تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 24 شهریور 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):خودت را به داشتن نيّت خوب و مقصد زيبا عادت ده، تا در خواسته ‏هايت موفق شوى.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

وکیل کرج

خرید تیشرت مردانه

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ابزار دقیق

خرید ریبون

موسسه خیریه

خرید سی پی کالاف

واردات از چین

دستگاه تصفیه آب صنعتی

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

خرید نهال سیب سبز

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

دیوار سبز

irspeedy

درج اگهی ویژه

ماشین سازان

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

شات آف ولو

تله بخار

شیر برقی گاز

شیر برقی گاز

خرید کتاب رمان انگلیسی

زانوبند زاپیامکس

بهترین کف کاذب چوبی

پاد یکبار مصرف

روغن بهران بردبار ۳۲۰

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1815728366




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

۵۰ درصد کارورزان جذب کار مي‌شوند/طرح اشتغال آزمايشي ۱۱ ماهه براي جويندگان شغل


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:


۳۱ مرداد ۱۳۹۴ (۱۱:۲۱ق.ظ)
۵۰ درصد کارورزان جذب کار مي‌شوند/طرح اشتغال آزمايشي ۱۱ ماهه براي جويندگان شغل موج - ساير رسانه ها؛ چند سال پس از توقف اجراي طرح کارورزي به دليل مشکلات مالي و همچنين فراهم نبودن زمينه همکاري بنگاه‌ها، وزارت کار طرح اشتغال آزمايشي ۱۱ ماهه را براي جويندگان شغل؛ به‌ويژه فارغ‌التحصيلان دانشگاهي کليد زد.
مهر نوشت:
زماني در گذشته‌هاي نه چندان دور افراد براي انجام فعاليت‌هاي گوناگون اقتصادي شاگرد مي‌گرفتند. برخي در خواروبار فروشي محل به عنوان شاگرد کار مي‌کردند و برخي هم در مکانيکي محله، همچنين برخي ديگر نيز براي پول درآوردن و کسب تجربه حتي خود به صورت آزمايشي و به صورت کاملا محدود اقدام به انجام يک فعاليت مي‌کردند. آن‌ها حتي حاضر بودند در مراکز کسب‌وکار حاضر شوند و چند بسته آدامس بفروشند، اما؛ راه پول در آوردن را ياد بگيرند.
هر چند در گذشته اين روش جستجوي شغل در نزد کسبه محل به «استاد - شاگردي» شناخته مي‌شد، اما؛ بسيار شبيه روشي است که بعدها با نام کارورزي در بنگاه‌ها و واحدهاي توليدي کشور رواج يافت. هدف هر دو روش اشتغال‌زايي اين بود که افراد بتوانند به طريقي وارد بازار کار شوند، حتي اگر در دوره‌اي هيچ درآمدي هم‌کسب نکنند و يا رقم ناچيزي به عنوان درآمد انجام کار به آن‌ها پرداخت شود.
کارشناسان بازار کار عقيده دارند؛ کارورزي روشي بود که در گذشته باعث فراهم شدن زمينه‌هاي عرضه توانمندي‌هاي کارجويان به کارفرمايان بوده و بسا درصدي از کارورزان نيز توانسته بودند نظر کارفرما را جلب و پس از طي دوران آزمايشي اشتغال، به عنوان يک نيروي جدي پذيرفته و مشغول به کار شوند.
برخي تحليل مي‌کنند که حتي اگر کارورزي براي افراد سود چنداني نيز به لحاظ مالي نداشته باشد، اما؛ راهي است که مي‌تواند آن‌ها را وارد فضاي واقعي کار کند و دست‌کم اين شرايط فراهم شود که افراد بتوانند توانمندي‌ها، انگيزه و هنر خود در کار را به کارفرما نشان دهند.
در حال حاضر، گلايه بسياري از کارجويان که به حق نيز است، اين که کارفرمايان حوصله فرصت دادن به آن‌ها را ندارند و اغلب بنگاه‌ها در جذب نيروي جديد کم‌حوصله شده‌اند. کارفرمايان به دنبال افراد کارآزموده و ماهر مي‌گردند و از اين‌رو بسياري از کارجويان حتي با داشتن انگيزه کافي نيز فرصت ورود به بازار کار را نمي‌يابند.
با وجود اين، تا همين چند سال پيش هم برخي بنگاه‌ها حاضر بودند افرادي را به عنوان کارآموز و يا کارورز پذيرفته و به آن‌ها اجازه ورود به محيط واقعي کار را بدهند. اين فرصتي بود که ساليانه براي هزاران نفر فراهم مي‌شد و جويندگان شغل مي‌توانستند خودشان را در فضاي واقعي کار محک بزنند.
البته قوانيني هم براي اين‌گونه به کارگيري افراد وجود داشت و معمولا ارقامي هم از سوي دولت و کارفرمايان به عنوان دستمزد به کارورزان پرداخت مي‌شد، اما؛ حالا چند سالي است که دولت بودجه‌اي به اين کار اختصاص نداده و کارفرمايان نيز چندان تمايلي به پذيرش کارورزان ندارند.
کارفرمايان مي‌گويند؛ پذيرش کارورز براي آن‌ها مايه دردسر و توقع خواهد بود، ضمن اين که آن‌ها بايد مسووليت آموزش و مراقبت از نيروي تازه وارد در محيط‌هاي کاري را به لحاظ حفظ ايمني نيز بپذيرند. البته ناگفته نماند کارورزان براي آن‌ها نيروهايي رايگان و کم‌خرج‌اند که مي‌توانند در راستاي منافع کارگاه فعاليت داشته باشند.
محمد اکبرنيا با بيان اين که طرحي در دستور کار وزارت کار قرار دارد که به تقويت آمادگي فارغ‌التحصيلان براي ورود به بازار کار خواهد پرداخت گفت: طرح کارورزي ۱۱ ماهه فارغ‌التحصيلان دانشگاهي به‌منظور تجربه‌اندوزي اين گروه از جويندگان شغل، در برنامه‌ها و دستور کار وزارت کار قرار دارد.
مدير کل دفتر هدايت نيروي کار و کاريابي‌هاي وزارت کار اظهار داشت: در واقع کارورزي روشي است که مي‌تواند کمک کند تا افراد وارد صنعت شوند و آموزش اشتغال ببينند. متأسفانه طرح کارورزي به دليل کمبود اعتبارات لازم، سال‌ها پيش متوقف شده است.
اکبرنيا با تأکيد بر اين که از سال ۸۵ تا ۸۷ از طريق اجراي طرح کارورزي، ۱۰۰ هزار جوينده شغل سازمان‌دهي شده بودند، گفت: قطعا ۴۰ تا ۵۰ درصد اين افراد در آن مقطع زماني وارد بازار کار شده‌اند و طرح کارورزي مي‌تواند براي افراد ماندگاري شغلي به همراه داشته باشد.
اين مقام مسوول در وزارت کار بيان داشت: اجراي دوباره اين برنامه البته به صورت محدود، از برنامه‌هاي امسال معاونت اشتغال وزارت کار است که اميدواريم با فراهم شدن منابع و اعتبارات لازم، بتوان دامنه اجراي اين طرح را توسعه داد.
وي افزود: طرح کارورزي مي‌تواند منجر به تعادل بخشي عرضه و تقاضاي نيروي کار در بازار شود و از طريق اجراي اين طرح تلاش مي‌شود تا آموزش‌هايي به افراد متناسب با نياز روز بازار کار کشور داده شود.













این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[مشاهده در: www.mojnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 11]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن