تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 4 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام حسین (ع):هیچ کس روز قیامت در امان نیست، مگر آن که در دنیا خدا ترس باشد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1833110292




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

متكي در دانشگاه شهيد بهشتي_ كامل نگاه ايران اصولي‌ترين و عادلانه‌ترين موضع درباره لبنان بود


واضح آرشیو وب فارسی:فارس: متكي در دانشگاه شهيد بهشتي_ كامل نگاه ايران اصولي‌ترين و عادلانه‌ترين موضع درباره لبنان بود
خبرگزاري فارس: وزير خارجه كشورمان با تاكيد بر اينكه ما در لبنان و عراق دخالت نكرده، بلكه روند ثبات سازي را دنبال مي‌كنيم، گفت: مواضع ايران اصولي‌ترين، عادلانه‌ترين و غيرمداخله جويانه‌ترين موضع درباره لبنان بود.


به گزارش خبرنگار سياسي خبرگزاري فارس، منوچهر متكي وزير امورخارجه كشورمان بعد از ظهر امروز شنبه طي سخناني در دانشگاه شهيد بهشتي كه به دعوت بسيج دانشجويي اين دانشگاه برگزار شد، با بيان اينكه براي كشورهايي مانند ايران در فضاي دو قطبي جهان و جنگ سرد مشكلاتي وجود داشت و امروز در پايان جنگ سرد و تلاش براي نظم نوين جهاني، مشكلات خاص خودش وجود دارد، تصريح كرد: بايد درك كنيم كه براي حفظ استقلال بايد بها بپردازيم و در يك رهيافت عقلاني، منطقي و عادلانه شعارهاي خود را به پيش ببريم كه اين مسير نيازمند ژرف‌نگري از يك سو و جامعه‌نگري از سوي ديگر است.
وي با اشاره به رويكردهاي متفاوت ايران در عرصه سياست خارجي پس از پيروزي انقلاب اسلامي گفت: در تمامي اين رويكردها هدف ما اين بوده است كه بتوانيم هر چه بيشتر حفظ منافع كرده و حرف‌هايمان را مطرح كنيم ضمن اينكه در هر رويكردي، منافع و مشكلاتي داشتيم.
وزير امور خارجه كشورمان با تاكيد بر اينكه غرب و در راس آن امريكا در مواجهه با ايران از هر ابزار به بهانه‌اي و با يك سلسله اهداف سياسي خاص عليه انقلاب، رهبري و مردم كشورمان استفاده كرده است، افزود: در محورهايي كه غرب و در راس آن آمريكا عليه انقلاب ما طراحي كرده است از ابتداي انقلاب تاكنون تغييري ايجاد نشده است.
متكي تصريح كرد: حقوق بشر، تروريسم، سلاح‌هاي كشتار جمعي، موضوع هسته‌اي و ... محورهاي شناخته شده‌اي است كه غرب در 30 سال گذشته از آنها عليه انقلاب اسلامي ايران استفاده كرده است.
وي در بخش ديگري از سخنان خود با بيان اينكه شرايط براي آمريكايي‌ها و همفكران آن در منطقه خاورميانه روز به روز دشوارتر مي‌شود، تصريح كرد: اگر 35 سال پيش نوعي تعاطف، تعامل و حتي الگوگيري از فرهنگ غرب در منطقه وجود داشت و درصد بسياري از افكار عمومي منطقه منعكس به غرب بود اما امروز با 180 درجه تفاوت عكس آن را در منطقه شاهد هستيم بدين معني كه 80 درصد از مردم منطقه ما پذيراي زورگويي و فرهنگ غربي نيستند.
وزير خارجه كشورمان در ادامه سخنان خود با اشاره به سياست‌ خارجي اتخاذ شده در دولت نهم تاكيد كرد: سياست خارجي دولت نهم فعال، تهاجمي، نرم‌افزارانه و ديپلماتيك و حركت از جايگاه متهم به جايگاه مدعي بود.
متكي تصريح كرد: معتقديم در انتخابات‌هاي اخير مانند انتخابات مجلس، شوراها و رياست جمهوري، مردم رويكرد جديدي را در زمينه‌‌هاي مختلف از جمله در حوزه روابط خارجي از خود بروز داده‌اند و در اين چند انتخابات اخير پيام بسيار روشني را به اصلي‌ترين طرف‌هاي ما يعني حوزه غرب دادند كه آن پيام بسيار روشن اين است كه مردم دنيا اعتقاد خود را نسبت به غرب در تعامل با ايران از دست داده‌‌اند.
