واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: شهریه دانشجویان دندانپزشکی ٢٥درصد هزینه ها را تأمین میکند
بازدید مکرر از واحدهای علوم پزشکی دانشگاه آزاد با هدف رفع نواقص
کد خبر: ۵۲۵۹۸۶
تاریخ انتشار: ۳۱ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۱:۵۴ - 22 August 2015
افشین حراجی، رئیس واحد دندانپزشکی دانشگاه آزاد اسلامی، این واحد را نگین زرین حوزه پزشکی دانست و گفت: دانشگاه آزاد اسلامی در رشته های مختلف علوم پزشکی توانمندیهای بسیاری دارد که واحد دندان پزشکی یکی از توانمندی های آن است.
وی با بیان اینکه واحد دندان پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی 128 نفر عضو هیات علمی تمام وقت دارد، گفت: برهمین اساس نسبت سرانه استاد به دانشجو 1 به 8 خواهد بود که براساس استانداردهای جهانی نسبت بی نظیری است.
حراجی افزود: از سال 1387 به بعد واحد دندان پزشکی تهران به همراه خوراسگان تمام رشته های تخصصی دندان پزشکی را با مجوز رسمی وزارت بهداشت ارائه و آموزش می دهد.
رئیس واحد دندان پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی، بیان کرد: در امتحانات بورد تخصصی که توسط وزارت بهداشت برگزار میشود، در طول 5 دوره ای که دانشجویان دندان پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی فارغ التحصیل شده اند، هر سال دانشگاه آزاد نفر اول بورد را داشته است.
وی افزود: در این دو دوره نفر اول بورد جراحی دهان و صورت، نفر سوم جراحی دهان و فک و صورت، نفر سوم بُرد درمان ریشه اندودانتیکس، نفر سوم بورد جراحی دندان کودکان را داشته ایم.
او ادامه داد: واحد دندان پزشکی در حال حاضر براساس نظر وزارت بهداشت، جزو دانشکده های درجه یک کشور محسوب می شود. بالاترین تعداد دانش آموخته در رشته دندان پزشکی با توجه به قدمت 30 ساله رشته دندان پزشکی متعلق به واحد دندان پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی و واحد خوراسگان است.
حراجی با بیان اینکه واحد دندان پزشکی تهران به عنوان واحد مجری و واحد آموزش دهنده دانشجویان دوران تکمیلی دندان پزشکی است، گفت: کسانی که در کشورهای دیگر درس خوانده اند و مدرکشان مورد تأیید وزارت بهداشت قرار نگرفته است، توسط وزارت بهداشت به دانشگاه آزاد اسلامی معرفی می شوند تا دوره های خود را در واحد دندان پزشکی بگذرانند و مدرک خود را از دانشگاه آزاد اسلامی بگیرند.
رئیس واحد دندان پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی، درباره مشکلات واحد دندان پزشکی بیان کرد: تمامی رشتههایی مرتبط با دندان پزشکی براساس مجوز وزارت بهداشت در دانشگاه آزاد اسلامی تدریس میشود. تنها مشکلی که واحد دندان پزشکی با آن روبرو است، کمبود فضا است که این مشکل پس از تجمیع برطرف خواهد شد.
وی با اشاره به شهریه دانشجویان واحد دندان پزشکی گفت: نسبت شهریه دانشجویان واحد دندان پزشکی به سایر دانشگاه ها 1 به 4 است. رشته دندان پزشکی وابسته به ابزار و تکنولوژی است، در نتیجه هزینهها بسیار بیشتر از یک دانشکده پزشکی یا داورسازی خواهد بود.
حراجی با بیان اینکه در تمامی دنیا از جمله آمریکا و کانادا بیشترین شهریه مربوط به رشته دندان پزشکی است، گفت: شهریه دانشجویان فقط ٢٥ درصد هزینه ها را تأمین می کند. اگر کمکهای هیات امنا و ریاست دانشگاه نبود نمی توانستیم با چنین کیفیتی این رشته را ارائه کنیم.
بازدید مکرر از واحدهای علوم پزشکی دانشگاه آزاد با هدف رفع نواقص
فرهاد ادهمی، رئیس مرکز توسعه آموزش علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی در نشست خبری در خبرگزاری ایسکانیوز برگزار شد، درباره بازنگری رشتههای علوم پزشکی بیان کرد: رشته پزشکی تا دو دهه دیگر هم داوطلب دارد و هم جامعه نیازمند آن است. هرچقدر که این ظرفیت این رشتهها را براساس استاندارهای وزارت بهداشت افزایش دهیم هنوز هم نیاز کشور را پاسخ نخواهد داد.
به گزارش مرکز حوزه ریاست و روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی، وی با بیان اینکه بازنگری رشته های پزشکی جزو التزامات است، گفت: ارزیابی رشتههای پزشکی به طور مرتب صورت میگیرد. چند رشته پزشکی در دانشگاه آزاد اسلامی با مشکل مواجه بوده که سال گذشته با تعاملاتی که با وزارت بهداشت داشتند، رفع شد.
