تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 2 بهمن 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):خوشا بحال كسانى كه براى خدا گرسنه و تشنه شده‏اند اينان در روز قيامت سير مى‏شوند.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

کلینیک زخم تهران

کاشت ابرو طبیعی

پارتیشن شیشه ای اداری

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

ساندویچ پانل

ویزای ایتالیا

مهاجرت به استرالیا

میز کنفرانس

تعمیرگاه هیوندای

تعمیرگاه هیوندای

تعمیرگاه هیوندای

اوزمپیک چیست

قیمت ورق سیاه

چاپ جزوه ارزان قیمت

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1855769834




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

هاشمي شاهرودي: استراتژي نظام تكيه به مردم است


واضح آرشیو وب فارسی:جام جم آنلاین: هاشمي شاهرودي: استراتژي نظام تكيه به مردم است
جام جم آنلاين: رييس قوه‌ قضاييه در سخناني در مسجد جامع سنندج با برشمردن استان كردستان به عنوان خطه مقاومت، ‌جهاد و دفاع يادآور شد كه طي سال‌هاي متوالي و همچنين در جنگ تحميلي، مردم كردستان مقاومت‌هايي رشيدانه داشته‌اند.


به گزارش ايسنا، رييس قوه‌ قضاييه در بدو ورود به استان كردستان، هدف از اين سفر را سر زدن به دستگاه قضايي استان، خدمت به مردم استان و ديدار با مردم، بزرگان، علما، روحانيون و نماينده مقام معظم رهبري در استان اعلام كرد.

هاشمي شاهرودي افزود: هدف از اين سفر رسيدگي به مشكلات و بحث‌هاي مربوط به خدمت‌رساني دستگاه قضايي است تا بتوانيم به مردم عزيز خدمت كرده و همچنين به دستگاه قضايي استان نيز سركشي داشته باشيم.

وي پس از استقبال رسمي از سوي مسوولان قضايي و استاني استان كردستان براي نثار گل و اداي احترام به شهدا وارد بهشت محمدي شد.

سخنراني در مسجد جامع سنندج، سخنراني در جمع قضات و كاركنان دادگستري، سخنراني در شوراي تامين و شوراي اداري استان، حضور در صبحگاه مشترك نيروهاي مسلح، ديدار مردمي و ديدار با منتخبان استان از برنامه‌هاي اين سفر دو روزه بود.

در اين سفر معاون اول رييس قوه قضاييه به كامياران، رييس سازمان بازرسي كل كشور به سقز و دادستان كل كشور نيز به قروه رفتند تا مشكلات اين شهرها را بررسي كرده و در پايان گزارش آن را به آيت‌الله هاشمي شاهرودي ارائه دهند.

هاشمي شاهرودي در ابتداي ورود به كردستان در سخناني در مسجد جامع سنندج با برشمردن استان كردستان به عنوان خطه مقاومت، ‌جهاد و دفاع يادآور شد كه طي سال‌هاي متوالي و همچنين در جنگ تحميلي، مردم كردستان مقاومت‌هايي رشيدانه داشته‌اند.

وي با اشاره به فتنه‌ها و نقشه‌هاي استكبار اظهار داشت: نه‌تنها اكنون استكبار به بن‌بست رسيده بلكه در مقابل آن عظمت نظام ما در دنيا شكوفا شده و به عنوان يك الگو در ميان كشورهاي اسلامي محسوب مي‌شود كه اكنون نيز شاهد آن هستيم كه كشورها و ملت‌هاي اسلامي با الگوگيري و در پيش گرفتن راه صبر، ‌ايمان و نترسيدن از استكبار و سر دادن شعارهاي اسلامي و قرآني همان راهي را كه امام راحل و ملت ما طي كرده، طي مي‌كنند و اين مقدمات همان تاكيداتي است كه گفته مي‌شود عاقبت تاريخ بشر به دست مومنان خواهد بود و زمين ميراث آنها خواهد شد و صالحان زمين را اداره خواهند كرد.

هاشمي شاهرودي ادامه داد: مقدمه اين راه همين مسايلي است كه ما امروز در كل جهان شاهديم؛ عظمت اين كار بزرگ به دست مبارك امام راحل و با همت و تلاش شما مردم در سراسر ميهن اسلامي شكل گرفته و آن‌قدر عظيم و بزرگ است كه قابل توصيف نيست.

