واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۵ مرداد ۱۳۹۴ (۱۹:۱۹ب.ظ)
مديرعامل شرکت برق منطقه اي تهران عنوان کرد: 30 کشور آماده مشارکت در طرح هاي برق منطقه اي تهران هستند/ پيک مصرف 94 نسبت به سال گذشته کاهش يافت موج - تمايل کشورهاي مختلف براي مشارکت در بازار برق تهران در دوره پساتحريم و وضعيت پيک مصرف در سال جاري، از مهمترين محورهاي نشست خبري مديرعامل شرکت برق منطقه اي تهران بودند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري موج، نشست خبري مديرعامل و معاونان شرکت برق منطقه اي تهران امروز (يکشنبه) در محل اين شرکت برگزار شد.
سيد زمان حسيني، مديرعامل شرکت برق منطقه اي تهران با تبريک ميلاد حضرت معصومه (س) و روز خبرنگار، گفت: همچنانکه مي دانيد سال 94، سالي ويژه از نظر سياسي و اقتصادي بود؛ با اين حال قبل از شروع فصل گرما و پيک مصرف، تا آنجا که در توان داشتيم امور تعمير، نگهداري و ترميم سيستم ها را پيش برديم.
وي ادامه داد: پيش بيني کرديم امسال با حدود 400 مگاوات افزايش در پيک مصرف رو به رو شويم اما خوشبختانه تاکنون رشد کمي داشته ايم؛ البته نبايد فراموش کرد تجربه نشان داده است معمولا در اواخر مرداد و اوايل شهريور با يک موج ديگر گرما رو به رو مي شويم و بنابراين جمع بندي نهايي را بايد به بعد موکول کرد.
مديرعامل شرکت برق منطقه اي تهران، افزود: براي سال جاري 67 پروژه با اعتباري نزديک به 218 ميليارد تومان در نظر گرفته شد و از اين تعداد، موفق شديم پروژه هاي داراي اولويت را قبل از فرارسيدن زمان پيک به اتمام برسانيم.
حسيني با اشاره به اينکه انتظار مي رود در سال 95 با رونق بيشتر بخش هاي اقتصادي، نياز به مصرف برق هم افزايش يابد، خاطرنشان کرد: از هم اکنون تدابيري در دست اقدام داريم؛ از جمله اينکه سال آينده 47 پروژه با اعتباري حدود 557 ميليارد تومان به بهره برداري خواهند رسيد که برخي از اين پروژه ها از هم اکنون آغاز شده است.
وي گريزي هم به تلاش هاي صورت گرفته براي کاهش مصرف برق زد و تصريح کرد: مشترکين امسال همکاري خوبي داشته اند که باعث شد با مشکلات کمتري رو به رو شويم.
حسيني در پاسخ به سوالي در خصوص شرايط صنعت برق در دوره پساتحريم گفت: طبيعي است که بهبود وضعيت سياسي – اقتصادي بر صنعت برق هم تاثير مثبت خواهد داشت. هرچند ما در شرايط سخت تحريم با روحيه اي مقاوم، موفق شديم بهترين خدمات ممکن را ارائه دهيم.
وي با اذعان به اشتياق طرف هاي خارجي براي حضور در پروژه هاي برق منطقه اي تهران، گفت: بلافاصله بعد از توافق وين بالغ بر 30 کشور دنيا از طريق استانداري به دنبال نشست با ما و حضور در بخش هاي مختلف اعم از سرمايه گذاري، انتقال دانش و تکنولوژي و غيره هستند. با اين حال در مذاکرات، تکيه به توليد داخلي، اولويت ماست؛ هرچند بايد پذيرفت در برخي جاها هم ناچار از واردات تجهيزات هستيم.
حسيني درباره فعاليت بخش خصوصي در حوزه ساخت نيروگاه هم گفت: هم اکنون بخش خصوصي در فاز مطالعه 2 واحد نيروگاهي در شرق تهران است؛ فراموش نکنيد که رويکرد وزارت نيرو، ساخت نيروگاه به دست بخش خصوصي است که در اين زمينه استقبال و حمايت قابل توجهي هم به عمل مي آيد. هرچند در برخي موارد مثل تبديل نيروگاه هاي گازي به سيکل ترکيبي، کماکان دولت ورود پيدا مي کند.
