تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 15 دی 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):بخشنده ترین شما پس از من کسی است که دانشی بیاموزد آنگاه دانش خود را بپراکند. ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای اداری

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1850189820




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

واكاوي پرونده دشمني امريكا با ايران نگاه غربي با عينك امريكايي‌


واضح آرشیو وب فارسی:جام جم آنلاین: واكاوي پرونده دشمني امريكا با ايران نگاه غربي با عينك امريكايي‌
جام جم آنلاين: قصه دشمني و خصومت امريكا با ايران، داستان تازه‌اي نيست. امريكايي‌ها درست 30 سال پيش و با خيزش عظيم ايراني اسلامي و وقوع انقلاب اسلامي منافع خود را در ايران و خاورميانه در خطر ديدند و سعي كردند با استحاله انقلاب اسلامي، منافع خود را پيگيري كنند.


پيشقدمي امريكا در قطع روابط ديپلماتيك با ايران در سال 59، تحريك قوميت‌هاي مختلف ايراني با هدف تجزيه‌طلبي ايران و حمايت از منافقين، تلاش براي انجام كودتاي نافرجام نوژه و اعمال فشار و تحريم ايران از سال 61 تاكنون، نشانگر عمق خصومت امريكايي‌ها با جمهوري اسلامي است.

ملت ايران از ابتداي انقلا‌ب به اشكال مختلف شاهد توطئه‌هاي امريكا بوده است. تحميل كردن جنگ 8 ساله عراق عليه ايران، تخصيص اعتبار براي سرنگوني دولت ايران و تصويب برخي قوانين و علم كردن موضوع حقوق بشر و غيرصلح‌آميز جلوه دادن پرونده هسته‌اي ايران را مي‌توان از جمله اقدامات امريكا براي به شكست كشاندن انقلاب اسلامي برشمرد.

اما علت واقعي دشمني و خصومت امريكايي‌ها با ايران را بايد در كلام رهبر معظم انقلاب جستجو كرد كه طي سخناني بر اين نكته تاكيد كردند كه «علت دشمني امريكا با ايران، اظهارات مقامات و مسوولان ايراني نيست، بلكه امريكايي‌ها از رشد و توسعه ايران واهمه دارند.» الگوي استقلال‌خواهي ايران و صدور اين پيام به ديگر كشورهاي منطقه و دنيا كه در تعارض آشكار با منافع امريكاست نيز از جمله دلايل داستان قديمي دشمني امريكا با ايران است كه طي گزارشي و در گفتگو با 2 تن از كارشناسان، ابعاد اين موضوع را مورد واكاوي بيشتر و دقيق‌تر قرار داديم.

دكتر كاظم جلالي، مخبر كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس درخصوص علت دشمني امريكا با جمهوري اسلامي ايران تصريح كرد:

به طور اساسي انقلاب اسلامي يك شعار يعني «نفي سلطه در عرصه بين‌المللي» داشت كه در قانون اساسي هم متجلي شد. اين شعار در قانون اساسي بدين شكل تدوين شد كه جمهوري اسلامي نه سلطه‌گري مي‌كند و نه سلطه‌گري را مي‌پذيرد.

وي افزود: اين پيام انقلاب اسلامي حدود 30 سال پيش و در دنيايي كه آن روزها دو قطب بزرگ به عنوان قطب‌هاي اصلي تعريف شده بودند انعكاس وسيعي داشت، زيرا جمهوري اسلامي به عنوان نظامي در دنيا شكل گرفت و بدون اين كه متكي به بلوك‌هاي قدرت شرق و غرب باشد روي پاي خود بايستد و اين اتكا به خود استقلال به مذاق اين كشورها بويژه امريكا خوش نيامد.

نماينده شاهرود گفت: امريكايي‌ها بعد از جنگ جهاني دوم و از سال 1948 ميلادي در روياي دنياي تك‌قطبي بودند و به همين دليل وقتي اتحاد جماهير شوروي فروپاشيد، كه امريكايي‌ها از خلاء قدرت در عرصه جهاني سوءاستفاده و بحث نظم نوين جهاني را مطرح كردند كه در اصل نظم نوين امريكايي بود و بر اين مبنا شكل گرفته بود كه دنيا به سمت يك جهان تك‌قطبي حركت مي‌كند و اساسا نظام امريكاست كه به دلايل بسيار زياد، محور عالم است.