هاشمي شاهرودي تصريح كرد: ما چون در داخل اين نعمت قرار داريم، شايد قدر و منزلت اين نعمت را نمي‌شناسيم زيرا امروز نظام اسلامي به عنوان قوي‌ترين نظام، امن‌ترين و منطقي‌ترين نظام سياسي و حكومتي در مقابل استكبار و قدرت‌هاي استكباري مطرح است حتي كشورهايي كه از نظر سياسي با ما مخالفند بر اين اذعان دارند كه نظام ما متكي بر اسلام و مردم‌سالاري ديني است و چنين نظامي در دنيا بي‌نظير است؛ اين در حالي است كه ظرف سه دهه انقلاب، استكبار خواسته از هر دري وارد شود ولي به نوعي شكست خورده است.

وي اين عظمت را مرهون دو ركن بسيار مهم دانست و اظهار داشت: نخست اخلاص و ايمان مسوولان و مديران در پياده كردن اهداف و ديگري پشتيباني، همراهي و حضور مردم در صحنه و ايمان و اعتقاد مردم به مسوولان نظام است. اين اقتدار نظام اسلامي است كه به بركت هدايت‌هاي امام راحل، دين و اعتقاد مردم و اخلاص مسوولان به وجود آمده است.

وي خاطر نشان كرد: نظام استكبار و سلطه جهاني در تاريخ آنقدر متكبر بود كه با يك سفير در يك كشور همه مقاصد خود را انجام مي‌داد و كارش به جايي رسيد كه رييس‌جمهورشان به منطقه آمد اما دست خالي بازگشت.

تحليل‌گران آمريكايي نيز به اين مساله اذعان دارند؛ اين چنين كار استكبار به ذلت كشيده شد و امروز مردم خودشان نيز با سردمداران يكي نيستند و نقشه‌هاي آنها را نقش بر آب مي‌گيرند. منشاء اين ناكامي‌هاي استكبار، انقلاب اسلامي است؛ نظام جمهوري اسلامي، مقاومت و ايمان شما مردم است.

هاشمي شاهرودي با بيان اينكه دستاوردهاي نظام در داخل در ابعاد مختلف از نظر علمي، ‌فرهنگي و اقتصادي مشخص است افزود: اگر ابعاد اين دستاوردها درست تبيين شود در همه بخش‌ها عظمت اين نظام مشخص مي‌شود زيرا اسلام آنقدر عظمت دارد كه تا رسيدن به آنها ما هنوز فاصله داريم ولي اگر در بعد اقتصادي، علمي، فرهنگي و قضايي با ديگر كشورها مقايسه شود، مشخص مي‌شود كه با كمك مردم عزيز، علم، تجربه و استفاده از فن‌آوري‌هاي روز، اين نظام توانسته به دستاوردهاي عظيم برسد.

وي با بيان اينكه استراتژي نظام تكيه بر مردم است گفت: اصطلاح مردم‌سالاري ديني در درون خود يك دنيا مفاهيم سياسي و مديريتي دارد كه برگرفته از اسلام و قرآن است؛ ما امروز مفتخريم كه خدمتگزاران و خادمان چنين نظامي هستيم. خادمان مردمي كه با همه فتنه‌گري استكبار كه عليه‌شان ايجاد شد، آزمايش ايماني و اسلامي خود را با موفقيت كامل ثبت كردند؛ مخصوصا در اين منطقه و خطه‌هاي مرزي كه توطئه‌هاي گوناگون دشمنان وجود داشته است.

هاشمي شاهرودي اظهار داشت: مردم عزيز كردستان اين را بدانند كه تمام نقشه‌هاي دروغين و تفرقه‌انداز در مورد مسايل قومي و منطقه‌يي، دروغ‌ها و انحرافاتي است كه به وسيله دشمنان اسلام كه قرن‌ها با اسلام دشمني داشته‌اند، ايجاد مي‌شود.

بايد به دنبال احياي سلامت درجامعه باشيم

رييس قوه قضاييه تاكيد كرد: اين درست نيست كه يكي خيال كند هرچه محكمه، قاضي و دادسرا در يك كشور بيشتر باشد به نفع است، بلكه عكس آن به نفع است.

آيت‌الله هاشمي شاهرودي در جمع قضات و كاركنان دستگاه قضايي و سازمان‌هاي وابسته استان كردستان، با بيان اين‌كه امروز ما شاهد شكوفايي و تحولات عظيم دستگاه‌هاي قضايي، اجرايي و قانون‌گذاري نظام مقدس جمهوري اسلامي ايران هستيم، اظهار داشت: بحمدالله در همه‌ي ابعاد دستاوردها فوق‌العاده است. كار و تلاش زيادي صورت گرفته و در دستگاه قضايي نيز چنين بوده است.

