واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: برخي مديران فرهنگي خجالت ميكشند حرفهاي انقلابي بزنند
نویسنده : عليمحمد مؤدب
رهبر معظم انقلاب در ديداري كه به مناسبت هفته دولت با اعضاي كابينه دولت يازدهم داشتند به نكات و مباحث فرهنگي مهمي اشاره كردند.
البته وقتي از طرف ايشان مسائلي مثل لزوم تسريع در راهاندازي قطار سريعالسير مشهد و آزادراه مشهد مطرح ميشود، جزو مباحث مهم فرهنگي بايد تلقي شود. طرح مسائلي همچون رفتار دولتمردان و مسئولان كه ميتواند اصلاحگر باشد و برخي رفتارها را اصلاح يا ايجاد كند هم جزو مباحث فرهنگي مهمي است كه معظمله به آن اشاره كردند.
اقداماتي از اين دست جزو مسائلي است كه بايد روي زمين اتفاق بيفتد و عينيت پيدا بكند، چراكه اثرات جدي فرهنگي دارد. ما وقتي براي استفاده مردممان از فضاي فرهنگي زيارت و حرم امام رضا(ع) درست تدبير نكنيم، قطعاً اين توانها به سمت ديگري حركت خواهد كرد.
يك بحث فرهنگي ديگري كه خيلي بحث مهمي است، توجه به فرهنگ كار و تلاشگري و مقابله با بيكاري و تنبلي و... است و بحث بسيار مهمي است كه اتفاقاً مورد غفلت قرار گرفته است. در اين زمينه غفلت در حوزههاي آثار علمي و انديشهاي زيادي وجود دارد كه به نظر بنده تجربهها و مطالعات آقاي دكتر مرتضي فرهادي ميتواند خيلي به كار آقايان، مسئولان و وزرا بيايد. چه اينكه آقاي فرهادي در حوزه مباحثي مانند كار و ارزش كار كردن مطالعات خيلي خوبي دارند كه متأسفانه كمتر ديده شده از مطالعات و زحمات چنين افرادي استفاده و بهرهبرداري صورت بگيرد.
وزارتخانههاي مختلف ميتوانند حامي توليداتي باشند كه قهرمانهاي حوزه كار و توليدات را برجسته و معرفي ميكنند و به مردم الگو، روش، راه و روحيه كار و توليد را نشان بدهند.
به هر حال بايد زيرساختها و مقدمات براي مؤلفان و توليدكنندگان آثار هنري و فرهنگي مهيا و فراهم بشود تا بتوانند با عشق و طيبخاطر در حوزههايي كه علاقهمند هستند، كار بكنند. اگر توليد مطلوب در حوزه فرهنگ رونق بگيرد به خودي خود بخش زيادي از آثار نامطلوب و مضر از بين خواهد رفت. يكي از دلايل توليد و به وجود آمدن آثار يأسآفرين و گمراهكننده ناشي از رهاشدگيها و خستگيهاي مؤلفان است.
اگر زمينه انجام كارهاي مختلف حتي بزرگ را براي مؤلفان و توليدكنندگان آثار فرهنگي كه اتفاقاً نياز مردم و كشور (همين توليدات فرهنگي) نيز هست، فراهم نكنيم، طبيعي است توليدكننده آثار فرهنگي در عوالم شخصي خودش ممكن است توليداتي داشته باشند كه مطلوب هم نباشد. اگر دستگاهها همت كنند و زمينه جدي توليدات فرهنگي مطابق با استانداردهاي روز هر رشته را فراهم كنند، خيلي از اين توانهايي كه صرف توليدات منفي ميشوند نيز خواهد آمد و به سمت توليد آثاري كه روشن خيالي و اميد را ترويج ميكنند، حركت خواهند كرد. دستگاه فرهنگي همانگونه كه موظف به توليد آثار مطلوب فرهنگي است، وظيفه دارد كه با توليدات مضر و نامطلوب فرهنگي مقابله كند. بنابراين دستگاههاي متولي بايد طراحيهايي بكند كه جلوي آثار آسيبزننده به اخلاق، امنيت، وحدت ملي و... گرفته شود.
به هر ترتيب وظيفه دستگاههاي فرهنگي است كه به گونهاي ريلگذاري كنند كه يك طرف عمده توان نيروهاي خلاق كشور به طور طبيعي به سمت توليد آثار مثبت و مطلوب برود و از طرف ديگر كساني كه به هر دليلي برخلاف اين جريان حركت ميكنند با موانع قانوني روبهرو شوند و به نوعي كار برايشان غيرممكن شود. يعني همزمان با تسهيل مسير توليدات روشن و مطلوب، ممانعتها و دشواريهايي نيز براي توليدات مضر اخلاق و فرهنگ ايجاد شود كه اين دقيقاً برعهده دستگاههاي فرهنگي موظف و مسئول گذاشته شده كه مهمترين آنها وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي است.
متأسفانه يك دورهاي رايج شد كه بايد رنگ عوض كنيم تا جذب حداكثري كنيم. واقعاً اين حرفها، حرفهاي درست و روشني نبوده و نيست، به تعبيري ما تاكتيك استتار را برگزيديم تا بتوانيم ديگران را جذب كنيم ولي يواشيواش ناپديد شديم!
الان به گونهاي شده كه بسياري از مديران فرهنگي ما خجالت ميكشند حرفهاي محكم اسلامي و انقلابي را مطرح كنند! كه البته اين رفتار غلطي است و بايد محكم پشت اين حرفها ايستاد و محكم براي اين موضوعات كار كرد؛ چراكه تازه ما در بهار طرح مباحث اسلام انقلابي قرار داريم، تازه ما فرصتي پيدا كردهايم تا اين موضوعات و مسائل را طرح كنيم و دنيا به دنبال آنها خواهد آمد. اتفاقاً در دنياي امروز انقلابي بودن و استكبارستيزي جذاب است به شرط آنكه صدق گفتار و عمل داشته باشيم.
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۱۰ شهريور ۱۳۹۴ - ۲۱:۰۲
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 29]