واضح آرشیو وب فارسی:شبکه خبر: جنگ داخلی و چندپارگی قدرت در لیبی
کارشناس مسائل آفریقا: غرب به طور مستقیم منافع سیاسی خود در لیبی را دنبال نمی کند بلکه از طریق اهرم فشار به وسیله اتحادیه عرب منافع خود را پی می گیرد. به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر، جعفر قناد باشی کارشناس مسائل آفریقا با حضور در برنامه مجله آسیا و آفریقا، اوضاع سیاسی لیبی را بررسی کرد. جعفر قناد باشی درباره سیاست های قدرت های غربی در خصوص کشورهای منطقه در خاورمیانه گفت: مذاکرات را دنیای غرب به کمک برخی از کشورهای منطقه به شکلی دنبال می کند که به نفع خودشان تمام شود. کارشناس مسائل آفریقا در ادامه گفت: این مذاکرات از طریق سازمان ملل هدایت می شود تا دو گروه در لیبی بتوانند با هم مذاکره کنند تا در نهایت یک دولت، ارتش و حکومت واحد تشکیل دهند اگرچه این مذاکرات تا امروز نتیجه ای برای مردم لیبی نداشته است اما در برخی از مواقع موفقیت هایی داشته و می توان امیدوار بود تا در مسیر بهتری قرار گیرد.
قنادباشی در ادامه اظهار داشت: جمعیت شش میلیون نفری لیبی به هیچ کدام از این گروه ها دلبسته نیستند زیرا گروه هایی که خود را ناجی مردم لیبی معرفی می کنند با تفکر این مردم فرق دارند در حقیقت این گروه ها گرایشی سکولار و افراطی دارند در حالی که عامه مردم لیبی خواهان آزادی های سیاسی هستند تا خود بتوانند برای سرنوشت خودشان تصمیم بگیرند. قناد باشی با اشازه به منشا تشکیل گروه طرابلس تصریح کرد: گروه طرابلس حاصل به قدرت رسیدن گروه های بعد از دیکتاتوری قذافی هستند که بعدها تحت تاثیر گروه های افراطی قرار گرفتد و هم اکنون خط مشی ای که دنبال می کنند با خاصه عمومی مردم در تناقض است. وی با اشاره به اوضاع کنونی مردم لیبی گفت: مردم چهارسال است که که برای امنیت و اداره امور مملکت خود منتظر تشکیل دولت هستند، دولتی فراگیری که به دنبال تامین خواسته واقعی مردم لیبی باشد که به علت کشمکش های داخلی تا به امروز رنگ واقعیت به خود نگرفته است. این کارشناس مسائل آفریقا در ادامه گفت: منابع نفتی لیبی توسط گروه تروریستی داعش به آتش کشیده شده است که این موضوع اوضاع اقتصادی این کشور را با بحران جدی روبرو کرده است و در این اوضاع نا به سامان دول غربی هرکدام تلاش می کنند تا با به روی کار آوردن مهره خود، منافع خود را در این کشور تامین کنند. وی با اشاره به منافع دنیای غرب در لیبی افزود: غرب به طور مستقیم منافع سیاسی خود را در لیبی دنبال نمی کند بلکه از طریق اهرم فشار به وسیله اتحادیه عرب منافع خود را دنبال می کند، از طرف دیگر منابع نفتی لیبی موضوعی است که آمریکا نمی تواند به راحتی از کنارآن بگذرد اگرچه رد پای انگلیس در این کشور را نمی توان نادیده گرفت، در حقیقت ائتلاف انگلیسی آمریکایی بر سر منافع نفتی لیبی شکل گرفته است تا در کنار سود سر شار از منافع نفتی اهداف سیاسی خود را در کنار هم پیگیری کنند. در بخش دوم برنامه دکتر بهروز علیشیری کارشناس ارشد اقتصاد بین المللی مهمان برنامه بود که به بررسی بازار سهام چین پرداخت.
علیشیری با اشاره به اوضع وخیم بورس چین گفت: رشد منفی بازار سهام چین رو به رشد است به طوری که دیروز ارزش سهام شانگهای با هشت درصد سقوط روبرو شد. علیشیری در ادامه افزود: اقتصاد سرمایه داری دچار بحران های چرخه ای دائمی است به این معنی که ما در سال 2008 در آمریکا شاهد بحران عظیم مالی بودیم که آثار و پیامدهای آن کل اروپا را در برگرفت و امروز بازارهای مالی چین این بحران را تجربه می کند در حقیقت این بحران ذاتی نظام سرمایه داری است. وی در ادامه گفت: تاثیر این بحران به بازارهای چین محدود نمی شود بلکه تمام کشورهایی که به نوعی کالاهای خود را از چین وارد می کنند دچار بحران خواهند شد زیرا چین به عنوان بزرگترین تولید کننده در دنیا امروز شناخته شده است و هرگونه تغییر در بازهای مالی چین اثر مستقیم بر اقتصاد این کشورها خواهد گذاشت.
سه شنبه ۳ شهریور ۱۳۹۴ - ۲۳:۴۶
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: شبکه خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 47]