مخبر كميسيون امنيت ملي گفت: امريكايي‌ها در همين سال‌ها يك نظام و هرم سلسله مراتبي قدرت را براي اهداف و خواسته‌هاي خود تعريف كردند كه در راس اين هرم، خودشان قرار مي‌گرفتند و در بخش وسط و مركز هرم، كشورهاي قدرتمند دنيا مثل روسيه، چين، برخي كشورهاي اروپايي مثل آلمان، فرانسه، انگليس، ژاپن و ... حضور داشتند و بقيه كشورها نيز در قاعده هرم جا داشتند كه در عرصه جهاني با توجه به مناسبات قدرت خيلي قابل اعتبار و اعتنا نبودند.

وي تصريح كرد: اين نظامي است كه امريكايي‌ها براي عالم تصوير كردند و به همين دليل تمام تحولاتي كه در دهه 90 ميلادي و همچنين در 8 ساله هزاره سوم اتفاق افتاد، عمدتا مبتني بر چنين نگرشي درايالات متحده امريكاست و البته تلاش هم كردند اين نگرش را تئوريزه كنند و در عالم تسري دهند.

جلالي خاطرنشان كرد: طبيعي بود كه نظام جمهوري اسلامي چنين سلطه بين‌المللي را برنتابد، چون اگر جمهوري اسلامي ايران تحمل نظام سلطه بين‌المللي را داشت حاكميت انقلاب اسلامي ديگر معنادار نبود و به همين دليل همواره جمهوري اسلامي بر اين موضوع تاكيد داشت كه امريكايي‌ها بايد از نگرش سلطه‌طلبانه خود دست بردارند كه بتوان در يك فضاي مبتني بر مساوات گفتگو كرد.

وي با بيان اين كه امريكايي‌ها در دهه 90 و 8 هزار ساله سوم حملاتي را در دنيا انجام دادند تصريح كرد: آنان حتي از شوراي امنيت هم اجازه نگرفتند، براي اين كه اثبات كنند نظام عالم بايد مبتني بر نگرش تك‌قطبي و با محوريت امريكا باشد.

مخبر كميسيون امنيت ملي يكي از دلايل عمده دشمني امريكا با ايران را بسيار واضح و روشن مي‌داند و خاطرنشان مي‌كند: جمهوري اسلامي ايران پيام استقلال‌طلبي و نفي سلطه را داد و توانست طي 30 سال بعد از پيروزي انقلاب اسلامي بر پيام خود پابرجا بماند. در ضمن پافشاري بر اين پيام موجب شد برخي كشورها، ايران را الگوي خود قرار دهند و البته اين اقدام به هيچ وجه خوشايند امريكايي‌ها كه سعي داشتند به ديدگاه تك‌قطبي بودن در دنيا جامه‌عمل بپوشانند، نبود.

وي تاكيد بر اين كه پيام انقلاب ايران كه نفي سلطه و استقلال‌طلبي كشورها بود موجب خيزش بيداري در كشورهاي منطقه شد، خاطرنشان مي‌كند: بسياري از كشورها پيام انقلاب ايران را تكرار كردند و اگر مي‌بينيد در امريكاي لاتين و درست در همسايگي امريكا برخي كشورها در مقابل آنها موضعگيري مي‌كنند، نشانگر آن است كه اين پيام در بسياري از كشورها جايگاه خود را پيدا كرده است.

وي تاكيد كرد: طبيعي است كه منافع امريكايي‌ها اقتضا كند كه بخواهند صادركننده اوليه اين پيام يعني جمهوري اسلامي ايران را درهم بشكنند، بنابراين برنامه‌ريزي‌هايي كه در مقطع كنوني براي جمهوري اسلامي ايران انجام مي‌دهند براي اين است كه با حربه، اقتصاد ما را زمينگير كنند و مركز پيام را درهم بشكنند.

مخبر كميسيون امنيت ملي با تاكيد بر اين كه اگر پيام انقلاب با اداره خوب كشور همراه باشد و ما بتوانيم نظام اقتصادي سالم و پيشرفت‌هاي تكنولوژيكي را در تمامي عرصه‌ها در كنار يكديگر داشته باشيم كه البته جمهوري اسلامي در اين مسير طي طريق مي‌كند به عنوان الگويي براي ديگر ملت‌هاي دنيا مطرح خواهيم شد كه با منافع امريكا در تضاد كامل است و به همين دليل، امريكا بشدت به دشمني خود با جمهوري اسلامي ايران ادامه مي‌دهد.

