محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1845281372
بعیدینژاد: ضرورتی بر تصویب برجام نیست
واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: بعیدینژاد: ضرورتی بر تصویب برجام نیست
سیاست خارجی دولت یازدهم منبعث از تحولات سیاسی است و تفاوتهایی با سیاست خارجی دولت و دولتهای قبلی دارد.
آفتاب : حمید بعیدینژاد عضو تیم مذاکرهکننده هستهای کشورمان روز چهارشنبه در یک برنامه رادیویی در رادیو گفتوگو افزود: در عین حال در مقاطعی هم نقاط مشترک وجود دارد اما در نحوه پیادهسازی اصول سیاست خارجی اختلافنظر و تفاوتهایی است.
وی تاکید کرد که اصول سایست خارجی دولت یازدهم خیلی تفاوت مبنایی با دولت قبل ندارد، اما نحوه اجرا و به اجرا گذاردن آن با دولتهای قبل متفاوت است.
به گزارش ایسنا، بعیدینژاد یکی از این تفاوتها را تلاش برای کم کردن و رفع تنشهای غیرضروری در منطقه و دنیا دانست و گفت: با توجه به اینکه موضوع هستهای اهمیت خاصی دارد طبیعی است که یکی از این تفاوتها بر سر این موضوع است که که نه تنها برای ایران که برای 1+5 نیز مهم بود. همچنین یکی از محورهایی دیگری که دکتر روحانی با تشکیل دولت پیگیری کردند، فعال شدن موضوع هستهای در وزارت خارجه بود که با توجه به پیشینه و تجربیانی که در این بحث در گذشته داشتند به این جمعبندی رسیدند که با توجه به ابعاد مذاکراتی بینالمللی نیازمندیم تا وزارت خارجه در صحنه اجرا به طور جدی وارد شود.
مدیرکل سیاسی و بینالمللی وزارت امور خارجه ادامه داد: البته وقتی موضوع در شورای عالی امنیت ملی پییگری میشد در عمل وزارت خارجه نقش فعالی داشت. با این حال آقای روحانی به این نتیجه رسیدند که باید مستقیم مساله به وزارت خارجه بازگردد تا بدون وارد شدن به چنبرههای بروکراتیک گزارشها و دستور العملها را دریافت و یا ارایه کند و این روند کمک کرد تا موضوع هستهای به سرعت در دستور کار قرار گیرد. ما در این روند تقریبا زمانی را از دست ندادیم و خوشبختانه کار ادامه یافت و به نتایج خوبی هم رسیدیم.
وی در پاسخ به این پرسش که تمرکز وزارت خارجه بر مساله هستهای صدمهای به پیگیری موضوعات دیگر سیاست خارجی در این دو سال نزده است؟ افزود: موضوع هستهای ایران به خاطر ابعاد گستردهاش بر روابط ایران و تمام کشورها تاثیرگذار بوده است و در واقع یک بسیجی در وزارت خارجه وجود داشت تا این مساله پیش رود و آقای ظریف از ابتدا اصرار داشت که کار بر روی هستهای نباید طوری باشد که کارهای دیگر تحت تاثیر موضوع هستهای قرار گیرد و باید دیگر معاونتها به وظایف ذاتی شان بپردازند. البته نقش آقای ظریف که باید برای امور دیگر غیر از هستهای وقت میگذاشت هم مهم بود.
این دیپلمات برجسته کشورمان گفت: آقای ظریف وقتی به مذاکرات میآمدند از فرصتهای بین مذاکرات استفاده میکردند و به سفرهای منطقهیی هم میرفتند و به وزیران خارجه 1+5 هم گفته بودند که تمام برنامه کاری ایران نمیتواند معطوف بحث هستهای شود و این امر تا حد قابل قبولی محقق شد و وزارت خارجه توانست در وظایف دیگر خود هم موفق شود و همینطور با موفقیت در بحث هستهای فرصت مناسبی در اختیار همگان برای بهبود شرایط قرار داد.
