واضح آرشیو وب فارسی:فارس: بخش اول/ عضو سابق پارلمان لهستان در گفتوگو با فارس:
اروپا از تحریم ایران متضرر شد، اما همچنان دنبالهرو آمریکاست/مدل لیبرال دموکراسی آمریکایی به بت اروپا تبدیل شده است/رسانههای غربی چهرهای منفی از ایران تصویر کردهاند
«متئوس پیسکورسکی» عضو سابق پارلمان لهستان و از چهرههای فعال سیاسی اروپایی با حضور در خبرگزاری فارس گفت مدل لیبرال دموکراسی و نئولیبرال آمریکایی الگوی سیاسی و اقتصادی اروپا شده و این قاره درروابط بینالملل خود دنبالهروی آمریکا است.
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری فارس، «متئوس پیسکورسکی» عضو سابق پارلمان لهستان با حضور در خبرگزاری فارس و با خبرنگاران حوزه بینالملل در مورد موضوعات مختلفی همچون توافق هستهای و موضوعات مربوط به اروپا و همچنین منطقه گفتوگو کرد. این تحلیلگر و فعال سیاسی اهل لهستان، در سال 2014 عضو ناظر همهپرسی جدایی کریمه از اوکراین بود و از موسسان مرکز اروپایی تحلیلهای ژئوپلیتیک است. وی در ابتدا گفت که این چهارمین سفرش به ایران است و پیش از این علاوه بر تهران تنها به شهر اصفهان سفر کرده اما همیشه در رویای سفر به شهرهای مختلف و بازدید از اماکن تاریخی و دیدنی ایران است. در ابتدای گفتوگو با اشاره به توافق هستهای ایران و کشورهای 1+5 در تاریخ 23 تیر و عضویت سه کشور اروپایی در میان کشورهای 1+5، از وی سوال کردیم آینده روابط ایران و اروپا را بعد از این توافق چطور پیشبینی میکند و تاثیر این این توافق را بر قاره اروپا در دو بـُعد سیاسی و اقتصادی چگونه میبیند. تا تحریمها برچیده نشود نمیتوان آینده روابط ایران و اروپا را پیشبینی کرد این عضو سابق پارلمان لهستان در پاسخ گفت: «هنوز زود است که تاثیر این توافق را پیش بینی کنیم چرا که سد اصلی در روابط ایران و اروپا در واقع تحریمهای ضد ایرانی بودند و تا زمانی که آنها برداشته نشوند نمیتوان تاثیری برای دوره بعد از توافق برای روابط دو جانبه پیش بینی کرد.»
وی ادامه داد: «تحریمها، روابط ایران و اروپا را به شدت تحت تاثیر قرار داد و اگر تحریمها برداشته شود، روابط خیلی تغییر میکند چراکه طرفین همکاریهای زیادی خواهند داشت.» وی به عنوان مثال گفت اروپا میتواند از منابع طبیعی ایران استفاده کند و از طرف دیگر ایران بازار خوبی برای اروپا خواهد بود. آقای پیسکورسکی ادامه داد: «در دوره تحریمها اروپا تصمیم گرفته بود از دروازه عراق و سوریه از منابع طبیعی ایران برای ارسال به اروپا استفاده کند اما به دلیل خطراتی که در این دو کشور نیز وجود دارد این امکان از بین رفت. اگر تحریمها برچیده شود این امکان وجود خواهد داشت که شرکتهای ایرانی و اروپایی با هم روابط زیادی داشته باشند و در حال حاضر روابط اقتصادی دو طرف در حداقل ممکن است.» از دید ژئوپلیتیک ممکن است امریکا از توافق هستهای علیه روسیه استفاده کند در ادامه گفتوگو این بنیانگذار مرکز ژئوپلیتیک اروپا گفت مساله مهم دیگر این است که توافق ایران باید از دیدگاه ژئوپلیتیک باید بررسی شود. پیسکورسکی گفت: «از دیدگاه ژئوپلیتیک و