واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۸ شهريور ۱۳۹۴ (۱۲:۳۲ب.ظ)
صالحي در مصاحبه با شبکه سي.سي. تي.وي: اثرات توافق منحصر به ايران و کشورهاي غربي نيست موج-رئيس سازمان انرژي اتمي گفت: تاثيرات اين توافق بر کشور من، کشورهاي غربي، جامعه بينالمللي و منطقه بوده و اثرات اين توافق بسيار زياد است.
به گزارش خبرگزاري موج، علي اکبر صالحي رئيس سازمان انرژي اتمي در سفر چهار روزه به چين و ديدار و گفتوگو با مقامات اين کشور و رايزني در خصوص توسعه روابط با شبکه تلويزيوني سي.سي.تي.وي، چين مصاحبه کرد.
صالحي در اين مصاحبه گفت: اثرات اين توافق بسيار زياد است و تنها به کشور من و يا به کشورهاي غربي منحصر نميشود.
وي افزود: تاثيرات اين توافق بر کشور من، کشورهاي غربي، جامعه بينالمللي و منطقه بوده و اثرات اين توافق بسيار زياد است زيرا غرب خواست که اين پرونده که يک پرونده محدود و داخلي بود به يک پرونده بينالمللي بدل شود و در نتيجه اثرات حل و فصل آن به صورت بينالمللي خواهد بود.
رئيس سازمان انرژي اتمي کشورمان گفت: تاثيرات اين توافق سبب ايجاد تغييرات در حيطههاي سياسي و بينالمللي خواهد شد و پس از اين توافق روابط بينالمللي، دچار تغييرات خواهند شد.
وي گفت: ما شاهد وضعيتي پيش از توافق نخواهيم بود و در حقيقت اين توافق از يک پرونده ساختگي در 12 سال پيش ريشه گرفت.
صالحي افزود: در حقيقت ما هيچ مشکلي در زمينه فعاليتهاي صلحآميز اتمي خود در ايران نداشتيم اما 12 سال پيش غرب به فکر ايجاد يک پرونده ساختگي بر ضد کشور من افتاد و آنها تصور ميکنند که بهترين راه استفاده و بهرهبرداري از موضوع اتمي است.
رئيس سازمان انرژي اتمي کشورمان گفت: آنها تلاشهاي خود را آغاز کردند و ايران را به زعم خود به فعاليتهاي غير صلحآميز متهم کردند و اين موضوع از سال 2002 آغاز شد.
وي گفت: از آن زمان ما در حال مذاکره و بررسي اين موضوع هستيم و اين مذاکرات به يکباره و از سال 2003 و زماني که ما مذاکرات را با 3 کشور اروپايي (آلمان، فرانسه و انگليس) آغاز کرديم، شروع شد.
صالحي گفت: اين مذاکرات با گذشت زمان ادامه پيدا کرد و شمار کشورهاي مذاکره کننده بيشتر شد و چين و روسيه و آمريکا هم به مذاکرات ملحق شدند و گروه 1+5 به وجود آمد.
صالحي گفت: اين مذاکرات تا آغاز سال 2013 ادامه پيدا کرد. با بر سر کار آمدن دولتي جديد در کشور من و با توجه به نوع فکر اين دولت و پيش زمينه مذاکرات با گروه 1+5 ما اين مذاکرات را در 2 بخش ادامه داديم. يکي در بخش مذاکرات با گروه 1+5 و بخش ديگر به مذاکرات با آمريکايي مربوط ميشد. زماني که ما مذاکرات را با آمريکاييها آغاز کرديم. آن گاه مذاکرات سرعت بيشتري پيدا کرد.
رئيس سازمان انرژي اتمي درباره تحريمها گفت: پس از انقلاب اسلامي ما شاهد تحريمها بوديم اما در سالهاي اخير اين تحريمها تشديد شد. آنها ميگويند که خواهان وضع تحريمهايي بودند که اقتصاد ايران را فلج کند اما موضوع خوبي که درباره اقتصاد ايران وجود دارد اين است که اين اقتصاد يک اقتصاد صادرات محور نيست. اين اقتصاد يک اقتصاد بومي است. ايران يک کشور بزرگ است و 80 ميليون نفر جمعيت دارد. ما يک بازار داخلي بزرگ داريم. اين بازار ميتواند اقتصاد کشور را ثبات ببخشد.
وي افزود: حتي کاهش ارزش پول ملي نتوانست ما را از نظر داخلي تحت تأثير قرار دهد زيرا اقتصاد ما يک اقتصاد بومي است و ما از طرف اقتصادهاي خارجي تحت تأثير قرار نگرفتيم. البته تا حدي تحت تأثير قرار گرفتيم اما اين تأثير آنقدر نبود که اقتصاد ما را فلج کند.
صالحي درباره موضوع بيکاري در ايران نيز گفت: نرخ بيکاري در ايران در حدود 10 تا 11 درصد است، اما در مقايسه با کشورهاي ديگر و از جمله کشورهاي اروپايي عملکرد ما بسيار خوب بوده است. اميدواريم که با اقدامات جديد صورت گرفته و برنامه اقتصادي موضوع بيکاري به روشي درست برطرف شود. اقتصاد ما يک اقتصاد بومي است و ما براي صادرات تلاش نميکنيم.
رئيس سازمان انرژي اتمي گفت: صادرات براي ما خوب است اما هدف ما اين است که اقتصاد خود را بر اساس نيازهاي داخلي قرار دهيم و صنعت و تمامي فعاليتهاي اقتصادي در اين سو متمرکز شدهاند تا از اقدامات خارجي مصون بمانند.
وي درباره حضور اقتصادي چين در ايران گفت: با تشديد تحريمها روابط ما با چين گسترش پيدا کرد. ما در طول يک دهه اخير روابط اقتصادي خوبي با چين داشتهايم. لازم است که ما از چين تشکر کنيم زيرا همکاريهايي اقتصادي ما در اين دوره دشوار گسترش پيدا کرد.
صالحي گفت: ارزش مبادلات اقتصادي ما به بيش از 50 ميليارد دلار رسيده است و ما يکي از شرکاي عمده تجاري چين هستيم و چين مهمترين شريک تجاري ما محسوب ميشود.
رئيس سازمان انرژي کشورمان در پاسخ به اين سؤال که آيا با رفع تحريمها پيش بيني ميکنيد که ميزان سرمايهگذاري چين در زير ساختهاي ايران افزايش يابد، گفت: تفاهم بين دو کشور بر اين اساس استوار است که چين در پروژههاي بزرگ ايران سرمايهگذاري کند و درباره اين موضوع از پيش هم تفاهم وجود داشته است.
وي گفت: ميزان سرمايه گذاري در اين رابطه به بيش از 20 ميليارد دلار رسيده است که بيش از 20 پروژه را در بر ميگيرد و به نظر ميرسد که اين ميزان سرمايهگذاري افزايش يابد. به نظر ميرسد با رفع تحريمها فضاهاي بيشتري براي کشورهايي چون چين براي گسترش همکاريهاي اقتصادي آنها با کشورم وجود داشته باشد.
صالحي درباره بازگشايي سفارت انگليس در ايران گفت: ما از روابط متوازني با کشورهاي بزرگ اروپايي از جمله آلمان، فرانسه، انگليس، ايتاليا و اسپانيا برخورداريم و نميتوانم اعلام کنم که کشوري در داشتن روابط با ما در بين آنها پيشرو باشد. اين توازن به گونهاي است که نميتوان گفت کداميک از آنها پيشرو است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 84]