وزير خارجه كشورمان در ادامه سخنان خود با اشاره به اينكه رويكردهايي كه در گذشته تلاش مي‌شد طي آن غرب حقوق ما را در فضايي مبتني بر هم‌نوايي و همراهي پذيرا باشد، پاسخ نداده، خاطر نشان كرد: غرب تصور مي‌كرد ايران ناگزير از تبعيت و همراهي است و به عبارت ديگر گمان مي‌كرد مصداق اين شعر است: كه گر يار ناز كند، تو نياز كن.
متكي با اشاره به اينكه غرب معتقد است همه جهان بايد پذيراي ليبرال‌ دموكراسي باشند، افزود: علي‌رغم رويكردهاي مبتني بر تعامل و همراهي كه از سوي ايران در دوره گذشته اتخاذ شد بهانه‌هاي اصلي كه غرب عليه ما مطرح مي‌كرد هيچ كدام از بين نرفته و در جاي خود باقي است.
وي با تاكيد بر اينكه عدالت بايستي اساس تعامل ما با ديگران باشد، تصريح كرد: اعتمادسازي حتما امر درستي است اما بايد دو سويه باشد و هر چند حقوق بشر كاملا درست است اما نقدهاي جدي ما در بحث حقوق بشر بايد در نظر گرفته شود.
وزير خارجه كشورمان با اشاره به اينكه پرونده غربي‌ها مملو از برخوردهاي دو گانه، گزينشي و سياسي است، تصريح كرد: آنها حتي در انساني‌ترين موضوع يعني حقوق بشر و دموكراسي، مواضع دوگانه اتخاذ كرده‌اند و جاهايي كه نتيجه انتخاب مردم به نفع آنها نبوده است به راحتي با آن به مخالفت برخواسته‌اند.
متكي در پايان اين بخش سخنان خود با اشاره به اينكه انقلاب اسلامي در وهله اول از خود و سپس از كشورهاي ديگر خواست كه وابستگي به غرب را بشكنند و افزود: دولت نهم در حوزه‌هاي مربوط به حقوق ملت با قاطعيت تمام ايستادگي كرده است.
* مذاكره با آمريكا درباره عراق نوعي تناقض‌ ايدئولوژيك نيست
وزير امور خارجه در ادامه سخنراني خود در دانشگاه شهيد بهشتي به سئوالات دانشجويان در خصوص عملكرد دستگاه ديپلماسي در عرصه بين الملل پاسخ داد و گفت: قصد ما در مذاكره با آمريكا درباره عراق، برقراري روابط دو جانبه نيست كه در چارچوب تناقض‌هاي ايدئولوژيكي قرار بگيرد.
متكي كه به سئوالي مبني بر مذاكره با آمريكا در مورد امنيت عراق پاسخ مي داد، افزود: يكي از كاركردهاي ايدئولوژي، حفظ منافع ملي است و اين دو موضوع با هم در تعارض نيستند. در مذاكره با آمريكا قصد ما برقراري روابط دو جانبه نيست كه اين مسئله در چارچوب تناقض‌هاي ايدئولوژيكي قرار داشته باشد بلكه هر چند ما با آمريكا قطع رابطه كرده‌ايم اما اين مسئله مانع گفتگوي ما در موضوع امنيت عراق نيست.
متكي در توضيح اين مطلب افزود: مذاكره با امريكا هم در موضوع منافع ملي و هم ايدئولوژي اهميت دارد. ثبات يك كشور همسايه بر ثبات در كشور ما هم اثر مي‌گذارد بنابراين اگر ما به ثبات عراق كمك كنيم، به ثبات كشور خودمان كمك كرده‌ايم.
وزير خارجه يادآور شد: آمريكايي‌ها ادعاي بازگشت دموكراسي را به عراق داشتند اما سياست‌هاي آنان در 6 سال گذشته درست نبود و نتيجه آن شد كه صدها هزار نفر از مردم اين كشور بعد از سقوط صدام كشته شدند.
متكي در پاسخ به سوالي مبني بر تعريف كشورهاي مستقل در جهان گفت: بسياري از كشورهاي جهان در آسيا، آفريقا و آمريكا در مسير استقلال گام مي‌زنند. كشورهايي مانند هند، سوريه و ونزوئلا از اين جمله‌اند كه در اولويت‌هاي ما براي گسترش روابط قرار دارند. كشور هند اكنون حرف‌هاي زياد در علم و تكنولوژي براي گفتن دارند. اين كشور گام‌هاي زيادي در حوزه اقتصادي و سياسي براي استقلال برداشته‌اند.
