واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۳۱ مرداد ۱۳۹۴ (۱۱:۲۱ق.ظ)
۵۰ درصد کارورزان جذب کار ميشوند/طرح اشتغال آزمايشي ۱۱ ماهه براي جويندگان شغل موج - ساير رسانه ها؛ چند سال پس از توقف اجراي طرح کارورزي به دليل مشکلات مالي و همچنين فراهم نبودن زمينه همکاري بنگاهها، وزارت کار طرح اشتغال آزمايشي ۱۱ ماهه را براي جويندگان شغل؛ بهويژه فارغالتحصيلان دانشگاهي کليد زد.
مهر نوشت:
زماني در گذشتههاي نه چندان دور افراد براي انجام فعاليتهاي گوناگون اقتصادي شاگرد ميگرفتند. برخي در خواروبار فروشي محل به عنوان شاگرد کار ميکردند و برخي هم در مکانيکي محله، همچنين برخي ديگر نيز براي پول درآوردن و کسب تجربه حتي خود به صورت آزمايشي و به صورت کاملا محدود اقدام به انجام يک فعاليت ميکردند. آنها حتي حاضر بودند در مراکز کسبوکار حاضر شوند و چند بسته آدامس بفروشند، اما؛ راه پول در آوردن را ياد بگيرند.
هر چند در گذشته اين روش جستجوي شغل در نزد کسبه محل به «استاد - شاگردي» شناخته ميشد، اما؛ بسيار شبيه روشي است که بعدها با نام کارورزي در بنگاهها و واحدهاي توليدي کشور رواج يافت. هدف هر دو روش اشتغالزايي اين بود که افراد بتوانند به طريقي وارد بازار کار شوند، حتي اگر در دورهاي هيچ درآمدي همکسب نکنند و يا رقم ناچيزي به عنوان درآمد انجام کار به آنها پرداخت شود.
کارشناسان بازار کار عقيده دارند؛ کارورزي روشي بود که در گذشته باعث فراهم شدن زمينههاي عرضه توانمنديهاي کارجويان به کارفرمايان بوده و بسا درصدي از کارورزان نيز توانسته بودند نظر کارفرما را جلب و پس از طي دوران آزمايشي اشتغال، به عنوان يک نيروي جدي پذيرفته و مشغول به کار شوند.
برخي تحليل ميکنند که حتي اگر کارورزي براي افراد سود چنداني نيز به لحاظ مالي نداشته باشد، اما؛ راهي است که ميتواند آنها را وارد فضاي واقعي کار کند و دستکم اين شرايط فراهم شود که افراد بتوانند توانمنديها، انگيزه و هنر خود در کار را به کارفرما نشان دهند.
در حال حاضر، گلايه بسياري از کارجويان که به حق نيز است، اين که کارفرمايان حوصله فرصت دادن به آنها را ندارند و اغلب بنگاهها در جذب نيروي جديد کمحوصله شدهاند. کارفرمايان به دنبال افراد کارآزموده و ماهر ميگردند و از اينرو بسياري از کارجويان حتي با داشتن انگيزه کافي نيز فرصت ورود به بازار کار را نمييابند.
با وجود اين، تا همين چند سال پيش هم برخي بنگاهها حاضر بودند افرادي را به عنوان کارآموز و يا کارورز پذيرفته و به آنها اجازه ورود به محيط واقعي کار را بدهند. اين فرصتي بود که ساليانه براي هزاران نفر فراهم ميشد و جويندگان شغل ميتوانستند خودشان را در فضاي واقعي کار محک بزنند.
البته قوانيني هم براي اينگونه به کارگيري افراد وجود داشت و معمولا ارقامي هم از سوي دولت و کارفرمايان به عنوان دستمزد به کارورزان پرداخت ميشد، اما؛ حالا چند سالي است که دولت بودجهاي به اين کار اختصاص نداده و کارفرمايان نيز چندان تمايلي به پذيرش کارورزان ندارند.
کارفرمايان ميگويند؛ پذيرش کارورز براي آنها مايه دردسر و توقع خواهد بود، ضمن اين که آنها بايد مسووليت آموزش و مراقبت از نيروي تازه وارد در محيطهاي کاري را به لحاظ حفظ ايمني نيز بپذيرند. البته ناگفته نماند کارورزان براي آنها نيروهايي رايگان و کمخرجاند که ميتوانند در راستاي منافع کارگاه فعاليت داشته باشند.
محمد اکبرنيا با بيان اين که طرحي در دستور کار وزارت کار قرار دارد که به تقويت آمادگي فارغالتحصيلان براي ورود به بازار کار خواهد پرداخت گفت: طرح کارورزي ۱۱ ماهه فارغالتحصيلان دانشگاهي بهمنظور تجربهاندوزي اين گروه از جويندگان شغل، در برنامهها و دستور کار وزارت کار قرار دارد.
مدير کل دفتر هدايت نيروي کار و کاريابيهاي وزارت کار اظهار داشت: در واقع کارورزي روشي است که ميتواند کمک کند تا افراد وارد صنعت شوند و آموزش اشتغال ببينند. متأسفانه طرح کارورزي به دليل کمبود اعتبارات لازم، سالها پيش متوقف شده است.
اکبرنيا با تأکيد بر اين که از سال ۸۵ تا ۸۷ از طريق اجراي طرح کارورزي، ۱۰۰ هزار جوينده شغل سازماندهي شده بودند، گفت: قطعا ۴۰ تا ۵۰ درصد اين افراد در آن مقطع زماني وارد بازار کار شدهاند و طرح کارورزي ميتواند براي افراد ماندگاري شغلي به همراه داشته باشد.
اين مقام مسوول در وزارت کار بيان داشت: اجراي دوباره اين برنامه البته به صورت محدود، از برنامههاي امسال معاونت اشتغال وزارت کار است که اميدواريم با فراهم شدن منابع و اعتبارات لازم، بتوان دامنه اجراي اين طرح را توسعه داد.
وي افزود: طرح کارورزي ميتواند منجر به تعادل بخشي عرضه و تقاضاي نيروي کار در بازار شود و از طريق اجراي اين طرح تلاش ميشود تا آموزشهايي به افراد متناسب با نياز روز بازار کار کشور داده شود.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 14]