واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۳۱ مرداد ۱۳۹۴ (۱۱:۴۸ق.ظ)
ظرفيت ايجاد دانشگاه بين المللي علوم پزشکي در قم موج - وزير بهداشت احداث يک بيمارستان 500 تختخوابي ويژه زنان را در شهر قم ضروري دانست و از جامعه المصظفي خواست تا در ساخت اين بيمارستان مشارکت کنند و از اين بيمارستان به عنوان پشتوانه علمي پزشکي براي جامعه المصطفي ياد کرد.
به گزارش خبرگزاري موج، سيد حسن هاشمي در ديدار با حجتالاسلام والمسلمين اعرافي رئيس جامعه المصطفي العالميه قم، از دانش و مهارت پزشکان ايراني ستايش کرد و گفت: نه تنها پزشکان هم صنف ما هستند، بلکه آنان سرمايههاي ملي و اجتماعي هستند و اقدامات بسيار ارزشمندي را براي ملت ايران و همچنين در مجامع بين المللي انجام دادهاند.
هاشمي با بيان اين که خارج از سطح بندي تعداد تختي که ميتوانستيم به قم بدهيم به اين استان اختصاص داديم، گفت: ان شاءالله با ايجاد دانشگاه بين المللي علوم پزشکي که ظرفيتهاي بسيار خوب ايجاد آن در قم وجود دارد و البته به موازات آن براي مهارت آموزي دانشجويان بتوان با ايجاد فضاهاي آموزشي همچون بيمارستان آموزشي اقداماتي را صورت داد.
وي با اشاره به ظرفيت علمي و بين المللي بالاي جامعه المصطفي از مسوولان اين مرکز بزرگ علوم ديني خواست همين فرصت را براي حوزه پزشکي فراهم کنند و ابراز اميدواري کرد بهزودي بتوان در نشستي با حضور روساي دانشگاههاي علوم پزشکي و معاون آموزشي برگزار و در آن زمينه ايجاد دانشگاه بين المللي بررسي شود.
هاشمي گفت: علاوه بر حضور پزشکان برجسته ايراني در رتبههاي بالاي علمي و مراکز پزشکي و دانشگاهي دنيا، پزشکان ايراني در حوزه تحقيق و پژوهش موفق به خلق آثاري شدهاند که تمام دنيا از آن بهره مند ميشوند.
وزير بهداشت با اشاره به نقش جامعه المصطفي در پر کردن خلأ علوم انساني در کشور خاطر نشان کرد: در حوزه پزشکي نيز ميتوان از فرصت مغتنم و کارآمد جامعه المصطفي بهره برد که ميتواند در رسيدن به اهداف نظام و نيز جامعه المصطفي مؤثر باشد.
هاشمي با بيان اين که در 2 سال گذشته موفق به داير کردن مراکز آموزش پزشکي در کشورهاي منطقه و کشورهاي دوست و همسايه نشدهايم، افزود: در زمينه بورسيه کردن افراد از اين کشورها که بعدها ميتواند خدمات ارزنده اي را به هم ميهنانشان ارائه دهد دچار ضعف بودهايم.
وزير بهداشت با اشاره به اين که 15 سال پيش اعلام کرديم که اگر جوانان لبناني که قصد بورسيه به ايران را دارند با کسب 50 درصد نمره قبولي ميتوانند در کشور ما تحصيل کنند تصريح کرد: به حمد الله در حال حاضر متخصصين و فوق تخصصهاي زيادي در رشتههاي مختلف در اين کشور حضور دارند و نيازها پاسخ داده شده، بنابراين ميتوانيم اين گونه اقدامات را براي کشورهاي عربي، افغانستان و کشورهاي آسياي ميانه انجام دهيم.
هاشمي ابراز اميدواري کرد که از طريق ارتباطات جامعه المصطفي بتوان شعباتي از دانشگاهها را که به دانشگاههاي بزرگ و مادر کشور وابسته هستند در کشورهاي همسايه و آسياي ميانه ايجاد کرد.
وي با اشاره به سابقه بورسيه شدن افراد در زمانهاي گذشته گفت: در زمان دانشجويي من، 10 نفر از سوي ارتش افغانستان در دانشگاه علوم پزشکي مشهد بورسيه شده بودند و دولت ايران تمامي حقوق و امکانات موردنياز آنها را تأمين ميکرد.
