واضح آرشیو وب فارسی:فارس: متكي در دانشگاه شهيد بهشتي _2 مذاكره با آمريكا درباره عراق نوعي تناقض ايدئولوژيك نيست
خبرگزاري فارس: وزير امور خارجه گفت: قصد ما در مذاكره با آمريكا درباره عراق، برقراري روابط دو جانبه نيست كه در چارچوب تناقضهاي ايدئولوژيكي قرار بگيرد.
به گزارش خبرنگار سياسي خبرگزاري فارس، منوچهر متكي وزير امورخارجه كشورمان عصر امروز شنبه در ادامه سخنان خود به سوالات دانشجويان دانشگاه شهيد بهشتي در خصوص عملكرد دستگاه ديپلماسي ايران در عرصه بينالمللي پاسخ داد.
وي در پاسخ به سوالي مبني بر مذاكره با آمريكا در مورد امنيت عراق گفت: يكي از كاركردهاي ايدئولوژي، حفظ منافع ملي است و اين دو موضوع با هم در تعارض نيستند. در مذاكره با آمريكا قصد ما برقراري روابط دو جانبه نيست كه اين مسئله در چارچوب تناقضهاي ايدئولوژيكي قرار داشته باشد بلكه هر چند ما با آمريكا قطع رابطه كردهايم اما اين مسئله مانع گفتگوي ما در موضوع امنيت عراق نيست.
متكي در توضيح اين مطلب افزود: مذاكره با امريكا هم در موضوع منافع ملي و هم ايدئولوژي اهميت دارد. ثبات يك كشور همسايه بر ثبات در كشور ما هم اثر ميگذارد بنابراين اگر ما به ثبات عراق كمك كنيم، به ثبات كشور خودمان كمك كردهايم.
وزير خارجه يادآور شد: آمريكاييها ادعاي بازگشت دموكراسي را به عراق داشتند اما سياستهاي آنان در 6 سال گذشته درست نبود و نتيجه آن شد كه صدها هزار نفر از مردم اين كشور بعد از سقوط صدام كشته شدند.
متكي در پاسخ به سوالي مبني بر تعريف كشورهاي مستقل در جهان گفت: بسياري از كشورهاي جهان در آسيا، آفريقا و آمريكا در مسير استقلال گام ميزنند. كشورهايي مانند هند، سوريه و ونزوئلا از اين جملهاند كه در اولويتهاي ما براي گسترش روابط قرار دارند. كشور هند اكنون حرفهاي زياد در علم و تكنولوژي براي گفتن دارند. اين كشور گامهاي زيادي در حوزه اقتصادي و سياسي براي استقلال برداشتهاند.
وزير خارجه در مورد سرمايهگذاري آمريكا در صنعت نفت عربستان گفت: شركت نفت آرامكو (وابسته به عربستان) پيوندهاي بزرگي از گذشته با شركتهاي نفتي امريكايي دارد. آمريكا هدف بزرگي را دنبال ميكند كه آن سلطه انحصاري بر منابع انرژي جهان است.
وي تصريح كرد: آمريكا در عراق و آفريقا هم تلاش ميكند كه نفت اين مناطق را براي خود كند. اين نگرش براي مصرفكنندگان انرژي يك تهديد بزرگ است.
متكي با اشاره به نگرانيهاي چين، هند، كره جنوبي، ژاپن و مالزي براي تامين انرژي خود يادآور شد: اين كشورها به اين خاطر اصرار دارند با ايران قرارداد خريد انرژي ببندند كه كشور ما به طور مستقل براي منابع انرژي خود تصميمگيري ميكند.
وي با اشاره به تلاشهاي اخير كشورهايي مانند چين و مالزي براي حضور در اكتشافات نفتي آفريقا گفت: آنها ميخواهند انحصار آمريكا را در اكتشافات نفت در آفريقا بشكنند و ما شاهديم كه اين مسئله مشكلات زيادي را براي آمريكا بوجود آورده است. اخيرا هيئتي از غنا هم به ايران آمده و از ما دعوت كرده بود كه در عرصه اكتشافان نفت در اين كشور حضور داشته باشيم.
منوچهر متكي در پاسخ به سوالي مبني بر اينكه بالاخره سهم ايران از درياي خزر چقدر است، گفت: انقلاب اسلامي آثار قراردادهاي ناعادلانه گذشته را از بين برد. امروز ما يكي از 5 كشور ساحلي درياي خزر هستيم و حق قانوني و قطعي خود را از اين دريا خواهيم داشت.
وي افزود: بحث تعيين حدود، تقسيم دريا نيست بلكه حدود بهرهبرداري از منابع عمق بستر است كه عمدتا شامل انرژي است. اجازه دهيد تا پايان مذاكرات از عدد و رقم سخن نگويم؛ ما نگاه دوره قاجار و پهلوي را در خصوص درياي خزر كنار گذاشتهايم.
منوچهر متكي در پاسخ به سوالي مبني بر اينكه ماجراي باغ قلهك به كجا رسيده است، گفت: درباره باغ قلهك شكايتي در قوه قضائيه مطرح شده است كه هم اكنون در دست بررسي است و هر چه در اين خصوص قوه قضائيه تصميم بگيرد براي ما محترم است.
وي در پاسخ به پرسشي مبني بر اينكه چرا برقراري رابطه با كشور اسلامي و با اهميتي مانند مصر فداي نام يك خيابان ميشود، گفت: مسئله ايران و مصر مسئله نام اين خيابان نيست، مردم مصر از مدتها پيش به مسئولين ما پيام ميدادند كه خواهان رابطه با ايران هستيم. رئيسجمهور براي فراهم كردن بستر اين رابطه اعلام كرد و ما آمادگي داريم هر زماني كه مصر اعلام كند روابط مان را با آنها از سر بگيريم، اكنون مصريها هستند كه بايد زمان آغاز رابطه را اعلام كنند.
وي تصريح كرد: بحث ايران و مصر به نام يك خيابان ارتباط ندارد و اين يك موضوع پايان يافته است.
متكي با اشاره به ادعاي كشورهاي غربي در مورد مبارزه با تروريست گفت: ما هم با تروريست مخالفيم و آنرا محكوم ميكنيم، ما كساني را كه در قالب تروريست دولتي فعاليت ميكنند و دولتهايي را كه امكانات در اختيار آنها ميگذارند را نيز محكوم ميكنيم.
انتهاي پيام/
شنبه 4 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 314]