله جويانه ترين موضع بود.
وي در پايان اين قسمت از سخنان خود با تاكيد بر اينكه ما در لبنان و عراق دخالت نكرده، بلكه روند ثبات سازي را دنبال ميكنيم، افزود: فردا يكشنبه در كنار كشورهاي عربي، هيئتي از ايران در مراسم تحليف رياست جمهوري لبنان شركت خواهد كرد.
انتهاي پيام/
شنبه 4 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 305]