بعیدینژاد درباره این که رییسجمهور اعلام کرد که چندبار از تیم خواستهاند تا میز مذاکرات را ترک کنند با بیان این که عنوان "رها کردن" مذاکرات باید تبیین شود افزود: ما هیچ وقت میز مذاکره را ترک نکردیم چون ترک مذاکره یعنی مذاکره را کنار بگذارید و دیگر به آن برنگردید. ما در مذاکرات در مقاطعی به شرایط سختی میرسیدیم که طرف مقابل آماده نبود در برابر خواست ما کوتاه بیاید و در این شرایط یکی از روشهایی که با آن میتوانستیم پیام خود را به تیم مذاکرهکننده طرف مقابل دهیم این بود که مذاکرات را متوقف کنیم و برگردیم به پایتختها و دستورالعمل لازم را در پایتخت بگیریم. قطعا این روشها موثر بوده است چون با این روش موضع ما را طرف مقابل بهتر درک میکند و آنها میبینند که حاضریم برای تامین خطوط قرمزمان هزینه دهیم و صرفا برای ادامه مذاکرات حاضر به مصالحه بر سر خطوط قرمزمان نیستیم.
این مقام وزارت خارجه تصریح کرد: در یک مورد خاصی که به مذاکرات لوزان 1 برمیگشت احساس کردیم که آنها باید موضع ما را بهتر درک کنند و با یافتن یک راهحل مشترک انعطاف بیشتری از خود نشان دهند و ما پیشنهاد کردیم تا آنها مشتورت درونی بیشتری انجام دهند و در آن مقطع این مساله کمک کرد به بحث و در دور بعدی مذاکرات لوزان احساس کردیم که آنها مواضع ما را بهتر درک کردند.
وی در ادامه با اشاره به جنس متفاوت مذاکرات هستهای تصریح کرد: گاهی دیپلماتهای دو طرف شوخی می کردند که ما یکدیگر را بیشتر از خانوادههایمان ملاقات میکنیم و شواهد زیادی است که تایید میکند این مذاکرات جزو مذاکرات منحصر به فردی است که پس از حنگ جهانی اول انجام شده است. این دو سال که به معنای واقعی دور نهایی مذاکرات بود و روند جدیدی را طی کرد واقعا از جنبههای مختلف متفاوت بود. از جا به جایی بعضی از افراد طی مذاکرات که البته در میان تیم ما کمتر شاهد این تغییرات بودیم تا شرایطی که باعث میشد برخی خانمهای دیپلمات در طرف مقابل فرزندانشان را به دنیا آوردند. گاهی سعی میشد افراد با سابقه در مذاکرات را نگه دارند که گاهی میشد و گاهی هم نه.
این دیپلمات با سابقه کشورمان ادامه داد: همه دیپلماتها سعی میکردند از حواشی که ممکن است به مذاکرات لطمه بزند خودداری کنند در عین حال که مذاکرات بسیار سخت و پیچیده بود. رو در رو بودن مذاکرات بدون استفاده از مترجم این گفتوگوها را سخت میکرد و فرصت تفکر را در لحظه از ما میگرفت و در خیلی از مواقع به خاطر فاصله داشتن دیدگاهها و مواضع از یکدیگر تبادل دیدگاهها و نظرات سخت میشد. شرکت در این مذاکرات صبر و حوصله زیاد میطلبید.
وی گفت: ویژگیهای این مذاکرات با بسیاری از مذاکرات بینالمللی متفاوت بود و هیچ کس به خودش اجازه نمیداد به خاطر خستگی مذاکرات را به تاخیر بیندازد و باید بگویم فضای داخل مذاکرات خیلی متفاوت از لیخندهایی بود که مقابل خبرنگاران داشتیم.