رييس قوه‌ قضاييه گفت: در اين تحولات عظيم هيچ مبالغه‌اي انجام نمي‌شود بلكه كمتر از آن‌چه انجام شده اطلاع‌رساني شده است. شايد يكي از علت‌هاي آن، اين باشد كه اين دستگاه طبعا دستگاه سياسي نيست و ميكروفن‌هاي تبليغاتي در اختيار ندارد. هم‌چنين شأن و منزلت كار قضا نيز اقتضاي تبليغ را نمي‌كند.

وي با اشاره به مقوله‌ حبس‌زدايي و كاهش جمعيت كيفري گفت: اين مساله از دغدغه‌هاي مهم امروز دنيا به شمار مي‌رود و در محافل حقوقي و قضايي و سازمان‌هاي بين‌المللي اين مساله مطرح مي‌شود و هنوز در اين رابطه به راه حل مناسبي نرسيده‌اند.

هاشمي شاهرودي گفت: در نظام فقهي و اسلامي ما كيفرهاي ديگري غير از حبس نيز مطرح شده كه متاسفانه به دليل اين‌كه نتوانستيم به درستي فلسفه‌ آن را تعريف كنيم مورد تهاجم قرار گرفته است.

وي با اشاره به فعاليت شوراهاي حل اختلاف و استفاده از نيروهاي مردمي در حل و فصل منازعات اظهار داشت: شوراهاي حل اختلاف يكي از بهترين رويه‌ها و روش‌هاي قضايي است كه بركات زيادي هم داشته و دارد؛ چرا كه سريع، بدون تشريفات، اقدامات انجام و صورت مي‌گيرد.

رييس قوه‌ قضاييه با اشاره به سياست قضازدايي اظهار داشت: هنوز در اين زمينه مباحث زيادي وجود دارد. عنوان كلي قضازدايي اين است كه ما تا مي‌توانيم سعي كنيم كه پاي افراد به قضا و قضاوت كشيده نشود؛ چه در مساله‌ي جرم و مجازات و تخلفات و چه در مسايل حقوقي و مدني. اين درست نيست كه يكي خيال كند هرچه محكمه، قاضي و دادسرا در يك كشور بيشتر باشد به نفع است، بلكه عكس آن به نفع است؛ چرا كه هرچه اينها كمتر باشد مايه‌ سلامت جامعه است.

هاشمي شاهرودي، يكي از محورهاي منتهي به قضازدايي را پيشگيري عنوان كرد و گفت: بايد اقداماتي صورت گيرد كه شرايط و بستر تحقق جرم ايجاد نشود. محور ديگر اين است كه هرچه دستگاه‌هاي اداري كشور كه حقوق مردم از آن‌جا سرچشمه مي‌گيرد، شفاف‌تر، ساده‌تر، روان‌تر و غيرقابل نفوذتر باشد، خود به خود اختلافات، جرايم و بستر فساد در جامعه كم مي‌شود و حقوق هم به صورت شفاف به اصحاب حق مي‌رسد.

وي با طرح اين سوال كه بايد فكر و تدبير كرد كه چرا تعداد زيادي پرونده در شهرداري ايجاد مي‌شود و اين‌كه چرا در مورد انبوه‌سازي، شكات زيادي وجود دارد؟ گفت: بايد در اين موارد تدبير كرد و جاهايي كه نياز به اصلاح است نيز بايد اصلاح شود، نه اين‌كه دادگاه‌ها را افزايش داد؛ زيرا اين راه حل نيست و احقاق حقي نيز صورت نخواهد گرفت.

رييس قوه‌ قضاييه خطاب به قضات گفت: در اين رابطه راه حل دهيد. اگر در جايي اختلاف و دعوايي شكل مي‌گيرد نبايد فكر كرد كه اين مساله بايد به دادگستري ارجاع شود؛ چرا كه خيلي از تخلفات، حقوقي و مدني هستند و كيفري به شمار نمي‌روند. اين فكر و ايده غلط است كه براي هر اختلافي قاضي بايد وارد شود؛ چرا كه اين كار هم هزينه‌بر است، هم آثار اجتماعي آن خوب نيست و هم زمان‌بر است.

وي تاكيد كرد: دادسرا و دادگاه‌ها نبايد تنها وظيفه‌ خود را قضاوت بدانند بلكه بايد هدف اصلي خود را سلامت‌ سازي جامعه قرار دهند. دستگاه قضايي نيز بايد به دنبال احياي سلامت در جامعه باشد.

رييس قوه قضاييه با اشاره به رهنمودهاي مقام معظم رهبري درباره‌ي تشكيل دادگاه‌هاي تخصصي و حمايت از مالكيت و سرمايه‌گذاري مشروع گفت: بخش بيشتر اين مساله در اين رابطه است كه با هماهنگي دستگاه‌هاي اجرايي كشور، دستگاه قضايي بداند كه كجاها وارد عمل شود.

هاشمي شاهرودي تاكيد كرد: اگر ديد و مبناي كار مديران قضايي ما در دادسراها و دادگاه‌ها به سمت سالم‌سازي جامعه و حمايت از حقوق عامه برود، عملكرد نيز به سمت مسايلي مي‌رود كه فقط قضايي نيست و به جامعه خدمت مي‌شود.

وي ادامه داد: قضات ما به‌ويژه مديران در سطوح مختلف بايد ديدشان را باز كنند. با اين ديد اميدواريم اهداف نظام اسلامي روز به روز در كشور شكوفاتر شود.

رييس قوه قضاييه با اشاره به اين‌كه ما نيازمند يك امنيت پايدار نيز هستيم كه بحمدالله هم‌اكنون از آن برخورداريم، گفت: اين امنيت پايدار در ساير كشورهاي منطقه و جهان وجود ندارد.

آيت‌الله سيدمحمود هاشمي شاهرودي در آغاز جلسه شوراي تامين استان كردستان، تلاش‌هاي صورت گرفت براي بهبود وضعيت معيشتي، اقتصادي و توسعه‌ اين استان را مناسب توصيف و تاكيد كرد: مجموعه‌ اين تلاش‌ها قطعا بايد با هدف گسترش خدمت‌رساني به مردم خونگرم كردستان افزايش يابد.

رييس قوه‌ قضاييه با اشاره به مقاومت مردم كردستان در مقابل توطئه‌هاي دشمنان، به ويژه در جريان دفاع مقدس اظهار كرد: مردم شريف كرد از قوميت‌هاي مهم و اصيل كشور اسلامي ايران و داراي فرهنگ و تاريخ غني و پرباري هستند.

رييس دستگاه قضا، تلاش براي حل و فصل مشكلات مناطق محروم و مرزي كشور را ضروري برشمرد و افزود: همكاري مناسب دستگاه‌هاي اجرايي و مسوولان بخش‌هاي مختلف اين استان‌ها و شناخت زمينه‌هاي توسعه و پيشرفت براساس شرايط و ويژگي‌هاي هر منطقه مي‌تواند به توسعه‌ مناطق محروم كمك كند.

وي يكي از مشكلات مناطق مرزي را بحث قاچاق برشمرد و برنامه‌ريزي و دقت‌نظر در پيشگيري از وقوع جرم را خواستار شد.

هاشمي شاهرودي از زحمات مسوولان استان كردستان قدرداني كرد و در پايان گفت: وفاق و همدلي مناسبي ميان مردم و مسوولان استان كردستان حاكم است كه نتيجه آن برقراري امنيت پايدار و اميدواري نسبت به آينده‌اي بسيار روشن است.

بايد حرف‌هاي شعاري را كنار گذاشت

رييس قوه قضاييه اظهار كرد: مديريت اسلامي بايد آسان، روان، سريع و بدون اطاله باشد و همچنين در آن از تكنيك‌هاي روز استفاده شود.

آيت‌الله هاشمي شاهرودي كه در جلسه‌ي شوراي اداري استان كردستان حضور يافته بود با تاكيد بر اين‌كه همه‌ي مسوولان در همه‌ رده‌ها با احساس مسووليت بايد خدمت‌گزاري خود را به مردم اسلام و نظام انجام دهيم، اظهار كرد: ما بايد همواره اين حساسيت و دغدغه خاطر را داشته باشيم و خود را با شاخص‌هاي اسلامي، قرآني، الهي و قانون اساسي تطبيق دهيم.

وي با اشاره به اين‌كه قانون اساسي يك ميثاق بسيار ارزنده و به حق اسلامي است، گفت: مديريت اسلامي و مدير شدن داراي اهميت بسياري است و اگر خوب انجام بگيرد بزرگ‌ترين افتخار است و شايد هيچ مقامي به اندازه‌ي اين مورد نباشد.

هاشمي شاهرودي با اشاره به اين‌كه، خداي ناكرده اگر خلاف عمل كنيم، به علت دارا بودن مسووليت به ملت ضربه زده‌ايم، تصريح كرد: در اين مورد بايد روش مديريت حائز اهميت قرار بگيرد. شعار تكريم ارباب رجوع را مي‌دهيم و شايد قانون آن را هم ارايه كنيم ولي آن را بايد نصب‌العين قرار دهيم.

رييس قوه‌ قضاييه با اشاره به اهداف مسوولان در انجام فعاليت‌هاي خود، اظهار كرد: كار مدير فقط اين نيست كه براساس فلان تبصره، ماده و قانون اظهارنظر كند بلكه وي بايد روح مديريت را مدنظر قرار دهد.

وي با بيان اين‌كه، ما علاوه بر اطاله دادرسي داراي اطاله‌ي اداري هم هستيم، گفت: مديريت اسلامي بايد آسان، روان، سريع و بدون اطاله باشد؛ همچنين در آن از تكنيك‌هاي روز استفاده كرد.

هاشمي شاهرودي با مهم برشمردن مقوله‌ي توليد ثروت، امنيت سرمايه‌گذاري و رشد توليدات يادآور شد: اگر اين موارد بر دل و جان مديران نرود و پشتيباني‌ها و زيرساخت‌هاي لازم در مورد آن صورت نگيرد اين كار فقط با قانون نوشتن درست نمي‌شود. لازم به ذكر است كه يكي از راهكارهاي توسعه اقتصادي و اجتماعي در مقوله‌ سياست‌هاي اصل 44 جذب سرمايه است و در اين رابطه هرچه از ظرفيت‌هاي موجود بخش خصوصي استفاده كنيم، اولويت دارد.

رييس قوه‌ قضاييه با اشاره به فرصت‌هاي موجود در كشور اظهار كرد: كشور ما داراي فرصت‌هاي خاصي است كه بسياري از آنها طلايي به حساب مي‌آيد شايد يك دهم اين فرصت‌ها در برخي از كشورها نباشد. بعضي از اين فرصت‌ها خام و بعضي در حال تلف شدن است و در مواردي نيز ديگران از آن استفاده مي‌كنند.

وي در پايان، با بيان اين‌كه بايد حرف‌هاي شعاري را كنار گذاشت، گفت: بايد خود را با كشورهاي پيشرفته تطبيق دهيم تا بتوانيم از فرصت‌هاي موجود در كشور استفاده كنيم.

رييس قوه قضاييه گفت: امروز نيروهاي مسلح و قواي رزمنده جمهوري اسلامي به عنوان بهترين الگو براي جهاد، مقاومت در سرزمين‌هاي اسلامي و ايستادگي در مقابل قدرت‌هاي بزرگ مطرح هستند.

آيت‌الله هاشمي شاهرودي در آستانه سالروز فتح خرمشهر در روز دوم سفر خود به استان كردستان با حضور در صبحگاه مشترك نيروهاي مسلح استان ضمن گراميداشت ياد و خاطره دفاع مقدس اظهار داشت: بحمدالله امروز نيروهاي مسلح جمهوري اسلامي ايران نيروي الهي و بر مسند اقتدار و افتخار اين نظام و مورد توجه ملت ايران و ساير ملت‌هاي اسلامي است.

وي خطاب به نيروهاي مسلح تاكيد كرد: « شما عزيزان بايد قدر و منزلت خود را بدانيد.»

هاشمي شاهرودي افزود: امروز در جايگاهي قرار داريد كه اميد مردم صالح زمين و جنبش‌هاي آزادي‌بخش اسلامي به شماست. شما با ايثار، جهاد و مقاومت‌هاي خود به دنيا نشان داديد كه چگونه ايمان بر همه تكنولوژي‌هاي روز و مدرن پيروز است، هم‌چنين توانستيد در جنگ‌ تحميلي در مقابل آن همه دشمني‌ها و دسيسه‌ها بايستيد و نه تنها اجازه ندهيد كه دشمن يك وجب از خاكتان را تصرف كند، بلكه او را شكست نيز داديد.

رييس قوه قضاييه هم‌چنين با بيان اين‌كه انقلاب اسلامي ما در همه عرصه‌ها آموزه‌هاي جديد دارد كه آنها را به جهان اسلام و به ويژه در بخش مهم جهاد، ‌ايستادگي و مقاومت در برابر دشمني‌ها عليه اسلام، عرضه كرده است، اظهار داشت: اين آموزه‌ها در منطقه و جهان سابقه نداشته است؛ چنان كه آن چه امروز از رشادت‌هاي امت حزب‌الله لبنان شاهد هستيم برگرفته از تاكتيك‌هاي رزمي شما بوده است و هر امتي كه اين الگو و درس را از شما اخذ كرده و به كار برده در مقابل دشمنان پيروز شده است.

هاشمي شاهرودي هم‌چنين با بيان اين كه امروز معادله نظامي ميان جهان اسلام و قدرت‌هاي اسكتباري برعكس شده گفت: آنها از درگيري با ما دلهره و ترس دارند، هم‌چنين احساس ترس و خطر دارند كه با ما وارد چالش و درگيري شوند.

رييس قوه قضاييه در پايان با بيان اين كه امت 70 ميليوني ما همه بسيجي و آماده دفاع از ميهن اسلامي هستند، گفت: قدر و منزلت خود را بدانيد كه اين جايگاه چقدر بلند است، ‌رمز پيروزي و عزت شما اين است كه شما نيروي الهي هستيد.

بايد بستر رقابت بخش خصوصي ايجاد شود

رييس قوه قضاييه با بيان اين كه با توجه به سياست‌هاي اصل 44، تحول عظيمي در اقتصاد كشور شكل گرفته اظهار داشت: بايد همه اركان جامعه و حاكميت تكليف و وظيفه خود را در اين رابطه درك و دنبال كنند.

آيت‌الله هاشمي شاهرودي رييس قوه قضاييه در ديدار با منتخبان استان كردستان در دومين روز از سفرش به اين استان، پس از شنيدن اظهارات نمايندگان اصناف، بازرگانان، صنعت‌گران و كشاورزان و ...با ارائه پيشنهاد تشكيل هياتي مشترك ميان دستگاه قضايي و اجرايي استان زير نظر استانداري با شركت اتاق بازرگاني و برخي اصناف ‌و تشكل‌هاي مردمي گفت: در اين هيات‌ها مسائل مختلف مطرح و بررسي مي‌شود.

رييس قوه قضاييه در اشاره به بخشنامه‌ها و دستورالعمل‌هاي صادره در رابطه با مسائل اقتصادي اظهار داشت: بارها گفته‌ايم كه كيفيت برخورد با يك بنگاه اقتصادي بايد با برخورد با ساير تخلفات متفاوت باشد و در برخورد با بنگاه‌هاي اقتصادي،‌ بستن كارگاه‌ها به هيچ‌وجه درست نيست.

وي با بيان اين كه اگر اين هيات تشكيل شود موارد مطرح شده از اين قبيل مي‌تواند بررسي شود، افزود: در بعضي كشورهاي دنيا برخي تخلفات واحدهاي اقتصادي، توليدي و تجاري به دادگاه ارجاع نمي‌شود.

رييس قوه قضاييه در ادامه با اشاره به سياست‌هاي اصل 44 قانون اساسي خاطرنشان كرد: در دو تا سه سال اخير به ويژه با ابلاغ مقام معظم رهبري، با توجه به سياست‌هاي اصل 44 ، تحول عظيمي در اقتصاد كشور شكل گرفته است. در اين رابطه دولت هم اقدامات خوبي را شروع كرده كه اين موارد نويدبخش و اميدواركننده است؛ اما بايد همه اركان جامعه و حاكميت تكليف و وظيفه خود را در اين رابطه درك و دنبال كنند.

هاشمي شاهرودي با بيان اين كه مشكلات اقتصادي ما داراي نقاط كور متعددي است، افزود: در اين رابطه بهره‌وري بايد مورد توجه قرار بگيرد. متاسفانه امروز چه در واحدهاي بخش خصوصي و چه در بخش دولتي بهره‌وري بسيار پايين است. امروز ما بايد در هر بخش از صنفي خود را با استانداردهاي روز دنيا تطبيق دهيم و اگر اين كار را نكنيم عقب خواهيم بود.

وي با بيان اين كه بنگاه‌هاي خصوصي ما بايد هميشه با بنگاه‌هاي دنيا تطبيق كنند و دولت نيز بايد در اين زمينه كمك كند، گفت: البته دولت برنامه خوبي در دست دارد تا يارانه‌ها را به تدريج محدود كند كه اين كار بايد با بهره‌وري همراه باشد.

وي تجهيز منابع پولي و مالي را حائز اهميت برشمرد و افزود: اگر بخش خصوصي تنها به دنبال اين باشد كه از منابع بانكي داخلي استفاده كند توسعه اقتصادي آن تامين نخواهد شد؛ بنابراين بايد در فكر منابع جديد بود.

هاشمي شاهرودي افزود: فلسفه مورد توجه قرارگرفتن سياست‌هاي اصل 44 از سوي مقام معظم رهبري نياز به ورود سرمايه‌هاي جديد دارد.

وي هم‌چنين با اشاره به برخي مشكلات در حوزه زمين و مسكن اظهار داشت: در بسياري از كشورهاي دنيا در رابطه با زمين‌ و خريد و فروش املاك قوانين سفت و سختي وجود دارد. افزايش بي‌رويه قيمت ملك بيماري اقتصادي است و علتش نبود قوانين سفت و سخت است كه در اين رابطه هر يك از دستگاه‌ها وظايفي را بر عهده دارند.

وي حمايت‌هاي حقوقي را در اين رابطه داراي اهميت برشمرد و ادامه داد: اگر صاحب سرمايه احساس نكند كه سرمايه‌اش از نظر حقوقي تضمين‌ شده است و حق اقتصادي وي محفوظ است، احساس حمايت نخواهد كرد؛ بنابراين بايد حرمت كساني را كه فعاليت‌هاي اقتصادي مي‌كنند حفظ كنيم. در اين رابطه دستگاه‌هاي قضايي بايد اين مساله را مورد توجه قرار دهند؛ بنابراين در اين رابطه دستگاه‌هاي قضايي و هم‌چنين نهادهاي شبه قضايي چون سازمان تعزيرات بايد به اين مساله توجه كنند.

رييس قوه قضاييه با بيان اين كه در كشور ما فرصت‌هاي بي‌شماري وجود دارد كه بايد از آن‌ها به خوبي استفاده كرد، افزود: شعار بخش خصوصي را مي‌دهيم ولي عملاً مجوزي به بخش خصوصي نمي‌دهيم و اين مجوز‌ها را يا به نهادها و يا شركت‌هاي مربوط به نهادها ارايه مي‌كنيم؛ بنابراين بايد بستر رقابت بخش خصوصي را ايجاد كرد و دولت نيز بايد وظيفه‌اش جذب بخش خصوصي باشد.

هاشمي شاهرودي هم‌چنين گفت: اگر اين اقدامات صورت نگيرد به اهداف بلند چشم‌انداز نخواهيم رسيد؛ بنابراين دولت،‌ مردم و همه بخش‌ها بايد در اين رابطه دست به دست هم دهند؛ البته بخش خصوصي نيز در اين رابطه وظيفه دارد.

رييس قوه قضاييه با تاكيد بر اين‌كه " علما نبايد گول اختلافات مذهبي را بخورند؛ چراكه اين نقشه‌ دشمنان از سابق تاكنون بوده است" گفت: هرجا كه اسلام است همه‌ مسايل شخصي بايد كنار رود و اين وظيفه‌ علماي بيدار جهان اسلام چه شيعه و چه سني است.

آيت‌الله هاشمي شاهرودي در ديدار با ائمه جمعه، جماعات، شوراي افتاء، مدرسين، طلاب و روحانيون استان كردستان با اشاره به نقش علما و روحانيون در ديدگاه اسلامي و الهي اظهار كرد: نقش علما و روحانيون نقشي محوري است. همچنين نقش هدايت انسان‌ها، احياي احكام الهي، حفظ احكام از هرگونه تحريم و دستبرد شيطان‌ها در طول تاريخ از نقش‌هاي علما و روحانيون به حساب مي‌آيد كه مصداق آن همين حكومت اسلامي است.

وي با سنگين برشمردن نقش و وظيفه‌ و بيان اين‌كه " علما ورثه‌ علم و آگاه بودن در شريعت هستند" اظهار كرد: از روزي كه اين حكومت به دست توانمند امام راحل ايجاد شد تعاليم اسلامي از نو شكوفا شد.

وي با بيان اين‌كه " دشمن در تحميل‌هايش به دست آورده كه راه مقابله با انقلاب اسلامي و بيداري اسلام اين است كه از طريق علما وارد شود" ادامه داد: يا آن‌ها را به هم بياندازد و ميان آن‌ها اختلاف ايجاد كند و يا اين‌كه جريانات خرافي، انحرافي و يا افراطي به وجود آورد و آن‌ها را تحريك كند.

هاشمي شاهرودي با بيان اين‌كه " امروز جهان اسلام به بركت انقلاب به يك رشد عظيم رسيده است" گفت: اين‌كه مقام معظم رهبري بحث انسجام اسلامي را مطرح مي‌كنند اين است كه هدف دشمن ايجاد همين تفرقه‌هاست. بحمدالله در اين استان كارهاي ارزنده‌اي صورت گرفته و اين وحدت ايجاد شده است.

وي حفظ اين رسالت و وظيفه را سنگين دانست و گفت: زماني استكبار و دشمنان از راه اختلافات استفاده كرده و قصد ضربه زدن را داشتند. اصل حفظ دين، شريعت الهي و ايستادن در مقابل دشمنان، وظيفه‌اي مشترك است.

رييس قوه‌ قضاييه با تاكيد بر اين‌كه گ علما نبايد گول اختلافات مذهبي را بخورند؛ چراكه اين نقشه دشمنان از سابق تاكنون بوده است" گفت: هرجا كه اسلام است همه مسايل شخصي بايد كنار رود كه اين وظيفه‌ علماي بيدار جهان اسلام، چه شيعه و چه سني است.

وي در پايان، تاكيد كرد: ما بايد آگاه بوده و گول ترفندهاي دشمنان اسلام را نخوريم؛ چراكه تمام آن‌ها وارداتي است و آن‌ها مي‌خواهند اين حكومت و اين عظمت را از دست ما بگيرند.

عفو براي 45 پرونده

رييس قوه قضاييه همچنين در ديدار اختصاصي با مردم استان كردستان در محل ساختمان شماره يك دادگستري اين استان،45 پرونده كيفري را بررسي و براي همه آن‌ها پيشنهاد عفو ارائه كرد.

آيت‌الله شاهرودي در پايان سفر دو روزه خود به استان كردستان با اشاره به ملاقات‌ها و ديدارهايي كه طي دو روز با مردم و مسوولان استان كردستان داشته است، اظهار كرد: ديداري با علما و روحانيون استان كردستان در مركز بزرگ اسلامي غرب كشور داشتيم كه جلسه‌اي بسيار صميمي بود.

وي با بيان اين‌كه، مركز بزرگ اسلامي غرب كشور يكي از مراكز فعال در خدمت‌رساني به روحانيت اهل سنت و شيعه است، گفت: در اينجا آنها در نهايت انسجام، همدلي و هماهنگي با يكديگر بودند و خدمت به نظام اسلامي، تبليغ احكام اسلامي و خدمت به مردم منطقه از اقداماتي است كه اين مركز انجام مي‌دهند.

رييس قوه‌ قضاييه با اشاره به زحمات و توفيقات حجت‌الاسلام‌والمسلمين موسوي، نماينده‌ ولي فقيه در استان كردستان اظهار كرد: ايشان زحمات زيادي براي اين مملكت كشيده و از زحمات وي تشكر مي‌كنيم.

هاشمي شاهرودي با بيان اين‌كه، اينجا شاهد انسجام كم‌نظير بين روحانيت شيعه و سني بوده‌ايم از زحمات استاندارد استان كردستان تشكر كرد و گفت: همكاري خوبي در استان ميان كليه بخش‌هاي اداري و قضايي، نمايندگان خبرگان و مجلس وجود دارد.

وي با اشاره به ديداري با نخبگان استان كردستان، اظهار كرد: در اين جلسه نمايندگان اصناف و اتاق بازرگاني مسائل اقتصادي خود را بيان كردند، پيشنهادات و درخواست‌هايي داشتند كه در جلسه ارايه شد و قرار بر اين شد كه موارد را براي بررسي به تهران ارسال كنند.

وي افزود: قرار شد با همكاري استانداري و دادگستري در بخشي كه مربوط به شاخص‌هاي توسعه و تحقق سياست‌هاي اصل 44 است جلساتي برگزار شود.

رييس قوه‌ قضاييه با اشاره به جلسات مفصلي كه در رابطه با مراجعات مردمي، نامه‌ها و تقاضاهاي مردم اين استان و دو استان همجوار بود، اظهار كرد: امروز با حضور اداره كل نظارت و پيگيري و رييس دادگستري استان به تعدادي از نامه‌ها پاسخ داديم. اين ديدار اثرات بسيار زيادي داشت و يكي از اثرات آن در رضايتمندي از دستگاه‌هاست.

هاشمي شاهرودي خاطرنشان كرد: در اين مراجعات و رسيدگي‌ها برخي آسيب‌ها و مشكلات مربوط به قوانين و ساختارهاي اداري و قضايي را متوجه شديم كه سبب مي‌شود ما در بازنگاري قوانين و لوايحي كه به مجلس مي‌فرستيم، آسيب‌شناسي كنيم.

رييس قوه‌ قضاييه پس از جلسه‌اي كه با علما و روحانيون استان كردستان داشت و پس از بيان نتايج و دستاوردهاي سفرش، كردستان را به قصد تهران ترك كرد.
 جمعه 3 خرداد 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جام جم آنلاین]
[مشاهده در: www.jamejamonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 666]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن