واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: پاسخ وزارت بهداشت به نگرانیها در مورد بیماری مرس
منشأ بیماری تنفسی مرس شترهای آلوده و مصرف شیر و لبنیات شترها است.
سید مهدی گویا، رئیس مرکز بیماریهای واگیر وزارت بهداشت در گفتوگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان اظهار کرد: این بیماری، یک بیماری موذی است.
ویروس سندروم تنفسی خاورمیانه یا "مرس"
گویا در خصوص بیماری تنفسی "مرس" اظهار کرد: بیماری مرس که در زبان انگلیسی به اختصار "ویروس سندروم تنفسی خاورمیانه" است نوع جدیدی از ویروس شمرده میشود که به دلیل شیوع اولیه این بیماری در سال 2012 در عربستان سعودی و کشورهای خاورمیانه نام خاورمیانه را به دنبال خود یدک میکشد.
وی در ادامه بیان کرد: این بیماری همهگیر با مسافرت فردی از عربستان سعودی به کره جنوبی شیوع پیدا کرد. همچنان این بیماری در شهر ریاض عربستان وجود دارد و اکثر افرادی که به این بیماری مبتلا شدهاند از محیط بیمارستان و تماس با افراد مبتلا به آن دچار شدهاند. افراد مبتلا اغلب برای درمان بیماری دیگری به بیمارستانها مراجعه کردند و مبتلا به بیماری "مرس" شدند.
رئیس مرکز بیماریهای واگیر وزارت بهداشت در خصوص شناسایی بیماری "مرس" اظهار کرد: اطلاعات جمعآوری شده در خصوص بیماری "مرس" در حال حاضر هنوز کامل نیست، ولی تاکنون منشأ این بیماری، شترهای آلوده، مصرف شیر و لبنیات آنها، تماس انسان با شترها و در درجه دوم انتقال از فرد بیمار به فرد سالم در تماس نزدیک عنوان شده است.
وی همچنین در خصوص دیگر شهرهای عربستان، افزود: مواردی هم در دیگر شهرهای عربستان گزارش شده است که بیشتر به علت در تماس بودن کادر درمانی، پرستاران و پرسنل بیمارستان، بیماری به شهرهای دیگر شیوع پیدا کرده است.
اقدامات وزارت بهداشت در مقابل بیماری تنفسی مرس برای زائران خانه خدا
رئیس مرکز بیماریهای واگیر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اذعان کرد: ما برای جلوگیری از ورود این بیماری به داخل کشور برنامههایی را انجام دادهایم و آمادگی لازم توسط دولت عربستان و دولت ایران وجود دارد. برای پیشگیری از ورود بیماری به کشور و مبتلا نشدن زائران و هموطنان کادرهایی آموزش لازم را دیدهاند و به همراه کاروانهای زیارتی به عربستان اعزام شدهاند. اطلاعرسانیها به زائران صورت گرفته تا اینکه در تمام مدت زمان اقامت و حتی بازگشت به کشور مسایل ایمنی و موارد ذکر شده را مورد توجه جدی قرار دهند.
وی ادامه داد: پیشگیریها و مراقبت از ورود بیماری مزمن تنفسی مرس از فرودگاه داخل کشور شروع میشود و تا دو هفته بعد از بازگشت زائران هم ادامه خواهد داشت.
وی در خصوص تیم متخصص ارسالی از ایران به همراه زائران، افزود: دو تیم تخصصی به همراه زائران زیارت به خانه خدا فرستادهایم که وظیفهی آنها این است که افراد مشکوک و احتمالی را شناسایی کنند و اقدامات لازم را در خصوص این افراد انجام دهند.
سیدمهدی گویا با اشاره به موارد ابتلا در داخل کشور، اظهار کرد: این بیماری یک بیماری موذی است. همانطور که اطلاع دارید مواردی هم در داخل کشور مشاهده شده است که تعداد آن شش مورد بوده و تمام این موارد مربوط به کرمان بود. از این تعداد چهار مورد ابتلا به علت انتقال بیمارستانی بوده که بلافاصله تحت کنترل درآمده است. بعد از مشاهده شش مورد در شهر کرمان تاکنون هیچ مورد دیگری از ابتلا به این بیماری گزارش نشده است.
علایم و نشانههای بیماری مزمن تنفسی "مرس"
سیدمهدی گویا، رئیس مرکز بیماریهای واگیر وزارت بهداشت در خصوص نشانههای بیمای "مرس" اظهار کرد: از علایم شایع در افراد مبتلا به بیماری تنفسی "مرس" میتوان به تب، سرفه، تنگی نفس، اسهال و مشکلات قلبی و انعقاد خون اشاره کرد.
وی در پایان افزود: به مردم کشورمان و زائران خانهی خدا این اطمینان خاطر را میدهیم که با رعایت مواردی که کادر تخصصی به آنها گوشزد کردهاند، میتوان از ورود بیماری "مرس" به کشور و شیوع آن جلوگیری کرد.
انتهای پیام/
اشتراک گذاری
مطالب مرتبط
دنیا در معرض اپیدمی بیماریهای خطرناک/این بیماریها علائم اختصاصی ندارند
خوکها ناقوس مرگ را برای اروپائیان به صدا در آوردند + تصاویر
ترس مردم تایلند از شروع ویروس مرگبار MERS
35 درصد مبتلایان به "مرس" جان خود را از دست میدهند/ موردی از ابتلا به "مرس" در ایران گزارش نشده است
آسیا میزبان گرم بیماری مرس
آنچه که بايد در مورد بيماری مرس (MERS) بدانيم
در برخورد با "ویروس مرس" شفاف عمل خواهیم کرد
افزايش قربانيان ويروس مرسجان در عربستان
۰۹ شهريور ۱۳۹۴ - ۰۶:۰۵
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 19]