وزير بهداشت وجود جامعه المصطفي را بسيار ارزشمند دانست و گفت: اين موسسه ميتواند به صورت مستقيم در حوزه علوم پزشکي وارد شود و داراي بيمارستان و دانشگاه باشد و يا با دانشگاه علوم پزشکي قم همکاريهاي تنگاتنگي در خصوص آموزش و تربيت نيروي انساني داشته باشد و يک نقش جهادي را ايفا کند تا علاوه بر فعاليت در سطح ملي، در سطوح بين المللي نيز مطرح شود.
هاشمي گفت: اميدوارم بتوانيم در شهر قم، يک مجموعه علمي کارآمد را در حوزه طب مدرن و نيز طب سنتي و ايراني اسلامي که تاکنون مغفول مانده ايجاد کنيم چرا که ما با طب ملي خود بيگانه هستيم و اندک شناخت ما از اين علم به عطاريها محدود شده است.
وزير بهداشت با اشاره به گراميداشت هفته کرامت گفت: اميدوارم بتوانيم همکاريهاي خوبي با جامعه المصطفي داشته باشيم تا افکار و آرمانهاي طلايهداران و شهداي انقلاب اسلامي، امام راحل و مقام معظم رهبري را در مجامع علمي جهان اسلام تسري دهيم.
دکتر هاشمي وضعيت بهداشتي و درماني موجود شهر قم را ميراث گذشتگان دانست و گفت: متاسفانه در شهر مدت زمان طولاني بيمارستاني ساخته نشده و مراکزي که احداث شده اکثراً با حمايت خيرين ساخته شده و اموال موقوفه زيادي در بخش سلامت در اين شهر وجود دارد و پس از پيروزي انقلاب پيشرفتهاي بسيار خوبي در اين زمينه صورت گرفته است.
وزير بهداشت ادامه داد: فضاي دانشگاه و مراکزي که به مردم خدمات بهداشتي و درماني ارائه ميدهند در قم بسيار محدود است اما تلاشهاي زيادي صورت گرفته تا بتوانيم در اين زمينه اقداماتي انجام دهيم؛ اخيراً بخش خصوصي متعهد شده بيمارستاني 1000 تختخوابي در پرديسان احداث کند و همچنين بيمارستان فرقاني هم به صورت خيريه در حال ساخت است.
وزير بهداشت با اشاره به اقدامات مؤثر خيرين سلامت در قم از اضافه شدن ۳۷۰ تخت بيمارستاني توسط اين افراد خبر داد و گفت: چهره خدمات در قم تغيير مييابد و انتظارمان نيز اين است بتوانيم پايگاههايي را از نظر علمي در شهر قم به منظور امکان تحصيل افراد از کشورهاي مختلف اسلامي، تأسيس کرده و توسعه دهيم.
وزير بهداشت با اشاره به اقدامات مثبت بهداشتي براي ارائه خدمات به حاشيه نشينان شهر قم گفت: ظرف يک سال آينده ارائه کل استان قم تحت پوشش شبکه بهداشتي قرار ميگيرد و براي تمامي افراد پرونده الکترونيک سلامت تشکيل ميشود تا وزارت بهداشت بتواند در هر زمان تعداد بيماران مبتلا به بيماريهاي مختلف به ويژه بيماريهاي غير واگير و آسيبهاي روحي و رواني را رصد کند و بر اساس آن براي حل مشکلات، برنامه ريزي کند.
وي گفت: قبل از اجراي برنامه تحول نظام سلامت گاهي اوقات مردم در خصوص هزينههاي درمان چنان به بن بست ميرسيدند که حاضر به فروش اموال و اعضاي بدن خود ميشدند و اينها دردهاي جامعه ما است، اما؛ روحاني با وجود مشکلات اقتصادي فراوان دولت، حداکثر 2 ماه از يارانه مردم را به بخش سلامت اختصاص دادند که اين امر توانسته تا براي نظام و دولت رضايتمندي و آرامش مردم را به دنبال داشته باشد.
هاشمي همچنين با اشاره به ظرفيت بسيار خوب شهر مقدس قم و همراهي و حمايت جامعه المصطفي گفت: ظرفيت احداث بيمارستان جامع زنان در قم، شيراز و مشهد وجود دارد؛ بايد توجه کرد که ايجاد بيمارستان اختصاصي زنان عين حرکت به سمت بيمارستانهاي تخصصي و مدرن است و امروز در تمام کشورهاي پيشرفته نيز چنين بيمارستانهايي ايجاد شده است تا به ايفاي حقوق انساني افراد بپردازد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 32]