وزير خارجه در مورد سرمايه‌گذاري آمريكا در صنعت نفت عربستان گفت: شركت نفت آرامكو (وابسته به عربستان) پيوندهاي بزرگي از گذشته با شركت‌هاي نفتي امريكايي دارد. آمريكا هدف بزرگي را دنبال مي‌كند كه آن سلطه انحصاري بر منابع انرژي جهان است.
وي تصريح كرد: آمريكا در عراق و آفريقا هم تلاش مي‌كند كه نفت اين مناطق را براي خود كند. اين نگرش براي مصرف‌كنندگان انرژي يك تهديد بزرگ است.
متكي با اشاره به نگراني‌هاي چين، هند، كره جنوبي، ژاپن و مالزي براي تامين انرژي خود يادآور شد: اين كشورها به اين خاطر اصرار دارند با ايران قرارداد خريد انرژي ببندند كه كشور ما به طور مستقل براي منابع انرژي خود تصميم‌گيري مي‌كند.
وي با اشاره به تلاش‌هاي اخير كشورهايي مانند چين و مالزي براي حضور در اكتشافات نفتي آفريقا گفت: آنها مي‌خواهند انحصار آمريكا را در اكتشافات نفت در آفريقا بشكنند و ما شاهديم كه اين مسئله مشكلات زيادي را براي آمريكا بوجود آورده است. اخيرا هيئتي از غنا هم به ايران آمده و از ما دعوت كرده بود كه در عرصه اكتشافان نفت در اين كشور حضور داشته باشيم.
منوچهر متكي در پاسخ به سوالي مبني بر اينكه بالاخره سهم ايران از درياي خزر چقدر است، گفت: انقلاب اسلامي آثار قراردادهاي ناعادلانه گذشته را از بين برد. امروز ما يكي از 5 كشور ساحلي درياي خزر هستيم و حق قانوني و قطعي خود را از اين دريا خواهيم داشت.
وي افزود: بحث تعيين حدود، تقسيم دريا نيست بلكه حدود بهره‌برداري از منابع عمق بستر است كه عمدتا شامل انرژي است. اجازه دهيد تا پايان مذاكرات از عدد و رقم سخن نگويم؛ ما نگاه دوره قاجار و پهلوي را در خصوص درياي خزر كنار گذاشته‌ايم.
منوچهر متكي در پاسخ به سوالي مبني بر اينكه ماجراي باغ قلهك به كجا رسيده است، گفت:‌ درباره باغ قلهك شكايتي در قوه قضائيه مطرح شده است كه هم اكنون در دست بررسي است و هر چه در اين خصوص قوه قضائيه تصميم بگيرد براي ما محترم است.
وي در پاسخ به پرسشي مبني بر اينكه چرا برقراري رابطه با كشور اسلامي و با اهميتي مانند مصر فداي نام يك خيابان مي‌شود، گفت: مسئله ايران و مصر مسئله نام اين خيابان نيست، مردم مصر از مدت‌ها پيش به مسئولين ما پيام مي‌دادند كه خواهان رابطه با ايران هستيم. رئيس‌جمهور براي فراهم كردن بستر اين رابطه اعلام كرد و ما آمادگي داريم هر زماني كه مصر اعلام كند روابط مان را با آنها از سر بگيريم،‌ اكنون مصري‌ها هستند كه بايد زمان آغاز رابطه را اعلام كنند.
وي تصريح كرد: بحث ايران و مصر به نام يك خيابان ارتباط ندارد و اين يك موضوع پايان يافته است.
متكي با اشاره به ادعاي كشورهاي غربي در مورد مبارزه با تروريست گفت: ما هم با تروريست مخالفيم و آنرا محكوم مي‌كنيم، ما كساني را كه در قالب تروريست دولتي فعاليت مي‌كنند و دولت‌‌هايي را كه امكانات در اختيار آنها مي‌گذارند را نيز محكوم مي‌كنيم.
* هرطور با بسته ايران رفتار كنند با بسته‌شان تعامل خواهيم كرد
وزيرخارجه كشورمان در ادامه نشست خود با دانشجويان دانشگاه شهيد بهشتي اعلام كرد: به هر شكلي كه ارائه‌كنندگان بسته جديد با بسته پيشنهادي ايران تعامل كنند، با بسته آنها رفتار خواهيم كرد.