مدیرکل سیاسی و بینالمللی وزارت خارجه درباره بررسی برجام در مجلس با بیان این که این امر را ضروری میدانیم و این حق مجلس است در موضوع هستهای که تمام آحاد ملت ما برای این مذاکرات و نتایج آن اهمیت زیادی قایل هستند مجلس وارد شود و برجام را بررسی کند افزود: انتظار داریم مجلس با جدیت و دقت برجام را بررسی کند و کمیسیونی هم برای این کار در نظر گرفته شده است، بنابراین هیچ یک از مسوولان در اینکه مجلس برجام را بررسی کند مشکلی ندارد.
او با اشاره به برخی مخالفتها با تصویب برجام در مجلس گفت: ما باید تفکیک کنیم بین بررسی و تصویب. اگر منظور بررسی باشد، همه بررسی را یک ضرورت میدانند و به بحث کمک خواهد کرد، اما درباره اینکه ضرورت دارد برجام تصویب شود یا نه، یک اختلاف دیدگاه وجود دارد؛ اما فکر میکنم خیلی سریع به یک جمعبندی مطلوب خواهیم رسید. از ابتدایی که مذاکرات شروع شده اراده مذاکرهکنندگان این بود که برجام یک معاهده نباشد و در توافق ژنو هم همین طور بود که به مجلس نرفت اگر چه در مجلس بررسی شد. از نظر حقوقی برجام هم همان ماهیت تفاهم ژنو را دارد و ضرورتی بر تصویب برجام نیست کما این که تمام اعضای 1+5 برجام را سند حقوقی و معاهده نمیدانند.
این دیپلمات با سابقه کشورمان تاکید کرد: شورای عالی امنیت ملی سالهای زیادی است که درگیر مساله هستهای است اما در دوره اخیر پیگیری به وزارت خارجه محول شد، در عین حال شورا همچنان نظارت دقیق بر مساله دارد و ما در آن شرکت و گزارشهای لازم را میدهیم و بسیاری از جمعبندیها در آن جا به دست میآمد، بنابراین نقش شورا محوری بوده است.
وی تصریح کرد: اگر برجام را معاهده تلقی کنیم نقش مجلس بیبدیل است و باید ارجاع شود به مجلس، اما اگر جمعبندی نهادهای کشور این باشد که معاهده نیست به خاطر ابعاد مهمی که دارد باید در شورا بحث شود و در نهایت جمعبندی نهایی صورت گیرد. اختلافنظر موجود آنقدر نیست که کشور را دچار افتراق کند. ما امیدواریم جمعبندی که میشود منافع کشور را تامین کند و بتواند مانع از آن شود که آثاری آن تصمیم ایجاد کند که غیرضرور باشد و ممکن است برای ما دست و پاگیر باشد.
بعیدینژاد گفت: در برجام تاکید شده است که سند حاوی اقداماتی است که ماهیت آن داوطلبانه است. اقدامات ایران در حوزه هستهای داوطلبانه صورت میگیرد و خودمان آزادانه آنها را انجام میدهیم و اقدامات طرف مقابل هم نه از سر فشار بلکه در اثر جمعبندی که دولتهایشان به آن رسیدهاند انجام میشود. اگر برای تصویب برجام را به مجلس ببریم و مجلس تصویب کند دیگر نمیتوانیم از ویژگی داوطلبانه صحبت کنیم و اقدامات و تعهداتمان یک تکلیف قانونی محسوب میشود.
او گفت: الان نهادهای تصمیمگیر در کشور در حال برسی موضوع هستند و کمیسیونی که برای این موضوع تشکیل شده است جلسهای را با موافقان و مخالفان و اعصای تیم برگزار میکنند و این جمعبندی میتواند نتیجه بخش باشد. ما نهادهای کشور را رقیب یکدیگر نمیدانیم اما بستگی دارد در بررسی برجام از چه زاویهای به آن نگاه شود در عین حال که همه به دنبال یافتن راهحلی هستند که منافع ملی حفظ شود.