ادهمی افزود: ارزیابی رشته های پزشکی مرتباً انجام میشود و دانشکده های پزشکی توسط هیات ارزیابی وزارتخانه بهداشت ارزیابی میشود و علاوه بر آن دانشگاه آزاد اسلامی نیز ارزیابی بیرونی را انجام می دهد. بازدیدهای مکرری از دانشکدههای پزشکی از سوی دانشگاه آزاد اسلامی صورت میپذیرد.
رئیس مرکز توسعه آموزش علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی، هدف از این اقدام را اصلاح نواقص بیان کرد و گفت: هدف دانشگاه آزاد اسلامی از بازدید مکرر از دانشکده های علوم پزشکی این است که قبل از گوشزد وزارت بهداشت، از آنها مطلع شده و قبل از اعلام وزارت بهداشت آن را اصلاح کند.
نزدیک شدن بیمارستان های دانشگاه آزاد اسلامی به الزامات وزارت بهداشت
در ادامه این نشست خبری سمیه حسام، مدیر کل اعتباربخشی مرکز توسعه کانون خدمات سلامت دانشگاه آزاد اسلامی، درباره اعتباربخشی بیمارستانهای دانشگاه آزاد اسلامی بیان کرد: از سال 90 الزامات سنجه اعتباربخشی ملی به تمامی بیمارستان ها در سطح کشور داده شد و ارزیابی وزارت بهداشت براساس سنجه های جدید اعتباربخشی انجام شد. بیمارستان های دانشگاه آزاد اسلامی هر کدام به شکل مستقل تا سال 93 با سنجه های وزارت بهداشت تطبیق داده بودند و از سال 93 که حوزه توسعه خدمات سلامت شکل گرفت، سنجه های اعتبار بخشی درمان از مرکز توسعه خدمات سلامت هدایت شد.
حسام در ادامه گفت: سال گذشته تیم 15نفره ای از داخل بیمارستانها تشکیل دادیم و هر روز به 111 نفر مشاوره اعتبار بخشی دادیم. تاکنون 32 دوره آموزشی اختصاصی تشکیل داده ایم و امسال از نظر ارزیابی ملی پیشرفت داشته ایم.
وی با اشاره به اهداف تعیین شده در برنامه ریزی های معاونت پزشکی گفت: هدفی که برای نیمه دوم سال داریم و امیدواریم تا سال آینده این برنامه را آغاز کنیم، این است که سنجه های بیمارستانهای آموزشی را وارد بیمارستان های دانشگاه آزاد اسلامی کنیم.
مدیر کل اعتبار بخشی مرکز توسعه کانون خدمات سلامت دانشگاه آزاد اسلامی ادامه داد: یکی دیگر از الزامات وزارت بهداشت که قرار است از نیمه دوم شهریور به بیمارستانها ابلاغ شود، بحث سنجه های آموزشی بیمارستان هاست. به عبارت دیگر بیمارستانهایی که دانشجوی پرستاری، پزشکی، مامایی و پیراپزشکی دارند، باید بتوانند خودشان را با این الزامات تطابق دهند. هدف ما این است که در راستای این الزامات گام برداریم و بیمارستانهای دانشگاه بتواند 80 درصد التزامات وزارت بهداشت را کسب کند.
آمادگی دانشگاه آزاد اسلامی برای ارائه دکتری پرستاری
طاهره نصرآبادی، رئیس دانشکده پرستاری و مامایی واحد علوم پزشکی دانشگاه آزاداسلامی گفت: دانشگاه آزاد اسلامی در 81 واحد دانشگاهی مجری آموزش پرستاری و در 51 واحد نیز مجری آموزش رشته مامایی است.
نصرآبادی با بیان اینکه از این 81 واحد، 3 واحد تازه تأسیس هستند، گفت: یکی از اقدامات و اولویت های مهم در ارائه رشتهها و افتتاح واحدها این است که الزامات وزارت بهداشت را در نظر بگیرم.
وی درباره تحصیلات تکمیلی در رشته پرستاری در دانشگاه آزاد اسلامی گفت: در دو سالی که حوزه علوم پزشکی در دانشگاه آزاد اسلامی توسعه یافته و موجب ارتقاء رشته پرستاری و مامایی شده، در 2 واحد دانشگاه آزاد اسلامی رشته پرستاری در مقطع تحصیلات تکمیلی از سوی وزارت بهداشت مصوب شده است.
رئیس دانشکده پرستاری و مامایی واحد علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی، ادامه داد: مجوز برای استخدام اعضای هیات علمی با درجه استادتمامی و دانشیاری به دانشکده پرستاری داده شده تا بتوانیم هرم هیات علمی را تکمیل کنیم و به سمت تأسیس دکتری پرستاری برای اولین واحد دانشگاه آزاد اسلامی گام برداریم.
وی در پایان گفت: امیدواریم تا سال آینده اولین پذیرش در دکتری پرستاری در واحد علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی صورت گیرد. ملزومات آن آماده است و تنها مشکل موجود، فضای فیزیکی است که این مشکل نیز رفع خواهد شد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 36]