واضح آرشیو وب فارسی:خبر آنلاین:
از درگیری اکثر کاربران رایانه به بیماری چشمی تا شیوع علائم گردنی استانها > مازندران - به گزارش خبرگزاری خبر انلاین منطقه استان مازندران ، دکتر روستائی متخصص و جراح چشم این مرکز اظهار کرد: استفاده از رایانه و دستگاههای الکترونیکی دیجیتال برای دسترسی به اینترنت، ایمیل و سرگرمی تقریباً در جامعه مدرن فراگیر شده و نزدیک به 2 میلیارد نفر در سراسر جهان که 28.7 درصد از جمعیت جهان را شامل میشود، کاربر اینترنت هستند.
وی با اشاره به اینکه بهخاطر ابعاد کوچک نمایشگر و متن، برخی از این رسانهها در مقایسه با متون چاپی، کاربر ناگزیر است در فاصله نزدیکتری از آنها استفاده کند، گفت: این بار اضافی بر سیستم بینایی، ممکن است منجر به مجموعهای از علائم شود که سندرم بینایی مرتبط با رایانه (CVS) نامیده شده که این علائم در افرادی ایجاد میشود که توان سیستم بینایی آنها برای انجام کار با رایانه ناکافی است.
این متخصص چشم ادامه داد: 90 درصد از کاربران رایانه ممکن است علائم چشمی از جمله احساس فشار در چشم، خستگی چشم، ناراحتی، سوزش، تحریک، درد چشم، دوربینی، ترس از نور، تاری دید، خارش، اشک ریزش، خشکی و احساس جسم خارجی بلافاصله و یا پس از کار طولانی مدت با رایانه را تجربه کنند.
وی تصریح کرد: شیوع علائم چشمی بهطور قابل توجهی در افرادی که بیش از چهار ساعت در روز را صرف کار بر روی نمایشگرهای ویدئویی VDTs میکنند، افزایش مییابد.
دکتر غلامعباس روستائی با اشاره به اینکه خستگی چشم شایعترین شکایت در افراد مبتلا به CVS است، افزود: آسیبهای اسکلتی عضلانی مرتبط با استفاده از رایانه نیز حداقل نیمی از حوادث ناشی از کار را تشکیل میدهند.
* شیوع علائم گردنی، شانه و بازو در کاربران رایانه، بیش از 60 درصد است این متخصص چشم با بیان اینکه شیوع علائم گردنی، شانه و بازو در کاربران رایانه، بیش از 60 درصد است، اضافه کرد: بسیاری از دستگاههای قابل حملی که امروزه برای برقراری ارتباط نوشتاری مانند پیامهای متنی، ایمیل و دسترسی به اینترنت استفاده میشود، از نمایشگر نسبتاً کوچکی برخوردار است که فاصله نزدیک کار و اندازه کوچک متن را ضروری کرده و این میتواند بار وارد شده بر تطابق چشمی و همگرایی را در مقایسه با مطالعه متون چاپی افزایش دهد.
وی با بیان اینکه از نظر فاصله کاری، فاصله مناسب برای یک نمایشگر رومیزی بین 50 و 100 سانتیمتر است، اظهار کرد: علاوه بر این توصیه میشود که مرکز نمایشگر رایانه بهطور معمول 15 تا 20 درجه پایینتر از سطح افقی چشم قرار گیرد و کل ارتفاع نمایشگر باید به گونهای باشد که سر در نگاه به پایین بیش از 60 درجه خم نشود.
روستائی با اشاره به اینکه CVS و خشکی چشم دورههای طولانیتر کار با رایانه با شیوع بالاتری از خشکی چشم همراه است، گفت: کاربران رایانه اغلب خشکی چشم، سوزش و حالت شنریزه در چشم را پس از یک دوره طولانی کار گزارش میکنند، این علائم مربوط به سطح چشم از یک یا چند مورد شامل عوامل محیطی ایجادکننده خشکی قرنیه شامل رطوبت کم محیط، گرمایش و تهویه مطبوع هوا با فشار بالا، استفاده از فنهای تهویه و یا آلودگی هوا، دفعات پلک زدن در طول کار با رایانه کاهش مییابد.
این متخصص چشم افزود: متوسط دفعات پلک زدن در حالت آرامش 22 بار در هر دقیقه بوده اما در هنگام کتاب خواندن یا مشاهده نمایشگر ویدئویی 10 و هفت بار در هر دقیقه است.
وی یادآور شد: کاربر باید هر 20 دقیقه یک بار به مدت 20 ثانیه، نقطهای را در فاصله 20 فوتی یا شش متری نگاه کند بهدلیل اینکه در این فاصله چشم نیازی به تطابق ندارد
کلید واژه ها: استان مازندران -
یکشنبه 25 مرداد 1394 - 10:46:31
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبر آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 23]