واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: قاليباف: آينده تهران را شهري جهاني ترسيم كردهايم
ايران با حضور بيش از ۱۵۰ ميهمان خارجي از بيش از ۳۳ شهر آسيايي باز هم مركز توجه جهاني شد به گونهاي كه در نشست مجمع شهرداران آسيايي، شهردار تهران تأكيد كرد: در دوره مسئوليتم، رويكرد خود را در سياستگذاري و مديريت شهري بر تمركززدايي و تفويض اختيارات با بهرهمندي از مشاركت حداكثري شهروندان در اداره شهر پايهگذاري نمودهام. ما آينده تهران را به صورت شهري جهاني ترسيم كردهايم؛ شهري تأثيرگذار در تحولات جهاني، شهري كه مركز تعاملات، گفتوگوها، آموزش و تصميمگيري در سطوح مختلف محلي و بينالمللي در زمينههاي ديپلماتيك، سياسي، فرهنگي و اجتماعي خواهد بود
محمدباقر قاليباف در آيين افتتاحيه پنجمين مجمع شهرداران آسيايي با اشاره اين نكته كه عميقاً بر اين باورم كه آگاهي و مشاركت مردم، ستونهاي اصلي توليد قدرت، ثروت، معرفت و منزلت در شهرها و زيربناي شهرهاي پايدار آينده است، گفت: رؤياي «پيشرفت، عدالت و معنويت» زماني به واقعيت خواهد پيوست كه مردم به حقوق و مسئوليتهاي سنگين خود در اداره خود، خانواده، شهرها و جوامع آگاه باشند. قانون تنها زماني قابل اجراست كه توسط تمامي شهروندان درك شود و آنان خود به مشاركتكنندگان اصلي در اعمال قانون مبدل شوند.
وي خطاب به سفرا و رؤساي هيئتهاي ديپلماتيك، شهرداران و اعضاي هيئتهاي شهري حاضر در اين مراسم اظهاركرد: اميدوارم با فرصت جديد ايجاد شده براي مشاركت و همكاري، تبادل تجارب و ديدگاهها و تلاش در مسير يافتن پاسخهاي مؤثر براي چالشهاي مشترك جديد و روزافزون كه شهرهاي مان با آنها روبهرو ميشوند، بتوانيم به بهبودكيفيت زندگي شهروندان و غناي پيوندها و ارتباطات ديرپا ميان شهروندان آسيا و منطقه بيفزاييم و فضاي نويني را براي فرداي بهتر ملتهايمان فراهم سازيم.
شهردار تهران با بيان اينكه جهان به تازگي در حال عبور از يك مرحله تاريخي بسيار مهمي است، گفت: مجموعه تحولات شهرنشيني به پيدايش شهرهاي متراكم از جمعيت و كالبد منجر شده است. بيشترين رشد شهرنشيني در دهههاي آينده به كشورهاي در حال توسعه مربوط است و اين دگرگوني عظيم هم فرصت است و هم تهديد بسيار جدي. جهان ما در حال گذار از مرحلهاي بسيار حساس و سرنوشتساز است و ما مديران و متوليان شهري بايد بتوانيم مسئوليت و نقش تاريخي خودمان را در پيشگيري از گسترش تنشها و منازعات خانمان سوز ناشي از عصبيتهاي جاهلي و تأمين فضاهاي زيست انساني مناسب براي شهروندان بيگناه، بيدفاع، درمانده و آسيب ديده به خوبي ايفا كنيم.
استفاده از ظرفيتهاي ديپلماسي شهري براي افزايش سطح روابط شهرها
شهردار تهران در ادامه سخنانش بيان كرد: تبادل نظر درباره حيطههاي گوناگون مأموريتي دولتهاي محلي امري حياتي است. ما ميتوانيم روي زمينههاي مشترك كار كنيم و با استفاده از ظرفيتهاي ديپلماسي شهري، سطح روابط شهرها را گسترش دهيم. امروز اكثر شهرهاي جهان با چالشهاي مشابهي مواجهند؛ ترافيك، آلايندههاي زيست محيطي، بافتهاي فرسوده و... ما ميتوانيم از به اشتراك گذاردن تجارب مواجهه با اين چالشها، فرصتي براي همكاري بيشتر بسازيم. بر اين اساس آينده تمدن و زندگي به هم پيوسته شهري ما، در گرو گسترش اين نوع تعاملات است.
رونق حمل و نقل الكترونيكي در شهرهاي آسيايي
همچنين قائم مقام دبير كل سازمان ملل متحد در پيامي به مناسبت برگزاري پنجمين مجمع شهرداران آسيايي در تهران، بر لزوم گسترش حمل و نقل الكترونيكي در شهرهاي آسيايي تأكيد كرد. در پنجمين مجمع شهرداران آسيايي، خوان كلوس در پيامي خطاب به شهرداران حاضر در اين مجمع عنوان كرد: بدون شك، نقش و رهبري شما در قارهاي كه سالانه با بيشترين نرخ رشد شهرسازي رو به رو است، بسيار مهم و تاثيرگذار است.
آسيا و جهان در قالب يك شهر جهاني
قدير توپباش، شهردار استانبول و رئيس پنجمين نشست هيئت اجرايي مجمع شهرداران آسيايي
(UCLG AMF) در پيامي كه توسط يكي از همراهانش در مجمع قرائت شد، اعلام كرد: اين نشست با همفكري كه در سطح آسيا ايجاد كرده است، ميتواند يك قدرت ايجاد كند. وي با بيان اينكه در آيندهاي نزديك آسيا و جهان به يك شهر تبديل خواهند شد، اعلام كرد: بيشترين جمعيت جهان در شهرها سكونت دارند و در آيندهاي نزديك تعداد شهرهاي بزرگ به 27 عدد ميرسد كه بيشتر اين شهرها در آسيا قرار دارند.
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۰۷ شهريور ۱۳۹۴ - ۲۱:۲۳
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 35]