واضح آرشیو وب فارسی:جام نیوز:
محمد رجبی از استاد خود گفت؛
روح کتابخانه مجلس پر کشید/ دانشمندی که ناشناخته ماند
معاون زندهیاد عبدالحسین حائری در زمان ریاست وی بر کتابخانه مجلس، گفت: شخصیت استاد حائری مانند بسیاری دیگر از شخصیتهایی که عمرشان را وقف علم و فرهنگ میکنند، در زمانه خودش به خوبی شناخته نشد.
به گزارش سرویس فرهنگی جام نیوز، محمد رجبی دوانی رئیس سابق کتابخانه، موزه و مرکز اسناد مجلس شورای اسلامی و معاون استاد حائری در دوره ریاست وی بر این مرکز، با اظهار تاسف عمیق از فقدان این چهره برجسته عرصه نسخهپژوهی در کشور، گفت: استاد حائری از جمله دانشمندان و نسخهشناسان بزرگ کشور ما بود که مثل بسیاری از شخصیتهایی که عمرشان را وقف علم و فرهنگ میکنند و افرادی هستند که به قدر علم و فرهنگشان، اهل تقوا هم هستند، متاسفانه ناشناخته میمانند.
وی افزود: استاد حائری در علوم دینی به قدری متخصص و متبحر بود که بسیاری به درستی معتقدند اگر در قم میماند، قطعاً امروز جزو مراجع تقلید در کشور بود. استاد حائری در سایر علوم هم مانند نجوم، فلسفه و حتی ریاضیات اشراف کامل داشت و در شناخت و شناساندن هر نسخهای از این علوم که به دستش میرسید، متبحرانه عمل میکرد و شرح کاملی از آن ارائه مینمود. لذا کتابهایی که او شناسایی و فهرست نویسی کرده، بینظیر است.
رئیس سابق کتابخانه مجلس افزود: استاد حائری به عمق آثار و میراث علمی و فرهنگی ایران و اسلام پی برده بود و از این رو کتابخانه مجلس را نه خانه دوم خود که خانه اول خود قرار داده بود و در واقع آنجا زندگی میکرد؛ از صبح اول وقت تا دیروقت در این مرکز در میان کتابهای خطی سیر میکرد و مشغول تتبع و کار روی نسخ خطی بود و با علما و ادبا و فضلا حشر و نشر داشت و به پرسشهای مراجعین به کتابخانه از اساتید دانشگاه گرفته تا افراد بسیار عادی، پاسخ میداد.
رجبی ادامه داد: استاد حائری با اینکه رئیس کتابخانه مجلس بود، از نظر اخلاق و شخصیت و رفتار، نمونه بود. او از سلوک عرفانی خاصی برخوردار بود و شخصیتش همواره جذاب و دلپذیر بود و چهره خندان و چشمان درخشان و به ویژه مهربانی او کاملاً محسوس بود و هرگز از یاد ماد نخواهد رفت. من این افتخار را داشتم که ۲۸ سال پیش که او رئیس کتابخانه مجلس بود، به عنوان معاون در خدمت او باشم و اگرچه قبلاً با وی آشنا بودم، در آن دوره هم ارادت من به او بیشتر شد.
وی گفت: آن زمان کتابخانه مجلس دو قسمت بود؛ یک بخش در بهارستان و یک قسمت در سنای سابق که کتابخانه شماره دو نامیده میشد. من حدود یک سال قبل و زمانی که ریاست کتابخانه مجلس را بر عهده داشتم به صورت مکتوب به آقای دکتر لاریجانی رئیس مجلس پیشنهاد کردم که ساختمان فعلی کتابخانه مجلس را به نام استاد حائری نامگذاری کند که ایشان هم مرقوم کرد «باشد برای بعد». شاید رئیس مجلس برنامهای برای تجلیل و نکوداشت استاد حائری داشته است اما نیکو بود اگر چنین اقدامی در دوره حیات ایشان صورت میگرفت.
رئیس سابق کتابخانه مجلس شورای اسلامی با اشاره به برگزاری چندین مراسم نکوداشت استاد شیخ عبدالحسین حائری در دوره ریاست خودش بر این مرکز، افزود: اگرچه استاد حائری به تجلیل ماها نیازی نداشت و ندارد و این ما هستیم که با تکریم چنین بزرگانی، وسیله تقرب خود را به آنها فراهم میکنیم و علاقه فرهنگی خود را به ایشان نشان دهیم.
رجبی با اشاره به بهرهگیری روسای اسبق کتابخانه مجلس از خدمات و تواناییهای علمی زندهیاد حائری پیش از خانهنشین شدن، تاکید کرد: در این اواخر که استاد حائری به خاطر کهولت سن در منزل تحت مراقبت پزشکی بود، ما هم سعی کردیم به نوبه خود هم از خدمات ایشان استفاده کنیم و هم به نوعی وظیفه پرستاری از ایشان را فراهم کنیم و چندین مرتبه هم استاد را به کتابخانه مجلس آوردیم که خاطرم هست در زمان حضور در این مرکز، روحیهاش فراخ شده بود.
وی در پایان از شیخ عبدالحسین حائری به عنوان روح کتابخانه مجلس شورای اسلامی یاد و اظهار امیدواری کرد ارادتمندان او بتوانند راهش را ادامه دهند./ مهر 115
۰۲/۰۶/۱۳۹۴ - ۲۳:۴۹
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 34]