واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: سكوت زنگنه درباره دلالان فروش نفت
وزراي نفت و نيرو در شرايطي روز گذشته براي پاسخ به پرسش دونماينده مجلس راهي بهارستان شدند كه پس از استماع سخنان مهم نادر قاضيپور در صحن علني مجلس، وزير نفت ترجيح داد به سؤالات مطرح شده از سوي وي پاسخ ندهد هرچند حميد چيتچيان توضيحات مفصلي را ارائه داد.
نویسنده : وحيد حاجيپور
وزراي نفت و نيرو در شرايطي روز گذشته براي پاسخ به پرسش دونماينده مجلس راهي بهارستان شدند كه پس از استماع سخنان مهم نادر قاضيپور در صحن علني مجلس، وزير نفت ترجيح داد به سؤالات مطرح شده از سوي وي پاسخ ندهد هرچند حميد چيتچيان توضيحات مفصلي را ارائه داد.
به گزارش «جوان»، حميد چيتچيان براي پاسخ به پرسش نماينده اصفهان در باره مشكلات آبي اين شهر در مجلس حاضر شد؛ ابتدا كامران صحبتهاي خود را شروع كرد و گفت: وزارت نيرو پاسخ دهد كه چه كسي آب به فولاد مباركه، ذوبآهن و پالايشگاه فروخته است؟ كشاورزاني كه آه در بساط ندارند، رودخانه زايندهرود را با منابع خود ساماندهي كردهاند، در حالي كه اگر وزارت نيرو قصد ساماندهي اين رودخانه را داشت، دهها ميليارد تومان براي آن هزينه تراشيده ميشد.
كامران با تأكيد بر اينكه حقابه حقالناس است، عنوان كرد: تمام استانهايي كه حوضه آبريز دارند، شوراي عالي آب مصوب كرده كه برداشتهاي غيرمجاز ممنوع است. مصوبه اين شورا اين بود كه در هر جا كه آب فروخته شده است اعم از فولاد و ذوبآهن بايد پس گرفته شود چراكه كسي حق ندارد آب مردم را بفروشد. كامران خطاب به وزير نيرو گفت: درباره حقابه قوانين متعددي داريم، اما شما فقط به يك قانون استناد ميكنيد.
وي با تأكيد بر اينكه وزارت نيرو نميتواند آب مردم را بفروشد،تصريح كرد: وزارت نيرو فقط 60 ميليارد تومان پارسال حقابه كرده ما اصلاً پول خشكساليها را نميخواهيم؛ پيشكشتان.
پس از صحبتهاي كامران، وزير نيرو پشت تريبون رفت. چيتچيان با بيان اينكه طبق مصوبه شوراي عالي آب از آنجايي كه بخشي از آب متعلق به كشاورزان براي آب شرب مردم اصفهان داده شده جبران خسارتهايي پيشبيني شده است، ادامه داد: در اين راستا وزارت نيرو پيشنهاد كرده و 8/35 ميليارد مترمكعب بابت اين خسارت به كشاورزان پرداخت شده است. همچنين براي جبران آن بخشي از آب كشاورزي كه به صنايع داده شده وزارت نيرو مبلغ و ميزان آب مصرف شده توسط هر يك از صنايع را اعلام كرده و قرار شده صندوقي توسط استاندار ايجاد شود و اين خسارت از صنايع به دليل اينكه بيشتر از مقدار مجاز مصرف كردهاند گرفته و پرداخت شود كه در اين رابطه مصوبه توسط هيئت دولت تصويب شده است.
وي با تأكيد بر اينكه در هشت الي 9 سال گذشته كشاورزان به دليل خشكسالي هيچگاه نتوانسته بودند پياپي كشت كنند و كشت آنها هر دو سال يكبار انجام ميشد، افزود: در سال جاري كشت توسط كشاورزان صورت گرفت و سال آبي آينده نيز كشت انجام خواهد شد. در شمال اصفهان هم قول خوبي به كشاورزان داده شده و اتفاقات خوبي براي آنها رخ ميدهد.
وزير نيرو با بيان اينكه تشكيل شوراهاي هماهنگي حوضههاي آبريز تنها منحصر به زاينده رود نيست، گفت: اكنون در حوزه سفيدرود، كرخه و حوزههاي ديگر براي تشكيل شوراي هماهنگي اقدام كردهايم و انشاءالله اين الگو در سراسر كشور به اجرا گذاشته خواهد شد. اميدواريم همه شما در مسند قانونگذاري كمك كنيد كه اين شيوه پيش رفته و كشاورزان خود در مديريت منابع آب مشاركت داشته باشند.
