واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: ساعت گردشگري ايران روي كنار رفتن تحريمها تنظيم شده است
«بايد براي استفاده از شرايط پس از تحريم، امكانات و زيرساختهاي گردشگري كشورمان پاسخگوي روند افزايشي ورود گردشگران خارجي باشد و با استفاده از ابزارهاي مختلف در كوتاهترين زمان ممكن، شرايط براي مديريت و بهرهبرداري مناسب از موقعيتهايي كه پس از تحريمها ايجاد ميشود، مهيا گردد.»
نویسنده : الناز خماميزاده
«بايد براي استفاده از شرايط پس از تحريم، امكانات و زيرساختهاي گردشگري كشورمان پاسخگوي روند افزايشي ورود گردشگران خارجي باشد و با استفاده از ابزارهاي مختلف در كوتاهترين زمان ممكن، شرايط براي مديريت و بهرهبرداري مناسب از موقعيتهايي كه پس از تحريمها ايجاد ميشود، مهيا گردد.»
اين بخشي از صحبتهاي رئيس سازمان ميراث فرهنگي ايران است؛ پيشرفت و اميدواري كه براي بهبود گردشگري خارجي ايران گمان ميرود برآيندي است از توافق هستهاي ايران؛ اول اميدواريها متمركز بر شكلگيري اين توافق بود و حالا مسئولان اين سازمان براي تضمين روند افزايشي ورود گردشگر خارجي به كشور منتظر كنار رفتن تحريمها هستند، آنها ساعت آمادهباش خود را براي يك سال ديگر تنظيم كردهاند هر چند به نظر ميرسد كه شرايط فعلي همان زمان مقتضي براي يك استارت اوليه و آغاز مديريت و بهرهبرداري مناسب از فضاي كنوني گردشگري جهان باشد.
سالهاست كه ناآرامي در خاورميانه و كنار گوش ايران بيداد ميكند؛ جنگ در اطراف مرزهاي ايران ديگر به امري عادي تبديل شده است؛ تنها بهره اين ناآراميها براي ايران يكهتازي در حفظ امنيت ملي و در نتيجه تأمين امنيت براي گردشگري است.
در واقع در تمام سالهايي كه آشوب در خاورميانه شدت گرفته اقدام هوشمندانه ايران ميتوانست تبليغ گردشگري امن در خاورميانه، قلب تاريخي جهان و پهن كردن تور گردشگري و صيد گردشگراني باشد كه تا همين چند سال پيش مقصدي به نام سوريه را بيشتر از ايران ميشناختند. حالا دو سال است كه شرايط متفاوت شده است؛ سوريه ديگر يك مقصد گردشگري امن براي گردشگران خاورميانه نيست، نهتنها سوريه بلكه طاق كسري، خرابههاي شهر آشور و ديگر آثار تاريخي عراق هم مكانهاي امني براي گردشگران خارجي محسوب نميشوند.
اين روزها شرايط حتي بهتر و مهياتر از گذشته است. تركيه به عنوان يكي از مقاصد برتر گردشگري دنيا و خاورميانه و كشوري كه در گردشگري اين منطقه بيرقيب ميتازد. حالا درگير جنگ داخلي است؛ قيام گروه پ.ك.ك عليه دولت اين كشور و نيز حملات آنها به چند خودرو و كاميون ايراني در نزديكيهاي مرز بازرگان حداقل براي ايرانيها به آن معنا است كه فعلاً تركيه مقصد مناسبي براي سفر نيست. احتمالاً گردشگران خارجي هم درباره سفر به خاك عثمانها همين تصور را دارند.
همه اينها دست به دست هم ميدهد كه حالا ايران مقصد يكهتاز گردشگري خاورميانه باشد، بنابراين براي رسيدن به مقطع و فرصت درخشان گردشگري ايران به انتظار يك ساله تا برداشته شدن تحريمها لازم نيست.
با اين حال رئيس سازمان ميراث فرهنگي كشور با اشاره به مسائل مربوط به دوره پس از لغو تحريمها گفته است: «ما در پايان يك منازعه 22 ماهه و مذاكرات پيچيده و سخت، يك پيروزي تاريخي، بزرگ و سرنوشتساز به دست آورديم، حقوق هستهاي ما به رسميت شناخته شد و زمينه برچيده شدن تحريمهاي ناعادلانه فراهم شده است. ما بايد خودمان را براي مديريت اين شرايط ويژه آماده كنيم، چراكه من معتقدم، گردشگري بيش از ساير بخشها از توافقنامه وين، تأثيرات مثبت خواهد گرفت، هرچند در طول دو سال اخير روند ورود گردشگران خارجي به كشورمان افزايش داشته است اما در آينده نزديك ما با ورود انبوه گردشگران به ايران مواجه خواهيم شد.»
حصول توافق و بهبود وجهه و چهره بينالمللي ايران در رسانهها و افكار عمومي دنيا تأثير بسزايي بر رشد گردشگري ايران خواهد داشت و مهمترين تأثير كنار رفتن سايه تحريمها از سر ايران نيز ميتواند رشد ورود و تشريك مساعي سرمايهگذاران خارجي در بحث گردشگري ايران و زيرساختهايش باشد. شايد تا يك سال ديگر برخي فرصتهاي گردشگري ايران شكوفا شوند اما در همين اوضاع كنوني نيز بخت و اقبال و فرصتهاي خوب گردشگري پيش روي ايران است؛ فرصتهايي كه نبايد در محاق انتظار براي حصول توافق و بعد از آن كنار رفتن تحريمها قرار بگيرد. اوضاع و شرايط كنوني بهترين زمان براي بهرهبرداري در صنعتي است كه تا همين چند سال پيش از رقابت با ساير رقبايش در منطقه عقب مانده بود. حالا گردشگري ايران بيشتر از صبر و انتظار و سماق مكيدن، نياز به عملگرايي دارد. اين بهترين گزينه براي كشوري است كه بيصبرانه منتظر كسب روزي از دل بيدردسرترين صنعت دنياست.
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۲۶ مرداد ۱۳۹۴ - ۲۱:۴۳
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 59]