واضح آرشیو وب فارسی:شبکه خبر: اردن، امارات و مصر هم پیمانان جدید مسکو
تشکیل جبهه مشترک مبارزه با تروریسم با مشارکت سوریه طرح مسکو برای مبارزه منطقه ای با گروهک تکفیری - تروریستی داعش است که بعد از صحبتهای لاوروف با ظریف و موافقت ایران با اجرای این طرح اکنون دیگر کشورهای منطقه برای مبارزه با داعش متحدتر شده اند. به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر به نقل از خبرگزاری صدا و سیما، طرح رئیس جمهور روسیه برای مبارزه با گروه (تکفیری صهیونیستی) داعش، حامیان بیشتری در منطقه پیدا کرده است.
سلام العبیدی خبرنگار شبکه تلویزیونی المیادین در مسکو، درباره تقویت نقش روسیه در خاورمیانه گفت: ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه به هیچ وجه احساس نمی کند در انزوای بین المللی مورد نظر غرب پس از بحران اوکراین قرار گرفته است. روسیه در چند ماه گذشته شاهد تحرکات گسترده سیاسی و دیپلماتیک به ویژه درباره بحران ها و کشمکش ها در منطقه خاورمیانه بوده است. سران و مقامات عربی پی در پی به مسکو سفر می کنند و مقامات روس هم در مقابل سفرهای پی در پی به پایتختهای عربی دارند. با تبدیل شدن تهدید داعش به خطر جدی برای همه، همکاریها محدود به حل مسایل داخلی کشورها نیست. ولادیمیر پوتین در زمان مناسب پیشنهاد تشکیل جبهه مشترک مبارزه با تروریسم را با مشارکت سوریه مطرح کرد. هر چند که عده ای از همان ابتدا تلاش کردند این طرح را ناکام بگذارند.
عبدالفتاح السیسی رئیس جمهور مصر که سومین بار از زمان به قدرت رسیدن به روسیه سفر کرد، حمایت خود را از دیدگاه مسکو درباره حل بحران ها در منطقه اعلام کرد. مصر بزرگترین کشور عربی در حال جنگ با تروریسم است. روابط مسکو و کشورهای عربی در شرایطی به یکدیگر نزدیک شده است که واشنگتن با تشکیل ائتلافی در منطقه بر شکست دادن داعش با حملات هوایی تاکید دارد. تلاش آمریکا برای کشاندن ترکیه به این جنگ می تواند اوضاع را پیچیده تر کند، زیرا آنکارا مشکلات حاشیه ای با کردهای این کشور دارد. مسکو معتقد است ائتلاف آمریکا نقش موثری در شکست دادن داعش نخواهد داشت، پوتین به همین علت طرح خود را برای مبارزه با تروریسم براساس قوانین بین المللی و با مشارکت کشورهایی مانند ایران و سوریه اعلام کرد. پوتین گام به گام این طرح خود را در عمل پیگیری می کند.
روسیه درباره سوریه تاکید دارد، راه حل پایدار در این کشور راهکار سیاسی است. مسکو در ابتدا در تبلیغ این دیدگاه خود شکست خورد و حتی مخالفان سوری هم از سفر کردن به روسیه خودداری کردند. روسیه اما در نهایت موفق شد، میزبان شخصیت های دولتی و مخالف سوری باشد تا نکات مشترکی بین آنها پیدا کند. برای روسیه روشن است که مشکل در دمشق و بین سوریها نیست، بلکه مشکل اصلی در پایتخت های حامی مخالفان سوری مقیم خارج است. پیش از مذاکرات هسته ای وین بین ایران و گروه پنج بعلاوه یک در ژوئیه گذشته، محمد بن سلمان جانشین ولیعهد عربستان به مسکو سفر و با سران روسیه گفتگو کرد. لاوروف در دیدار با جان کری و محمد جواد ظریف تلاش کرد از واشنگتن و تهران برای آغاز طرح روسیه در مورد حل بحران سوریه، چراغ سبز بگیرد. لاوروف با مخالفت ظریف روبرو نشد و به همین علت تلاشهای خود را آغاز کرد. پوتین هم دیدارهای مهمی با پادشاه اردن، ولیعهد امارات و عبدالفتاح السیسی رئیس جمهور مصر با هدف جلب نظر آنها با طرح مبارزه با گروهک داعش داشت.
پنج شنبه ۵ شهریور ۱۳۹۴ - ۱۵:۰۳
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: شبکه خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 21]