واضح آرشیو وب فارسی:مهر: مهر گزارش میدهد؛
معلولیت مانع پیشرفت نمیشود/ فضای نامساعد بوشهر برای معلولان
شناسهٔ خبر: 2898888 - یکشنبه ۸ شهریور ۱۳۹۴ - ۰۸:۴۵
استانها > بوشهر
بوشهر - معلولان دارای ظرفیتها و توانمندیهای بسیار زیادی هستند که در صورتی که فضای مناسبی برای حضور آنها در عرصههای مختلف وجود داشته باشد، میتوانند پلههای پیشرفت را یکی پس از دیگری طی کنند. خبرگزاری مهر - گروه استانها: جامعه از افراد مختلفی تشکیل شده که بخشی از جامعه افراد معلول و کم توان ذهنی هستند.معلولان شاید به لحاظ وضعیت ظاهری مشکل داشته باشند ولی به لحاظ توانایی دارای استعدادهای فراوانی در بخشها و رشتههای مختلفی هستند که برخی از ما با آنها در ارتباط هستیم و تاکنون توانسته اند افتخارات زیادی برای کشور، استان و شهر خودشان کسب کنند. معلولیت به معنای مجموعهای از عوامل جسمی، ذهنی و اجتماعی و یا ترکیبی از آنها است که به نحوی در زندگی شخص اثر سوء بر جای میگذارد و مانع ادامه زندگی وی به صورت طبیعی میشود که نیازمند توجه ویژه هستند.همه ما بر این باور هستیم که این افراد حق زندگی کردن با خانواده خود و حق شرکت در تمام فعالیتهای اجتماعی، تولیدی و یا تفریحی را دارند و هیچ معلولی را نمیتوان ملزم به سکونت در محل متفاوت کرد مگر آنکه وضع وی و نفع وی، مستلزم سکونت در آنجا باشد.جامعه معلولان در استان بوشهر با مشکلاتی روبرو هستند که باید توجه خاصی برای رفع مشکلات این قشر صورت بگیرد.امروز یکی از عمده مشکلات معلولان در کشور و استان بوشهر، مناسبسازی فضاهای شهری و تفریحی است که این موضوع به عنوان یک دغدغه جدی در بین آنها مطرح می شود. قطعا این موضوع نیز دغدغه مسئولان نظام و دولت نیز هست؛ به طوری که در تبصره یک ماده دو قانون جامعه حمایت از حقوق معلولان عنوان شده که همه وزارتخانهها، سازمانها و موسسات و شرکتهای دولتی و نهادهای عمومی و انقلابی موظفند در طراحی، تولید و احداث ساختمانها و اماکن عمومی و معابر و وسایل خدماتی به نحوی عمل کنند که امکان دسترسی و بهرهمندی از آنها برای معلولان همچون افراد عادی فراهم شود.
معلولانی که پلههای ترقی را طی میکنندیاسر درتاج جوان ۲۷ ساله اهل شهر کاکی استان بوشهر است. وی از نظر پا معلول است و دارای مدرک کارشناسی ارشد مدیریت آموزش است که چهار سال در آموزش و پرروش بخش کاکی استخدام شده است.این جوان موفق علیرغم مشکلات به همین امر بسنده نکرد و در سال ۹۰ وارد عرصه تئاتر شد و بعد از مدتی با تلاشهای مضاعف به رتبههای برتری همچون دو مقام اول بازیگری مرد در سطح استان دست پیدا کرد.یاسر به کار پژوهشی نیز علاقمند بود به طوری که تاکنون دو کار پژوهشی تاکنون انجام داده است. وی بر این باور است که معلولیت نمیتواند مانع پیشرفت شود بلکه باعث میشود که انسان بیشتر تلاش کند و به هدف خود برسد.این جوان آینده دار شهرستان دشتی مناسب سازی فضاهای شهری، عمومی، ورزشی و اداری را یکی از دغدغههای همه معلولان عنوان کرد.خواستههای ناچیز معلولانیاسر بر این باور بود که معلولان دارای استعداد زیادی هستند که میتوانند در جامعه ایفای نقش کنند و با حضور خود در جامعه کارهای ارشمندی انجام دهند ولی یکی از دلایلی که نمیتوانند بیرون بیایند شاید همین مناسبسازیها باشد که نیاز توجه ویژه دارد. وی همچنین بر استخدام سه درصد معلولین در دستگاههای اجرایی تاکید داشت و می گفت: اکثر پارکها و اداراتی که مراجعه دائم ما در آنجا است از نظر مناسبسازی وضعیت خوبی ندارند که امیدواریم شهرداران توجه ویژهای داشته باشند تا ما نیز از این امکانات به نحو مطلوب استفاده کنیم چون این حق طبیعی ما است. لزوم مناسبسازی محیط برای معلولانعباس بحرانی رئیس بهزیستی شهرستان دشتی هم خواستار مناسبسازی اماکن شهری عمومی شد و گفت: در حال حاضر دو هزار و ۹۰۰ معلول در شهرستان دشتی وجود دارد که از این تعداد ۹۵ نفر آن معلولان جسمی و حرکتی هستند. بحرانی اعتقاد دارد که معلولان دارای استعداد و توانایی های خوبی هستند که باید زمینه حضور آنها در عرصه های اجتماعی فراهم شود.وی به این نکته هم اشاره کرد که هم اکنون بیش از ۵۰ نفر از معلولین شهرستان در مراکز دانشگاهی مشغول تحصیل هستند و از رتبه علمی خوبی نیز برخوردار هستند و تعداد معلولان زیادی هستند که دوست دارند در جامعه حضور پیدا کنند ولی فضا برای حضور آنها مناسب نیست که نیاز است شهرداران در پارکها رمپی برای معلولان پیش بینی کنند تا آنها نیز حضور پیدا کنند.
شهرداران نظارت بیشتری بر مناسبسازی داشته باشندمعاون برنامه ریزی وعمران فرماندار دشتی نیز اعتقاد دارد که باید فضاها و مکانهایی همچون بانکها، ادارات، اماکن ورزشی و مساجد که معلولین تردد بیشتری در آنجا دارند بهصورت ویژه دیده شوند.حمید بردستانی به تبصره یک ماده دو قانون جامعه حمایت ار حقوق معلولان اشاره کرد که وزارتخانهها، سازمانها و موسسات و شرکتهای دولتی و نهادهای عمومی و انقلابی موظفند برای دسترسی و بهره مندی معلولان، ساختمانها و اماکن عمومی، ورزشی و تفریحی، معابر و وسایل خدماتی موجود را در چارچوب بودجه های مصوب سالانه خود مناسب سازی کنند و در تبصره دو این ماده نیز آمده که شهرداران موظفند از صدور پروانه احداث و یا پایان کار برای آن تعداد از ساختمان ها و اماکن عمومی و معابری که استاندارد های تخصصی مربوط به معلولان را رعایت نکرده باشند خوداری کنند. برخی از پیادهروهای که در نقاط تجاری شهر قرار دارند تردد مردم با مشکل مواجه ساخته که باید شهرداران اهتمام ویژه ای داشته باشند. مسئولان معلولان را دریابندبا این قانون امیدواریم مسئولان بیش از پیش به معلولان توجه کنند که قطعا توجه آنها باعث موفقیت برای شهرستان، استان و کشور میشود چون آنها از ظرفیت بالقوهای برخوردار هستند.آنها انتظار دارند که خواسته حداقلی آنها با عزم جدی که دور از دسترس نیست تحقق پیدا کند.خبرنگار: قاسم بازیاری
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 15]