وي در پاسخ به خبرنگار موج که چقدر از اعتبارات 47 پروژه پيش بيني شده سال بعد، از طريق بخش خصوصي تامين شده است، گفت: اساسا پروژه هاي برق تهران در حوزه انتقال و فوق توزيع تعريف مي شود و طبق اسناد بالادستي، اين امور – مانند اکثر کشورهاي توسعه يافته - در انحصار دولت است؛ لذا اعتبارات آن را نيز ما تامين مي کنيم و بخش خصوصي در اين حوزه نقشي ندارد.
مديرعامل شرکت برق منطقه اي تهران پيرامون برق رساني به واحدهاي مسکن مهر هم گفت: تامين برق 400 هزار واحد مسکن مهر به شرکت برق منطقه اي تهران واگذار شده است و تاکنون که 60-70 درصد اين واحدها به بهره برداري رسيده اند، به جرات مي گويم هيچ يک بدون برق نيستند هرچند منکر برخي مشکلات موجود هم نيستيم؛ با اين حال بايد اذعان کرد که با اعتبارات فعلي نمي توانيم خدمات قابل قبولي ارائه دهيم و اين موضوع را به مقامات بالاترهم منتقل کرده ايم. ما نياز به 400 ميليارد تومان براي انجام بهترين خدمات برق رساني اما تاکنون توانستيم فقط حدود 80 ميليارد را تامين کنيم؛ هرچند با وجود اين کمبود ما باز هم از پاي ننشستيم و تلاش کرديم تا سرحد امکان برق رساني را انجام دهيم.
پيک مصرف امسال کاهش يافت
در اين نشست، قربانعلي فلاح، معاون بهره برداري شرکت برق منطقه اي تهران نيز با اشاره به قرار گرفتن سه استان تهران، البرز و قم در حوزه عملياتي اين شرکت گفت: در يک تعريف کلي، معاونت بهره برداري موظف است در اين سه استان جريان توليد و انتقال برق را پايدار نگه دارد.
وي ظرفيت توليد برق در سه استان ياد شده را 11570 مگاوات - 15.8درصد از ظرفيت کل کشور - دانست و افزود: انرژي مصرفي برق تهران 46787 گيگاوات ساعت است که اين ميزان 18.31 درصد از انرژي مصرفي کل کشور را تشکيل مي دهد.
فلاح، پيک بار برق امسال تهران را تا اينجاي کار، 8989 مگاوات ساعت دانست و خاطرنشان کرد: اين ميزان نسبت به سال گذشته که 8962 مگاوات ساعت بود، کاهش يافته است.
برق تهران، 9 ميليون مشترک دارد
معاون بهره برداري شرکت برق منطقه اي تهران، اين شرکت را داراي حدود 9 ميليون مشترک از نزديک به 32 ميليون مشترک در سطح کشور دانست و تصريح کرد: در تهران 292 پست انتقال و فوق توزيع هم وجود دارد.
فلاح برخي مشکلات خدمت رساني در حوزه برق را هم يادآور شد و گفت: ما براي انجام کوچکترين ماموريت ها ناچار از انجام هماهنگي هاي فراوان با سازمان هايي چون شهرداري، پليس راهور و غيره هستيم و اين تعارضات، بزرگترين مشکل ما محسوب مي شوند.
معاون بهره برداري شرکت برق منطقه اي تهران از تلاش ها براي اصلاح سيستم هاي مختلف در مجموعه هاي زيرمجموعه اين شرکت هم خبر داد و افزود: براي بهينه سازي سيستم ها 50 ميليارد تومان تصويب شده بود که البته کمبود منابع موجب تخصيص فقط 50 درصد بودجه اين کار شد.
وي گريزي هم به بخشي از خدمات اين شرکت در حوزه تعمير و نگهداري زد و گفت: سال گذشته با 7232 مورد که نياز به تعمير و بهينه سازي داشتند رو به رو بوديم که با وجود همه مشکلات بيش از 90 درصد اين ماموريت ها با موفقيت به پايان برده شد. در بخش توليد نيز 53 واحد نيروگاهي نياز به تعميرات اساسي داشت که از اين ميان، 48 مورد انجام شد و بقيه نيز در آستانه اتمام قرار دارند.
ادامه روند نزولي خاموشي ها
فلاح با اشاره به اينکه سال قبل، از 790 هزار مورد خاموشي جلوگيري شد، تاکيد کرد: سال گذشته ميانگين خاموشي 0.54 درصد به ازاي هر مشترک بود که اين رقم در سال جاري به 0.35 درصد رسيد و با برنامه ريزي هاي صورت گرفته، سال آينده بازهم شاهد کاهش اين مساله خواهيم بود.
مشارکت هشت شرکت در طرح «پيک زدايي»
در ادامه اين برنامه بختيار زنگنه، معاون برنامه ريزي و تحقيقات شرکت برق منطقه اي تهران، اين شرکت را موظف به برق رساني به حدود 17 ميليون نفر خواند و افزود: 20 درصد تجهيزات شبکه توزيع و انتقال کشور در حوزه ماموريت شرکت برق منطقه اي تهران قرار دارند؛ در عين حال بخش قابل توجهي از صنايع سنگين کشور را تحت پوشش قرار مي دهيم؛ ضمن اينکه ما با شرکت هاي برق منطقه اي همجوار نيز همکاري خوبي داريم.
وي به لحاظ ساختار، 9 درصد نيروگاه هاي شرکت برق منطقه اي تهران را ذخيره اي، 23 درصد گازي، 17 درصد بخاري، 3 درصد آبي و 48 درصد سيکل ترکيبي خواند.
زنگنه صدور 5759 مگاوات موافقتنامه، 900 پروانه و واگذاري 23 قطعه زمين به سرمايه گذاران در پست هاي فوق توزيع را به عنوان بخشي از اقدامات اين شرکت براي گسترش ظرفيت توليد عنوان و تاکيد کرد: حذف بار، استفاده از لوله هاي جرياني، نصب رله هاي ولتاژي بر روي پست ها وغيره از مهمترين اقدامات فني ما براي عبور از پيک بار 94 بود.
وي از مشارکت هشت مشترک سنگين شرکت برق منطقه اي تهران در برنامه هاي «پيک زايي» خبر داد و افزود: قرار شد با کمک آنها 90 مگاوات صرفه جويي کنيم که تا اين لحظه به رقم 42 مگاوات رسيده ايم.
زنگنه اظهار اميدواري کرد تا پايان تابستان 95، دو پست سعادت آباد و وردآورد هم به بهره برداري برسند که در مجموع باعث افزايش حدود 900 مگاولت آمپر ظرفيت توليد برق مي شوند.
300 مگاوات برق آزاد شد
محمدرسول قسمت، معاون طرح و توسعه شرکت برق منطقه اي تهران ديگر مقام مسئولي بود که در اين نشست سخن گفت.
قسمت خاطرنشان کرد: با وجود همه مشکلات، ناچار بوديم با هر روشي، پيک بار سال 94 را به سلامت بگذرانيم و اجازه ندهيم در فرايند برق رساني خللي ايجاد شود لذا از ابتداي سال جاري، 34 پروژه ضربتي را جدا از پروژه هاي عادي خود تعريف کرديم که خوشبختانه موجب ورود به موقع برق به مدار شد.
وي اضافه شدن 1245 مگاولت آمپر ظرفيت ترانس درسطوح مختلف شبکه برق را از جمله اين اقدمات ضربتي دانست و افزود: با اين کار تراکم بار در مناطق مختلف اصلاح و مشکلات پرباري برخي پست ها برطرف شد.
معاون طرح و توسعه شرکت برق منطقه اي تهران ادامه داد: با برنامه ريزي هاي انجام شده، حدود 12 کيلومتر خطوط شبکه 400 کيلوولت، 2 کيلومتر شبکه 230 کيلوولت و 33 کيلومتر شبکه 63 کيلوولت – به صورت خط هوايي و کابلي - احداث کرديم که اثرات قابل توجهي در شبکه داشت.
وي احداث خطوط 230 کيلوولت پرند – فيروزبهرام – شوش را از مهمترين پروژه هاي به بهره برداري رسيده عنوان و تاکيد کرد: اين خطوط باعث آزادي 300 مگاوات برق توليدي نيروگاه پرند که همواره محبوس بود و امکان انتقال به شبکه نداشت، شد.
قسمت در پايان گفت: براي اصلاح ولتاژ شبکه ها نيز اقدام به نصب خازن در سطوح ولتاژ 63 و 20 کيلوولت کرديم که اين امر موجب جلوگيري از افت ولتاژها و در نتيجه خاموشي هاي بي مورد شد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 18]