واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۳ شهريور ۱۳۹۴ (۱۶:۴۰ب.ظ)
احياي تالاب شادگان در دستور کار دولت موج - مدير کل اداره حفاظت محيط زيست استان خوزستان اظهار داشت: منبع اصلي تغذيه کننده تالاب بين المللي شادگان رودخانه جراحي است.
به گزارش خبرگزاري موج به نقل از مانا، در فصل زمستان که آبياري مزارع نيشکر انجام نميشود با استفاده از دستگاههاي پمپاژ آب اين مزارع، آب رودخانه کارون به شادگان انتقال داده خواهد شد.
احمدرضا لاهيجان زاده، افزود: به دليل خشکسالي سال هاي 77،78 و 79 که منجر به کم آبي اين رودخانه شد، بخش زيادي از تالاب شادگان در قسمت جنوبي براي نخستين بار خشک شد.
مدير کل اداره حفاظت محيط زيست استان خوزستان خاطرنشان ساخت: همچنين بهره برداري از سد مارون که 50 هزار متر مکعب در سال اراضي پايين دست تالاب شادگان را مشروب ميکند نيز در خشکي بخشهاي جنوبي تالاب شادگان بسيار مؤثر بوده است.
وي يادآور شد: هم اکنون بخش شمالي تالاب شادگان از طريق رودخانه جراحي تغذيه ميشود اما چون ميزان آب اين رودخانه به شدت کاهش يافته است، لذا آب به نيمه جنوبي تالاب نميرسد.
لاهيجان زاده عنوان کرد: هم اکنون احياي تالاب شادگان در دستور کار اداره کل محيط زيست استان خوزستان قرار گرفته است.
وي همچنين از توجه ويژه سازمان حفاظت محيط زيست براي احياي اين تالاب بين المللي خبر داد و اظهار داشت: در اين راستا رايزنيهاي متعددي از سوي اين سازمان با ساير ارگانهايي که ميتوانند در احياي هر چه سريعتر تالاب شادگان نقش داشته باشند، صورت گرفته است.
اين مقام مسوول در استان خوزستان خاطرنشان کرد: يکي از اقدامات در دست انجام همانطور که قبلاً نيز اعلام کردهايم، احداث کانالي به طول شش کيلومتر براي انتقال آب کارون به بخشهاي جنوبي تالاب است که اين امر تا پايان سال محقق خواهد شد.
وي تصريح کرد: يکي ديگر از اقدامات براي احياي تالاب شادگان همکاري با شرکت توسعه نيشکر استان است.
لاهيجان زاده عنوان کرد: به همين منظور مقرر شده است در فصل زمستان که آبياري مزارع نيشکر انجام نميشود بتوانيم با استفاده از دستگاههاي پمپاژ آب اين مزارع، آب رودخانه کارون را به شادگان انتقال دهيم.
وي اذعان داشت: سال گذشته اين اقدام با همکاري سه واحد از شرکتهاي توليد نيشکر استان صورت گرفت که نتايج خوبي بر آبگيري بخشهاي جنوبي تالاب در فصل زمستان داشت.
مدير کل اداره حفاظت محيط زيست استان خوزستان تاکيد کرد: مزارع نيشکر استان خوزستان به موازات مسير تالاب بين المللي شادگان واقع شدهاند.
وي بيان کرد: در صورتي که زمستان امسال نيز بتوانيم با استفاده از دستگاههاي پمپاژ اين مزارع، آب کارون را به سمت تالاب شادگان هدايت کنيم، گام موثري در راستاي احياي تالاب برداشته خواهد شد.
اين مقام مسوول در استان خوزستان يادآور شد: آبي که از اين طريق در زمستان وارد تالاب ميشود سه تا چهار برابر بيشتر از آبي است که با احداث کانال قرار است از کارون به صورت مداوم وارد تالاب شادگان شود.
تالاب بينالمللي شادگان يکي از تالبهاي بزرگ ايران است. اين تالاب در جنوب غربي ايران در جنوب شهر شادگان در استان خوزستان واقع شده است. در همايش تالابهاي جهان که در رامسر برگزار شد تصميم گرفته شد که سه تالاب شادگان، خورموسي و خور الاميه با عنوان تالاب شادگان شناخته شود.
سدسازي و رعايت نشدن نياز آبي تالاب، تخليه پسابهاي آلودهاي چون مزارع نيشکر، پرورش ماهي و فولاد خوزستان، عبور لولههاي نفتي، فعاليت ۳۰ واحد پتروشيمي و تخليه زبالههاي شهري، اين تالاب منحصربهفرد را از سال ۱۳۷۲ وارد فهرست قرمز تالابهاي بينالمللي کرده است.
آب اين تالاب بين المللي که از لحاظ رتبههاي ثبت شده در يونسکو در گذشته در رتبه پنجم جهاني قرار داشت، از رودخانههاي جراحي و کارون همچنين جزر و مد خليج فارس تأمين ميشود که به رغم فصلي بودن بخش آب شيرين آن، آب شور تالاب به دليل متصل بودن به خورها و خليج فارس دايمي است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 13]