واضح آرشیو وب فارسی:جام نیوز:
در هفتادمین سالگرد پایان جنگ دوم جهانی؛
رژه بی سابقه ارتش چین در سالگرد شکست ژاپن/ تصاویر
چین به مناسبت هفتادمین سالگرد شکست ژاپن در جنگ جهانی دوم، رژه ای بزرگ را برگزار کرد و با استفاده از این فرصت، توان نظامی خود را در ابعاد بی سابقه ای به نمایش گذاشته است.
به گزارش سرویس بین الملل جام نیوز، ارتش چین، به طور بیسابقه در هفتادمین سالگرد پایان جنگ دوم جهانی با شکست ژاپن، رژه بسیار بزرگی را با حضور مقامهای ارشد آن کشور، هزاران نفر از نیروهای نظامی و انواع جنگافزار برگزار کرده است. چین، بارها در روز ملی آن کشور رژه برگزار کرده، اما این نخستین بار است که دست به برپایی چنین مراسمی در سالگرد پایان جنگ جهانی، میزند. به گزارش رادیو فردا، رژه نظامی در ۱۲ شهریور ماه در عین حال در زمانی انجام میشود که روابط کشورها در شرق آسیا، به ویژه میان چین و ژاپن دستخوش تنشهایی تازه شده است. تنشهایی که عمدتا به موضوع ادعاهای مالکیتی در دریای جنوبی چین و اطراف آن باز میگردد، اما ریشه در اختلافات قدیمیتری در منطقه دارد. شی جینپینگ، رئیسجمهوری چین، در آغاز سخنرانی خود در مراسم رژه گفت: «پیروزی کامل در جنگ دوم جهانی بر ژاپن، از چین کشور کبیری ساخت.»
او در میدان تیانانمن این سخنان را گفته است؛ جاییکه مائو تسهتونگ در سال ۱۹۴۹ در آن تشکیل جمهوری خلق چین را اعلام کرد. خبرگزاری شینهوا، خبرگزاری رسمی چین، میگوید بزرگی مراسم سال جاری، قابل مقایسه با هیچیک از مراسم مشابه طی هفتاد سال گذشته نیست. به گفته شینهوا، ۱۲ هزار نیروی نظامی، ۵۰۰ دستگاه تجهیزات و ۲۰۰ فروند هواپیما در این رژه شرکت کردند.
تصاویر تلویزیونی از مراسم رژه که در پی سخنرانی رئیسجمهوری آن کشور آغاز شد، نمایشگر برخی تجهیزات جدید از جمله موشکهایی بودند که تلویزیون دولتی چین آنها را موشکهای ضد ناو هواپیمابر نامیده است. رئیسجمهوری چین، در سخنرانی خود، به موضوع ارتش آن کشور نیز اشاره کرده و از کاهش ۳۰۰ هزار نفر از نیروهای نظامی آن کشور خبر داده است. شی در عین حال میگوید پکن (بیجینگ) به دنبال ایجاد هژمونی در جهان نخواهد بود. به گزارش بی بی سی، ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه، پارک گیون های رئیس جمهور کره جنوبی و بان کی مون دبیر کل سازمان ملل متحد سرشناس ترین مهمانان این رژه هستند. حضور بان بحث انگیز بوده است.
بسیاری از رهبران کشورهای صنعتی جهان از جمله آمریکا، بریتانیا، استرالیا و ژاپن از حضور در این مراسم پرهیز کرده اند. الکساندر نیل از موسسه بین المللی مطالعات استراتژیک در سنگاپور می گوید: «در خلال روابط متشنج میان چین و ژاپن و افزایش تنش نظامی در آسیا اقیانوسیه، بعضی رهبران مایل نیستند به آنچه یک رژه پرشمار ملی گرایانه و ضدژاپنی می دانند، گره زده شوند.» ایالات متحده و گروهی از متحدان اصلی آن در منطقه شرق آسیا، مانند ژاپن و فیلیپین، بارها چین را متهم به گسترش سلطه خود در منطقه کردهاند.
ژاپن طی ماههای گذشته رو به سیاستهای تازهای برای تغییراتی در ساختار نظامی خود آورده است. در حالیکه در غرب، پایان جنگ جهانی عمدتا به تسلیم شدن حکومت و ارتش آلمان نازی باز میگردد، اما در آسیا، جنگ عملا زمانی به پایان رسید که ارتش ژاپن در میانه ماه اوت، چهار ماه بعد، تسلیم نیروهای متفقین شد.
ژاپن در دوم سپتامبر تسلیم شدن خود را به طور رسمی پذیرفت و چین از سوم سپتامبر (۱۲ شهریور) این روز را به عنوان روز پیروزی جشن میگیرد. بیش از ۸۰ میلیون نفر در جریان جنگ دوم جهانی و نیز رخدادها و جنایتهای مربوط به آن کشته شدند که از این میان تا ۲۰ میلیون نفر، شهروند چین بودند. در خود چین این شمار تا ۳۵ میلیون نفر عنوان میشود.
106
۱۲/۰۶/۱۳۹۴ - ۱۰:۳۵
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 85]