بعیدینژاد در ادامه درباره آن چه در نشست وزیران خارجه ایران و 1+5 گذشت که آقای ظریف خطاب به فدریکا موگرینی گفت "هیچ وقت یک ایرانی را تهدید نکنید" با تایید این مطلب گفت: گاهی فضاهایی ایجاد میشد که مذاکرهکنندگان را خیلی تحت فشار قرار میداد و نیاز بود تا مواضع به طور شفاف مطرح شود؛ البته از این موارد متعدد اتفاق میافتاد که یکی از این مقاطع همین مساله بود و در آنجا آقای ظریف به روشنی در برابر این که احتمال داد مذاکرات به جایی نرسد اگر ایران بر مواضع خودش اصرار کند. ما از مواضع خودمان عقبنشینی نمیکنیم و از هیچ تهدیدی نمیترسیم و از این عبارت فوق استفاده کردند. البته ایشان در یک مصاحبهای که بعدا داشتند گفتهاند که شما نباید انتظار داشته باشید که اگر یک ایرانی و ایتالیایی در جایی باشند همه چیز آرام پیش رود.
وی گفت: از روز اول که وارد مذاکرات شدیم طرف مقابل ما یک درک عمیق داشت که طرف ایرانی خیلی روشن و قاطع به مذاکرات آمده و برخوردهای غیر برابر را نمیپذیرد و سعی داشتند که از این رفتار استفاده نکنند و ما هم هیچ وقت ندیدیم که بخواهند هیات ایرانی را تحت فشار قرار داده یا به ما اهانت کنند.
این عضو تیم مذاکرهکننده هستهای کشورمان تثبت حقوق هستهای کشور را مهمترین دستاورد مذاکرات دانست و گفت: حق غنیسازی و اجرای این حق را که برای بسیاری از کشورها قایل نیستند برای ایران پذیرفتند و این یک موفقیت بزرگ است. برای اولین بار شورای امنیت از موضوع خودش عقبنشینی کرده و قطعنامهای را تصویب میکند که تمام قطعنامههای قبلی را لغو میکند.
تاریخ انتشار: ۰۴ شهريور ۱۳۹۴ - ۲۰:۰۱
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[مشاهده در: www.aftabnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 35]
صفحات پیشنهادی
برجام را شورای عالی امنیت ملی باید تصویب کند
مظفر برجام را شورای عالی امنیت ملی باید تصویب کند خبرگزاری پانا معاون نظارت مجلس با صدور اطلاعیهای نسبت به تصویب برجام در مجلس شورای اسلامی هشدار داد و این کار را خلاف مصالح ملی دانست ۱۳۹۴ سه شنبه ۳ شهريور ساعت 14 01 به گزارش سرویس سیاسی پانا حسین مظفر در اطلاعیه خود آورده انبویان در گفتوگو با فارس: قانون اساسی درباره لزوم تصویب «برجام» در مجلس صراحت دارد/ دولت خلاف قانون عمل نکند/
نبویان در گفتوگو با فارس قانون اساسی درباره لزوم تصویب برجام در مجلس صراحت دارد دولت خلاف قانون عمل نکند دولت درباره توافق قانون را اجرا کندعضو کمیسیون ویژه بررسی برجام در مجلس با بیان اینکه قانون اساسی نسبت به تصویب برجام در مجلس صراحت دارد گفت توصیه من به دولت و مسئولانتکرار/ کوثری در گفتوگو با فارس خبر داد نشست کمیسیون ویژه «برجام» با شورایعالی امنیت ملی/ مجلس باید
تکرار کوثری در گفتوگو با فارس خبر دادنشست کمیسیون ویژه برجام با شورایعالی امنیت ملی مجلس باید برجام را بررسی و تصویب کندعضو کمیسیون ویژه بررسی برجام از برگزاری جلسه مشترک با شورای عالی امنیت ملی بر سر موضوع بررسی متن توافق هستهای خبر داد اسماعیل کوثری نماینده مردم تهران در معراقچی: سیاسی نیستم، دیپلماتم/ برجام نباید توسط مجلس تصویب و به یک قانون و تکلیف حقوقی تبدیل شود
عراقچی سیاسی نیستم دیپلماتم برجام نباید توسط مجلس تصویب و به یک قانون و تکلیف حقوقی تبدیل شود معاون وزیر امورخارجه کشورمان گفت نظر کارشناسی سیاسی وزارت خارجه از منظر منافع ملی این است که برجام نباید توسط مجلس شورای اسلامی تصویب و به یک قانون و تکلیف حقوقی تبدیل شود به گزارشکوثری در گفتوگو با فارس نشست کمیسیون ویژه «برجام» با شورایعالی امنیت ملی/ مجلس باید برجام را بررسی
کوثری در گفتوگو با فارسنشست کمیسیون ویژه برجام با شورایعالی امنیت ملی مجلس باید برجام را بررسی و تصویب کندعضو کمیسیون ویژه بررسی برجام از برگزاری جلسه مشترک با شورای عالی امنیت ملی بر سر موضوع بررسی متن توافق هستهای خبر داد اسماعیل کوثری نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامچرا برجام و مفادّش باید در مجلس تصویب شود؟
چرا برجام و مفادّش باید در مجلس تصویب شود تاریخ انتشار چهارشنبه ۲۸ مرداد ۱۳۹۴ ساعت ۱۶ ۱۱ اظهارات زیباکلام صحیح نیست و پاسخ وی هم این است که در ۱۲ سال گذشته اولاً در مقاطعی که در مسئله هستهای نیاز به حضور مجلس بوده است نمایندگان اقدام به تصویب قوانینی از جمله ممنوعیت پذیمجلس یا برجام را تصویب میکند یا گزارش میدهد
بروجردی مجلس یا برجام را تصویب میکند یا گزارش میدهد خبرگزاری پانا رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی گفت ریشههای و پایههای دانش هستهای در ایران برمبنای توافق قویتر خواهد شد ۱۳۹۴ چهارشنبه ۲۸ مرداد ساعت 19 02 به گزارش پانا علاءالدین بروجردی امروز در جتصور اینکه از خط قرمزها عبور کردیم، قطعاً غلط است/ برجام نیازی به تصویب مجلس ندارد/ منتقدان انصاف داشته باشند
تصور اینکه از خط قرمزها عبور کردیم قطعاً غلط است برجام نیازی به تصویب مجلس ندارد منتقدان انصاف داشته باشندبخش خبری الف 30 مرداد 94تاریخ انتشار جمعه ۳۰ مرداد ۱۳۹۴ ساعت ۱۶ ۴۸ شما توافق را خوب خیلی خوب حداقل یا کم میبینید ظریف من توافق را خوب میبینم چراکه به لحاصالحی : پس از تصویب برجام دنیا جهان دیگری خواهد بود که همه چیز در آن عوض میشود
صالحی پس از تصویب برجام دنیا جهان دیگری خواهد بود که همه چیز در آن عوض میشود رئیس سازمان انرژی اتمی با بیان اینکه کشور وارد فاز جدیدی جهت توسعه شده است گفت پس از تصویب برجام دنیا جهان دیگری خواهد بود که همه چیز در آن عوض میشود به گزارش حوزه سیاست خارجی گروه سیاسی باشگاه خب/بسته گزارشی روزانه فارس/ چرا برجام و مفادّش باید در مجلس تصویب شود؟/برخی اصلاحطلبان بخاطر منافع ملی و تعهد ب
بسته گزارشی روزانه فارس چرا برجام و مفادّش باید در مجلس تصویب شود برخی اصلاحطلبان بخاطر منافع ملی و تعهد به ایران به دردسر افتادهاندوقتی علی مطهری پاسخ شبهه فیلم وداع را میدهد و چرا برجام و مفادّش باید در مجلس تصویب شود از جمله مطالب امروز بسته گزارش تحلیلی خبرگزاری فارس هس-
سیاسی
پربازدیدترینها