متكي افزود: آمريكايي‌هاي مانند خانه‌هاي قديمي روستايي دست خود را به كمر گذاشته و خود را قويتر و بزرگتر از ديگران احساس مي‌كنند.
وي با اشاره به انجام سه دور مذاكره با آمريكايي‌ها در خصوص عراق، اين مذاكرات را براي عراقي‌ها راضي كننده دانست و گفت: با اين وجود آمريكايي‌ها براي فرافكني مشكلات و ضعف‌هاي خود در عراق نياز به تبليغات عليه ايران دارند.
وزير امور خارجه كشورمان تصريح كرد: بعد از شكست نومحافظه كاران در انتخابات آمريكا، دولتمردان اين كشور در عرصه سياست خارجي با مشكل تصميم سازي روبرو هستند.
متكي در ادامه در پاسخ به سوال دانشجويي مبني بر اينكه آيا مي‌توان با رژيم صهيونيستي نيز مذاكره كرد، با تاكيد بر اينكه ما اصلا اين رژيم را مشروع نمي‌دانيم، گفت: ما همه ساله در سازمان ملل متحد در هنگام مطرح شدن بحث اعتبارنامه‌ها نسبت به اعتبارنامه رژيم صهيونيستي حق تحفظ (حق شرط) اعلام مي‌كنيم.
وي با اشاره به اينكه فلسفه وجودي كه در زمان جان اف كندي رئيس جمهور اسبق آمريكا براي تاسيس اين رژيم مطرح شد، مردم بدون سرزمين و سرزمين بدون مردم بود، خاطرنشان كرد: اين در حالي است كه هر دو سوي اين معادله كاملا غلط است چراكه نه سرزمين فلسطين بدون مردم بود و نه يهودي‌ها بدون سرزمين، بلكه همه‌ آنها شهروندان اروپايي بودند.
وزير امورخارجه كشورمان با اشاره به مطرح شدن سوالاتي از سوي رئيس جمهور در خصوص ماهيت رژيم صهيونيستي تاكيد كرد: سوالات رئيس جمهور كاملا روشن است چراكه اگر اين جنايت توسط يك كشور اروپايي اتفاق افتاده و به فرض، جمعيت مورد ادعاي آنها كشته شده‌اند چرا مسلمانان در خاورميانه بايد تاوان آن جنايت را بپردازند.
وي در ادامه در پاسخ به اظهارات دانشجويي كه از متكي گزارشي در خصوص اقدامات كشور ما در خصوص كالاهاي صهونيستي و بخصوص شركت نستله درخواست كرده بود، اظهار داشت: متاسفانه در حال حاضر جوابي براي اين سوال ندارم اما كميته‌اي از سوي مجلس، وزارت خارجه و يك نهاد ديگر در اين باره تشكيل شده است و ديروز نيز فهرستي از كميسيون اصل 90 مجلس شوراي اسلامي در زمينه شركت‌هاي مرتبط با رژيم صهيونيستي دريافت كرديم.
متكي افزود: به زودي سخنگوي وزارت خارجه در اين باره گزارشي ارائه خواهد كرد.
وزير خارجه كشورمان در پاسخ به سوال دانشجوي ديگر مبني بر اينكه بسته پيشنهادي ايران به دنيا چيست و چه معنايي دارد، گفت: بسته به معناي پكيج و مجموعه‌اي از مسائل است و در مسائل بين‌المللي كساني كه موضوعي را از ابعاد مختلف بررسي مي‌كنند حاصل بررسي‌‌هايشان در قالب يك بسته مطرح مي‌شود.
متكي با بيان اينكه اين كلمه در سابق ديپلماسي كشور ما طي چند سال اخير مطرح شده كه اولين آن در سال 2005 ، مورد دوم در سال 2006 و نهايت آخرين مورد در سال 2008 است، افزود: در موضوع بسته اول كه در سال 84 از سوي غربي‌ها به ايران پيشنهاد شد همان جا رد شد و دليلش هم اين بود كه به هيچ وجه به موضوع هسته‌اي ايران از زاويه منافع ما نگاه نكرده بود.
وزير خارجه تصريح كرد: بسته دوم كه در سال 2006 به ما داده شد به اينكه ايران چگونه مي‌تواند سوخت هسته‌اي داشته باشد، اشاره شده بود اما اولا در حوزه ايجابي حقوق ما روشن نبود و دوما در حوزه سلبي مواردي مطرح شده بود كه قابل پذيرش نبود .
