واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۷ شهريور ۱۳۹۴ (۱۵:۳۱ب.ظ)
اول خط لوله «صلح» احداث مي شود يا «آي پي» / رقابت هند و پاکستان براي خريد گاز ايران موج - درحاليکه وزير نفت کشورمان در نشست خبري خود عملا احداث خط لوله صلح را منتفي دانست حالا سفيرپاکستان از جدي تر شدن اين کشور براي تکميل اين خط لوله در پاکستان خبر داد.
به گزارش خبرگزاري موج، بيژن زنگنه وزير نفت کشورمان در نشست خبري چند روز پيش خود در ارتباط با سرانجام احداث خط لوله صلح گفت: عملا هندي ها در مذاکرات خود حاضر نيستند که اين خط لوله از پاکستان عبور کند و به دنبال گزينه هاي ديگري رفته اند.
وي افزود: البته مسوولان کشور هند درخواست خود مبني بر واگذاري گاز از ايران را دارند اما مي خواهند صادرات در قالب LNG و يا خط لوله دريايي صورت بگيرد.
پيرو اين اظهارنظر، نورمحمد جادماني سفير پاکستان در تهران در مورد رفع احداث خط لوله گاز از ايران گفت: شرکتهاي چيني که تامين مالي احداث بخش پاکستاني خط لوله گاز ايران-پاکستان از نواب شاه در ايالت سند تا بندر گوادر در ايالت بلوچستان را متعهد شده اند، عمليات لوله گذاري را بزودي آغاز خواهند کرد.
وي با مرتبط دانستن تحريم ها با آغاز نشدن خط لوله انتقال گاز از ايران، افزود: متعاقب اجراي برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) و پايان تهديدها و فشارها، راحت تر مي توان شريکان خارجي را براي تکميل پروژه از گوادر تا مرز ايران در شرائط پس از رفع تحريمها ترغيب به همکاري کرد.
به گفته سفير پاکستان در تهران، دو کشور همسايه حتي مي توانند اقدامهاي مشترک را در حوزه اکتشاف منابع گازي در پاکستان با استفاده از تجربه و دانش طرف ايراني آغاز کنند.
ديپلمات ارشد پاکستاني در ايران يادآور شد: اسلام آباد با وجود بهره برداري از منابع آبي و هسته اي براي تامين نياز به انرژي، به حمايت و همکاري ايران در اين زمينه نياز دارد.
با اظهارنظرهاي اخير اين مقام پاکستاني و باتوجه به مذاکراتي که آنها با شرکت هاي چيني در مورد احداث خط بخش پاکستاني خط لوله ايران به پاکستان انجام داده اند، مشخص است که به جاي پيگيري سرانجام خط لوله صلخ بايد به دنبال سرانجام خط لوله آي پي (ايران – پاکستان) بود.
به گزارش خبرگزاري موج، چندي پيش پاکستان قراردادي به ارزش حدود سه ميليارد دلار با شرکت بزرگ چيني سي.پي.پي.بي (China Petroleum Pipeline Bureau) که يکي از شرکت هاي زيرمجموعه شرکت ملي نفت چين محسوب مي شود، براي احداث خط لوله گاز از بندر گوادر تا منطقه نوابشاه امضا کرد.
اين شرکت چيني خط لوله اي به طول بيش از ۷۰۰ کيلومتر از بندر گوادر (واقع در حدود ۷۰ کيلومتري مرز ايران) تا منطقه نوابشاه در ايالت سند (مقصد نهايي گاز طبيعي که قرار است در آينده از ايران به پاکستان صادر شود) احداث خواهد کرد و مدت زمان اجراي اين طرح نيز حداکثر ۳۰ ماه است.
بنابه اين گزارش، هند به دنبال اين است که با پيوستن هر چه سريعتر به خطوط لوله گاز ايران نياز آن بخش از مردم خود را که هنوز از نعمت سوخت پاک و روشنايي برق برخوردار نيستند و جمعيت آنها چيزي بالغ بر ٣٠٠ ميليون نفر است برطرف کند.
همچنين تغذيه انرژي هند از طريق مسيرهاي منتهي به گاز ايران مي تواند از بخش مهمي از افت ١١ درصدي توليد ناخالص داخلي اين کشور که به دليل قطعي برق نيروگاههاي زغالي اين کشور رخ مي دهد جلوگيري کند. خسارتي که با توجه به اقتصاد ٢٠٥٠ ميليارد دلاري هند رقم کوچکي به نظر نمي رسد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 56]