تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 14 مهر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):نادان كسى است كه نافرمانى خدا كند، اگر چه زيبا چهره و داراى موقعيتى بزرگ باشد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1820793144




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

پروژه يال غربي ميدان ابوذر باعث رشد صنعت فراساحل ايران شد


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:


۳۱ مرداد ۱۳۹۴ (۱۵:۲۹ب.ظ)
پروژه يال غربي ميدان ابوذر باعث رشد صنعت فراساحل ايران شد موج - صنعت فراساحل در سال ۱۳۷۶ با هدف قطع وابستگي کامل به کشورهاي صاحب فناوري، رسما با پروژه توسعه يال غربي ميدان ابوذر و بازسازي و نوسازي منطقه نفتي ابوذر کليد خورد و اين پروژه آغازگر مسير پرپيچ و خم، ولي؛ رو به رشد صنعت فراساحل ايران شد.
به گزارش خبرگزاري موج به نقل از شانا، در حال حاضر، حدود ۲۰ درصد از توليد نفت ايران مربوط به بخش فراساحل است که با مقايسه ديگر کشورهاي صاحب منابع نفت و گاز و با توجه به عمق کم بستر دريا در خليج‌فارس و آساني نسبي اکتشاف، استخراج و انتقال نفت و گاز به خشکي در مقايسه با درياهاي عميق مانند درياي شمال و خليج مکزيک اين ميزان بايد بيشتر و بيشتر شود.
در ۱۸ سال گذشته، صنعت فراساحل ايران رشد قابل‌توجهي داشته است به طوري که مقايسه ميان سهم شرکت‌هاي ايراني در فاز يک پارس جنوبي و فازهاي ۲۲-۲۴ پارس جنوبي گواه اين مدعاست. در شرايط کنوني به غير از خريد برخي کالاهاي پروژه‌ها ديگر فعاليت‌ها؛ يعني مهندسي، ساخت، حمل، نصب و راه‌اندازي سازه‌هاي فراساحلي و همچنين حفاري چاه‌هاي دريايي توسط شرکت‌هاي ايراني انجام مي‌شود، بنابراين در دوران پساتحريم بايد نقش شرکت‌هاي داخلي در حوزه فراساحل پررنگ ديده شود و اين شرکت‌ها حتما در سرمايه‌گذاري و توسعه حضور داشته باشند.
کشور ما با کشورهاي همسايه، يعني، کويت، عربستان، قطر، امارات و عمان داراي مخازن مشترکي است. بزرگ‌ترين ميدان گازي مشترک دنيا (پارس جنوبي ـ شمال قطر) در بخش قطري ۲۰ سال زودتر از بخش ايراني اکتشاف و به بهره‌برداري رسيده است. همچنين در حال حاضر امارات از ميدان مشترک سلمان و عربستان از ميدان مشترک فروزان بيش از دو برابر ايران برداشت مي‌کنند. از سوي ديگر، برداشت يک‌جانبه از ميدان‌هاي مشترک، افت فشار را در بخش بهره‌برداري شده کاهش و در نتيجه، منابع نفت و گاز را به‌سوي ديگر سوق مي‌دهد. ضمن اين‌که اين پديده، سبب مي‌شود کشوري که در حال بهره‌برداري يک‌جانبه است، از سهم بيشتري بهره‌مند شود. جبران انرژي از دست رفته نيز، هزينه‌هاي مضاعفي را در زمينه اعمال روش‌هاي افزايش مجدد توليد از جمله تزريق آب، گاز، فرآوري مصنوعي و... در پي خواهد داشت. اين‌ها همه اهميت شناخت، مطالعه و توسعه ميدان‌هاي مرزي را نشان مي‌دهد.
شرکت‌هاي ايراني شاغل در حوزه فراساحل از شرکت‌هاي بزرگ گرفته تا شرکت‌هاي کوچک تجربيات گران‌بهايي را در دو دهه اخير به دست آورده‌اند و اين موضوع نقش مهمي را در ادامه توسعه صنعت فراساحل ايفا مي‌کند.
با نگاهي اجمالي به افزايش تدريجي توليد نفت و گاز کشورهاي صاحب اين نعمت خدادادي در دنيا متوجه مي‌شويم که تقريبا هيچ کشوري بدون استفاده از خدمات شرکت‌هاي اپراتوري بزرگ و صاحب‌نام دنيا نتوانسته است به اين مهم دست پيدا کند و اين در حالي است که کشورهايي که ايران داراي مخازن مشترک نفتي و گازي با آن‌ها است، سال‌هاست از حضور پررنگ اين شرکت‌ها استفاده مي‌کنند و اين موضوع سهم ما را از مخازن مشترک کاهش مي‌دهد.
اخباري که اين روزها و پس از امضاي توافقنامه ژنو به گوش مي‌رسد نشانگر نياز کشور به سرمايه‌گذاري خارجي براي توسعه صنعت نفت، گاز، پالايش و پتروشيمي به ميزان بيش از ۶۰۰ ميليارد دلار است که با يک حساب ساده مي‌توانيم متوجه شويم که براي ازدياد توليد از ميدان‌هاي نفتي و گازي دريايي به‌ويژه ميدان‌هاي مشترک فراساحلي به حدود ۱۰۰ ميليارد دلار سرمايه‌گذاري نياز داريم.
موضوع مهم ديگر اين است که شرکت‌هاي داخلي توان اجراي اين حجم بالاي پروژه‌ها را ندارند و حتما بايد از توان شرکت‌هاي صاحب‌نام حوزه فراساحل دنيا استفاده کنيم و متخصصان کشور با هوشمندي حاصل از ۲۰ سال تجربه اجراي پروژه‌هاي فراساحلي نظارت عالي بر اجراي پروژه‌ها داشته باشند تا با اميد و توکل به خدا اقتصاد کشور از رکود کنوني خارج شود و آسايش و آرامش اقتصادي بر زندگي مردم شريف و با غيرت ايران بيش از پيش سايه افکند.













این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[مشاهده در: www.mojnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 17]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن