واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۱ شهريور ۱۳۹۴ (۱۶:۲ب.ظ)
هند پيشنهاد داد: 2سنت براي هر مترمکعب و 1.5دلار براي هر واحد گاز ايران مي دهيم موج - اينطور که مديرعامل شرکت ملي صنايع پتروشيمي خبر داده است، هندي ها به دنبال خريد 2سنتي هر مترمکعب گاز ايران هستند تا از اين گاز براي توليد کود اوره مورد نياز کشاورزي شان در پتروشيمي هاي خود اقدام کنند.
به گزارش خبرگزاري موج، شعري مقدم مديرعامل شرکت ملي صنايع پتروشيمي با اشاره به پيشنهاد هندي ها براي برخورداري از خوراک 2 سنتي، گفت: هندي ها يکبار پيشنهاد خوراک دو سنتي را مطرح کردند و در ادامه يکبار هم گفتند که از يکي از کشورهاي حوزه خليج فارس، خوراک را مجاني گرفته اند.
وي با بيان اينکه مسوولان هندي تمام واقعيت را نمي گويند، تصريح کرد: ممکن است در بعضي از کشورها نرخ خوراک پايين باشد، اما ميزان ماليات هم مطرح است در حالي که مناطق آزاد ما از ماليات معاف هست.
شعري مقدم در تشريح علت اختصاص گاز مجاني به پتروشيمي هاي هندي از سوي بعضي از کشورهاي حوزه خليج فارس اظهار کرد: گاهي اوقات سرمايه گذار در مقابل دريافت خوراک مجاني، متعهد مي شود درصدي از محصول توليدي خود را مجاني در اختيار تامين کننده خوراک قرار دهد.
مديرعامل شرکت ملي صنايع پتروشيمي، با بيان اينکه براي تعيين تکليف همکاري با هندي ها بايد نرخ خوراک در ايران به طور دقيق مشخص شود، تصريح کرد: يکي از دلايلي که موجب تاخير سرمايه گذاري هندي ها شده، اعلام نشدن قيمت قطعي گاز براي مصرف در پتروشيمي ها است.
بنابه اطلاع خبرنگار خبرگزاري موج، هفته آينده نمايندگان دو شرکت گجرات و راشتريا براي مذاکره با مسوولان صنعت نفت ايران وارد تهران شده تا در زمينه سرمايهگذاري در پروژه توليد کود شيميايي در سواحل شهرستان چابهار مذاکره کنند.
مقامات دولت هند به مقامات ايراني گفتهاند که آنان به دنبال امضاي يک قرارداد گازي درازمدت با قيمت مناسب براي توليد اوره هستند.
با توجه به نياز کشاورزي هند، آنها قصد دارند که واحدهاي توليد کود اوره را در چابهار احداث و محصولات توليدي را به هند حمل کنند چراکه به دليل فاصله500 کيلومتري بندر چابهار تا بندر گجرات، هزينه و زمان حمل کاهش چشمگيري پيدا مي کند.
در همين زمينه محمد حسن پيوندي معاون مديرعامل شرکت ملي صنايع پتروشيمي ايران گفت: سواحل درياي عمان در مقايسه با مناطقي مانند ماهشهر و پارس جنوبي به بازارهاي هدف مانند هند و چين نزديک است و چابهار نيز به دليل دارا بودن زيرساختهاي مناسب يک موقعيت ممتاز در منطقه از نظر صادرات به شمار مي رود.
هندي ها به خريد LNG از ايران نيز راضي اند
از طرفي ايران براي صدور گاز طبيعي مايع شده (ال ان جي) به هند، قيمت ٢ دلار و ٩٥ سنت براي هر يکهزار بي تي يو را پيشنهاد داده است.
به گزارش يک روزنامه هندي، نيترين گادکاري وزير حمل و نقل و کشتيراني هند با بالا دانستن قيمت ال ان جي ايران، گفت: با اين حال واردات اين محصول براي دهلي نو هنوز مقرون به صرفه است، زيرا هزينه حمل آن از چابهار بسيار کمتر از نقاط ديگر است.
به گفته وي، فاصله ميان بندر چابهار تا بندر کاندلا در ايالت گوجرات به اندازه فاصله ميان بمبئي تا دهلي نو است.
وزير حمل و نقل و کشتيراني هند، سياستهاي دولت پيشين کشورش را که فرصتهاي همکاري با تهران را از دست داده بود به باد انتقاد گرفت و گفت: اوره از نفتا توليد مي شود که هر کيسه آن حدود ١٣٠٠ روپيه هزينه دارد، در حالي که اگر از گاز استفاده شود اين هزينه به ٤٠٠ روپيه کاهش پيدا مي کند.
وي ادامه داد: احتمال رفع تحريمهاي غربي عليه ايران بسيار بالاست و ايران ديگر حاضر نيست ال ان جي خود را به قيمت پايين بفروشد. ما خواهان قيمت يک دلار و ٥٠ سنتي بوديم، اما ايراني ها بر سر قيمت ٢ دلار و ٩٥ سنت پا فشاري مي کنند.
خريد سالانه 5 ميليون تن ال ان جي
در همين زمينه يک خبرگزاري هندي ديگر از آغاز گفت و گو شرکت هندي ترانزيت گاز «جيل» با تهران خبر داد که موضوع اين گفت و گوها را احياي توافقنامه خريد گاز طبيعي مايع شده (ال ان جي) از ايران عنوان کرد که توافقنامه پيشين آن بر مبناي خريد 22 ميليارد دلاري بوده است.
براساس گزارش منتشر شده، شرکت هندي ترانزيت گاز جيل، در ١٣ ژوئن سال ٢٠٠٥ ميلادي براي خريد سالانه پنج ميليون تن ال ان جي با شرکت ملي صادرات گاز ايران توافقنامه اي بلند مدت امضا کردند، اما شرکت ملي صادرات گاز ايران از آن جا که نتوانست مجوزش را از شرکت ملي نفت ايران دريافت کند، قادر به اجراي اين قرارداد نشد.
به گزارش رسيده يک مقام شرکت جيل هند گفته است: ايران تاکنون پاسخي به پيشنهاد شرکت جيل نداده و هنوز کارخانه توليد ال ان جي در اين کشور آماده نشده است و انتظار نمي رود تا زمان تکميل آن عرضه ال ان جي به هند انجام نخواهد شد.
قيمته عرضه ال ان جي در توافقنامه پيشين بر مبناي قيمت نفت خام شاخص برنت درياي شمال تعيين و حداقل ١٠ دلار و حداکثر ٣١ دلار براي هر بشکه نفت قيمت در نظر گرفته شده بود.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 10]