تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 30 شهریور 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):خير دنيا و آخرت با دانش است و شرّ دنيا و آخرت با نادانى.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

وکیل کرج

خرید تیشرت مردانه

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ابزار دقیق

خرید ریبون

موسسه خیریه

خرید سی پی کالاف

واردات از چین

دستگاه تصفیه آب صنعتی

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

خرید نهال سیب سبز

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

دیوار سبز

irspeedy

درج اگهی ویژه

ماشین سازان

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

شات آف ولو

تله بخار

شیر برقی گاز

شیر برقی گاز

خرید کتاب رمان انگلیسی

زانوبند زاپیامکس

بهترین کف کاذب چوبی

پاد یکبار مصرف

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

بلیط هواپیما

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1817020133




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

نگاهي به مستند درختان ديرزيست در شبكه 4 ميراث كهنسال پايداري‌


واضح آرشیو وب فارسی:جام جم آنلاین: نگاهي به مستند درختان ديرزيست در شبكه 4 ميراث كهنسال پايداري‌
جام جم آنلاين: توسعه سريع، كاربرد بسيار و وابستگي فراگير مردم به رسانه‌هاي تصويري، تعيين‌كننده ضرورت توسعه اين حوزه است. سينما، عكاسي، تلويزيون و تصاوير رايانه‌اي موجب شكل‌گيري تصورات آدميان از جهان و خويشتن مي‌شود و در اين امر با سرعت، صميميت و باور حيرت‌آوري صورت مي‌گيرد.


تا همين چند سال پيش توجه به تلويزيون به مثابه يك رسانه جدي ارتباط جمعي كه بتواند برنامه‌هاي جذاب با مزيت‌هاي منحصر به فرد هنري و ويژگي‌هاي زيباشناختي تثبيت شده ارائه كند، غيرقابل تصور بود.

بتدريج هم و غم اين صنعت براي پخش و معرفي انبوه برنامه‌هاي تلويزيوني و كسب ميزان رضايت مردم مطرح شد. چنانچه برنامه‌سازان تلاش كردند اين صنعت را با زيبايي توام كنند تا مخاطبان بيشتري جذب برنامه‌هاي تلويزيوني شوند.

برنامه‌سازان با ايجاد تنوع و زيبايي در ارائه برنامه‌ها با تلاش و پشتكار بسياري كوشيدند تا تلويزيون را به وسيله‌اي ضروري در خانه‌ها و خانواده‌ها تبديل كنند.

بر اثر گذشت زمان براي همه مردم صرف‌نظر از نوع جامعه‌اي كه در آن مي‌زيستند و سطح دركشان از زيبايي كندوكاو در ماهيت زيبايي مساله‌اي عمده شد.

گرچه هر فرد و جامعه‌اي افكار خاص خود را دارد و براساس تعاريف خاص خود درباره زيبايي مي‌انديشد، نظريه‌پردازان اين حوزه متفق‌‌القولند كه: «زيبايي شاخه‌اي از فلسفه است كه به جوهر و درك زيبايي و زشتي مي‌پردازد و مي‌كوشد دريابد كه آيا زشتي و زيبايي به طور عيني در جهان خارج موجود است يا تنها در ذهن انسان وجود دارد؟» هرگاه زيبايي‌شناسي از منظري افلاطوني ديده شود، به صورت شاخه‌اي از فلسفه تعريف مي‌شود كه به «ماهيت زيبايي و داوري درباره آن» مي‌پردازد و هرگاه به مثابه يك رشته علمي در نظر گرفته شود، به «تشريح و توضيح پديده‌هاي هنري و تجربه زيباشناسي توسط ساير علوم مانند روان‌شناسي، جامعه‌شناسي، مردم‌شناسي يا تاريخ» مي‌پردازد.

مستند درختان ديرزيست كه چندي است از شبكه 4 سيما پخش مي‌شود، با در نظر گرفتن لزوم رعايت زيباشناسي ساخته شده است. چنانچه در اين برنامه مستند ما شاهد تماشاي تصاويري زيبا و بكر از طبيعت و درختان هستيم. اين برنامه تا آنجا كه در توانش بوده با استفاده از تصويربرداري (به طريقه ويدئو)‌، نورپردازي و كادربندي‌هاي دقيق و زيبا به ارائه زندگي درختان ديرزيست و اهميت آنان در چرخه حيات پرداخته است.

حركت‌هاي از بالا به پايين و از چپ به راست و از راست به چپ دوربين اين مستند وضعيتي به وجود مي‌آورد كه گويي تماشاگر در آن محل و منطقه حضور دارد و عينا به تماشاي درختان ديرزيست مشغول مي‌شود.

