واضح آرشیو وب فارسی:آخرین نیوز: کلاهبرداری اینترنتی با استفاده از تروریست های سوری + تصاویر
این روزها با پیشرفت تکنولوژی هر چند روند اداری و کاغذ بازی کم شده است اما از سوی دیگر شیوه های کلاهبرداری نوین هم پیشرفت کرده و دزدی و کلاهبرداری از طریق اینترنت و فضای مجازی به راحتی انجام می شود.
شفاف: این روزها با پیشرفت تکنولوژی هر چند روند اداری و کاغذ بازی کم شده است اما از سوی دیگر شیوه های کلاهبرداری نوین هم پیشرفت کرده و دزدی و کلاهبرداری از طریق اینترنت و فضای مجازی به راحتی انجام می شود.
به عنوان مثال،هر چند با وجود کارتهای بانکی مختلف هم دیگر نیاز چندانی به حمل پول نقد نیست و امروزه در هر فروشگاهی چه کوچک و چه بزرگ، چندین دستگاه کارتخوان نصب است و در مقابل هر شعبه بانک نیز دستگاههای خودپرداز فعال است اما همپای گسترش این ابزار و تجهیزات، روشهای سارقان بانکی نیز جهش محسوسی کرده است. سارقان مدرن بدون اینکه وارد شعبه بانک شوند حساب های بانکی را خالی میکنند آن هم با استفاده از چند عدد و حرف که به ظاهر ساده انگاشته میشوند!
در واقع می توان گفت زمانه تغییر کرده است و دیگر برای دزدی نیازی به چراغ قوه و دسته کلید و انبر و نردبان و تاریکی هوا نیست بلکه کافی است تا یه کامپیوتر متصل به اینترنت داشت!
به این ترتیب است که کلاه برداری اینترنتی باب شده است و حالا کار به جایی رسیده که وجود گروه های تروریستی و تکفیری و وجود ناآرامی در کشورهایی مانند عراق و سوریه نیز عاملی برای کلاهبرداران باهوش شده تا از طریق این ماجرا پول های هنگفتی به جیب بزنند.
ابوبکر، کلاهبردار معروف اینترنتی
مصداق بارز این ماجرا فردی به نام ابوبکر است که از طریق ایمیل با مخاطبان هدف خود ارتباط برقرار می کند و از انها کلاهبرداری می کند.
چند وقت پیش بود که خبرنگار شفاف از کسی که خود را ابوبکر از سوریه معرفی می کرد ایمیلی به زبان انگلیسی دریافت کرد.
مضمون ایمیل به شرح زیر بود:
I am Abu Bakr, a rebel leader here in Aleppo Syria, I and my second in command came across some money that was parked in a trunk box and the money is worth over $ 13 million, in one of President Bashar al-Assad?s allies house and we have moved the money out of the war zone to a security office as a medical equipment, but we are looking for a trust worthy person that we can keep the above said money with him or her for safe keeping pending when we are going to finish the fight here in my country Syria.
If you can be of a help kindly get back to us through this Email, and if you are not ready for the assistance please and please do not let this be known to the world as this may bring division among us the rebels. If my English is not too good please try to understand me and be of kind assistance to us.
ترجمه ایمیل:" من ابوبکر هستم یکی از رهبران شورشی در حلب سوریه. من و دستیارم مقداری پول به ارزش 13 میلیون دلار پیدا کردیم که داخل جعبه هایی قرار گرفته بودند. این جعبه ها در خانه یکی از متحدان بشار اسد رئیس جمهور سوریه بود. ما این جعبه ها را به عنوان تجهیزات پزشکی از منطقه جنگی خارج کرده و به یک محل امن بردیم. اما ما برای اینکه این پول ها در محل مطمئنی باشند، به دنبال یک فرد قابل اعتماد می گردیم تا آنها را نگه داشته و وقتی که جنگ ما در سوریه به پایان رسید به ما بازگرداند.
اگر می توانی لطف کرده و به ما کمک کنی لطفاً از طریق همین ایمیل پاسخ دهید و اگر حاضر به کمک به ما نیستید، لطفاً و لطفاً به هیچ کس در این مورد حرفی نزنید چرا که اگر به گوش دوستان ما برسد موجب تفرقه می شود. اگر انگلیسی من در سطح خوبی نیست، لطفا سعی کن متوجه موضوع شده و در این کار به ما کمک کنی."
