واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: سایز کلاس تاثیری در یادگیری دانشآموزان ندارد
کد خبر: ۵۲۸۶۶۰
تاریخ انتشار: ۱۱ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۲:۱۹ - 02 September 2015
رئیس دفتر تالیف کتب درسی وزارت آموزش و پرورش گفت: درسهای سهگانه خلاء موجود در مقطع متوسطه هستند.
به گزارش ایسنا، دکتر محمود امانی طهرانی در جلسه پرسش و پاسخ دبیران فیزیک سراسر کشور، با بیان اینکه برای ایجاد تنوع در عناوین درسی بسترها متفاوت است، افزود: نوع دروس از حیث زمان و ارائه متفاوت هستند به عنوان مثال درس "زمین زیستگاه ما" شامل زمینشناسی، محیط زیست، اقلیم و جغرافیا میشود.
وی با بیان اینکه درسهای سه گانه خلاء مقطع متوسطه هستند، بیان کرد: این دروس باید خوب تالیف، اجرا و تفهیم شوند.
امانی طهرانی گفت: در نظام آموزشی محور اصلی دانشآموز است و معلم باید خود را با دانشآموز تطبیق دهد.
رئیس دفتر تالیف کتب درسی وزارت آموزش و پرورش اظهار کرد: متاسفانه با توجه به روحیات خاصی که بر معلمان حاکم شده، حواسمان نیست چه مسئولیتی داریم و به موضوعات به صورت خاص نگاه میکنیم در حالی که معلم، دانشآموز و مسئولین آموزش و پرورش همه یک گروه هستند و باید تلاش کنند که کارها به خوبی انجام شود.
وی اضافه کرد: در برنامه جدید آموزش و پرورش، حجم کل آموزش از لحاظ ساعات افزایش خواهد یافت، این افزایش 11 ساعت خواهد بود تا جبران مافاتی برای کاهش ساعاتی که در سالهای گذشته بوده، باشد.
امانی طهرانی بیان کرد: ملاک اولیه و اصلی ما تاکید بر مفهومسازی بنیادی خواهد بود.
رئیس دفتر تالیف کتب درسی وزارت آموزش و پرورش در بحث تعطیلی روزهای پنجشنبه اظهار کرد: این موضوع در شورای معاونین و شورای راهبردی وزارت مطرح شده است و در باب دوره دوم متوسطه اتفاق نظری وجود دارد که البته تصمیم نهایی تا ابلاغ جدول جدید گرفته میشود.
وی ادامه داد: توزیع جمعیتی دانشآموزان ما در مدارس کشور یکی از دغدغههای ماست و باید براساس استانداردها به ساماندهی دانشآموزان توجه ویژه شود.
امانی طهرانی بیان کرد: استاندارد توزیع جمعیتی دانشآموزان در کشورهای جهان به ازای هر 15 دانشآموز یک معلم است در حالی که میانگین کشوری در این راستا 11.6 است.
رئیس دفتر تالیف کتب درسی وزارت آموزش و پرورش گفت: هر جا پراکندگی جمعیتی زیاد باشد کلاسهای کمجمعیت زیادی تشکیل میشود مثلا در لرستان به دلیل پراکندگی جمعیتی، ممکن است توزیع جمعیتی دانشآموزان 10.5 باشد در حالی که در شهرستان چابهار این رقم 60 است یعنی مدرسهها دوشیفت هستند.
وی افزود: اگر میتوانستیم استاندارد را به 15 دانشآموز برسانیم نه تنها وضعیت آموزش و پرورش بلکه وضعیت معیشتی معلمان نیز بهبود مییافت چراکه به جای داشتن یک میلیون و 40 هزار معلم یا 700 هزار معلم میتوانستیم کلاسها را اداره کنیم.
امانی طهرانی یادآور شد: سال گذشته 25 هزار نفر از معلمان بازنشسته شدند و هیچگونه نیروی جایگزین برای آنها در نظر نگرفتیم. همچنین امسال 5 هزار نفری که در آموزش و پرورش جذب خواهند شد باید یک سال در دانشگاه فرهنگیان دورههای لازم را بگذرانند و بعد استخدام شوند.
رئیس دفتر تالیف کتب درسی وزارت آموزش و پرورش خاطرنشان کرد: توزیع معلمان بسیار نامطلوب است چراکه در یک جا مازاد نیرو و در جایی دیگر کمبود نیرو داریم.
وی با اشاره به اینکه کمبود تجهیزات آزمایشگاهی و نبود متصدی آزمایشگاه از دغدغههای ماست، افزود: عنوان درسی مجزا برای آزمایشگاه در نظر گرفته نشده اما عنوان امتحانی مجزا در نظر گرفته شده است.
امانی طهرانی اظهار کرد: باید درس با آزمایشگاه تلفیق شود اما متاسفانه به دلیل اینکه معلمان ما گرایش به تئوریک دارند آزمایشگاهها حذف شدهاند و بهانه آنها برای حذف این مهم، ساعت است در حالی که اگر با مدل آزمایش کلاس پیش بروند نه تنها درس زودتر تمام میشود بلکه یادگیری بسیار عمیقتر خواهد شد.
رئیس دفتر تالیف کتب درسی وزارت آموزش و پرورش ادامه داد: معلمان از آزمایشگاه وحشت دارند و هر کاری کنیم کار خود را انجام میدهند در حالی که اگر یک معلم طراحی آموزشی قوی و سازماندهی بهتری در کلاس داشته باشد، دانشآموز را به بهترین حالت یادگیری میرساند.
وی گفت: تحقیقات نشان میدهد سایز کلاس هیچگونه تاثیری روی یادگیری ندارد، اگر معلم خلاق باشد میتواند از ساعت بهترین بهرهوری را داشته و دانشآموز خود را به بهترین نحو هدایت کند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 65]