متكي با اشاره به اينكه برخورد ما با بسته دوم متفاوت با برخورد با بسته اول بود، تصريح كرد: در ازاي اين بسته دوم ما نيز متقابلا بسته‌اي كه هم در آن پاسخگويي وجود داشت و هم راهگشايي، به طرف مقابل ارائه كرديم اما پاسخي به ما داده نشد. تا چندي قبل كه خودمان به تكاپو افتاديم و فكر كرديم كه بحث‌هاي مربوط به موضوع هسته‌اي، بحران‌هاي منطقه‌اي و مسائل مرتبط با اقتصاد چارچوبي را به عنوان يك بسته به عنوان ملاحظات و نظرات به كشورهاي غربي ارائه كنيم.
وي با بيان اينكه هدف ما از ارائه اين بسته مطرح كردن نوع نگاهمان نسبت به مسائل مختلف و تاكيد بر اراده ما براي يك همكاري سازنده بود، خاطرنشان كرد: در عين حال مي‌خواستيم با ارائه اين بسته، كشورهايي كه در بن بست قطعنامه‌ها و غيره گير كرده بودند را به نوعي از اين بن‌بست خلاص كنيم.
وزيرخارجه كشورمان با اشاره به اينكه در ازاي ارائه بسته از سوي كشور ما آنها نيز متقابلا گفتند كه بسته جديدي را براي ارائه به ايران آماده مي كنيم، افزود: در حال حاضر نمي‌توان در مورد پاسخي كه به بسته آنها خواهيم داد، نظريه ارائه كنيم اما دو نكته قابل ذكر در اين زمينه آن است كه اولا ما به شكلي كه آنها با بسته پيشنهادي ايران تعامل كنند با بسته آنها تعامل خواهيم كرد. ضمن اينكه ممكن است در دو بسته زمينه‌ها و مرزهاي مشتركي موجود باشد كه اين خود مي‌تواند خالق يك طرح، ابتكار و يا بسته جديد باشد.
متكي در پاسخ به پرسش ديگري درباره ارتباط تحريم‌ها با تورم در كشور گفت: تحريم ادبيات سال 1960 تا 1970 است اما در مناسبات امروز دنيا، تحريم‌ نقش‌ آفريني‌هاي گذشته را ندارد.
وي تاكيد كرد: ما هرگز به دنبال تحريم نبوده‌ايم و تلاش داريم هيچ قطعنامه‌اي عليه كشورمان به تصويب نرسد اما اگر دشمن گمان مي‌كند كه به واسطه همين لولو مي‌‌تواند ما را به تسليم وا دارد خيالشان را تخت كرده‌ايم كه اين گونه نيست.
وزير خارجه كشورمان با اشاره به اينكه تحريم‌ها در مورد كشوري كه 15 همسايه داشته و هر روز قراردادهاي 10 ميلياردي امضا مي‌كند زياد تاثير ندارد، خاطرنشان كرد: در بخش تحريم‌ها، طراحي‌ها و برنامه‌ريزي‌هايي در كشور صورت گرفته است. ضمن اينكه امروز شرايط اقتصاد جهاني به هم ريخته و آن اقتصادي كه با حركت يك ناو آمريكايي از يك سمت به سمت ديگر به طور كامل متحول مي‌شد، تغيير يافته است.
متكي افزود: وقتي غربي‌ها ديدند كه تحريم‌ها تاثير زيادي در موضع گيري ايران ندارد، اعلام كردند كه ايران پولشويي مي‌كند چراكه شاهد بودند ما يك اقتصاد 120 ميليارد دلاري را اداره مي‌كنيم كه هر چند كار آساني نيست اما به لطف خدا توانسته‌ايم به خوبي به پيش برويم.
وي با تاكيد بر اينكه كه تحريم، كمترين اتصال را با مشكلات كه ما با آن مواجهيم دارد، افزود: البته بايد در داخل كشور مدبرانه عمل كرده و تورم را مديريت كنيم.
وي در پاسخ به به سوال ديگري در خصوص وقايع لبنان و همچنين ارتباط كشورمان با حزب الله لبنان گفت: در 19 ماهي كه اختلافات در لبنان ساري و جاري بود تلاش‌هاي صورت گرفت تا مشكلات لبنان حل شود اما در اين ميان هر كشوري اعم از فرانسه، آمريكا، عربستان صعودي، اتحاديه عرب و ايران از ظن خود اين مسئله را نگاه مي‌كرد.