متن روان گفتار اين مستند و ارائه اطلاعاتي موجز و مفيد از نحوه زيست‌محيطي اقصي نقاط كشورمان درباره انواع درختان ديرزيست، تماشاگر را پا به پاي صحنه‌هاي اين مستند به دنبال خود مي‌كشاند. سازندگان مستند درختان ديرزيست با اطلاع كافي از نحوه برنامه‌سازي مستند و نقش تلويزيون در ميان مخاطبان خود بخوبي عمل مي‌كنند.

مخاطبان اين مستند ديدني با درختاني چون سرو ابركوه، اروس سمنان، سرو منجيل، بلوط و يسر كجور نوشهر، چنار كتلي و... بخوبي آشنا مي‌شوند و به اهميت وجودي آنان نيز پي مي‌برند. دوربين مستند درختان ديرزيست ضمن سفر به شهرهاي گوناگون به استان يزد نيز كه استاني كويري محسوب مي‌شود سفر مي‌كند.

از دريچه دوربين اين مستند با درختان ديرزيست كه سني بين 800 تا 1500 سال دارند، آشنا مي‌شويم كه اكثر آنها در حصار شهرها گرفتار شده‌اند و با بكارگيري آهن، بتون و آسفالت از سوي شهرنشينان روز به روز از تعداد آنان كم يا مدت عمر اين درختان كوتاه‌تر مي‌شود.در يكي از قسمت‌هاي اين مستند، چناري معرفي مي‌شود كه به نام چك مشهور است.

اين درخت 1400 ساله از نظر زردشتيان بسيار مقدس است و تاكنون دو مرتبه تحت تاثير ريزش كوه شكسته و مجددا روييده است و هنوز سر پاست. در لابه‌لاي تماشاي تصاويري از درختان ديرزيست، در اين برنامه به طور مستند با كارشناسان گفتگوهاي كوتاهي مي‌شود كه بسيار شنيدني است.

يكي از اعضاي موسسه تحقيقات جنگل و مرتع سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخيزداري معتقد است: مديريت نادرست و اجراي پروژه‌هاي عمراني نظير محوطه‌سازي، آسفالت و خانه‌سازي در مجاورت درختان ديرزيست، بقاي اين درختان را در استان يزد تهديد مي‌كند.

در اين برنامه، نظر كارشناس ديگري چنين است كه درختان كهنسال طي قرن‌ها موانع اكولوژيك و تنش‌هاي نامساعد محيطي را پشت سر نهاده‌اند، ولي در صورت نبود حمايت مادي و معنوي به صورت جدي تهديد مي‌شوند.
براساس تحقيقاتي كه اين برنامه انجام مي‌دهد، پي مي‌بريم كه تمام سروهاي كهنسال موجود در استان يزد، از يك پايه مادري متولد شده‌اند، به اين معني كه از يك درخت تكثير شده‌اند و اين امر با تفكرات ايرانيان باستان مطابقت دارد.

درختان ديرزيست مانند تمام موجودات زنده، روند تكاملي پيچيده‌اي را تا شرايط موجود طي كرده‌اند كه از نظر ملي و طبيعي با حفظ ابنيه تاريخي كشور برابري مي‌كنند. اينك با توسعه تلويزيون و رعايت اصول زيباشناسي، اين برنامه آگاهانه در امر درختان ديرزيست كنكاش مي‌كند و در هر قسمت، ما را با دنياي جديدي از مرحله‌هاي زيست‌محيطي اين درختان آشنا مي‌سازد.

استفاده از نماهاي باز (عمومي)‌ از تك‌درختي كهنسال و قطور در دشتي رها شده، استفاده از نماهاي بسته از شاخه‌ها و برگ‌ها و چرخيدن دوربين اطراف درختان دير زيست، تماشاگر را به عمق ظاهر و باطن اين درختان مي‌برد.

تاكيد راوي بر اهميت حفظ و نگهداري از درختان ديرزيست نشان مي‌دهد اين درختان پهناور در جذب گردشگران نيز تاثير زيادي دارند. از اين‌رو، بايد برنامه جامعي براي حفاظت از اين‌ گونه ارزشمند ارائه شود. براي حفاظت و حمايت از درختان كهنسال بايد مسوولان استراتژي خاصي را تهيه و تدوين كنند. تخصيص بودجه براي حراست از گونه‌هاي ارزشمند ملي و طبيعي ضروري است.

مستند درختان ديرزيست برخي از درختان نظير چنار، سرو و نارون را در محوطه و مجاور بناهاي مذهبي و متبركه نشان مي‌دهد باورها و اعتقادات مذهبي مردم موجب حفظ آنها شده است.

عليرضا آقابالايي‌
 شنبه 4 خرداد 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جام جم آنلاین]
[مشاهده در: www.jamejamonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 405]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن