واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری پانا: نوید ادهم: طرح شهاب یعنی دیدن تفاوت در آموزش و پرورش خبرگزاری پانا: دبیرکل شورای عالی آموزش و پرورش گفت: طرح شهاب یعنی اینکه در آموزش و پرورش تفاوت ها را ببنیم و به اقتضای آن برنامه ریزی کنیم.
۱۳۹۴ يکشنبه ۲۵ مرداد ساعت 12:12
به گزارش خبرنگار آموزش و پرورش پانا؛مهدی نوید ادهم که امروز 25 مرداد 94 در مراسم آغازین دوره آموزشی تامین مدرسان استانی طرح ملی شهاب در مرکز ملی استعدادهای درخشان سخن می گفت، اظهار داشت: طرح شهاب هم با اسنادبالادستی خصوصا سندتحول بنیادین همخوانی دارد هم با سیاست هایی که برای بهسازی آموزش و پرورش تنظیم کردیم که آخرین آن طرح تربیت استعدادهای برتر است که در آن موضع خود را نسبت به طرح شهاب مشخص کردیم. اصل را باید بر تلفیق و عدم جداسازی گذاشت و اگر هم جداسازی صورت می گیرد باید حداقل باشد یعنی زندگی طبیعی دانش آموز اصل است و طرح و همان مبنا پیگیری می شود.
نویدادهم با اشاره به سند تحول بنیادین گفت: یکی از اسنادی که طی سالهای اخیر انرژی فراوانی صرف آن شد سندتحول است که بر اساس یک نیاز جدی شکل گرفت. پیش فرض تنظیم کنندگان سند این بود که آموزش و پرورش ما علی رغم همه تلاشها پاسخگوی نیاز امروز و فردای جامعه نیست. استمرار این آموزش و پرورش نمی تواند نیروهایی پرورش دهد که به عنوان عنصری خلاق ، بانشاط و توانمند در زندگی اجتماعی و فردی ایفای نقش کند. مشکل این آموزش و پرورش با اصلاح و رفورم و تغییرات جزئی حل نمی شود. طرح را بر اساس یافته های آینده پژوهی طراحی کنیم
نویدادهم ادامه داد: پیش فرض دوم این است که نباید در گذشته مان به دنبال طرح مناسبی برای آموزش و پرورش بگردیم بلکه باید به اقتضای شرایط زمان حال و تحولات آینده آن را طراحی کنیم و بر اساس یافته های آینده پژوهی آن را متحول کنیم.
وی افزود: پیش فرض سوم ما این است که آموزش و پرورش ما سیستمی وارداتی است. ما چندهزار سال سابقه تمدن و آموزش و پرورش داریم اما در مواجه با مدرنیته آنچه از گذشته داشتیم را کنار زدیم و آنچه دیگران داشتند را به کشور آورده و کشت کردیم. در حالیکه در هر سرزمینی نمی شود هر درختی را کاشت و هر گلی را به بار نشاند.
دبیرکل شورای عالی آموزش و پرورش گفت: ما بسیار تلاش کردیم این آموزش و پرورش وارداتی را بومی سازی کنیم اما خروجی های سیستم پاسخگوی نیاز جامعه نبود. امروز وقتی به عنوان معلم یا پدر و مادر به این خروجی ها یعنی فرزندان مان نگاه می کنیم می بینیم فرزندان ما آنچنان که باید و شاید رشد نکرده اند و به بار ننشسته اند. تدوین سند تحول بنیادین
نویدادهم سپس به موضوع تدوین سندتحول با توجه به این پیش فرض ها پرداخت و گفت: جمعی از متخصصان آموزش و پرورش بعد از 5- 6 سال کار پژوهشی سندی به عنوان سند تحول بنیادین تولید کردند که هم به تصویب شورای عالی آموزش و پرورش و هم شورای عالی انقلاب فرهنگی رسید. من از همه شما می خواهم کتاب مبانی نظری سندتحول بنیادین را مطالعه بفرمایید زیرا اگر محتوای این کتاب از سوی معلمان و سیاست گذاران درک شود می توانیم امیدواریم به ایجاد یک تحول واقعی باشیم. با استناد به اینها تعریفی که من از تحول بنیادین دارم با انجام اصلاحات متفاوت است.
وی خاطرنشان کرد: کاری که سندتحول بنیادین می خواهد انجام دهد در یک جمله به طور خلاصه این اصل: تغییری عمیق و ریشه ای و نظام مند و همه جانبه و آینده پژوهانه مبتنی بر آموزه های دینی است. ارتباط بین سندتحول بنیادین و طرح ملی شهاب
نویدادهم سپس به ارتباط میان سندتحول و طرح ملی شهاب پرداخت و گفت: یکی از پیش فرض های سند تحول دیدن تفاوت ها است. آدم ها منحصر به فرد آفریده شدند و نظام آموزش و پرورش واحد نمی تواند به افراد سرویس دهد مگر اینکه این تفاوت های معنادار را ببیند و به آن توجه کند.
وی افزود: سوال این است که آموزش و پرورش چگونه می تواند این تفاوت ها را ببیند و به این اقتضائات پاسخ دهد . یکی از این پاسخ ها همین طرح شهاب است. در گذشته معلمان فقط یک تفاوت را می بینند و آن هم تفاوت در درس ، نمره، آی کیو بود. اما الان می دانیم که این تئوری از ریشه غلط است و در دنیای امروز دیگر فقط بهره هوشی و نمره ملاک نیست. وظیفه آموزش و پرورش در طرح شهاب
نویدادهم به وظیفه آموزش و پرورش در شناسایی این تفاوت ها اشاره کرد و گفت: آموزش و پرورش باید همه ساحت های وجودی انسان را شناسایی و متناسب با آن برنامه ریزی کند. متاسفانه آموزش و پرورش امروز ما فقط استعدادهای آموزشی دانش آموزان را می شناسد در حالیکه یکی از اولین پیام های سندتحول این است که نظام آموزش و پرورش را به نهادی فرهنگی تربیتی تبدیل کند. نظامی که معیارهایش فقط دانش و اطلاعات نیست. اگر آموزش و پرورش همه ابعاد وجودی را مورد توجه قرار دهد خروجی آن همان نیروی انسانی می شود که آرزویش را داریم.
نویدادهم تاکید کرد: طرح شهاب یعنی تفاوت ها را دیدن و متناسب با آن واکنش نشان دادن و گام اول در این راه شناسایی است بسیاری از مشکلات در همین شناسایی ها است اگر این اندیشه را در آموزش و پرورش ساری و جاری کنیم می توانیم تحول آفرین باشیم .
وی سپس مدرسان حاضر در جمع را مورد خطاب قرار داد و گفت: شما قرار است معلمان را آموزش دهید. معلم وقتی وارد کلاس می شود دو نوع نگاه می تواند داشته باشد اول اینکه فقط دانش آموزان شاگرد اول و استعدادهای برتر را ببیند. اما باید باور داشت اگر در باغ به دنبال شادابی و زیبایی هستیم این زیبایی با یک گل ایجاد نمی شود. همه گلهای باغ باید شاداب باشد.
وی اضافه کرد: نگاه دوم می تواند این باشد که همه بچه های کلاس باید از دست نوازشگر معلم بهره ببرند حتی آن دانش آموز آسیب دیده است. ما در طرح شهاب در پی ایجاد مدرسه شهابی و کلاس شهابی هستیم. اگر کاری کنیم که یک نفر 50 متر بدود کار مهمی نکرده ایم. کار مهم این است که کاری کنیم که 50 نفر یک متر بدوند. اگر 50 نفر حرکت نکنند و فقط یک نفر بدود این یک نفر را به زمین می زنند و به او پشت پا می زنند. اگر قهرمانان علمی و فنی می خواهیم باید بستر علم و فناوری را در جامعه بپرورانیم. مدرسه مبتنی بر اندیشه شهابی باشد
وی در پایان اظهار داشت: مدرسه مبتنی بر اندیشه شهابی باید هدف ما باشد. شما فقط انتقال دهنده طرح نیستید. شما می توانید زمینه ساز تحول جدی در آموزش و پرورش باشید خصوصا در این برهه حساس که سیستم آموزش و پرورش در حال بازخوانی 70-80 سال تجربه خود است.
به گزارش پانا؛ دوره آموزشی تربیت مدرسان استانی طرح ملی شهاب از یکشنبه 25 مردادماه تا چهارشنبه 28 مرداد با حضور مدرسان منتخب استانها و با برگزاری کلاسها و کارگاه های فشرده آموزشی در مرکز ملی استعدادهای درخشان برگزار خواهد شد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری پانا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 28]