زنگنه: 90 روزه ميفروشيم
پس از اتمام سخنان دو طرف، نماينده سؤالكننده از توضيحات وزير قانع شد تا نوبت به وزير نفت برسد. نادر قاضيپور، نمايندهاي بود كه با طرح دو سؤال زنگنه را به مجلس آورده بود؛ فروش نفت و توسعه لايه نفتي پارس جنوبي دو پرسش قاضيپور بودند. قاضيپور پرسيد چرا پول نفت 180 روزه و 270 روزه در قالب كالا، روپيه و يوآن پرداخت ميشود كه زنگنه در پاسخ به آن گفت: به دليل اعمال تحريمها موضوع استفاده از روش بازگشايي السي به هم خورد و ما مجبور شديم به روشهاي ديگري عمل كنيم كه اين باعث شد مدت فروش نفت تا 90 روز بالا برود.
وي درباره موضوع توسعه لايه نفتي پارس جنوبي نيز گفت: دليل عدم توليد از اين حوزه، نبود كشتي فرآورش است كه با قرارداد ساخت اين كشتي در مرداد سال گذشته، توليد از لايه نفتي سال آينده آغاز ميشود.
به يكباره سكوت
پس از توضيحات زنگنه، قاضيپور با برشماري اتفاقات مربوط به فروش نفت، صحن را به سكوت برد. وزير نفت كه وقت اضافه براي پاسخ گفتن به اين موضوع را داشت تصميم گرفت درباره صحبتهاي قاضيپور صحبت نكند و محمدرضا باهنر ختم جلسه را اعلام كرد!
قاضيپور در صحبتهاي خود گفت: رئيسجمهور و معاون اول ايشان، در ابتداي كار گفتند ديگر به واسطهها نفت نميفروشيم اما پرونده 3/5 ميليارد دلار رو شد؛ دلالها نقششان پررنگتر شد و امور بينالملل به كنار گذاشته شد؛ صندوقهاي بازنشستگي وارد فروش نفت شدند و «م. س» اماراتنشين هنوز پول نفت را پس نداده است.
وي اضافه كرد: آقاي زنگنه ميگوييد پول نفت به حساب بانك مركزي ريخته شده است و قرار شد شماره حسابها با پرداختها در اختيار مجلس قرار بگيرد اما هيچگاه اين كار انجام نشد. در دولت گذشته كف فروش نفت يك ميليون بشكه نفت بود و بيش از 100 ميليارد دلار در اوج تحريمها نفت فروخته شد اما وزارت نفت در دولت يازدهم، فروش نفت را كاهش داده و بيش از 56 ميليون بشكه نفت و ميعانات گازي روي نفتكشها و خطوط لوله ذخيره شده است!
وي با اشاره به اينكه 16 دكل حفاري چيني و هندي در آبهاي ايران مشغول به كار هستند، گفت: يك جوان ايراني روي اين دكلها كار نميكند در حالي كه 90 درصد كاركنان بايد ايراني باشند!
عضو كميسيون صنايع مجلس با اشاره به كارشكني امور بينالملل در فروش نفت در بورس گفت: اين اداره كه زير نظر شركت ملي نفت است كاري كرد كه ايده فروش نفت در بورس شكست بخورد. همچنين در دولت يازدهم پروژه احداث پالايشگاه ستاره خليج فارس با تأخيرهاي مكرر در حال انجام است در حالي كه هر روز تأخير 30 ميليون يورو به كشور ضربه ميزند.
وي با بيان اينكه در كرمانشاه مجوز احداث واحد اوره و آمونياك بدون هماهنگي با شركت ملي صنايع پتروشيمي صادر شده است، گفت: صاحب اين مجوز همان فردي است كه رانت 650 ميليون يورويي را از وزارت صنعت دريافت كرده و اين بار در حوزه پتروشيمي مجوزي مهم به آن داده شده است. پس از صحبتهاي قاضيپور، زنگنه از وقت خود براي پاسخ به پرسشهاي قاضيپور استفاده نكرد و باهنر بلافاصله ختم جلسه را اعلام كرد. صحبتهاي قاضيپور در شرايطي مطرح شد كه روزنامه «جوان» روز گذشته گزارش كاملي را در اين باره منتشر كرد كه اين بار از سوي يك نماينده در مجلس بيان شد.
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۲۷ مرداد ۱۳۹۴ - ۲۰:۲۵
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 65]