واضح آرشیو وب فارسی:فارس: فارس گزارش میدهد
از روایت پزشک شدن یک جانباز تا مغفول ماندن دغدغههای پزشکان همدانی
شاید تصور بر این باشد که پزشکان قشر مرفه جامعه هستند و هیچ دغدغهای ندارند، اما نه تنها این طور نیست که پزشکان خواستار توجه بیشتر مسئولان به دغدغههایشان هستند.
به گزارش خبرگزاری فارس از همدان، یکم شهریورماه همزمان با سالروز تولد حکیم بوعلی سینا روز پزشک نامگذاری شده است. بوعلی سینا چهره برجسته تاریخ پزشکی است و مهمترین اثر وی در پزشکی کتاب «قانون» بوده که علم بشریت نیز مدیون این کتاب عظیم است. با این اوصاف میتوان گفت پزشکی حرفه مقدسی است که تلاشگران این عرصه نیز امین مردم و مرهم درد و رنجهایشان هستند. پزشکان به عنوان محافظان سلامت جامعه مسئولیت خطیر و دشواری را برعهده دارند؛ اهمیت به علم پزشکی و توجه به سلامت بیماران، منجر به اجرای طرح تحول نظام سلامت شد که ضمن ایجاد تغییراتی در سیستم پزشکی کشور، ضریب بهرهمندی مردم از مقوله سلامت را افزایش داد. قرار بود علاوه بر بیماران پزشکان نیز از این طرح بهرهمند شوند که البته بنا به گفته تعدادی از پزشکان، تمام این قشر از مزایای این طرح بهرهمند نشدهاند که باید فکری به حال آن شود. شاید تصور همگان بر این است که این قشر مشکل و دغدغهای ندارند اما وقتی پای صحبت آنها مینشینیم از مشکلات و دغدغههای خاص خود میگویند. برای آگاهی از این مشکلات، خبرگزاری فارس با چند تن از پزشکان فعال در بخشهای مختلف به مناسبت روز پزشک به گفتوگو نشست. عضو شورای مرکزی بسیج جامعه پزشکی همدان با اشاره به مشکلات پزشکان عمومی، اظهار کرد: جایگاه پزشک عمومی در کشور نهادینه نشده که بخشی از آن به فرهنگ عمومی مردم برمیگردد. سعید نظری با بیان اینکه مردم خودسرانه پزشک خود را انتخاب میکنند و در یک عارضه کوچک بیشترین مراجعه را به پزشک متخصص دارند، گفت: باید جایگاه پزشک عمومی در کشور ارتقا یابد. وی با بیان اینکه در بسیاری از کشورها مراجعه به پزشک متخصص با ممنوعیت مواجه است و باید پس از ویزیت پزشک عمومی و تشخیص او برای مراجعه به پزشک متخصص این امر صورت گیرد، تصریح کرد: برای فرهنگسازی در این زمینه در ایران نیز اقداماتی در حال انجام است. عضو شورای مرکزی بسیج جامعه پزشکی همدان با اشاره به اینکه پزشکان عمومی در کشور از تجارب بسیاری برخوردارند، گفت: این پزشکان چندین سال در حوزه پزشکی تحقیق و تفحص کردهاند و باید مردم در درمان بیماریها به آنها اعتماد کنند. وی با بیان اینکه امکان دارد دارویی که یک فوق تخصص تجویز میکند پزشک عمومی نیز آن را تجویز کند، یادآور شد: با مراجعه بیمار به پزشک عمومی امکان درمان بسیاری از بیماریها وجود دارد و در صورت صلاحدید نیز بیمار به پزشک متخصص یا فوق تخصص ارجاع میشود. وی با بیان اینکه برای رسیدن به اهداف مورد نظر مسئولان باید امکانات و تسهیلات لازم را در جامعه فراهم کنند، افزود: دولت باید به جایگاه پزشک عمومی توجه خاصی داشته باشد.
* تزلزل جایگاه پزشک عمومی با طرح تحول نظام سلامت نظری با اشاره به اجرای طرح تحول نظام سلامت در کشور، بیان کرد: متأسفانه سیستم تحول نظام سلامت باعث تزلزل جایگاه پزشک عمومی شده است. وی ادامه داد: باید مسئولان و مجلس به جایگاه پزشک عمومی به عنوان خط مقدم نظام سلامت بیشتر از قبل اهمیت دهند. عضو شورای مرکزی بسیج جامعه پزشکی همدان با بیان اینکه تعداد محدودی از پزشکان عمومی در سیستم دولتی جذب شدهاند و بسیاری از آنها در بخش خصوصی فعالیت دارند که از میزان درآمد خود راضی نیستند، خاطرنشان کرد: این روز فرصت خوبی است که به مشکلات پزشکان عمومی بیشتر پرداخته شود. وی با اشاره به لزوم تغییر نگاه مردم به بخش درمان گفت: دیدگاه عمومی بر این است که هر چه میزان تجویز دارو از سوی پزشکی بیشتر باشد آن پزشک مجربتر است، در صورتی که این نگاه کاملاً اشتباه بوده و باید اصلاح شود. نظری با بیان اینکه در طب سنتی و کلاسیک دارو آخرین مرحله درمان است، افزود: باید در راستای اصلاح تغذیه و سبک زندگی مردم تلاش کرد. * مصرف آنتیبیوتیک در ایران 12 برابر بیشتر از کشورهای پیشرفته است وی با بیان اینکه مصرف آنتیبیوتیک در ایران 12 برابر بیشتر از کشورهای پیشرفته است، گفت: باید پزشکان تجویز این دارو را در کشور کمتر کنند تا شاهد کاهش مصرف آن از سوی مردم نیز باشیم. عضو شورای مرکزی بسیج جامعه پزشکی همدان با بیان اینکه خوشبختانه نگاه مردم ایران به طب سنتی تغییر کرده است، افزود: در دنیا بیش از 40 کشور به طب شرقی و سنتی گرایش دارند و در این زمینه اقدامات خوبی در حال انجام است. وی با بیان اینکه استفاده از این طب در درمان برخی از بیماریها بسیار مفید است، گفت: متأسفانه برخی از افراد بدون صلاحیت وارد حرفه طب سنتی شدهاند که باید با این آفت مقابله کرد.
* در همدان نگاه مثبتی به حوزه روانشناسی و روانپزشکی نیست یک روانشناس برجسته نیز با بیان اینکه هنوز در همدان نسبت به حوزه روانشناسی و روانپزشکی نگاه مثبتی نیست، اظهار کرد: در استان به این علم توجه خاصی نمیشود. حسن نائینی صفا با بیان اینکه بسیاری از افراد غیر فن در این حوزه به فعالیت میپردازند، گفت: در حوزه اعصاب و روان در استان باید نظارت دقیقی صورت گیرد. وی با بیان اینکه درمان مشکلات روحی بیماران بسیار دشوار است، افزود: تحمل درد و رنج جسم بسیار آسانتر از مشکلات روحی است. یک روانشناس برجسته با بیان اینکه امروزه شرایط زندگی بسیاری از مردم تغییر کرده و مشکلات روحی و روانی در قرن 21 بسیار بالاست، تصریح کرد: فعالیتهای سازمان یافته، نظارت دقیق، استفاده از اساتید اهل فن حوزه روانشناسی بیشتر احساس میشود. به سراغ پزشکی رفتیم که نه تنها در هشت سال دفاع مقدس رشادتهای بسیاری از خود برجای گذاشته بلکه سالها پس از آن نیز به عنوان پزشک خدمات قابل توجهی را به بیماران ارائه داده است. بهروز محمدخانی جانباز 65 درصد و قطع عضو با بیان اینکه در دوران جنگ دچار بیماریهای متعددی شدم و طی سالهای 61 تا 63 در بیمارستان تهران بستری بودم، اظهار کرد: طی این مدت پنج عمل جراحی داشتم. وی با بیان اینکه در سن 17 یا 18 سالگی طی سال 60 به جبهه رفتم، افزود: سال 61 جزو گروه مهندسی مین و تخریب خط مقدم مهران ـ دهلران بودم که با اقدامات معبرسازی در یکی از روزها یک مین زیر پایم منفجر شد و مجروح شدم. این پزشک با اشاره به اینکه پس از مجروحیت مطالعه را آغاز کردم، تصریح کرد: در آن زمان بدون سهمیه جانبازی وارد دانشگاه شیراز شدم و در رشته پزشک عمومی به تحصیل پرداختم. وی با بیان اینکه قبلاً در رشته بهداشت عمومی تحصیل میکردم اما پس از یک سال آن را ادامه ندادم، افزود: علاقه بسیاری به رشته پزشکی داشتم و توانستم در این رشته پذیرش شوم. محمدخانی با بیان اینکه هماکنون در رشته فیزیولوژی با گرایش قلب عروق و تنفس تحصیل میکنم، گفت: مدت 19 سال مدیر درمان ایثارگران استان لرستان، خوزستان و همدان بودم. وی با بیان اینکه هم اکنون در مرکز بهداشت و درمان امیرالمومنین شهرک فرهنگیان فعالیت دارم، افزود: پس از بازنشستگی وارد این مجموعه شدهام.
* لزوم حفظ جایگاه پزشک و بیمار در جامعه این پزشک جانباز با بیان اینکه مشکلات جانبازان در گذشته بسیار بود و ما شاهد سختیهای بسیاری بودیم، گفت: امروزه مشکلات آنها از طرق بیمه حل شده است. محمدخانی با بیان اینکه امیدواریم با اجرای مرحله چهارم طرح تحول سلامت شاهد اعتماد بین پزشکان و مردم باشیم، عنوان کرد: در این طرح اگر جایگاه پزشک و بیمار حفظ شود بین آنها اعتماد ایجاد خواهد شد و در حل مسائل بهداشت و درمان نیز موثر خواهد بود. وی به مشکلات جامعه امروز پرداخت و افزود: فرزندان دوران انقلاب با ارزشهای دینی عجین شده بودند و کمتر به مادیات توجه داشتند اما به مرور زمان این افکار در جامعه تغییر کرده و مشکل جامعه امروز حفظ ارزشهای دینی است. وی خواستار بررسی دلایل این موضوع شد و گفت: باید نسبت به این امر توجه کافی و وافی صورت گیرد. انتهای پیام/89026/ت40
94/06/01 - 13:23
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 39]