وزير خارجه كشورمان با اشاره به اينكه ما از ابتدا 2 شعار را در بحث لبنان مطرح كرديم، تصريح كرد: دو شعار ما اين بود كه اولا راه حل نهايي لبنان آن است كه گروهاي لبناني روي آن اتفاق مي‌كنند و دوما كساني از بيرون تصور نكنند كه بايد به جاي لبناني‌ها تصميم بگيرند اما اين افراد مي‌توانند براي نزديك شدن گروه‌هاي لبناني به يكديگر تلاش كنند كه سياست ما هم همان بود.
متكي با اشاره به اينكه بحث ما در خصوص اتفاق نظر گروههاي لبناني بر روي يك راه حل نهايي در دوحه محقق شد، افزود: مواضع ما اصولي‌ترين، عادلانه‌ترين و غيرمداخله جويانه ترين موضع بود.
وي در پايان اين قسمت از سخنان خود با تاكيد بر اينكه ما در لبنان و عراق دخالت نكرده، بلكه روند ثبات سازي را دنبال مي‌كنيم، افزود: فردا يكشنبه در كنار كشورهاي عربي، هيئتي از ايران در مراسم تحليف رياست جمهوري لبنان شركت خواهد كرد.
* هيچ شركت صهيونيستي در ايران مشغول به كار نيست
وزير امور خارجه گفت: اگر شركتي در كشور ما فعال است به اين معني است كه كميته بررسي كننده به اين نتيجه رسيده است كه اين شركت با رژيم صهيونيستي در ارتباط نيست.
متكي در ادامه سخنراني و مراسم پرسش و پاسخ در جمع دانشجويان دانشگاه شهيد بهشتي در پاسخ به سئوال دانشجويي مبني بر اينكه اظهارات مسئولان ايراني براي جلوگيري از فعاليت شركت‌هاي صهيونيستي قانع‌كننده نيست، گفت: كميته بررسي‌كننده هر شركتي را كه به نتيجه برسد با رژيم صهيونيستي در ارتباط است تعطيل مي‌كند و اگر شركتي در كشور ما فعاليت مي‌كند به معني آن است كه مسئولين هنوز به چنين نتيجه‌اي در خصوص اين شركت‌ها نرسيده‌اند.
وي در پاسخ به سوال دانشجوي ديگري در مورد شايعه بركناري خود از دولت نهم گفت: من تاكنون چنين خبري را نشنيدم.
منوچهر متكي در مورد برقراري رابطه با كشور ليبي عليرغم دستور صريح امام مبني بر اينكه تا زمان مشخص نشدن سرنوشت امام موسي صدر با كشور ليبي رابطه برقرار نمي‌كنيم، گفت: توضيح و كمك براي روشن شدن سرنوشت امام موسي صدر براي ما خيلي مهم است.
ما در ملاقات با مسئولين ليبي اين مسئله را هميشه به آنها يادآور مي‌شويم البته در زمان حضرت امام ما روابط گسترده‌اي با ليبي داشتيم و اكنون اين روابط به سطح پايين‌تري كاهش يافته است.
وي در مورد پرسش ديگري در خصوص استقلال راي در وزارت خارجه گفت: ما در وزارتخارجه اقدامات جديدي براي روند تفهيم‌سازي انجام داده‌ايم.
متكي با اشاره به تشكيل شوراهاي راهبردي و كاربردي در وزارتخارجه يادآور شد در برنامه‌اي كه من براي كسب راي اعتماد از مجلس ارايه كردم يكي تشكيل شوراي راهبردي متشكل از مديران برجسته وزارت خارجه بود. ما همچنين براي اولين بار شوراي مديران كل وزارت خارجه را تشكيل داديم كه به مرور به آخرين تحولات در اين شورا موضوعات را به بحث مي‌گذارند و هر اداره كل برنامه عملي خود را مطرح مي‌كنند.
وي تصريح كرد: سياست خارجي بحث حساسي است اما ممكن است وزارتخارجه در مورد يك موضوع نظري متفاوت از رئيس جمهور داشته باشد اما موضع‌گيري سياست خارجي حاصل تصميم‌سازي مجموعه نظام است.
وزير امور خارجه يادآور شد: برخي فكر مي‌كنند ما يك بحث تندي را در جهان راه انداخته‌ايم كه منطق بر آن حاكم نيست و بحث كارشناسي روي آن صورت نگرفته است در حالي كه اين بحث‌ها شنوندگان و مخاطبين ما را در عرصه جهاني بيشتر كرده است. الان حتي مخالفين ما هم مي‌گويند كه بايد حرف‌هاي ايران را بشنويم.
 شنبه 4 خرداد 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فارس]
[مشاهده در: www.farsnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 492]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن