واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز: سید حسن خمینی اولین رئیس «سید» مجلس خبرگان میشود؟/ «آیتالله جوان» در مسیر احیای اندیشه «خمینی کبیر»
حضور سید حسن رنگ و بوی تازهای به مجلس خبرگان میدهد و باید دید که او در روزهای پیش رو چه تصمیمی برای آینده سیاسی خود خواهد گرفت.
مصطفی داننده: هرچه به انتخابات مجلس خبرگان رهبری نزدیک تر میشویم گمانه زنیها در مورد احتمال حضور سید حسن خمینی در این انتخابات بیشتر میشود. معمولا در آستانه هر انتخاباتی شایعه حضور سید حسن خمینی در شهر پراکنده میشود اما او با عدم حضورش، خط بطلانی به تمام این شایعات میکشید. این دوره اما به نظر میرسد که احتمال حضور او جدی تر از هر زمان دیگری است. به ویژه اینکه هاشمی رفسنجانی نیز آرزوی نامزدی او را در سینه دارد.
بسیاری از تاثیر هاشمی در زندگی سید حسن آگاه هستند و میدانند که سید حسن نیز احترام فراوانی برای هاشمی قائل است و همین معنا میتواند زندگی سید حسن خمینی را وارد فاز تازهای کند. هاشمی در مورد سید حسن بر این باور است که :« حاج حسن آقا واقعاً هم صلاحیت بالایی و هم وظیفه دارند. ایشان در وضعی نیست که بتواند نسبت به آینده کشور بی تفاوت بگذرد. منتها تکلیفش را خودش میداند.» حضور سید حسن در انتخابات خبرگان میتواند برگ برنده طیف هاشمی رفسنجانی باشد. خمینی جوان میتواند با حضور خود رکورد رای در این انتخابات را بشکند و تاریخ ساز شود. طیف نزدیک به هاشمی و به ویژه شخص رئیس مجمع تشخیص، اما برنامه ویژه برای سید حسن در صورت حضور در انتخابات مجلس خبرگان دارند. هاشمی رفسنجانی خودش دیگر علاقهای به حضور در انتخابات ریاست مجلس خبرگان ندارد. او بارها اعلام کرده است که اگر کسی مورد قبول اوست وارد انتخابات شود، نامزد نخواهد شد. چهرههای نزدیک به او همچون، واعظ طبسی، امامی کاشانی، هاشمی شاهرودی و ... نشان دادند که علاقهای به حضور در راس مجلس خبرگان ندارند . همین دو مسئله باعث میشود که بسیاری به حضور سید حسن خمینی در راس مجلس خبرگان بیندیشند. حضور حسن خمینی در راس مجلس خبرگان میتواند طیف مقابل را با خود همراه کند و جان تازهای به پست ریاست مجلس خبرگان دارد. سید حسن از جمله روحانیون است که مورد وثوق شدید علما و جناحهای مختلف سیاسی است. آنگونه که از شواهد پیداست میتوان گفت که در آینده نزدیک سید حسن خمینی را به شرط حضور در انتخابات مجلس خبرگان، اولین رئیس «سید» این مجلس دانست. « آیتالله جوان» همچون عموی خود« آیتالله مصطفی خمینی» میراث دار شخصیت کاریزماتیک امام خمینی است. رهبر کبیر انقلاب، سید مصطفی را امید اسلام میدانست و بسیاری از پیروان امام امروز سیدحسن خمینی را از امیدهای آینده ایران و اسلام میدانند. کسی که از هم از نظر چهره کاریزماتیک هم از نظر بیان و هم قدرت علمی شباهت فراوانی به پدربزرگ خود دارد. سیدحسن اما چند سالی است مورد هجمههای فراوانی از سوی گروههایی قرار میگیرد که اعتقاد دارند او در مسیر امام قدم برنمیدارد. تولیت حرم امام خمینی که در اوج جوانی تبدیل به یکی از اساتید حوزه علمیه قم شده است، روزهای خود را به تدریس، تعلیم و تحقیق میگذراند و هرچه بیشتر به جایگاه مرجعیت دینی نزدیک میشود. او از سال 90 تدریس خارج فقه را آغاز کرده است. وی در طول دوره تحصیل خود از محضر اساتیدی چون مرحوم آیت الله العظمی فاضل لنکرانی، مرحوم آیت الله سلطانی طباطبایی و مرحوم آیت الله پایانی و حضرات آیات عظام وحید خراسانی، سید موسی شبیری زنجانی، جوادی آملی، موسوی اردبیلی، محمد مؤمن، گرامی قمی، سید علی محقق داماد، میرزا یدالله دوزدوزانی،رضا استادی و یحیی انصاری شیرازی تلمذ کرده است. سید حسن خمینی بعد از فوت پدرش همیشه سعی کرده است خط خود را به صورت مشخص رسم کند. خطی که بسیاری از مدعیان تازه انقلاب هیچ جایی در آن ندارند. به صورت ساده تر میتوان گفت، گفتمان تازهای که در ایران به نام « دلواپسی» شکل گرفته است، هیچگاه مورد قبول سید حسن خمینی نبوده است. استاد جوان حوزه علمیه میخواهد بیت امام خمینی را احیا کند. تمام این ویژگیها باعث شده است تا جریان نزدیک به اعتدال سید حسن خمینی روی این روحانی جوان حساب ویژهای باز کنند. حضور سید حسن رنگ و بوی تازهای به مجلس خبرگان میدهد و باید دید که او در روزهای پیش رو چه تصمیمی برای آینده سیاسی خود خواهد گرفت.
۰۴ شهريور ۱۳۹۴ - ۰۷:۰۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نامه نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 72]