واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: مهمترین سرمایه جامعه پزشکی اعتماد مردم به آنها است
قائم مقام وزیر بهداشت در امور دانشگاهها و یک استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران امشب در برنامه گفتگوی ویژه به بررسی دغدغههای کاری جامعه پزشکان پرداختند.
به گزارش خبرنگار سیاسی باشگاه خبرنگاران دغدغه های کاری و اجتماعی پزشکان امشب یک شهریور در برنامه گفتگوی ویژه خبری با حضور لعبت گرانپایه جراح و استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران و سید حسن امامی رضوی قائم مقام وزیر بهداشت در امور دانشگاهها مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
لعبت گرانپایه در ابتدا در پاسخ به سوال اول مجری برنامه پیرامون دغدغه های جامعه پزشکی گفت: یکی از مهمترین دغدغه های همکاران حفظ جایگاه آن ها به عنوان پزشک در جامعه است.
وی با اشاره به اینکه زمانی که یک سری مسائل به صورت منفی بیان می شود ممکن است باعث سوتفاهم شود افزود: جایگاه پزشکان جایگاهی مقدس در جامعه است.
استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران با بیان اینکه جسم و روح افراد بالاترین نوع ارتباط را با پزشکان دارد ادامه داد: ممکن است یک سری مشکلات در جامعه وجود داشته باشد اما نباید آن ها را به عامه پزشکان نسبت داد.
لعبت گران پایه با اشاره به اینکه ارتباط و اعتماد باید میان دو طرف باشد خاطر نشان کرد: مصاحبه های وزیر بهداشت در برخی از سایت ها سبب سوبرداشت اشخاص شده است.
**مهمترین سرمایه جامعه پزشکی اعتماد مردم به آن ها است
امامی رضوی در ادامه برنامه با اشاره به اینکه پرداختن به مسائل پزشکان حق رسانه ها است اما مسائلی که در جامعه مطرح می شود باید به صورت شفاف برای مردم باشد گفت: تیتر زدن در رسانه ها موضوعی هنری است.
وی با اشاره به اینکه مهمترین سرمایه جامعه پزشکی اعتماد میان جامعه پزشکان است ادامه داد: وزارت بهداشت هیچ قصدی بابت کم کردن اعتماد میان این دو قشر ندارد.
قائم مقام وزیر بهداشت در امور دانشگاه ها افزود: در سال 93 در بیمارستان های دولتی حدود 7 میلیون و 500 نفر در بخش بستری و هم چنین در بخش سرپایی 850 میلیون مراجعه داشتیم.
در ادامه گفتگوی ویژه خبری امشب کامران باقری لنکرانی عضو پیوسته فرهنگستان علوم پزشکی با بیان اینکه پزشکان جزو سرمایه های اجتماعی کشور هستند و اگر مورد تعرض قرار گیرند یکی از سرمایه های کشور از دست می رود گفت: اساس کار طبابت بر اعتماد بین پزشک و بیمار استوار است و هر چه این اعتماد را خدشه دار کند اساس طبابت را مختل خواهد کرد.
وی ادامه داد: مشکل مهمی که در کل دنیا در طول یک قرن گذشته با آن مواجه هستیم این است که طبابت به یک حرفه و کسب کار تبدیل شده و از جایگاه قبلی خود تنزل پیدا کرده و امروزه ارتباط مالی بین بیمار و پزشک باعث شده که آن اعتماد قبلی تا حدود زیادی تحت تاثیر این موضوع قرار گیرد.
لنکرانی اظهار داشت: براین اساس اگر ما بتوانیم ارتباط مالی بیمار و پزشک را به حداقل برسانیم قطعا در بازسازی آن اعتماد گام های بلندی برخواهیم داشت تا این سرمایه اجتماعی مختل نشود.
**معیشت جامعه پزشکی در دولت یازدهم مورد توجه ویژه قرار گرفت
امامی رضوی قائم مقام وزیر بهداشت در امور دانشگاه ها نیز در بخش دیگری از اظهارات خود به بحث معیشت جامعه پزشکی اشاره کرد و گفت: بحث معیشت جامعه پزشکی موضوعی است که در ابتدای دولت یازدهم توجه ویژه ای به آن شد.
وی ادامه داد: مهمترین موضوعی که در طرح تحول سلامت مورد توجه قرار گرفت این بود که هزینه های مردم کاهش پیدا کند اما در کنار آن نیز وضعیت درآمدی جامعه پزشکی می بایست یک ساماندهی می شد بنابراین در مرحله اول طرح تحول سلامت در بیمارستان های دولتی هزینه های مردم کاهش پیدا کرد در مرحله دوم بحث بهداشت و خدمات پزشکی در حاشیه شهرها و زیرساخت های بهداشتی مورد توجه قرار گرفت و در مرحله سوم نیز هدفگذاری مجدد، کاستن هزینه های مردم با اجرای کتاب ارزش های نسبی و بحث ساماندهی خدمات در بیمارستان های دولتی و بخش خصوصی بود.
قائم مقام وزیر بهداشت در امور دانشگاه یادآور شد: در مرحله دوم طرح تحول سلامت درآمد پزشکان عمومی که در مناطق روستایی خدمت می کردند افزایش پیدا کرد و شاید این رقم نسبت به قبل از دولت یازدهم به بیش از دو برابر در برخی از مناطق رسید.
گران پایه نیز در بخشی از اظهارات خود با بیان اینکه پزشکان عمومی هنوز جایگاه خاص خود را پیدا نکردند گفت: پزشک خانواده هنوز در روال عادی خود جا نیفتاده و ما باید برنامه ریزی کنیم که پزشکان عمومی به عنوان پزشکان خانواده در سیستم درمانی بیماران خدمت رسانی کنند.
در پایان این برنامه امامی رضوی قائم مقام وزیر بهداشت در امور دانشگاه ها در خصوص مشکلی که در بین برخی پزشکان زن که در یک دوره آزمون تخصصی شرکت کردند و پس از آن موظف شدند که دوازده سال تعهد کاری بدهند اظهار داشت: در یک زمانی که ما نیاز به متخصصین خانم در رشته های مورد نظر داشتیم مجلس طرحی را گذراند که افرادی که می توانند وارد این رشته ها شوند با نمره های پایین تر وارد شدند اما براساس قانون مجلس آن ها می بایست سه برابر مدت تحصیل تعهد خدمت می دادند لذا دوازده سال به موجب قانون متعهد شدند که در مناطق محروم خدمت رسانی کنند که وزیر بهداشت بنابراختیار قانونی خود آن را به هشت سال رساند.
انتهای پیام/
اشتراک گذاری
۰۲ شهريور ۱۳۹۴ - ۰۰:۱۸
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 50]