واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۹ شهريور ۱۳۹۴ (۱۲:۵۷ب.ظ)
افزايش هزينه ترانزيت کاميونهاي ايراني تا ۲ هزار دلار در مسيرهاي جايگزين موج - مدير کل دفتر ترانزيت و پايانههاي مرزي سازمان راهداري و حملونقل جادهاي از کاهش ۱۰ درصدي ترانزيت جادهاي از مرز بازرگان به دليل مسائل امنيتي در خاک ترکيه خبر داد و گفت: مسيرهاي جايگزين هزينه ترانزيت براي کاميونهاي ايراني را هزار تا ۲ هزار دلار افزايش دادهاند.
به گزارش خبرگزاري موج، محمدجواد عطرچيان، مدير کل دفتر ترانزيت و پايانههاي مرزي سازمان راهداري و حملونقل جادهاي، با اشاره به آخرين وضعيت دو مرز رازي و سرو که از هفته گذشته به دليل مسائل امنيتي بسته شد، گفت: اين دو مرز همچنان بسته هستند و کاميونهاي ايراني براي انتقال بار خود به سمت اروپا ميتوانند از طريق ارمنستان و جمهوري آذربايجان عبور کنند؛ البته امکان تردد کاميونهاي ايراني از مرز بازگان نيز وجود دارد، اما؛ به دليل مسائل امنيتي توصيه نميشود.
وي با بيان اين که از زمان بسته شدن مرزهاي رازي و سرو تردد کاميونهاي ايران به سمت ترکيه ۱۰ درصد کاهش پيدا کرده است، گفت: استفاده از مسيرهاي جايگزين هزينه ترانزيت به سمت ترکيه و اروپا را براي کاميونهاي ايراني هزار تا ۲ هزار دلار افزايش داده است.
بعد از اتفاقات پيدرپي براي اتوبوسها و کاميونهاي ايراني در خاک ترکيه توسط برخي افراد مسلح و ناشناس در نهايت هفته گذشته به دليل عدم ارائه خدمات لازم در دروازههاي مرزي کاپي کوي (رازي) و اسن دره (سرو) از سوي مسوولان ترکيهاي، عملا ورود به ترکيه از مبادي گمرکي در حال حاضر امکانپذير نيست.
در همين زمينه مديرکل دفتر ترانزيتي و پايانههاي مرزي گفته بود: به دليل مشکلات امنيتي که در راههاي مواصلاتي شرق ترکيه وجود دارد٬ هموطنان تا حد امکان از انجام سفرهاي زميني به اين کشور خودداري کرده و در صورت ضرورت از مسير هوايي براي سفر به ترکيه استفاده کنند.
مدير کل دفتر ترانزيت و پايانههاي مرزي سازمان راهداري و حملونقل جادهاي در بخش ديگري از اظهاراتش درباره ترانزيت ۵ ماه نخست امسال گفت: در اين مدت ۵ ميليون و ۲۵۴ هزار تن کالا از کشور ترانزيت شد که سهم کالاهاي نفتي ۲ ميليون و ۶۱۳ هزار تن و سهم کالاهاي غيرنفتي نيز ۲ ميليون و ۶۴۲ هزار تن بود که نسبت به مدت مشابه در سال گذشته تغيير چنداني نداشت.
عطرچيان با بيان اين که مرزهاي پرويزخان، بندرعباس، باشماق، بازرگان و لطفآباد فعالترين مبادي ورودي کالاهاي ترانزيتي به کشور طي ۵ ماهه نخست امسال بودند، گفت: بندر امام خميني، بندرعباس، لطفآباد، بازرگان و سرخس فعالترين مبادي خروجي کالا در اين مدت بودند.
وي کشورهاي عراق، ترکيه، امارات و ترکمنستان را مهمترين مبادي و مقاصد ترانزيت کالا عنوان کرد و گفت: ۶۴ درصد از ترانزيت کل کشور در بخش جادهاي توسط کاميونهاي ايراني، ۱۰ درصد توسط کاميونهاي عراقي، ۱۰ درصد توسط کاميونهاي ترک و مابقي توسط کاميونهاي ساير کشورها انجام شد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 25]