واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: غنيسازي اوقات فراغت جوانان نيازمند برنامهريزي جدي است
داخلي. فرهنگي. غنيسازي اوقافت فراغت.
تابستان در راه است و يكي از مهمترين و حساسترين موقعيتهاي جواني و نوجواني در زندگي اوقات فراغت است، در زماني كه جوانان ، نه تحت نظارت والدين هستند و نه از طرف مدرسه كنترل ميشوند.
بيشتر مشكلات و معضلات جواني و نوجواني در زمان اوقات فراغت كه مورد غفلت والدين و مربيان قرار گرفته، رخ ميدهد.
برخي از ارگانها خود را متولي غنيسازي اوقات فراغت جوانان ميدانند و بر اين اساس از ديرباز كانونها و پايگاههايي براي غنيسازي اوقاتفراغت جوانان در فصل تابستان تشكيل شده است.
مربي امور تربيتي يكي از دبيرستانهاي همدان در اينباره گفت: انگيزه و سياست برخي از ارگانها براي غنيسازي اوقات فراغت جوانان و نوجوانان تنها سرگرم كردن آنان است.
سيد "علي قشمي" در گفت و گو با ايرنا افزود: ايجاد كلاسهاي تابستاني با هدف سرگرم كردن نوجوانان هيج نتيجه مثبتي نخواهد داشت.
وي اضافه كرد: برنامهريزي براي غنيسازي اوقات فراغت دانشآموزان نيازمند برنامهريزي جدي است و تنها با ارائه گزارش كار اوقات فراغت جوانان پر نميشود.
وي اظهار داشت: با اتمام امتحانات دانش آموزان و شروع تعطيلي مدارس هر ارگاني با امكانات موجود خود بدون هماهنگي تشكيلاتي راهاندازي ميكند.
قشمي افزود: ارگانهايي كه داراي امكانات و اعتبار هستند، اما توان اجراي كار فرهنگي را ندارند.
وي گفت: آموزش و پرورش با داشتن نيروهاي فرهنگي، مجرب، كاركرده و متخصص بهترين ارگان براي غنيسازي اوقات فراغت دانشآموزان است.
وي اضافه كرد: براي غنيسازي اوقات فراغت جوانان و نوجوانان اعتبارات و برنامهها بايد به صورت هماهنگ باشد و دستگاههاي اجرايي از موازي كاري پرهيز كنند تا برنامهها كاربردي و مفيد باشد.
اين مسوول امور تربيتي گفت: قشري نگري نهادها در اجراي برنامههاي غني سازي وقات فراغت به ضرر جوانان و نوجوانان است.
قشمي خواستار تشكيل يك گروه ارزشياب از نهادهاي فرهنگي براي غنيسازي اوقات فراغت دانشآموزان شد و اضافه كرد: اين گروه با ارزشيابي كانونهاي تابستاني نقش مهمي در رفع نقاط ضعف و تقويت نقاط قوت كلاسها خواهند داشت.
يكي از دانشآموزان همداني نيز در گفت و گو با ايرنا گفت: كلاسهاي تابستاني بايد مراتب و سطوح مختلف داشته باشد تا هر سال كلاسها به صورت تكراي برگزار نشود.
"ساناز يحييخو" افزود: برگزاري يك كلاس فرهنگي و هنري در چند سال متولي استقبال خانوادهها و دانشآموزان را از كلاسهاي تابستاني كمتر ميكند.
وي اضافه كرد: اگر دانش آموزان بدانند كلاسهاي تابستاني در سطوح مختلف و با ارائه گواهينامه برگزار ميشود، رغبت بيشتري براي حضور در كانونهاي تابستاني خواهند داشت.
مادر يك دانشآموز همداني نيز دراين ارتباط ، خواستار نظارت بيشتر بر نحوه آموزش كانونهاي تابستاني شد و گفت: براي جذب جوانان و نوجوانان به كلاسهاي تابستاني استفاده از مربيان متخصص و كارآمد ضروري است.
"نرگس رفتارهمداني" افزود: بالا بودن قيمت كلاسهاي تابستاني و برنامهريزي نامناسب در اين كانونها از ديگر مشكلاتي است كه استقبال والدين از پايگاههاي تابستاني را كمرنگ كرده است.
معاون امورپرورشي و تربيت بدني آموزش و پرورش ناحيه يك همدان نيز گفت:
با توجه به افزايش ناتوي فرهنگي بيگانگان، غنيسازي اوقات فراغت جوانان از اهميت ويژهاي برخوردار است.
"مجيد مسگريان" افزود: تابستان سال ۶۰۰ ،۸۵ميليون ريال اعتبار براي غنيسازي اوقات فراغت جوانان در ناحيه يك و دو همدان اختصاص يافت.
وي اضافه كرد: سال گذشته با توجه به خودگردان شدن پايگاههاي تابستاني هيچ اعتباري در اين زمينه اختصاص نيافت.
"حسن مظاهري" معاون امورپرورشي و تربيت بدني سازمان آموزش و پرورش همدان نيز گفت: خودگردان شدن پايگاههاي تابستاني در سال گذشته موجب كاهش تعداد پايگاهها از ۲۵۰پايگاه به ۱۸۰پايگاه شد.
فرماندار همدان نيز گفت: نگاه كليشهاي به برنامههاي غنيسازي اوقات فراغت، جوانان و نوجوانان را از حركت رو به جلو باز ميدارد.
"علياكبر فاميلكريمي" افزود: برنامههاي پايگاههاي تابستاني بايد با آموزههاي ديني و اسلامي همخواني داشته باشد.
وي اضافه كرد: كانونهاي تابستاني بايد فراگير و جامعيت داشته باشد تا همه بتوانند از آموزشها استفاده كنند.
وي در ادامه خواستار نظارت بيشتر بر كانونهاي تابستاني و نحوه آموزش در اين كانونها شد.ك /۴
شنبه 4 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 522]