سخن بسيار روشن و گوياي امام راحل كه عنوان كردند «انقلاب اسلامي هيمنه امريكا را درهم شكست» نشان مي‌دهد كه انقلاب اسلامي در مقابله با استكبار و نفي سلطه امريكا بسيار موفق عمل كرده است.

هراس امريكا از ايران مستقل‌

عيسي كاملي، كارشناس مسائل ايران و امريكا درخصوص دلايل خصومت و دشمني امريكا با ايران خاطرنشان كرد: نگاه ريشه‌اي به علل و انگيزه‌هاي دشمني امريكا با ايران نشان مي‌دهد كه غرب پس از پيروزي انقلاب اسلامي همواره از «ايران مستقل» به دليل الهام‌بخشي آن واهمه زيادي داشته است. چراكه با تثبيت و توسعه الگوي استقلال‌خواهي، امريكا و غرب كه پس از فروپاشي كمونيسم احساس بلامنازع بودن و يكه‌تازي مي‌كردند، اين بار خود را با انديشه‌اي ريشه‌‌دار و مستحكم مواجه ديدند و اين مساله اصلا براي امريكا خوشايند نبود.

وي با بيان اين كه دولتمردان امريكايي تاكنون طرح‌ها و برنامه‌هاي سياسي امنيتي مختلفي را براي جلوگيري از رشد و پيشرفت انقلاب طراحي كرده و به مرحله اجرا گذاشته‌اند، تصريح كرد: تدوين سياست‌هاي مهار فشار سياسي، تحريم‌ها، تشديد تحريم‌ها، تهديد و توسل به قوه قهريه در دوران دولت‌هاي پيشين امريكا، خصوصا در دوره كنوني بوش جملگي با هدف واداشتن ايران به انعطاف و كوتاه آمدن در برابر سياست‌هاي توسعه‌طلبانه امريكا از جمله اين برنامه‌هاست.

وي افزود: اما هيچ يك از اين فشارها مانع ورود ايران به مسير پيشرفت نشده و مهم اين است كه ايران با وجود اين دشواري‌ها قادر است خود را بازسازي كند و با توان و سرعتي بالا مسير توسعه را بپيمايد.

اين كارشناس مسائل ايران و امريكا با بيان اين كه امريكا تصور مي‌كرد مي‌تواند در قالب تئوري‌ها و ديدگاه‌هاي خودساخته، ايران را به تغيير موضع و رفتار وادار كند، تصريح كرد: امريكايي‌ها همچنان به سياست‌هاي بي‌اثر خود ادامه مي‌دهند، اما تحولات و پديده‌هايي كه در چند سال اخير خصوصا پس از حمله امريكا به افغانستان و عراق بروز و ظهور كرد كه عملا بخشي از توانمندي‌هاي واقعي ايران را در معرض نمايش گذاشت.

وي افزود: امريكا در دهه 80 سعي كرد از يكسو با سياست مهار مانع نفوذ منطقه‌اي ايران و از سوي ديگر، با تحريم‌ها مانع نهادينه شدن ساختار قدرت در ايران شود تا در هر دو جبهه داخلي و منطقه‌اي به نوعي امكان نمايش قدرت واقعي پيدا نكنند.

اين كارشناس مسائل ايران و امريكا تصريح كرد: تدبير و مديريت راهبردي مسوولان كشور باعث شد ضمن اين كه ماهيت حربه تحريم‌ها به عنوان تهديد به ابزار فرصت تبديل شود، زمينه براي نوآوري و خلاقيت بيشتر استعدادهاي داخلي از طريق سرمايه‌گذاري كلان در بخش توليد علم و دانش فني به كار گرفته شود كه امروزه دستاوردهاي آن را در بخش‌هاي مختلف شاهد هستيم.

وي تصريح كرد: تفكرات غلط و سنتي غرب درباره ايران بر اين امر تاكيد دارد كه ايران نبايد مقتدر شود و به هر شكل ممكن بايد آن را مهار كرد؛ زيرا از نگاه امريكا ايران مقتدر و قوي نه‌تنها مانعي بر سر راه حضور امريكا در خاورميانه و خليج فارس محسوب مي‌شود، بلكه امكان دارد به رقيبي براي آنها بدل شود، در نتيجه چالشي قوي بر سر راه تل‌آويو و اهداف راهبردي سلطه بر منطقه و منابع آن ايجاد كند.