با در نظر گرفتن منافع آمریکا در این توافق، ترس من اینجاست که نتیجه به آنجا ختم شود که این توافق پتانسیل آن را داشته باشد که علیه روسیه استفاده شود.» وی خاطر نشان کرد: «در حال حاضر میبینیم که آمریکا سعی داشته قیمت نفت و گاز را پایین نگه دارد و با برداشته شدن تحریمهای ضد ایرانی احتمالا باز قیمتها پایینتر میرود و این به ضرر ایران و به ضرر روسیه نیز خواهد بود.» اروپا از تحریمها متضرر شد/اروپا همچنان دنبالهرو آمریکاست در ادامه از وی پرسیدیم آیا وجود تحریمهای غربی علیه ایران ضرری برای کشورهای اروپایی داشته است و آیا خود کشورهای غربی نیز متضرر شدهاند؟ آقای پیسکورسکی پاسخ داد: «بله؛ خیلی. به خاطر اینکه ایران اقتصاد خودش را دارد و به دنبال جانشینهایی بوده است و به سراغ دیگر کشورها مانند چین و هند رفته بنابراین این تحریمها اصلا به سود اروپا نبوده چون اروپا بازار خود را در ایران از دست داد. پس در واقع بین ایران و اروپا، این اروپاییها بودند که از وجود تحریمها علیه ایران متضرر شدند.»
از این چهره سیاسی لهستان پرسیدیم که آیا توافق هستهای تاثیری در روابط سیاسی ایران و اروپا خواهد گذاشت. وی در پاسخ تاکیدکرد: «متاسفانه اروپا هنوز این کفایت را ندارد که قابلیت ایران را تشخیص بدهد، قاره اروپا به میزان زیادی در روابط سیاسی خودش وابسته به نگرش آمریکا و برخی کشورهای خاص اروپاییست. در واقع این نگرش اینگونه است که همه جهان باید مدل مشابهی را در روابط اقتصادی و سیاسی دنبال کند که مدل آمریکاییست.» عضو سابق پارلمان لهستان ادامه داد: «در سیاست، مدل لیبرال دموکراسی آمریکایی برای دنبال کردن پیشنهاد میشود و در اقتصاد هم از مدل نئولیبرال الگو برداری میشود.» رسانههای جمعی جهان چهره ایران را به خواست آمریکاییها بد تصویرکردند وی تصریح کرد در چنین شرایطی «متاسفانه تصویر ایران که توسط رسانههای جمعی و رسانههای تحت سلطه آمریکا معرفی میشود، چهرهایست که تصور عمومی ایران را در طول سالیان درازی شکل داده و آن طور که مورد خواسته غرب است این تصویر نقش داده شده است که در نتیجه آن مردم جهان از آمدن به ایران و فهمیدن ایران ترس دارند.» پیسکورسکی تاکید کرد: «این رسانهها چهرهای که از ایران ترسیم کردند در طول سالهای درازی این بوده که ایران را محور شرارت معرفی کردند. این تصویریست که آمریکا از ایران به غلط نشان داده و در میان کشورهای اروپایی هم همین چهره نشان معرفی شده است.» وی در رابطه با تغییر روابط سیاسی ایران و اروپا پیشنهاد کرد ابتدا «قدمهای کوچکی برداشته شود برای مثال باید گروههای سیاسی به ایران دعوت شوند. برای مثال پارسال خیلی خوب بود که یک هیئت اروپایی به ایران آمدند و این طور حضورها برای فهمیدن ایران بسیار خوب است.» آقای پیسکورسکی افزود: «رسانههای ایرانی مانند فارس یا پرس تیوی نیز باید از قابلیت خود استفاده کنند تا تصویر درستی از ایران به جهان نشان دهند.» پایان بخش اول گفتوگو: زهرا کریمی، آزاده عطار انتهای پیام/ق
94/05/28 - 00:02
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 41]