تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 4 آذر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):مؤمن به ميل و رغبت خانواده اش غذا مى خورد ولى منافق ميل و رغبت خود را به خانواده ا...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1833156379




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

آخرین خبرها از آرای سناتورها به برجام/ اوباما چند رای دیگر لازم دارد؟


واضح آرشیو وب فارسی:خبر آنلاین:


آخرین خبرها از آرای سناتورها به برجام/ اوباما چند رای دیگر لازم دارد؟ بین الملل > آمریکا - در حالیکه حدود دو هفته تا زمان برگزاری جلسه رای گیری در باره برجام در کنگره آمریکا زمان باقیست اوباما هر روز خبرهای خوش بیشتری می شنود و حامیان توافق در وضعیت بهتری قرار می گیرند.


سعید جعفری

برجام چگونه می تواند تصویب شود؟ رای گیری کنگره قرار است ۱۷ سپتامبر به صورت مجزا ( در مجلس نمایندگان و سنا) برگزار شود. مخالفان برجام در مجلس سنا باید ۶۰ رای از ۱۰۰ رای را کسب کنند تا بتوانند این توافق را در مرحله اول رد کنند. تقریبا تمام  ۵۶ جمهوری خواه سنا با توافق هسته ای ایران مخالف هستند. اما این مخالفت ها برای رد برجام کافی نیست و دست کم در مرحله اول باید ۴ دموکرات هم در کنار این ۵۶ جمهوری خواه قرار گیرند تا توافق هسته ای ایران که نه یک لایحه است و نه یک معاهده بین المللی در مرحله نخست رد شود. اما طبق قانون اساسی آمریکا اگر فقط یک نماینده هم با رای گیری درباره موضوعی در سنا مخالفت کند، از آن طرف باید ۶۰ سناتور درخواست رای گیری داشته باشند. بر این اساس، اگر تعداد دموکرات های موافق برجام به ۴۱ برسد، اساسا هیچ رای گیری در این باره در سنا انجام نمی شود و در نتیجه توافق هسته ای با ایران از فیلتر کنگره عبور خواهد کرد.  وتوی اوباما چگونه کار می کند؟ اما اگر فرض را بر این بگیریم که دموکرات ها نتوانند به ۴۱ رای مورد نیاز برسند، در آن صورت رای گیری در سنا و مجلس نمایندگان به صورت مجزا برگزار می شود. مخالفان با کسب ۶۱ رای در سنا هم می توانند در مرحله نخست برجام را رد کنند. در آن صورت و در شرایطی که مخالفان در مجلس نمایندگان هم توانسته باشند اکثریت را با خود همراه کرده باشند، اوباما مجبور می شود تصمیم کنگره را وتو کند.  پس از وتوی رئیس جمهور، نمایندگان فرصت دارند یک بار دیگر شانس خود را برای رد برجام امتحان کنند. با این تفاوت که در بار دوم هم در مجلس سنا و هم نمایندگان موافقان برای اینکه بتوانند وتوی رئیس جمهور را بی اثر کنند به دو سوم آرای آن مجلس نیاز دارند. یعنی ۲۹۰ رای در مجلس نمایندگان و ۶۶ رای در مجلس سنا. باید توجه داشت که صرف کسب این آرا در یکی از دو مجلس برای رد وتوی اوباما کافی نیست و حتما دو سوم باید در هر دو مجلس به دست آید.  وضعیت چگونه است؟ دیشب سی و دو و سی و سومین سناتورهای دموکرات هم، موافقت خود با برجام را اعلام کردند. باب کیسی و کریس کونز دو سناتوری بودند که دیشب حمایت خود را از توافق هسته ای با ایران علنی کردند. این دو سناتور که در زمره سخت ترین دموکرات ها در قبال برجام به شمار می رفتند، بیشتر انتظار می رفت در میان مخالفان قرار گیرند تا موافقان. این دو سناتور با انتشار بیانیه هایی جداگانه این تصمیم را انتخابی سخت دانستند که بعد از بررسی های فراوان حاصل شده است.
بر این اساس حالا تکلیف ۱۱ سناتور دموکرات دیگر مشخص نشده است. چرا که دو سناتور دموکرات یعنی چاک شومر و باب منندز رسما مخالفت خود را با برجام علنی کرده بودند. حالا در صورتی که تنها یک سناتور دیگر به جمع موافقان توافق بپیوندد در آن صورت سالم ماندن وتوی اوباما تضمین خواهد شد. اتفاقی که به نظر محتمل ترین سناریوی آتی باشد. اما حالا موافقان توافق تحرکات جدی را برای رساندن آرای سناتورها به ۴۱ آغاز کرده اند تا حتی نیازی نباشد رئیس جمهور از حق وتوی خود استفاده کند.
تا این لحظه از مجموع ۴۴ سناتور دموکرات:
۲ سناتور مخالفت خود را برجام اعلام کرده اند.
۳۳ سناتور حمایت خود را علنی کرده اند.
۹ سناتور هم هنوز در این باره تصمیم نگرفته اند یا دستکم نظر خود را به زبان نیاورده اند. 
کدام سناریو برای ما بهتر است؟
سیروس ناصری در گفتگو با خبرآنلاین می گوید: «در ابتدا باید توجه کرد که من مطئمنم این توافق دستکم با وتوی اوباما از فیلتر کنگره عبور می کند. اما اینکه به ۴۱ رای می رسد یا خیر، هنوز مشخص نیست. ضمن اینکه من به دو دلیل معتقدم بهتر است این توافق با وتوی اوباما مورد تایید قرار گیرد. نخست اینکه اگر توافق با وتوی اوباما را پشت خود داشته باشد، رئیس جمهور آمریکا در موضعی ضعیف تر از ایرن قرار خواهد داشت و ما می توانیم ادعا کنیم، دولت آمریکا نتوانست در همان مرحله اول بر مخالفین داخلی اش غلبه کند. در درجه دوم اگر مخالفان در همین مرحله بتوانند توافق را رد کنند، در آن صورت تا اندازه ای از زهرشان گرفته خواهد شد، در صورتی که اگر همین مرحله اول، مخالفت رای نیاورد، جمهوری خواهان جری تر می شوند و احتمال کارشکنی های پسینی در آنجا شدت می یابد.» 
این سناریو هر چند به زعم دیپلمات پیشین وزارت خارجه برای ایران مطلوب تر است، ولی دست کم پروسه نهایی شدن برجام را یکی دو ماهی به تاخیر می اندازد. 

49308

کلید واژه ها: توافق هسته ای ایران و پنج بعلاوه یک (برجام) - باراک اوباما - کنگره آمریکا -




چهارشنبه 11 شهریور 1394 - 18:30:00





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبر آنلاین]
[مشاهده در: www.khabaronline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 16]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن