واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۸ مرداد ۱۳۹۴ (۱۱:۲۱ق.ظ)
تکانه افزايشي قيمت نفت در بازارهاي جهاني همواره پس از افت موج - ساير رسانه ها؛ يک کارشناس مسائل انرژي گفت: بررسي سوابق افتوخيز قيمت نفت نشان ميدهد که قيمت اين ماده مهم پس از يک دوره نزولي با سير صعودي همراه شده، افزايش مييابد، بنابراين بايد منتظر رشد قيمت نفت در آينده باشيم.
ايسنا نوشت:
سعيد ميرترابي، کارشناس مسائل انرژي، گفت: بررسي سوابق افتوخيز قيمت نفت نشان ميدهد که قيمت اين ماده مهم پس از يک دوره نزولي با سير صعودي همراه شده، افزايش مييابد، بنابراين بايد منتظر رشد قيمت نفت در آينده باشيم.
وي افزود: دليل اصلي کاهش قيمتها در ماههاي اخير ميزان زياد عرضه نفت توسط کشورهايي چون آمريکا و عربستان است که در اين ميان آمريکا به دليل اهميت و جذابيتي که در زمينه مبادله نفتي در بازار جهاني دارد، اثر بيشتري بر کاهش قيمتها دارد.
ميرترابي خاطرنشان کرد: توليد نفت آمريکا نسبت به سال 2007 پنج ميليون بشکه افزايش يافته است که با احتساب شش ميليون بشکه توليد ميعانات گازي، مجموعا اين کشور نسبت به سال 2007 حدود 11 ميليون بشکه سوخت مايع در روز بيشتر توليد ميکند.
وي اظهار داشت: به دليل ويژگيهاي فرهنگي کشور آمريکا، مصرف سوخت در بخش خودرو و حملونقل بسيار زياد است، اما؛ در سالهاي گذشته با افزايش قيمت سوخت، مصرف در اين بخش کنترل شد و با صرفهجويي در ديگر بخشها مجموعا حدود 2 ميليون بشکه نفت در روز از مصرف آمريکا کاسته شده است.
اين کارشناس مسائل انرژي و سياست بينالملل افزود: مصرف روزانه نفت آمريکا تا پيش از اعمال سياستهاي کنترلي 20 ميليون و 800 هزار بشکه در روز بود، اما؛ پس از اعمال سياستهاي کاهش مصرف، اين ميزان به 18 ميليون و 800 هزار بشکه رسيد.
ميرترابي تأکيد کرد: افزايش توليد همراه با کاهش مصرف داخلي در آمريکا علت اصلي کاهش قيمت نفت در ماههاي اخير است و جذابيت بازار نفت آمريکا باعث ميشود که اين تأثير به صورت رواني و واقعي بر قيمت جهاني نفت تأثير بگذارد.
اين پژوهشگر مسائل انرژي گفت: علاوه بر اين، عربستان نيز با افزايش توليد نفت خود و افزايش عرضه آن به بازار جهاني باعث افت قيمت شديد نفت شد که ميتوان آن را به عنوان دومين عامل کاهش قيمت نفت در نظر گرفت.
ميرترابي گفت: اما؛ اين روند ادامه نخواهد داشت؛ چراکه با افزايش هزينه توليد نفتهاي جديد در آمريکا و مشکلات عربستان در بودجه جاري به دليل افزايش هزينههاي داخلي و درگيري در يک جنگ منطقهاي، ادامه کاهش قيمتها به ضرر هر دو کشور خواهد بود.
وي افزود: تمام 5 ميليون بشکه نفتي که آمريکا به توليد روزانه خود افزوده است از دسته نفتهايي است که با هزينه زياد توليد ميشود و مسلما ادامه توليد آن با وجود قيمتهاي کنوني با مشکل جدي مواجه خواهد شد و پيشبيني ميشود اين روند ادامه نداشته باشد.
ميرترابي تصريح کرد: يکي از اولويتهاي مهم آمريکا در زمينه انرژي، کاهش وابستگي به منابع انرژي خارجي است و با توجه به اينکه کاهش وابستگي فقط با افزايش توليد داخلي امکانپذير است و اين افزايش توليد با قيمتهاي کنوني ميسر نيست، پيشبيني ميشود در آينده آمريکا به سمت سياستهاي افزايش مجدد قيمت نفت بازگردد.
اين مدرس دانشگاه يادآور شد: عربستان نيز به دليل مشکلاتي که ذکر شد به سمت سياستهاي افزايش قيمت گرايش پيدا خواهد کرد و با توجه به بازگشت قدرتمند ايران به اوپک در ماههاي آينده، عربستان سعي خواهد کرد ايران را براي عدم افزايش توليد بيشتر از حد موجود اقناع کند تا قيمتها بيشتر از اين کاهش نيابد.
ميرترابي گفت: دوره توليد نفت ارزان به سر رسيده است و توليد نفت با قيمتهاي کنوني نه تنها عربستان و آمريکا را با مشکل مواجه ميکند، بلکه کانادا و مکزيک نيز به عنوان ديگر توليدکنندگان نفت گران با اين روند دچار مشکل خواهند شد.
اين پژوهشگر انرژي و مسائل سياسي در ادامه تأکيد کرد: هرگاه قيمت نفت در بازار جهاني با افت شديد مواجه شود، تکانه افزايشي را نيز به دنبال خود خواهد داشت به همين دليل در ماههاي آينده بايد منتظر افزايش قيمت نفت باشيم.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 27]