بعد از دریافت این ایمیل خبرنگار شفاف وانمود کرد که قصد دارد در این کار با این به اصطلاح رهبر شورشی همکاری کند اما در عوض اطلاعات بیشتری از وی خواست ودرخواست کرد عکس و مشخصات خود را بفرستد تا بتواند به او اعتماد کند.
ابوبکر در جواب پاسپورت جعلی برای شفاف ایمیل کرد که در آن مشخصات عربی و انگلیسی فرد با هم تفاوت دارد! و از خبرنگار شفاف خواسته شد که مشخصات کامل با تلفن و آدرس و حساب بانکی خود را برای این شخص ارسال کند.
تحقیقات خبرنگار شفاف اما نشان داد که این فرد با نام ابوبکر یک کلاهبردار شناخته شده اینترنتی است که پلیس به دنبال اوست.
در سایت" fighting spam and scams on the Internet" که با کلاهبرداری های اینترنتی مبارزه می کند، نمونه های از ایمیل این فرد به اشخاص دیگر آورده شده که همین تقاضا را داشته است.
به این ترتیب به نظر می رسد بازار داغ کلاهبرداری در فضای مجازی حتی با استفاده از نام تروریست های سوری نیز داغ است.
کلاهبرداری های پیامکی در ایران
البته این تنها نمونه برای کلاهبرداری های اینترنتی و موبایلی نیست. اخیراً بعضی از شبکههای ماهوارهای مسابقات پیامکی برگزار میکنند و سؤالی را به صورت زیرنویس برای بینندگان نمایش میدهند. البته طراحی این سؤال به گونهای است که همۀ افراد بتوانند پاسخ صحیح را ارسال کنند. وقتی اشخاص قربانی جواب مسابقه را به شمارههایی که معمولاً داخلی هستند، ارسال میکنند با آنها تماس گرفته میشود که در مسابقه برنده شدهاید. در ادامه این کلاهبرداران بیان میدارند که ارزش جایزهای که شخص قربانی برنده شده است، به طور مثال 100 هزار تومان است. که با توجه به برنده شدن آنها در مسابقه، میبایست جهت دریافت جوایز 50 هزار تومان به همراه هزینههای ارسال و پست را واریز نمایند. در صورتی که ارزش واقعی این جوایز بیشتر از 10 هزار تومان نیست. به این شکل، افراد شیاد اقدام به کلاهبرداری میکنند و اجناس بی کیفیت خود را به این شکل به فروش می رسانند.
در بعضی از تماسها این افراد شماره حساب و رمز دوم کارت افراد را برای ارسال جایزه از آنها میخواهند باید توجه داشت که با ارسال شماره حساب و اطلاعات شخصی و رمز دوم کارت، افراد کلاهبردار میتوانند حساب اشخاص را خالی کنند.
نمونۀ دیگری از این نوع کلاهبرداری ها به این روش انجام میشود که پیامکی مبنی بر اینکه شما در قرعه کشی طرح هزاران لبخند همراه اول و یا مسابقههای مشابه در سایر اپراتورها برنده شدهاید به مخاطبان ارسال میشود. افراد کلاهبردار با ترفندهای خاص افراد را به پای دستگاههای خودپرداز بانکها کشانده و با عملیات متقلبانه اطلاعات شخصی بانکی و رمز دوم کارت وی را بدست آورده و با استفاده از این اطلاعات اقدام به اخذ وجه از حساب شخصی مالباخته می کنند.
البته باید در نظر داشت که این افراد به قدری ماهرانه عمل می کنند که اگر شخص با شمارههای ارائه شده توسط این افراد تماس بگیرد با صدای ضبط شده اپراتورهای تلفن همراه مواجه خواهد شد که جای هیچ گونه شک و شبه ای برای او باقی نمیماند؛ باید توجه داشت که جهت واریز وجه به حساب به هر دلیلی، نیازی به حضور اشخاص در پای دستگاه عابر بانک نیست. و انواع و اقسام این کلاهبرداری ها با شیوه های نوین رو به افزایش است .
به این ترتیب است که کاربران اینترنت و تلفن همراه باید کاملا هشیار باشند تا با روش های نوین کلاهبرداری خام این افراد سود جو و دزد نشوند.
دوشنبه, 02 شهریور 1394 ساعت 13:56
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: آخرین نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 94]