كاملي خاطرنشان كرد: امروزه در خاورميانه شاهد چند كانون تحول همزمان و به هم پيوسته در حوزه‌هايي نظير مناقشه فلسطيني اسرائيلي، بحران لبنان سوريه و ايران هستيم؛ اما در هيچيك از آنها امريكا نقش مثبتي ايفا نمي‌كند.

اين كارشناس تصريح كرد: امريكا به جاي مديريت حل بحران به سمت قفل كردن، بي‌ثبات و معكوس كردن روند تحولات منطقه حركت مي‌كند كه اين جهتگيري تهديدي براي طرح و امنيت جهاني به شمار مي‌رود.

وي با تاكيد بر بيم داشتن امريكا از اين كه ايران قدرت اول خاورميانه و حتي فراتر از آن هم كه شود، گفت: توانايي جمهوري اسلامي ايران در پيشبرد هوشمندانه فعاليت صلح‌آميز هسته‌اي هرچند با هزينه‌هايي همراه بوده، ولي سطح و جهتگيري راهبردهاي منطقه‌اي و حتي جهاني قدرت‌هاي بزرگ را دچار تزلزل كرده است.

وي افزود: جمهوري اسلامي به عنوان پيشقراول شكست سدهاي انحصاري قدرت و امكانات نوين، زمينه دسترسي ديگر كشورهاي منطقه را به اين حوزه‌ها گشوده است كه اگر مقاومت و هوشمندي ايران نبود، هيچ‌يك از كشورهاي منطقه به اين آساني فضاي ورود به اين عرصه را پيدا نمي‌كردند.

وي با تاكيد بر اين كه يكي ديگر از دلايل عمده دشمني امريكا با ايران الگوي استقلال‌خواهي جمهوري اسلامي است، خاطرنشان مي‌كند: ايران الگوي استقلال‌خواهي و بيداري را به دنيا عرضه كرده و غرب احساس مي‌كند اين الگو عملا الگوي غرب مبتني بر ليبرال سرمايه‌داري را به چالش كشانيده است. بنابراين اگر از اين منظر نگاه كنيم، يك تعارض ماهوي در نوع انديشه‌ها در مقايسه با يكديگر مشاهده مي‌شود.

كاملي خاطرنشان مي‌كند: در عين حال، امروزه پيشرفت‌هاي جمهوري اسلامي ايران در سطوح مختلف حداقل در ميان نخبگان غرب و امريكا امري واقعي تلقي مي‌شود و براي آن جايگاه و ارزش قائل مي‌شوند و تقويت ايده تعامل با ايران با هر نوع تعريفي كه باشد، حاكي از توان بالاي جمهوري اسلامي در تاثيرگذاري بر معادلات و محاسباتي است كه آنها را به اين سمت سوق داده است.

اين كارشناس مسائل ايران و امريكا همچنين تاكيد كرد: دولت امريكا در چند سال اخير هرچند توانسته در قبال ايران باعث اعمال فشارهايي شود، ولي شناخت نداشتن تعمدي يا سهوي مقامات امريكا از ظرفيت‌هاي بالاي ايران عنصري است كه بايد به طور اساسي مورد بازنگري دولتمردان امريكايي قرار گيرد.

كاملي تاكيد مي‌كند: تداوم رويكردهاي افراطي در سياست امريكا درباره تحولات منطقه و ايران باعث تندتر شدن شيب از دست رفتن فرصت‌ها، افزايش حس تنفر به امريكا در جهان اسلام و بدبيني بيشتر به نقش مثبت امريكا در سطح جهان خواهد شد و اين موضوع از سوي منتقدان بوش هم تاييد شده است. وي خاطرنشان مي‌كند: نكته قابل توجه ديگر اين است كه اثرات مقاومت و ايستادگي ايران در قبال امريكا و مشاهده آنها براي كشورهاي منطقه نيز الگويي ايجاد كرده و آنها را به تفكر مجدد، احتياط و دورانديشي در مواضع و سياست‌ها واداشته است.

وي افزود: كشورهاي منطقه اكنون با خودباوري بيشتر درصدد ايفاي نقشي هستند كه ايران 3 دهه پيش آن را كليد زد. افزايش چنين احساسي در ميان كشورهاي عرب منطقه مرحله ديگري از افول و ضربه‌پذيري امريكا در نيل به اهداف طولاني‌ترش در منطقه به شمار مي‌رود و ازجمله دلايل مهم خصومت چند دهه اخير امريكا با جمهوري اسلامي ايران است.

شهزاد قنبري‌
 شنبه 4 خرداد 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جام جم آنلاین]
[مشاهده در: www.jamejamonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 411]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن