واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۳ شهريور ۱۳۹۴ (۱۳:۵۱ب.ظ)
وزير کار: بهبود رشد اقتصادي و کاهش نرخ تورم از اقدامات مهم دولت يازدهم است موج - وزير کار بهبود رتبه کسبوکار، بهبود رشد اقتصادي و کاهش نرخ تورم را از اقدامات ارزشمند دولت تدبير و اميد ذکر و گفت: براي ايجاد اشتغال بايد برخي از شاخصها ارتقا يابند.
به گزارش خبرگزاري موج، علي ربيعي، وزير کار، در پاسخ به سوال ابراهيم کارخانه، نماينده مردم همدان در مجلس شوراي اسلامي، در خصوص اين که چرا عزمي راسخ، مديريتي هماهنگ، برنامهاي هدفمند براي حل معضل بيکاري وجود ندارد، افزود: سوال اساسي اين است کداميک از اجزاي سيستم ياد شده در سالهاي قبل ايجاد شده که منجر به ايجاد اشتغال شود، البته اين در حالي است که دولت تدبير و اميد براي حصول اين سيستم در دو سال گذشته کارهاي ارزشمندي انجام داده است.
وي بهبود رتبه کسبوکار، بهبود رشد اقتصادي و کاهش نرخ تورم را از اقدامات ارزشمند دولت تدبير و اميد ذکر و تصريح کرد: براي ايجاد اشتغال بايد برخي از شاخصها ارتقا يابند.
ربيعي گفت: طي دو سال گذشته نرخ بيکاري کاهش يافته و از بيش از 12 به 10.6 درصد رسيده و جذب سرمايهگذاري در کشور بهبود يافته و فضاي رواني بهتر شده است.
وزير کار ديگر اقدامات ارزشمند صورت گرفته در دولت يازدهم را حل مناقشات هستهاي و رفع تحريمها عنوان کرد و اظهار داشت: با تمام تدابيري که دولت طي دو سال گذشته اتخاذ کرده نميتوان به يکباره انتظار داشت که وضعيت اشتغال در کشور بهبود يابد، ضمن آن که نتايج تمام تلاشهايي که در حال انجام است در سالهاي آتي خود را نشان ميدهد.
به گفته ربيعي، تا زماني که موضوع اشتغال با رخدادهاي سالهاي گذشته بررسي نشود، نميتوان به نتايج درستي در اين بخش دست يافت.
وي با اشاره به بيکاري تأخيري در کشور گفت: هم اکنون 4.6 ميليون دانشجو در دانشگاههاي کشور در حال تحصيل هستند که در سالهاي نه چندان دور وارد بازار کار کشور خواهند شد، البته اين در حالي است که بررسيها نشان ميدهد تحصيلات بخش بزرگي از دانشجويان متناسب با نيازهاي بازار کار نيست.
وي با اشاره به کسري تجمعي 56 درصدي و همچنين نرخ رشد منفي اقتصادي، گفت: تا زماني که نشان ندهيم شاخصهاي يادشده چگونه رخ داده است حل موضوع اشتغال دشوار خواهد بود.
وي تأکيد کرد: براي توسعه اشتغال به رشد بالاي 8 درصدي نياز داريم و نرخ رشد 4 تا 5 درصدي نميتواند ما را به اشتغال بالا برساند، بايد از رشد 4 تا 5 درصدي خارج شويم و اين مستلزم سياست گذاري مجلس و دولت است تا بتوانيم تا سال 1400 به رشد قابل توجه و در نهايت به توسعه اشتغال دست يابيم.
به گفته وزير کار، هر يک درصد رشد 100 هزار شغل ايجاد ميکند و هر يک درصد رشد نياز به 120 هزار ميليارد تومان سرمايهگذاري جديد نياز دارد.
ربيعي اظهار داشت: بايد سرمايهگذاري در کشور رشد 20 درصدي را تجربه کند، هر اقتصادي که روال منفي را طي کند اثرات آن اقدامات خود را بر روي اشتغال نشان ميدهد.
وي گفت: متأسفانه برخي فقط بر سرمايهگذاري روي پتروشيمي و يا صنايع سيمان تأکيد دارند، اما؛ ايجاد يک شغل در صنايعي نظير پتروشيمي به 3500 ميليارد تومان سرمايهگذاري نياز دارد و در صورت رشد 7 درصدي که با رشد در صنايع نفت و گاز حاصل ميشود با پديده رشد بدون اشتغال مواجه خواهيم بود.
وي ادامه داد: در وزارت کار هر روز تدوين يک آييننامه را براي بهبود وضعيت اشتغال پيگيري ميکنيم و کارگروههايي را نيز براي ايجاد اشتغال تشکيل دادهايم.
وزير کار با اشاره به کارگروه ايجاد اشتغال در بخش کشاورزي، فناوري اطلاعات و ارتباطات، توريسم و صنعت و معدن، گفت: براي همه موارد ياد شده، وزارت کار برنامهريزي کرده است و همچنان توصيه مقام معظم رهبري براي توليد واحدهاي کوچک و متوسط را پيگيري ميکند.
وي با اشاره به اين که هم اکنون 82 درصد اشتغال در کشور توسط بنگاههاي خرد و متوسط ايجاد ميشود، اضافه کرد: ايجاد اشتغال در بنگاههاي خرد از جمله راهکارهايي است که وزارت کار در دو سال گذشته آن را پيگيري ميکند، اين بخش نياز به سرمايهگذاريهاي کلان ندارد.
ربيعي معتقد است: براي ايجاد اشتغال بايد در طرف تقاضا هم تحرک ايجاد شود، هم اکنون وزارت کار با اجراي طرح تکاپو در برخي از استانهاي کشور توانسته اشتغال پايدار هم ايجاد کند.
وي توضيح داد: از سال 92 توانستهايم با تخفيف حق بيمه کارفرمايان 340 هزار نفر را مشغول به کار کنيم. همچنين تفاهمنامههايي با بخشهاي مختلف براي توسعه اشتغال منعقد کردهايم که همه اينها بهتدريج نتايج خود را نشان ميدهد.
توسعه صنعت پوشاک، کفش و زعفران، زنبورداري، جهانگردي در استان سمنان، تعامل با يکي از برندها در توليد کفش در شهر مشهد از جمله فعاليتهايي بود که ربيعي به آنها اشاره کرد و گفت: در زمينههاي يادشده توانستهايم در برخي از استانهاي کشور از طريق بنگاههاي خرد و متوسط اشتغال پايدار ايجاد کنيم.
ربيعي افزود: در کنار تمام اين فعاليتها وزارت کار رفع موانع توليد را بهشدت پيگيري ميکند که توانسته از خروج نيروي چند صد هزار نفر جلوگيري کند.
وي با بيان فعاليت سازمان آموزش فني و حرفهاي در آموزش مهارت به کارجويان، گفت: هم اکنون اين سازمان با تمام توان خود تلاش ميکند که در امر مهارتآموزي گامهاي اساسي بردارد. راهاندازي سامانه مشاغل از جمله فعاليتهاي وزارت کار در دو سال گذشته بوده که پيگيري شده است.
وي گفت: براي ايجاد اشتغال ميزان نرخ رشد سرمايهگذاري به قيمت ثابت بايد به بيش از 8 درصد برسد و اين به معناي الزامات فراوان است و به عبارتي به معناي تغييرات بنيادين است.
وي گفت: 400 هزار دفترچه بيمه شده اجباري طي سال گذشته به تعداد بيمهشدگان کشور اضافه شده است. همچنين صندوق کارآفريني اميد و کميته امداد و بسيج توانستهاند طي دو سال گذشته اشتغال زيادي را در کشور ايجاد کنند.
وي با اشاره به اين که تعداد مشاغل رسمي به غيررسمي دو به يک است، گفت: در کنار مشاغل رسمي، مشاغل غيررسمي هم در کشور ايجاد شده است.
وي ادامه داد: در ابتداي مسووليتم در وزارت کار مسووليت صندوقهاي بحرانزا که از دولت قبلي ايجادشده بود را پذيرفتم و با تمام توان تلاش کردهام که پاسخگوي مشکلات کارگران و بازنشستگان اين صندوقها باشم.
وي در ادامه با تأکيد بر اين که من نه تنها وزير کار بلکه وزير بيکاران هم هستم، گفت: کارنامه دولت تدبير و اميد در دو سال گذشته در زمينه ايجاد اشتغال مثبت است، با اين که ايجاد اشتغال موضوعي فرابخشي است، اما؛ همواره خود را مسوول پيگيري موضوع اشتغال ميدانم و هيچگاه از اين مسووليت شانه خالي نکردهام.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 31]